داروی ضد دیابت جدید

داروی ضد دیابت جدید
فهرست مطالب

با موضوع داروی ضد دیابت جدید در خدمت شما هستیم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در بین عموم مردم دنیاست. نزدیک به صدها میلیون نفر در سراسر دنیا، به این بیماری دچار شده اند. دیابت دارای دو نوع مختلف دیابت نوع 2 و نوع 1 است.

شایع ترین نوع دیابت، نوع دوم آن است. طبیعتا افرادی که به دیابت مبتلا شده اند، در معرض مشکلات و دیگر بیماری ها قرار خواهند گرفت. به همین دلیل، اقدامی اصولی برای درمان این عارضه و بیماری، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

داروی ضد دیابت جدید
داروی ضد دیابت جدید

یکی از دغدغه های بسیار مهم افراد دیابتی، داروی درمان آن است که که بتواند اقدام به جلوگیری و پیشروی دیابت و افزایش قند خون نماید. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی داروی ضد دیابت جدید بپردازیم و از جدیدترین داروهای درمانی این بیماری، توضیحاتی را عنوان نماییم. بنابراین اگر از دیابت رنج می برید و مشکل درمان آن را دارید، توصیه می شود که تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.

پیشنهاد می کنیم از پست دیابت انسولین و داروهای خوراکی دیدن کنید.

داروی ضد دیابت جدید

همانطور که در مقدمه مقاله گفته شد، مسئله داروی ضد دیابت جدید، یکی از دغدغه های بسیار مهم بیماران مبتلا به این عارضه است. با افزایش میزان قند خون و عدم واکنش بدن نسبت به انسولین، بیماری دیابت پدید می آید.

دیابت، دارای دو نوع اول و دوم است. افرادی که به دیابت نوع 1 مبتلا می شوند، بدن آنها، انسولینی نیز ترشح نمی کند و فرد درصورت عدم دریافت انسولین از طریق تزریق و دارو، دچار مشکلات و عارضه های مختلف می شود.

در دیابت نوع 2، انسولین نیز ترشح می شود، اما میزان آن به حدی کم است که بدن انسان، نسبت به آن واکنش درستی نشان نمی دهد و افت قند خون رخ نمی دهد. بهرحال، لازم است در صورت ابتلا به هرنوع بیماری دیابت، با داروهای ضد دیابت جدید، آشنا شوید و با تجویز و دستور پزشک، اقدام به مصرف آنها نمایید.

قبل از بررسی این داروها، باید به این نکته اشاره کنیم که با توجه به نوع دیابت فرد، داروهای متفاوتی وجود دارد که هرکدام از آنها، عملکرد و تاثیر خاص خود را بر قند خون افراد دارد و باعث کاهش میزان قند خون خواهد شد.

داروی ضد دیابت جدید
داروی ضد دیابت جدید

بنابراین، بایستی با توجه به شدت دیابت و نوع دیابت و دیگر موارد، با تجویز پزشک، اقدام به مصرف داروهای مربوط به خود نمایید. ما در ادامه به بررسی انواع داروهای ضد دیابتی جدید، می پردازیم:

  • رزوواستاتین

داروهای دسته استاتین، اغلب برای کاهش کلسترول خون، مورد استفاده افراد، قرار می گیرد و در کاهش خطر حملات قلبی و بیماری های عروقی، بسیار موثر است. از آنجایی که دیابت، می تواند منجر به افزایش کلسترول و بیماری های قلبی و عروقی شود، استفاده از داروهای گروه استاتین مانند رزوواستاتین، می تواند تاثیر زیادی در روند درمان این عارضه ها داشته باشد.

این دارو، اثر محافظتی قوی برای بدن دارد و افراد دیابتی، با نظر پزشک، می توانند از هریک از این گروه ها استفاده کنند. برخی از بررسی ها نشان داده است که استاتین ها، با متابولیسم گلیسمی تداخل دارد، اما برای بیماران دیابتی، می توان با دوز مشخص، از آن استفاده کرد تا خطر حملات قلبی، کاهش پیدا کند.

  • مهار کننده‌های آلفا گلوکوزیداز

بسیاری از افراد، ممکن است به تازگی به دیابت دچار شده باشند. در واقع، تشخیص به موقع دیابت، می تواند از بروز خطرات جدی تر، جلوگیری کند. در چنین مواردی که به تازگی تشخیص داده می شود، احتمالا، پزشم متخصص، برای فرد، داروهای مهار کننده آلفا را تجویز می کند. این داروها، می تواند منجر به کاهش سریع گلوکز خون شود و سرعت جذب را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

مهار کننده‌های آلفا گلوکوزیداز
مهار کننده‌های آلفا گلوکوزیداز

در واقع با مصرف داروهای گروه آلفا، با مصرف غذاهایی مانند برنج و ماکارونی که نشاسته فراوانی دارند، جذب کمتری از نشاسته در بدن رخ می دهد. زیرا این داروها، می تواند باعث تجزیه شدن آنزیم های بدن شود که موثر در کاهش جذب گلوکز و نشاسته بدن است. از جمله داروهای گروه آلفا که به عنوان داروی ضد دیابت جدید، شناخته می شود، عبارتند از:

  • آکاربوز (Precose)
  • میگلیتول (گلیست)
  • بیگوآنیدها

بیگوآنیدها، جز اصلی ترین داروهای درمانی، برای دیابت نوع 2 هستند. بسیاری از افراد، ممکن است به دلایل فیزیکی و یا عوامل دیگر، نتوانند ورزش و فعالیت مناسبی داشته باشند. بنابراین، چنین افرادی بایستی از داروهای بیگوآنید استفاده کنند.

از مشهورترین داروهای این این دسته، متفورمین است که مورد استفاده اغلب افراد دیابتی قرار می گیرد. متفورمین جز خانواده بیگوآنیدها است که منجر به کنترل قند خون، برای انواع دیابت ها، محسوب می شود.

عملکرد اصلی متفورمین، بسیار ساده است که در سه قسمت، می تواند منجر به تنظیم قند خون شود:
  • ابتدا از تولید گلوکز در کبد جلوگیری خواهد کرد
  • سپس، میزان جذب قند را در روده ها کاهش خواهد داد
  • در نهایت، با فعال کردن آنزیم AMPK، سلول های بدن را تحریک خواهد کرد تا انسولین بیشتری در بدن ترشح شود.

تمام این عوامل در کنار هم، منجر به کاهش قند خون و کنترل بیماری دیابت خواهد شد. حال باید بدانید که متفورمین ها، به دو صورت تولید خواهد شد:

  • انتشار فوری که بایستی حداکثر، روزانه سه عدد از آن مصرف شود
  • انتشار آهسته که عموما در روز، نیاز به مصرف یک عدد آن است.

خوشبختانه، بیگوآنیدها، برای دیابت نوع 1 و نوع 2 کاربرد دارد و می توان از ان استفاده کرد.

  • مگلیتینیدها

از دیگر داروی ضد دیابت جدید، می توان به مگلیتینیدها اشاره کرد، این دارو می تواند منجر به افزایش ترشح انسولین در لوزوالمعده شود. از آنجایی که افراد دیابتی، بخصوص از نوع دیابت نوع 2، با کمبود یا اختلال شدید در ترشح انسولین، همراه هستند، مگلیتینیدها می تواند کمک کند که بصورت موقت، ترشح انسولین افزایش پیدا کند. داروهای مورد استفاده در دسته مگلیتینیدها عبارتند از:

  • nateglinide (Starlix)
  • repaglinide (Prandin)
  • repaglinide-metformin (Prandimet) 

شما می توانید با تجویز پزشک، در مقدار مشخصی از هریک از این داروها، استفاده کنید.

  • مهار کننده‌های انتقال دهنده گلوکز سدیم (SGLT)

در ابتدا لازم است توضیحی در خوص انتقال سدیم – گلوکز ارائه دهیم. زمانی که مواد قندی، وارد بدن می شود، گلوکزها به سمت کلیه حرکت می کنند. کلیه، به مانند یک فیلتر، اقدام به جذب گلوکز خواهد کرد.

بعد از جذب مواد قندی توسط کلیه ها، گلوکزهای باقی مانده، توسط پروتئینی به نام انتقال سدیم – گلوکز، به خون بازخواهد گشت. روند نادرست این عملکرد، باعث افزایش قند خون و دیابت خواهد شد.

مهار کننده‌های انتقال دهنده گلوکز سدیم (SGLT)
مهار کننده‌های انتقال دهنده گلوکز سدیم (SGLT)

حال داروهایی به عنوان مهارکننده انتقال دهنده گلوکز سدیم وجود دارد که باعث اختلال در عملکرد این پروتئین ها می شود و مانع برگشت مجدد گلوکز به خون خواهد شد.

بعد از اتمام این روند، این گلوکزها، توسط ادرار از بدن دفع خواهد شد. این دارو که به عنوان یکی از داروی ضد دیابت جدید شناخته می شود، می تواند تاثیر زیادی در درمان دیابت داشته باشد.

داروهای مهارکننده انتقال سدیم – گلوکز، عبارتند از:
  • داپاگلیفلوزین (فارکسیگا)
  • داپاگلیفلوزین-متفورمین  (Xigduo XR)
  • کاناگلیفلوزین (اینووکانا)
  • کاناگلیفلوزین- متفورمین (اینووکامت)
  • امپاگلیفلوزین (Jardiance)
  • empagliflozin-linagliptin (Glyxambi)
  • empagliflozin-metformin (Synjardy)
  • ارتوگلیفلوزین (استگلاترو)
  • سیتاگلیپتین

از دیگر داروی ضد دیابت جدید که می تواند به عنوان مهارکننده قند خون، مورد استفاده قرار گیرد، سیتاگلیپتین است. این دارو، اولین مهار کننده DPP IV است که می تواند باعث جذب غذا شود، بدون آنکه قند خون را افزایش دهد.

بررسی های متعددی نشان داده است که سیتاگلیپتین، می تواند منجر به کنترل قند خون در حالت ناشتا و بعد از صرف غذا شود. در واقع، با تعادل سازی سلول های خونی، باعث می شود که جذب گلوکز، بیش از حد صورت نگیرد و باعث کنترل قند خون، در افراد دیابتی شود.

این داروی جدید، امروزه، مورد توجه پزشکان و عموم بیماران قرار گرفته است و با توجه به وضعیت بیمار و مسائل مختلف، تجویز خواهد شد.

سیتاگلیپتین
سیتاگلیپتین
  • ساکساگلیپتین

از دیگر مهارکننده های DPP IV که می تواند به عنوان داروی ضد دیابت جدید، مورد استفاده قرار گیرد، ساکساگلیپتین است. این دارو، می تواند اثربخشی بالایی به صورت تک درمانی و یا ترکیب با داروهای دیگر، داشته باشد. بررسی ها نشان داده است که مصرف ساکساگلیپتین، می تواند منجر به کاهش شاخص هموگلوبین خون یعنی HbA1C و همچنین کاهش قند خون شود.

این دارو می تواند برای بیماران دیابتی نوع دوم، افراد دارای اعتیاد به مواد مخدر، مورد استفاده قرار گیرد و تاثیر زیادی در روند کنترل قند خون خواهد داشت. اثر طولانی مدت ساکساگلیپتین، از ویژگی های بارز این دارو است که می تواند آنزیم های مرتبط با قند خون را کنترل نماید.

  • لیراگلوتید

از دیگر داروی ضد دیابت جدید، می توان به لیراگلوتید، اشاره کرد. بررسی ها نشان می دهد که این دارو، می تواند باعث کنترل قند خون مشابه شود و همچنین موثر در کاهش وزن بدن، برای افراد چاق است. همچنین، در آزمایشات مختلف، کاهش هیپوگلیسمی هم دیده شده است. مزیت این دارو، استفاده همزمان با متفورمین است که البته بایستی، پزشک متخصص، تجویز لازم را انجام دهد.

این دارو، موارد منع مصرف هم دارد. از جمله این موارد، می توان به افرادی اشاره کرد که دچار سرطان تیروئید هستند و یا سابقه خانوادگی در این بیماری دارند.

  • سولفونیل اوره

لوزالمعده، نقش بسیار مهم و اساسی در ترشح انسولین را دارد. همچنین، در ماندگاری انسولین هم، تاثیر بسزایی خواهد داشت. داروی سولفونیل اوره، یک نوع کانال پروتئینی مجسوب می شود که در واقع به آن، کانال پتاسیم حساس به ATP گفته می شود.

این دارو می تواند با ایجاد سنتزهای مختلف درون سلولی، باعث افزایش ترشح انسولین در بدن شود و در بدن هم، به مدت زیادی، ماندگار خواهد بود. داروهای مربوط به سولفونیل اوره، شامل موارد زیر است:

  • گلیمپیرید (آماریل)
  • گلیمپیرید پیوگلیتازون (Duetact)
  • گلیمپیرید-روزیگلیتازون (آواندریل)
  • گلیکلازید
  • گلیپیزید (گلوکوترول)
  • گلیپیزید-متفورمین (متاگلیپ)
  • گلیبورید (DiaBeta) ، (Glynase) ، (Micronase)
  • گلیبورید متفورمین (Glucovance)
  • کلروپروپامید (دیابینی)
  • تولازامید (تولیناز)
  • تولبوتامید (اوریناز ، تول تاب)

این داروها، جز دسته داروی ضد دیابتی جدید محسوب میشود که هر کدام از آنها، با تجویز پزشک می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

لطفا از پست داروی گیاهی لاغری قوی دیدن کنید.

توضیحات تکمیلی در خصوص داروی ضد دیابت جدید

امروزه، علم پزشکی، پیشرفت زیادی کرده است و شما می‌توانید از آخرین یافته‌های محققان و داروهایی که پیش‌تر برای درمان این بیماری به بازار عرضه شده است استفاده کنید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که دیابت درمان قطعی ندارد یعنی فرد مبتلا به این بیماری نمی‌تواند به طور کامل دیابت را از بدن خود بیرون کند.

توضیحات تکمیلی در خصوص داروی ضد دیابت جدید
توضیحات تکمیلی در خصوص داروی ضد دیابت جدید

باتوجه به پیشرفت علوم پزشکی و درمانی، همه ما، بایستی از اخرین تغییرات دارویی و درمانی، در بیماری های مختلف از جمله بیماری دیابت، باخبر باشیم. افرادی که مبتلا به دیابت هستند، بایستی دقت بیشتری در این زمینه نمایند.

اینکه کدام داروی جدید دیابت، می تواند مفیدتر باشد، بستگی به عوامل مختلفی خواهد داشت که از جمله آن، می توان به شرایط جسمی بیمار، شدت دیابت، نوع دیابت، بیماری های زمینه ای و…، اشاره کرد. در نهایت، پزشک متخصص، تشخیص خواهد داد که کدام دارو، مناسب تر است.

پزشکان متخصص، عموما، برای درمان بیماری دیابت، سعی بر پیشگیری عوارض آن را دارند. این نوع ساز و کار، شامل کنترل سطح قند خون، کنترل میزان فشار خون و کلسترول خون است.

علاوه بر مصرف داروی ضد دیابت جدید، عوامل دیگری هم در زمینه درمان دیابت، بسیار موثر است. از جمله این موارد، عبارتند از:
  • مصرف روزانه انسولین از طریق سرنگ یا پمپ انسولین
  • مصرف روزانه انسولین که از طریق تزریق آن انجام می شود.
  • رعایت اصول غذایی و استفاده از یک رژیم غذایی خاص که کنترل کننده دیابت باشد.
  • اندازه گیری مداوم سطح قند خون از طریق دستگاه گلوکزمتر که از طریق نوک انگشتان، انجام می شود.
  • انجام تست هایی مانند تست ادرار
  • انجام فعالیت های بدنی و ورزشی
  • مصرف داروهای مرتبط با دیابت، در کنار داروی اصلی
  • کنترل وزن و کاهش وزن برای افراد چاق
  • ترک سیگار و مشروبات الکلی
  • انجام معاینات مداوم توسط پزشک متخصص

موارد بالا، می تواند در کنار داروی اصلی درمان دیابت، کمک کننده در جلوگیری از افزایش قند خون و سایر عوارض دیابت شود. بنابرایت توصیه می شود که حتما با یک پزشک متخصص، مشورت های لازم را انجام دهید.

نتیجه گیری

ما در این مقاله، به بررسی مبحث مهم داروی ضد دیابت جدید پرداختیم. این داروها، شامل موارد مختلفی است که در این مقاله، به برخی از مهمترین آنها، اشاره کردیم.

با رعایت اصول مصرف داروهای دیابت، کنترل رژیم غذایی و سایر عوامل، می توان به این امر مهم دست یافت که دیابت، درمان دارد و می توان اقدامات لازم را انجام داد. لازم به گفتن است که مصرف هرگونه دارو، نیاز به تشخیص و تجویز پزشک متخصص دارد و نباید، اقدام به مصرف خودسرانه آنها نمود.

عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی آسیا
اسلیو معده
عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی آسیا

انجام عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی آسیا، به عوامل و شرایط گوناگونی وابسته است. این بیمه از نظر اقتصادی برای بسیاری از افراد کمک

انواع جراحی باریاتریک
جراحی چاقی
انواع جراحی باریاتریک

انواع جراحی باریاتریک شامل عمل اسلیو معده، عمل بای پس معده و عمل مینی بای پس معده می باشد که در ادامه مقاله، به معرفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید