ما در این مقاله، قصد داریم تا به بررسی کنترل و درمان دیسک دیابت بپردازیم و نکاتی را در این خصوص عنوان کنیم. بنابراین توصیه می شود که تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
بیماری دیابت، یکی از شایع ترین و فراگیرترین بیماری ها در دنیا می باشد. این بیماری به دلیل افزایش میزان قند خون، باعث بروز مشکلات زیادی برای افراد خواهد شد. بیماری دیابت، با توجه به انواع خود که به دیابت نوع 1 و نوع 2 تقسیم می شود، دارای عوارض خاص خود است. لازم به گفتن است که بیماری دیابت، صرفا باعث افزایش میزان قند خون نمی شود و می تواند عارضه ها و مشکلات مختلفی را به وجود بیاورد.

از جمله مشکلات و بیماری هایی که همراه با دیابت ممکن است برای برخی افراد رخ دهد، مشکلات در عصب ها و مفاصل و استخوان ها است. از جمله این عارضه ها، مشکل در دیسک کمر و نواحی اطراف آن است.
تحقیقات متعددی روی این قضیه انجام شده است که نشان می دهد، مشکل دیابت و عارضه های مربوط به آن، بر عصب های موجود در ناحیه کمر، فشار مضاعفی وارد می کند و باعث ایجاد درد و عارضه در این ناحیه می شود.
طبیعتا، چنین افرادی که با این عارضه مواجه هستند، علاوه بر کنترل قند خون خود، بایستی اقدامات درمانی لازم را برای درمان دیسک دیابت خود انجام دهند.
پیشنهاد می کنیم از پست علائم قند خون عصبی دیدن کنید.
درمان دیسک دیابت
در ابتدای مقاله درمان دیسک دیابت، لازم است تا توضیحی در خصوص دیسک کمر و عملکرد آن ارائه دهیم. در بخش خارجی دیسک کمر، یک حلقه ای قرار دارد که باید از استحکام مناسبی برخوردار باشد. وظیفه این حلقه، محافظت از محتویات داخل دیسک است که حالت ژله ای دارد. زمانی که دیسک کمر و مشکلات مربوط به آن رخ می دهد، دیسک ها نیز دچار تحلیل می شود و حلقه ای که وظیفه محافظت از آنها را دارد، دچار عارضه و درد خواهد شد.
یکی از دلایل به وجود آمدن این عارضه و ایجاد درد و فشار در این حلقه ها و دیسک، دیابت است. به عبارت دیگر، معضلی به نام نوروپاتی دیابتی رخ می دهد که مربوط به عصب های موجود در بدن از جمله کمر است که این آسیب به عصب ها، می تواند فشار بیش از حدی بر دیسک به وجود آورده و باعث آسیب به دیسک و پاره شدن لایه بیرونی دیسک شود. در چنین وضعیتی، فرد احساس درد شدیدی خواهد کرد.

مهمترین اقدام به منظور درمان دیسک دیابت، کنترل و مدیریت بیماری است که تا کنون درمان قطعی مانند تجویز قرص و دارو وجود ندارد تا بتواند دیسک دیابت را درمان کند. بنابراین، با یک سری از اقدامات، باید از پیشرفت این عارضه جلوگیری کرد و درد را کنترل نمود تا در نهایت، به درمان آن رسید. ما در ادامه مقاله، به بررسی روش های کنترل و درمان دیسک دیابت می پردازیم که می تواند مفید واقع شود.
آیا دیابت قابل درمان است؟ با کلیک روی مقاله فوق روی پاسخ را مطالعه نمایید.
روش های کنترل و درمان دیسک دیابت
همان طور که در مبحث قبلی گفته شد، یک سری از مراقبت ها و اقداماتی وجود دارد که می توان اقدام به کنترل دیسک دیابت نمود تا از پیشرفت عارضه جلوگیری کرد و درد دیسک کمر را کاهش داد. این اقدامات مهم، عبارتند از:
-
مدیریت میزان قند خون
یکی از موارد بسیار مهم برای تمامی افراد مبتلا به دیابت، مدیریت و کنترل میزان قند خون است. این مسئله به خصوص برای افرادی که دردهای عصبی ناشی از افزایش قند خون را تجربه می کنند، بسیار مهم است.
لازم است در طول روز، اقدام به چک کردن قند خون نمایید تا بتوانید میزان قند خون را در حد متعادل، حفظ کنید. در واقع، این امر باعث پیشروی هر گونه عارضه و بیماری مرتبط با دیابت، از جمله دیسک دیابت می شود.
استفاده از دستگاه گلوکزمتر در منزل، می تواند کمک کننده در وضعیت قند خون و دیابت فرد شود. با نمونه گیری یک قطره خون از نوک انگشت و قرار دادن آن روی دستگاه گلوکزمتر، می توانید در همان لحظه، میزان قند خون خود را بررسی کنید و در صورت افزایش آن، اقدامات کنترلی را انجام دهید و از دردهای عصبی و فشار وارده بر دیسک، بکاهید.
-
ورزش و فیزیوتراپی
از دیگر موارد بسیار مهم و کلیدی در کنترل و درمان دیسک دیابت، انجام ورزش و فعالیت های بدنی است. ورزش منظم و روزانه، می تواند باعث مدیریت علائم دیابت و عارضه های مربوط به آن شود. همچنین، ورزش می تواند از افزایش وزن و چاقی جلوگیری کند.
یکی از بدترین عوارض دیابت، اضافه وزن و چاقی است که همین مسئله، باعث فشار مضاعف بر دیسک کمر و رگ ها و عصب های آن می شود. با رعایت روزانه فعالیت های بدنی و ورزشی، علاوه بر کنترل وزن و جلوگیری از چاقی، کمک زیادی به کاهش فشار به کمر و عصب ها خواهید کرد.
نیازی به انجام ورزش های سنگین و حرفه ای نیست. به خصوص اگر از ناحیه کمر احساس درد می کنید، بایستی در ابتدا با مشورت پزشک متخصص خود، ورزش های سبک و منظمی انجام دهید.
پیاده روی روزانه، دوچرخه سواری آرام و پیوسته و …، می تواند کمک زیادی در بهبود علائم دیابت، کاهش قند خون و درمان نوروپاتی دیابتی نماید که به نوبه خود، تاثیرگذار در درمان دیسک دیابت است.
علاوه بر ورزش، انجام فیزیوتراپی تحت نظر یک متخصص فیزیوتراپی، یکی از بهترین راه حل ها برای درمان مشکلات دیسک کمر است. فیزیوتراپی، می تواند باعث قوی تر شدن عضلات، افزایش توانایی حرکتی و بهبود جریان خون در ناحیه کمر شود.
یک فیزیوتراپیست حرفه ای، با توجه به نوع درد و عارضه شما، اقدامات درمانی لازم را انجام می دهد تا بتوانید علائم مربوط به فشار بر دیسک ها را کاهش دهید و کمک زیادی به درمان خود نمایید.
-
رعایت رژیم غذایی سالم
مبحث رژیم غذایی، از اصلی ترین و جدایی ناپذیرترین مباحث مربوط به درمان دیابت و کنترل قند خون است و به نوبه خود، می تواند باعث کاهش آسیب های ناشی از دیابت بر بدن شود.
اصلاح رژیم غذایی و مصرف غذاهای مناسب و اصولی که توسط پزشک متخصص شما توصیه و تجویز می شود، می تواند کمک زیادی در زمینه درمان دیسک دیابت داشته باشد و علاوه بر آن، باعث می شود که کنترل کاملی بر قند خون خود داشته باشید.
در رژیم های غذایی خاصی که مناسب درمان عارضه های عصبی و عضلانی مربوط به دیابت است، از غذاهای فراوری شده استفاده نمی شود. علاوه بر این مورد، مصرف نوشیدنی های قندی به صفر خواهد رسید تا قند خون کاهش یابد و جریان خون بهتری صورت گیرد.
توصیه می کنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر، مقاله درمان دیابت در 30 روز را مطالعه نمایید.
-
مصرف برخی از داروهای مسکن و کاهش درد
در بسیاری از مواقع برای کاهش درد دیسک کمر به خصوص درمان دیسک دیابت، ممکن است پزشک متخصص، برخی از داروهای مسکن را تجویز کند. داروهایی مانند استامینوفن، آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن، می تواند باعث کاهش دردهای خفیف ناشی از آسیب های عصبی دیابت شود.
اما باید به این موضوع توجه کنید که نباید به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک، هر گونه دارویی را مصرف کنید. زیرا مصرف خودسرانه، می تواند باعث عادت بیش از حد به دارو و همچنین ایجاد عوارض مختلف مانند آسیب های کلیوی شود.
-
کاهش تماس با سموم و ترک سیگار
افرادی که به دیسک دیابت دچار می شوند و دردهای مختلفی را تجربه می کنند، این دردها ناشی از آسیب عصبی نوروپاتی است. این آسیب، بر اثر کاهش جریان خون رخ می دهد. علاوه بر این، نوروپاتی و آسیب های عصبی وارده بر کمر و دیگر نقاط، می تواند باعث بروز مشکلات کلیوی شود.
طبیعتا برای کاهش این معضلات، بایستی سبک زندگی درست و سالمی را در پیش گرفت. به عنوان مثال، ترک سیگار و دخانیات، یکی از مهمترین مسائل در بهبود چنین وضعیتی است.

زیرا با ترک سیگار، کمک زیادی به بهبود جریان خون خود می کنید و دردهای مفصلی و عصبی را کاهش می دهید. چنین اقدامات کنترلی، می تواند باعث کنترل و درمان دیسک دیابت و کاهش عارضه های مربوط به آن شود.
موارد بالا، تنها بخش مهمی از روش کنترل و مدیریت درمان دیسک دیابت و آسیب های نوروپاتی است. شما می توانید با توجه به وضعیت بیماری خود، با پزشک خود مشورت نمایید و اقدامات درمانی لازم را انجام دهید.
درمان دیسک دیابت با جراحی
در برخی موارد حاد هم ممکن است که فرد دچار مشکل دیسک دیابت، نیاز به عمل جراحی داشته باشد تا بتواند دیسک خود را درمان کند. اما با توجه به این که دیابت، باعث کاهش انعقاد خون می شود و سرعت جریان خون و انعقاد آن کاهش می یابد، ریسک جراحی، بسیار بالاست و اغلب پزشکان، با استفاده از روش های کنترلی که در مورد قبلی گفته شد، اقدام به مدیریت عارضه های نوروپاتی دیابت می کنند. با این حال، این که کدام روش درمانی برای درمان دیسک دیابت موثرتر و بهتر است، بستگی به تشخیص پزشک متخصص خواهد داشت.
هزینه عمل اسلیو در بیمارستان البرز کرج چقدر است؟
نتیجه گیری
ما در این مقاله، به بررسی یکی از مشکلات اصلی دیابت، یعنی دیسک دیابت پرداختیم که ناشی از آسیب های نوروپاتی و عصبی است. بهترین راه برای درمان این معضلات، کنترل و مدیریت دیابت است که از آسیب بیشتر جلوگیری کند.
ما در این مقاله، در خصوص روش های کنترل و درمان دیسک دیابت، توضیحات کاملی ارائه کردیم و مطالبی را مورد بررسی قرار دادیم. با تحت نظر بودن توسط پزشک متخصص و رعایت موارد کنترلی و مراقبتی، می توانید بر چنین عارضه هایی کنترل داشته باشید و از آسیب های جدی تر، جلوگیری نمایید.