داروی دیابت زیپتین

داروی دیابت زیپتین
فهرست مطالب

ما در این مقاله، قصد داریم به بررسی داروی دیابت زیپتین و مسائل مربوط به مصرف آن و عوارض آن، بپردازیم. بنابراین، توصیه می شود تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

بیماری دیابت، یکی از شایع ترین و فراگیرترین انواع بیماری ها، در دنیا محسوب می شود. دیابت، به دلیل افزایش قند خون رخ می دهد و فرد مبتلا به دیابت، کنترلی بر میزان قند خون خود دارد.

بیماری دیابت، باعث بروز بیماری های مختلفی مانند بیماری های قلبی و عروقی، چاقی، فشار خون بالا، بیماری های کلیوی و کبد و… می شود. بنابراین، چنین افرادی لازم است اقدامات لازم را برای درمان دیابت خود انجام دهند.

ریشه اصلی افزایش قند خون، ترشح کم انسولین و عدم واکنش بدن به میزان ترشح کم انسولین است. همین مسئله، باعث بروز دیابت خواهد شد. دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2، از انواع دیابت محسوب می شود.

داروی دیابت زیپتین
داروی دیابت زیپتین

خوشبختانه، با توجه به پیشرفت علوم پزشکی و درمانی، داروهای مختلفی برای درمان دیابت و کنترل قند خون، تولید شده است که بیماران می توانند با توجه به تجویز پزشک خود، اقدام به مصرف آنها نمایند. از جمله این داروها، داروی زیپتین است.

قرص زیپتین، به عنوان یکی از کاربردی ترین انواع داروهای کنترل دیابت محسوب می شود که پزشکان، برای بیماران خود، در دوزهای مختلف تجویز می کنند.

پیشنهاد می کنیم از پست متفورمین و لاغری دیدن کنید.

داروی دیابت زیپتین

داروی زیپتین که به شکل قرص تولید می شود، به نام ژنتیکی سیتاگلیپتین هم شناخته می شود. پزشکان متخصص، برای بیماران دیابتی خود، بخصوص افرادی که به دیابت نوع 2 دچار شده اند، این دارو را تجویز می کنند.

مصرف به اندازه و اصولی داروی دیابت زیپتین، می تواند فواید بسیار زیادی در زمینه کنترل قند خون داشته باشد. اما مصرف خودسرانه و بیش از حد آن، می تواند عوارضی به همراه داشته باشد که در این مقاله، به این موضوعات، می پردازیم.

داروی زیپتین، برای مبتلایان به دیابت نوع 2، به گونه ای تجویز می شود که بتوانند کنترل قند خون خود را افزایش دهند. افزایش بیش از حد قند خون، می تواند باعث آسیب به کلیه ها، کبد و دیگر نقاط بدن شود.

حتی مشکلات عصبی هم، می تواند ناشی از دیابت باشد. قرص زیپتین، می تواند به عنوان داروی دیابت، علاوه بر کاهش قند خون، باعث جلوگیری از امراض مختلف مرتبط با دیابت شود.

کاربرد اصلی داروی دیابت زیپتین

در ابتدا، باید بدانید که زیپتین و کارکرد آن، به گونه ای است که باعث افزایش سطح اینکرتین در بدن می شود. این ماده طبیعی، موثر در افزایش ترشح انسولین است و بخصوص، در زمان بعد از صرف غذا، می تواند به کنترل قند خون دیابتی ها، کمک زیادی کند. از طرفی، کاربرد مهم زیپتین، در قسمت کبد است که می تواند میزان قند تولیدی در کبد را کاهش دهد.

بنابراین، داروی دیابت زیپتین، می تواند منجر به کنترل قند خون، به وسیله افزایش سطح اینکرتین و دیگر هورمون ها شود که در نتیجه، کاهش قند خون رخ می دهد. طبیعی است که هر فردی، بعد از مصرف غذا، افزایش قند خون را تجربه کند.

این مسئله، برای افراد دیابتی بسیار مهم است، که بیش از حد مجاز، دچار افزایش قند خون نشوند. با اینکه، رژیم غذایی خاصی، برای دیابتی ها تجویز می شود، اما برای کنترل قند خون بعد از غذا، باز هم نیاز به مصرف دارو است که زیپتین، می تواند گزینه مناسبی در این زمینه باشد.

کاربرد اصلی داروی دیابت زیپتین
کاربرد اصلی داروی دیابت زیپتین

جالب است بدانید که قرص زیپتین، کاربرد زیادی در زمینه احساس سیری افراد دارد و فرد، میل کمتری به مصرف غذا خواهد داشت. بنابراین، می توانیم بگوییم که داروی دیابت زیپتین، می تواند حتی در کاهش وزن هم موثر باشد.

از آنجایی که یکی از عوامل اصلی بروز دیابت، چاقی و اضافه وزن است، بنابراین مصرف زیپتین در دوز مشخص توسط پزشک، می تواند علاوه بر کنترل قند خون، در زمینه کاهش وزن هم، تاثیراتی داشته باشد.

زیپتین سبب پایین آمدن ناگهانی قند خون نمی شود

توضیحی در خصوص میزان افت قند خون بوسیله زیپتین، باید گفت که این دارو، باعث افت ناگهانی قند خون نمی شود و در صورت مصرف اصولی و درست آن، مشکلاتی در این خصوص، ایجاد نمی کند.

برای افراد دیابتی که سن بالایی دارند و طبیعتا، شرایط حساس تری را تجربه می کنند، قرص زیپتین، می تواند گزینه بسیار مناسبی برای کنترل دیابت آنها باشد. داروی دیابت زیپتین، باعث مهار آنزیم هایی می شود که هورمونی به نام GLP1 را از بین میبرد. در نتیجه، افزایش ترشح انسولین رخ می دهد و در درمان دیابت، موثرتر است.

زیپتین سبب پایین آمدن ناگهانی قند خون نمی شود
زیپتین سبب پایین آمدن ناگهانی قند خون نمی شود

خوشبختانه، این دارو، در کشور ما نیز تولید می شود و از انحصار خارجی ها، خارج شده است. با بررسی ها و تحقیقات انجام شده، داروی زیپتین از نوع تولید داخلی، عملکرد مشابه تولید خارجی را دارد و از طرفی، با قیمت بسیار مناسب تر، عرضه می شود. بنابراین، می توان گفت که استفاده از داروی زیپتین، برای درمان دیابت، به سادگی بوده و می توان به راحتی از مراکز داروخانه ای، تهیه نمود و با تجویز پزشک، مصرف کرد.

مقدار و روش مصرف داروی دیابت زیپتین   

  • لازم به گفتن است که قبل از مصرف قرص زیپتین، علاوه بر تجویز پزشک و مقدار مصرف آن، حتما از بروشور داخل بسته دارو، استفاده کنید و مطالب نوشته شده را با دقت مطالعه نمایید. این بروشور، به شما کمک خواهد کرد تا اطلاعات کاملی در خصوص داروی زیپتین، بدست آورید و از عوارض احتمالی و موارد منع مصرف آن، باخبر شوید. همچنین، مشورت با پزشک، فراموش نشود.
  • مقدار مصرف قرص زیپتین، برای هر فردی متفاوت است و نباید بصورت کلی و جامع از آن استفاده کرد. بنابراین، پزشک معالج شما، با بررسی های لازم و آزمایشات گرفته شده از شما، متوجه خواهد شد که چه میزان از این دارو باید مصرف شود و شما موظف به رعایت نکات گفته شده، توسط پزشک خود هستید.
  • این دارو، بایستی بصورت منظم و در ساعات مختلف روزانه مصرف شود و دقت به این موضوع، بسیار مهم است.
  • در صورتی که، یک دوز از مصرف زیپتین را در روز فراموش کرده اید، اگر در آن زمان، نزدیک به نوبت دوز بعدی هستید، از مصرف نوبت فراموش شده، صرف نظر کنید و طبق برنامه مشخص شده، دوز بعدی را مصرف نمایید. از دو برابر کردن دوز زیپتین، جدا خودداری کنید تا دچار عوارض نشوید.
  • داروی دیابت زیپتین را می توانید همراه با غذا و یا بدون آن مصرف کنید و با توجه به نظر پزشک، می توانید از آن، بهره ببرید.
مقدار و روش مصرف داروی دیابت زیپتین
مقدار و روش مصرف داروی دیابت زیپتین

موارد منع مصرف داروی دیابت زیپتین

  • در صورت اتمام تاریخ انقضای داروی زیپتین، لازم است از مصرف آن خودداری کنید. بنابراین لازم است در ابتدا، تاریخ انقضای آن را بررسی کنید و سپس اقدام به مصرف نمایید.
  • از تجویز خودسرانه داروی زیپتین، به دیگران، جدا خودداری کنید. زیرا ممکن است، فرد دیگری، نیاز به این دارو نداشته باشد و بایستی با نظر پزشک متخصص، مصرف شود.
موارد منع مصرف داروی دیابت زیپتین
موارد منع مصرف داروی دیابت زیپتین

علاوه بر موارد فوق، افرادی که دارای بیماری خاص و یا موارد خاصی هستند، بایستی در ابتدا با پزشک خود مشورت کنند و سپس تصمیمات لازم، اتخاذ شود. از دیگر موارد منع مصرف داروی دیابت زیپتین، عبارتند از:

  • افرادی که به این دارو یا دیگر داروها، حساسیت دارند.
  • بانوان باردار و یا بانوانی که در زمان شیردهی به فرزند خود هستند، نباید از زیپتین استفاده کنند.
  • افرادی که دچار نارسایی های قلبی هستند.
  • افرادی که دارای بیماری لوزوالمعده یا پانکراتیت هستند.
  • افرادی که دچار نارسایی شدید کلیوی و بیماری های کلیوی هستند.
  • افرادی که دارای سنگ کیسه صفرا هستند.

چنین افرادی، نباید از داروی زیپتین، استفاده کنند و یا درصورت مصرف، بایستی با پزشک خود، مشورت های لازم را انجام دهند.

عوارض جانبی داروی دیابت زیپتین

هر دارویی، می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد و اینکه بگوییم، یک دارو، بدون عارضه است، کاملا اشتباه است. داروی زیپتین هم می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد که عمده عوارض آن، به دلیل مصرف بیش از اندازه آن و یا مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک است. در صورت بروز هر یک از عوارض زیر، لازم است به پزشک خود مراجعه کنید و اقدامات لازم را انجام دهید. این عوارض، عبارتند از:

عوارض جانبی داروی دیابت زیپتین
عوارض جانبی داروی دیابت زیپتین
  • علائم نارسایی قلبی مانند تنگی نفس، تورم در پاها، خستگی بیش از حد و بی حالی، افزایش ناگهانی وزن و…
  • بوجود امدن علائم مربوط به مشکلات کلیوی و مشکل در دفع ادرار
  • ایجاد درد در مفاصل
  • ایجاد تاول های غیرعادی در قسمت های مختلف پوست
  • کاهش ناگهانی و شدید قند خون و داشتن علائمی مانند تعریق ناگهانی، لرزش بدن، ضربان قلب شدید، گرسنگی، سرگیجه و…
  • علائمی مربوط به افزایش قند خون مانند تشنگی، افزایش ادرار، سرگیجه، سنگینی سر، خواب آلودگی، گرگرفتگی، تنفس سریع و…

علاوه بر موارد فوق، در صورت بروز عوارض شدیدتری مانند تهوع و استفراغ، درد شدید معده و شکم و…، بایستی سریعا به اورژانس مراجعه کنید تا اقدامات فوری، صورت گیرد.

تفاوت متفورمین و زیپتین چیست؟

متفورمین و سیتاگلیپتین (زیپتین) داروهای خوراکی دیابت هستند که به کنترل سطح قند خون کمک می کنند.

تا به اینجای مقاله، در خصوص داروی دیابت زیپتین، توضیحات کاملی ارائه شد. این دارو، جز رایج ترین و کاربردی ترین انواع داروهای درمان دیابت است. در کنار آن، داروی دیگری به نام متفورمین نیز وجود دارد که از طرفداران زیادی برخوردار بوده و به مانند زیپتین، کاربرد گسترده ای دارد. اما می خواهیم بدانیم که چه تفاوتی، بین متفورمین و زیپتین، وجود دارد؟

در ابتدا باید بدانید که داروی زیپتین و متفورمین، هردوی آنها، موثر در کاهش قند خون هستند. متفورمین، باعث می شود که تولید قند یا همان گلوکز خون، در کبد کمتر شود و همچنین، میزان جذب گلوکز در روده، کاهش پیدا کند.

تفاوت متفورمین و زیپتین چیست؟
تفاوت متفورمین و زیپتین چیست؟

در داروی دیابت زیپتین، میزان تولید انسولین در بدن افزایش پیدا می کند و این مورد، بیشتر در زمان بعد از صرف غذا رخ می دهد.

لازم است بدانید که افراد مبتلا به دیابت نوع 1، از داروی متفورمین و زیپتین، استفاده نمی کنند. زیرا این دو دارو، برای درمان دیابت نوع 2، کاربرد دارد. این دو دارو، نوعی درمان ترکیبی محسوب می شود که می تواند در کنار رژیم غذایی و ورزش، تاثیر زیادی در کنترل و درمان دیابت نوع 2، داشته باشند.

سوالات متداول در خصوص داروی دیابت زیپتین

  • اگر مصرف یک دوز دارو را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟

اگر، یک دوز از دارو را فراموش کردیم که مصرف کنیم، در صورتی که نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی هستیم، بایستی از مصرف دوز قبلی، صرف نظر و دوز بعدی را مصرف نماییم و زمان آن را تغییر ندهیم. دو دوز بصورت همزمان، بسیار خطرناک بوده و نباید مصرف نمود.

  • اگر قرص زیپتین را بیش از حد مصرف کنم، چه اتفاقی می افتد؟

همانطور که در بخش عوارض داروی دیابت زیپتین گفته شد، مصرف بیش از حد داروی زیپتین، می تواند باعث کاهش شدید قند خون شود و مشکلات زیادی را در زمینه ایست قلبی و…، ایجاد می کند. ایجاد حالت هایی مانند حالت تهوع، لرزش، تعریق، گیجی، مشکل در صحبت کردن، ضربان سریع قلب یا تشنج، از مشکلات داروی زیپتین، در صورت مصرف بیش از حد آن است.

  • در زمان مصرف داروی دیابت زیپتین، از چه چیزی باید جلوگیری کنم؟

لازم است از مصرف الکل خودداری نمایید. زیرا مشروبات الکلی، می تواند باعث کاهش قند خون شود و خطر اسیدوز لاکتیک را افزایش دهد.

  • چه داروهای دیگری بر زیپتین تأثیر خواهد گذاشت؟

برخی از داروها، می تواند میزان تاثیر قرص زیپتین را کمتر کند و یا مشکلات دیگری را بوجود اورد. این داروها، اغلب شامل داروهای بدون نسخه، مانند مولتی ویتامین ها، داروهای گیاهی و… است. بنابراین، باید از این موضوع اگاه باشید که مصرف هرگونه دارو، مولتی ویتامین ها و…، بایستی با نظر مستقیم پزشک متخصص شما باشد.

نتیجه گیری

ما در این مقاله، به بررسی یکی از داروهای کاربردی و موثر در درمان دیابت، یعنی داروی دیابت زیپتین، پرداختیم. این دارو، می تواند تاثیر بسیار زیادی در روند کاهش قند خون و کنترل دیابت داشته باشد. مصرف آن به همراه غذا و یا به تنهایی، می تواند باعث افزایش ترشح انسولین در بدن و کاهش قند خون شود.

لازم است بدانید که قرص زیپتین، بایستی با تجویز پزشک و مقدار مشخص مصرف شود تا از مزیت های آن، بهره مند شد. این دارو، در کشور ما نیز تولید می شود خوشبختانه، به وفور یافت می شود و مشکلی از بابت تهیه آن، وجود ندارد.

توصیه می شود که برای درمان دیابت خود، و استفاده از هر گونه داروی دیابتی مانند زیپتین، با پزشک متخصص خود، مشورت های لازم را انجام دهید و تحت نظر پزشک خود، اقدام به مصرف آن کنید.

پیشنهاد می کنیم پس از مطالعه این مقاله از پست داروی گیاهی لاغری قوی دیدن کنید.

عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی آسیا
اسلیو معده
عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی آسیا

انجام عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی آسیا، به عوامل و شرایط گوناگونی وابسته است. این بیمه از نظر اقتصادی برای بسیاری از افراد کمک

انواع جراحی باریاتریک
جراحی چاقی
انواع جراحی باریاتریک

انواع جراحی باریاتریک شامل عمل اسلیو معده، عمل بای پس معده و عمل مینی بای پس معده می باشد که در ادامه مقاله، به معرفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید