در این نوشتار به بررسی سوژه ی جراح لاغری در قم خواهیم پرداخت.
امروزه با گسترش زندگی ماشینی و افزایش چاقی و اضافه وزن بین مردم در سراسر جهان جراحی معده برای لاغری یکی از جراحی های پرطرفدار محسوب می شود، چرا که روشی تقریبا بی بازگشت و تضمینی برای لاغری است.
در این مقاله می خواهیم به اهمیت ضرورت جراحی معده برای لاغری و جراح لاغری در قم بپردازیم در این رابطه بهتر است ابتدا به چند پرسش کلیدی در خصوص جراح لاغری در قم پاسخ دهیم:
- چاقی چیست و در افراد مختلف به چه دلایلی ایجاد می شود؟
- ضررهای چاقی و بیماری های مرتبط با چاقی چیست؟
- اشخاص واجد شرایط عمل جراحی معده برای لاغری چه کسانی هستند؟
- عمل جراحی لاغری و جراحی معده برای لاغری به چه عملی گفته می شود؟
- انواع جراحی معده به چند دسته تقسیم می شود؟
- آمادگی های لازم قبل از عمل چیست؟
- روند عمل جراحی معده به چه صورت است؟
- مزایای جراحی معده برای لاغری چیست؟
- چه مراقبت هایی بعد از جراحی معده لازم است؟
- انتظارات افراد از جراحی لاغری چیست؟
- چند نکته برای انتخاب بهترین جراح معده برای لاغری
- عوامل تاثیر گذار در هزینه های عمل معده چیست؟
- آیا چاقی و اضافه وزن مزمن مورد حمایت بیمه می باشد؟
- انتخاب یک کلینیک مناسب برای درمان چاقی و جراحی لاغری
چاقی چیست و در افراد مختلف به چه دلایلی ایجاد می شود؟
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد چاقی و دلایل آن خواهیم پرداخت.
زمانی که چربی به صورت غیرطبیعی در بدن انباشته شود اصطلاحا چاقی ایجاد شده که برای سلامتی بسیار مضرر است. نسبت قد به وزن یا همان شاخص توده بدنی معمولا برای تشخیص اضافه وزن در افراد مورد استفاده قرار می گیرد. چاقی در افراد مختلف می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد و پرخوری تنها عامل چاقی محسوب نمی شود.
تعریف چاقی:
اضافه وزن در افراد بالغ به این معناست که BMI فرد بیشتر و یا برابر 25 باشد، اما چاقی به معنای BMI بالای 30 تعریف شده است.
شاخص توده بدنی را نمی توان ملاک خوبی برای تشخیص چاقی و اضافه وزن در افراد دانست چراکه میزان توده چربی در بدن هر شخص با دیگری بسیاری مختلف است.
برای کودکان علاوه بر وزن و قد باید سن را در نظر بگیرید. در کودکان اضافه وزن نسبت قد به وزن بالاتر از 2 در استاندارد رشد کودک است، اما نسبت بالای 3 مربوط به چاقی می شود.
دلایل چاقی و اضافه وزن:
زمانی که کالری دریافتی با کالری مصرفی همخوانی نداشته باشد و بدن زیادتر از حد نیاز کالری دریافت کند. پدیده چاقی و یا اضافه وزن را شاهد هستیم. که این عدم تعادل کالری دلایل متفاوتی دارد از جمله: افزایش خوردن غذاهای سرشار از انرژی که چربی بالایی دارند، کم تحرک بودن افراد به دلیل شرایط شغلی و حمل و نقل
عدم سیاست های حمایتی درست در بخش های سلامت، کشاورزی، محیط زیست، حمل و نقل، برنامه ریزی شهری، پردازش مواد غذایی، توزیع، بازاریابی و آموزش و پرورش که با تغییرات زیست محیطی و اجتماعی ارتباطی مستقیم دارند، باعث تغییر الگوهای غذایی و فیزیکی می شود که تمامی این عوامل در اضافه وزن و چاقی افراد جامعه به طور مستقیم اثر گذار است.
به انباشتگی غیر طبیعی و بیش از حد در بدن چاقی و یا همان اضافه وزن گفته می شود که می تواند تاثیرات منفی روی فرد گذاشته و باعث بیماری های روحی و جسمی در فرد بشود.
در ادامه به 10 عامل چاقی و اضافه وزن به طور مختصر می پردازیم:
10 عامل چاقی:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
ژنتیک:
معمولا افراد چاق و یا دارای اضافه صاحب فرزندانی با همین مشکل می شوند، البته نمی شود گفت چاقی از پیش تعیین شده است، اما فرزندان این افراد بیش از دیگر کودکان در معرض چاقی و اضافه وزن قرار دارند.
ژنتیک بخش قوی در ارتباط با چاقی است، چرا که با تغییر سبک غذا خوردن محیط و سیگنال هایی که به ژن هایشان می فرستند تغییر می کند و اجزای ژنتیکی به راحتی بر روی افزایش وزن می تواند اثر گذار باشند.
غذاهای بی خاصیت مهندسی شده: غذاهای فرآوری شده که بسیار خوشمزه و ارزان هستند، یکی از علت های پرخوری و در نتیجه اضافه وزن و چاقی هستند. این غذاها نسبت به غذاهای تصفیه شده غذای کامل محسوب نمی شوند و بیشتر برای جذب مردم و افزایش اشتها تهیه می شوند.
پیشنهاد می کنیم از مطلب جراح چاقی در اصفهان دیدن کنید.
اعتیاد غذایی:
اعتیاد موضوعی پیچیده است وقتی فرد به اعتیاد دچار می شود غلبه بر آن کار مشکلی است. در اعتیاد مواد بیوشیمیایی مغز دستور به مصرف غذاهای چرب، شیرین و بی خاصیت می دهد. این غذاهای فرآوری شده در افراد موجب اعتیاد می شوند و فرد در برابر هر غذای شیرین و چربی کنترل خود را از دست می دهد.
بازاریابی تهاجمی:
متاسفانه برخی از تولید کننده های غذاهای ناسالم از تاکتیک های فروش برای مفید بودن غذاهای ناسالم استفاده می کنند و بازاریاب های تهاجمی به شمار می روند.
به طور کلی هدف آن ها کودکان هستند که امروزه تعداد زیادی از آن ها دچار دیابت، چاقی و بیماری های از این دست شده اند و با وجود تبلیغات غیر واقعی نمی توانند بین غذاهای سالم و فرآوری شده تصمیم بگیرند.
انسولین:
کار اصلی انسولین تنظیم ذخایر انرژی است بدین صورت که به سلول های چربی دستور می دهد چربی موجود را نگه دارند و چربی را ذخیره کنند.
با تغییر الگوی غذایی و مصرف غذاهای فست فود سطح انسولین موجود در بدن افزایش پیدا کرده و باعث ذخیره بیش از حد انرژی و چربی در بدن می شوند.
طبق تحقیقات سطح بالای انسولین در بدن باعث چاقی می شود. برای کاهش انسولین باید دریافت فیبر را بالا ببرید و از مصرف کربوهیدارت های ساده و تصفیه شده جلوگیری کرد.
داروهای خاص:
برخی از داروها همچون داروی افسردگی و دیابت باعث تغییراتی در بدن می شود که این تغییرات در طولانی مدت منجر به افزایش وزن می شود: اشتها را افزایش می دهند، سرعت سوخت و ساز را تغییر می دهند، عملکرد بدن و مغز را تغییر می دهند، قدرت اراده را پایین می آورند
مقاومت به لپتین:
لپتین توسط سلول های چربی تولید می شود و هر چه میزان چربی در بدن بیشتر باشد، سطح این هورمون نیز در بدن افزایش پیدا می کند. در افراد چاق سطح لپتین بسیار بالا است، چرا که آن طور که باید عمل نمی کند و از سد خونی مغز عبور نمی کند. این حالت مقاومت در برابر لپتین نامیده می شود که می تواند از عوامل چاقی باشد.
در دسترس بودن غذا:
غذاهای کم ارزش که نسبت به غذاهای مفید و سالم از قیمت پایین تری برخوردارند و معمولا در اکثر سوپرمارکت ها در دسترس هستند به راحتی جایگزین غذاهای سالم شده اند و افراد با مصرف این غذاها سعی در برطرف کردن گرسنگی خود هستند. مصرف بیش از حد غذاهای بی خاصیت باعث چاقی میان تنه در افراد می شود.
قند:
یکی از اشکالات مهم در برنامه غذایی مدرن افراد افزوده شدن مواد غذایی دارای قند است که متاسفانه این قند ها از نیمی فروکتوز و نیمی گلوکز ساخته شده اند. این نوع قند روی هورمون ها و عملکرد بیوشیمیایی بدن اثر می گذارد. فروکتوز موجود در این قند ها موجب زیاد شدن مقاومت انسولین می شود و سطح انسولین را بالا می برد که می تواند از دلایل افزایش وزن محسوب شود.
اطلاعات غلط:
این افراد برای دانستن اطلاعات در مورد مواد مغذی و سالم به چه منبعی مراجعه می کنند می تواند بسیار موثر باشد متاسفانه برخی از تولید کننده های مواد غذایی و یا سایت ها اطلاعات درستی در مورد سلامت و مواد غذایی سالم منتشر نمی کنند که البته در پشت این اطلاعات غلط منافع این کمپانی ها قرار دارد، معمولا روش های پیشنهادی آن ها برای کاهش وزن پیشرفتی را در این موضوع به ارمغان نمی آورد.
چند واقعیت در مورد چاقی:
از سال 1980 در سراسر جهان اضافه وزن 2 برابر شده است.
سی و نه درصد افراد بالغ بالای هجده سال دارای اضافه وزن و بیش از ششصد میلیون نفر در سراسر جهان در سال 2014 مبتلا به چاقی بوده اند.
همچنین 41 میلیون کودک زیر 5 سال در سال 2014 دچار اضافه بوده اند.
ضررهای چاقی و بیماری های مرتبط با چاقی چیست؟
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد ضررهای چاقی و بیماری های مرتبط با چاقی خواهیم پرداخت.
یکی از اصلی ترین ضررهای چاقی ایجاد بیماری در فرد است. این بیماری ها از جمله: بیماری های قلبی و عروقی که در سال 2012 نیز دلیل اصلی مرگ و میر بودند، اختلالات اسکلتی عضلانی به خصوص آرتروز، برخی از سرطان ها مثل آندومتر، سینه، تخمدان، پروستات، کبد، کیسه صفرا، کلیه و روده را شامل می شود.
اضافه وزن در کودکی منجر به چاقی در بزرگسالی و همچنین ناتوانی یا مرگ زودرس کاملا ارتباط دارد. کودکان دارای اضافه وزن علاوه بر خطرات در بزرگسالی در کودکی هم مشکلاتی همچون تنگی نفس، افزایش خطر شکستگی استخوان، فشارخون بالا، علائم زودرس در بیماری های قلبی و تاثیرات بد روانی را تجربه می کنند.
بیماری هایی که به علت چاقی به وجود می آید:
اضافه وزن و چاقی باعث بروز بیماری های جدی می شود که می تواند سلامت و حتی ادامه زندگی شخصی هر فردی را با مشکل مواجه کند در ادامه به بررسی بعضی از بیماری ها که به سبب اضافه وزن بیش از حد ایجاد می شوند می پردازیم:
پرفشاری خون:
زمانی که وزن فرد اضافه وزن پیدا می کند دچار انباشتگی بافت های چربی می شود و هر چه بافت های چربی بیشتر شود نیاز به اکسیژن و مواد مغذی بالاتر میرود که این امر باعث افزایش فشار در سیستم گردش خون بدن می شود. هر چه فشار در سیستم گردش خون بیشتر باشد، فشار بر روی دیواره ی سرخرگ زیاد افزایش پیدا می کند.
علاوه بر این ها چاقی باعث افزایش ضربان قلب، افزایش انسولین خون، کاهش ظرفیت عروق برای جابجایی خون نیز می شود که تمام این ها باعث پرفشاری خون می شود.
دیابت:
دیابت نوع2 در اکثر موارد از عوارض چاقی می باشد، چرا که بالا رفتن چربی موجب زیاد شدن مقاومت بدن به تاثیر هورمون انسولین می شود. این هورمون که وظیفه کنترل قند خون را دارد، در افراد با اضافه وزن نمی تواند به درستی انجام وظیفه کند و قند خون بالا می رود که از عوامل خطرناک برای سلامتی محسوب می شود.
اختلال در چربی های خون:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد اختلال در چربی های خون خواهیم پرداخت.
گوشت قرمز و یا غذاهای سرخ شده دارای مقادیر زیادی چربی های اشباع شده هستند که مصرف آن ها باعث افزایش کلسترول بد خون به نام LDL و کاهش سطح کلسترول خوب خون HDL می شود، افزایش کلسترول خون باعث رسوب در رگ های خونی می شود که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته مغزی را افزایش می دهد.
بیماری عروق کرونر:
از رسوب شدن چربی در سرخرگ های کرونر نوعی از بیماری های قلبی- عروقی به نام بیماری عروق کرونر ایجاد می شود. این چربی ها باعث تنگ تر شدن دیواره رگ ها می شود و خون کمتری به قلب می رسد که کاهش میزان خون رسانی به قلب باعث آنژین صدری می شود و انسداد کامل آن باعث سکته قلبی می شود.
سکته مغزی:
اضافه وزن عامل اصلی رسوب چربی در سرخرگ ها میباشد و اگر این رسوب در سرخرگ ها به صورت لخته خون دربیاید، ممکن است به صورت آنی در یکی از رگ های مغز انسداد به وجود بیاورد که باعث سکته مغزی می شود.
سایش مفاصل:
افزایش وزن باعث افزایش فشار بر غضروف زانو و مهره های پایینی کمر می شود که این فشار می تواند غضروف مفصلی را تخریب کند و ایجاد درد مفصل را سبب شود.
توقف تنفس در خواب:
افراد چاق به دلیل انسداد در مسیرهای هوایی ریه دچار توقف تنفس در خواب می شوند و این عمل ممکن است طی شب چندین بار تکرار شود. در نتیجه فرد نمی تواند کیفیت خواب مناسبی را داشته باشد.
سرطان:
چاقی و اضافه وزن می تواند باعث سرطان های مختلفی در افراد شود که در زنان عبارتند از: سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، سرطان گردن رحم، سرطان کیسه صفرا و در مردان می تواند به صورت سرطان کولون، رکتوم و یا سرطان پروستات پدید آید.
بیماری کبد چرب:
زمانی که چربی بیش از حد در ساختار کبد ورود می کند می تواند باعث تخریب بافت کبد و یا التهاب کبدی بشود که این بیماری می تواند از عوارض چاقی به شمار بیاید.
بیماری کیسه صفرا:
بدن افراد با اضافه وزن بالا دارای کلسترول بیشتری می باشد که اضافه این کلسترول می تواند در کیسه صفرا رسوب کرده و باعث سنگ کیسه صفرا می شود.
اشخاص واجد شرایط عمل جراحی معده برای لاغری چه کسانی هستند؟
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد اشخاص واجد شرایط عمل جراحی معده برای لاغری خواهیم پرداخت.
سوال چالش برانگیزی که ذهن اکثر افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن را درگیر می کند این است که آیا می توانند از روش جراحی معده برای لاغری استفاده کنند یا خیر؟ برای دانستن پاسخ این سوال پیشنهاد می کنیم با ما در ادامه همراه باشید.
افرادی که شرایط ذیل را داشته باشند می توانند کاندید مناسبی برای عمل جراحی معده باشند:
- کسانی که برای کاهش وزن خود کارهای ابتدایی همچون: تمرینات ورزشی، رژیم غذایی سالم، مصرف دارو به کمک پزشک را برای 6 ماه انجام داده اند، اما نتیجه مطلوب را نگرفته اند.
- اشخاصی که به چاقی مفرط مبتلا شده باشند بدین معنا که شاخص توده بدنی آن ها بیشتر از چهل باشد.
- افرادی که اضافه وزنی بالای 45. 5 کیلوگرم را دارند و برایشان مشکلاتی را پدید آورده است.
- کسانی که مایل به عمل معده برای لاغری هستند نباید اعتیاد به نوشیدن الکل یا مواد مخدر داشته باشند.
- اشخاصی که شاخص توده بدنی آن ها بین 35 تا 39. 9 می باشد و در کنار اضافه وزن خود مبتلا به بیماری هایی همچون فشار خون، دیابت و. . . . به علت چاقی می باشند.
- افرادی که دچار چاقی روانشناختی شده اند یا به زبان ساده تر اضافه وزن به علت مشکلات عصبی و روانی دارند.
- کسانی که از نظر ذهنی آمادگی تغییر عادات غذایی و سبک زندگی خود را دارند و از نظر روحی در وضعیت نرمال و مطلوب قرار دارند.
عمل جراحی لاغری و جراحی معده برای لاغری به چه عملی گفته می شود؟
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد عمل جراحی لاغری و جراحی معده برای لاغری خواهیم پرداخت.
چاقی و اضافه وزن سبب بروز بیماری ها و مشکلات بیشماری برای افراد می شود. افراد برای از بین بردن این مشکلات و رسیدن به اندام متناسب و ایده آل سعی می کنند به روش های لاغری روی بیاورند که یکی از روش های تضمینی برای کم کردن وزن در مدت زمان کمتر عمل جراحی معده می باشد،
این جراحی ها امروزه بسیار ایمن و کم خطر انجام می گیرند. گاهی ممکن است به علت اثرات سوء که چاقی روی بدن افراد و مقاومت آن ها در برابر دارو و جراحی می گذارد امکان عمل جراحی نباشد که برای مطمئن شدن از امر توصیه می شود با پزشک متخصص صحبت شود.
عمل های جراحی لاغری به طرق مختلفی انجام می گیرد
جراحی لاغری همچون لیپوماتیک به کمک افرادی که دچار چاقی مفرط هستند می آید، عمل های جراحی لاغری به طرق مختلفی انجام می گیرد.
عمل جراحی لاغری عموما به 2 طریق باعث کاهش وزن افراد می شوند، یکی کم کردن حجم معده تا از خوردن غذای زیاد جلوگیری کنند و برخی دیگر از جراحی ها که در گوارش غذا و نحوه جذب و میزان جذب آن تغییراتی را ایجاد می کنند.
به زبان ساده تر یا حجم معده بیمار را کم می کنند تا نتواند زیاد غذا بخورد یا مسیر جذب مواد غذایی را خیلی کاهش می دهند تا مواد غذایی خورده شده جذب نشود.
با این وجود بعد از عمل جراحی معده فرد باید رژیم خاصی را در دستور کار قرار داده، به صورت پیوسته و مداوم ورزش کند و به طور مرتب تحت معاینه و پیگیری های پزشکی قرار گیرد تا بتواند وزن خود را پایین نگه دارد.
شاخص های انتخاب نوع عمل جراحی لاغری
نوع عمل جراحی را نمی توان بر اساس شاخص توده بدنی هر فرد مشخص کرد، چرا که به فاکتورهای متعددی بستگی دارد.
از جمله نوع تغذیه و بیماری های همراه به طور مثال کسانی که ریفلاکس معده دارند کاندید مناسبی برای عمل اسیلو نمی باشند و یا کسانی که سابقه سرطان فامیلیال معده را دارند نمی توانند جراحی بای پس معده را انجام دهند، چرا که دسترسی به تمام معده با آندوسکوپ غیر ممکن می شود در عوض عمل اسیلو بسیار مناسب تر است،
چرا که بین 75 تا 80 درصد معده برداشته می شود و احتمال سرطان معده را شدیدا کاهش می دهد و بخش باقی مانده معده نیز قابل بررسی توسط آندوسکوپ است. بالعکس عمل اسیلو برای افرادی که عادت دارند حجم کمی از غذا را به طور پیوسته بخورند و به اصطلاح ریزه خواری می کنند اصلا مناسب نیست، چرا که بعد از عمل سریع به حالت اولیه برمی گردند.
از دیرباز تا به امروز در جوامع مختلف بشری اندام های ریز یا درشت مورد استقبال مردم قرار گرفته و به مرور زمان هر بار این علائق عوض شده، اما چیزی که همیشه ثابت بوده نداشتن شکم بزرگ در افراد است و همچنین برخورداری از کمر گود که همیشه جزئی از زیباشناسی محسوب می شده است.
انواع جراحی معده به چند دسته تقسیم می شود؟
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد انواع جراحی معده خواهیم پرداخت.
عمل جراحی معده برای کاهش وزن به چند نوع تقسیم می شود که هر کدام به طریقی باعث کاهش حجم زیادی از اضافه وزن فرد بیمار میشود و در مدت زمان کوتاهی می تواند بیمار را به وزن ایده آل خود نزدیک کند. 4 تا از شایع ترین روش های عمل جراحی معده برای لاغری عبارتند از:
اسیلو معده، بای پس معده، لیپوماتیک، حلقه معده که قابل تنظیم است، همچنین 2 روش جراحی که نیاز به بستری بیمار در بیمارستان نیست مثل: بالون معده، انسداد واگال
در ذیل به بررسی هر 6 روش جراحی معده برای کاهش وزن می پردازیم:
عمل اسیلو معده:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد عمل اسیلو معده خواهیم پرداخت.
اسیلو معده یکی از عمل های مخصوص لاغری است که در آن جراح لاغری به روش اول عمل می کند، طی این روند جراح حجم زیادی از معده را تقریبا هفتاد درصد حذف می کنند تا ظرفیت معده کاهش پیدا کند،
طی این عمل حجم برداشته شده از معده از شکم خارج می شود، بدین ترتیب عملی بی بازگشت را برای بیمار انجام می دهند. بعد از عمل بیمار به علت کم شدن حجم معده نمی تواند، مقدار زیادی غذا بخورد، در نتیجه بعد از مدت کوتاهی شاهد کاهش وزن شدید او خواهیم بود.
علت نامگذاری این عمل:
کلمه اسلیو در در زبان انگلیسی به معنای آستین پیراهن است و چون طی این عمل حجم زیادی از معده حذف می شود و قسمت باریکی شبیه به آستین باقی می ماند، این عمل به اسیلو معده شهرت پیدا کرده است. بیمار با انجام عمل اسیلو معده می تواند 80 درصد از وزن اضافه خود را از دست بدهد و به وزن ایده آل خود برسد.
عمل اسیلو معده همراه با سوئیچ اثنی عشری:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد عمل اسیلو معده همراه با سوئیچ اثنی عشری خواهیم پرداخت.
در این نوع عمل بخش نخست روده کوچک که اثنی عشر نامیده می شود جدا می شود، همچنین قسمت بزرگی از معده به همراه دریچه ای که غذا را از معده به روده کوچک می ریزد از بدن فرد خارج می شود، در مرحله بعدی جراح باید قسمت آخر روده بزرگ را مستقیما به اثنی عشر وصل کند که در این صورت قسمت وسط روده کوچک بسته می شود،
اما در بدن بیمار باقی می ماند و خارج نمی شود تا صفرا و شیره ی لوزالمعده در این قسمت ها نیز جریان داشته باشد که به این کار عمل سوئیچ اثنی عشری گفته می شود. که این امر به جراحی انحراف صفرا و لوزالعمده شهرت یافته است. به طور کلی در نتیجه تمامی این تغییرات موجب کم شدن حجم معده می شود، همچنین به دلیل عبور غذا از بخش کوچکی از روده جذب کالری و مواد غذایی تا حدود زیادی کاهش می یابد.
عمل بای پس معده:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد عمل بای پس معده خواهیم پرداخت.
عمل جراحی بای پس معده به دو روش انجام می شود که یک روش Roux-en-Y می باشد و روش دیگر انحراف بلیوپانکراتیک توسط دودنال سوئیچ که هر دو از روش های پرطرفدار برای لاغری به شمار می آید.
جراح در عمل بای پس معده در روش اول بدین ترتیب عمل می کند که:
در شروع عمل جراح بخش بالایی معده را بخیه می زند تا بتواند یک کیسه کوچک از معده درست کند تا هنگامی که بیمار غذا می خورد حجم کم معده باعث سیری سریع وی شود، این امر در مدت زمان کوتاهی باعث کاهش وزن فرد می شود،
البته گفتنی است که در این روش قسمت پایینی معده داخل بدن بیمار باقی می ماند و خارج نمی شود، بنابراین غذا از قسمت بزرگتر معده و قسمت بالایی روده دیگر عبور نمی کند، به همین علت بدن کالری کمتری را می تواند جذب کند.
پیوند معده به پایین روده کوچک
جراح در مرحله دوم باید بخشی از معده که بای پس شده است را به پایین روده کوچک پیوند بزند تا این بخش نیز جزئی از معده به شمار بیاید. به همین خاطر شیره گوارشی اول از معده و سپس از قسمت اول روده ی کوچک و در آخر از قسمت انتهایی آن عبور می کند.
عمل بای پس معده عملی قابل بازگشت است، اما بازگشت به حالت اولیه در این عمل بسیار دشوار است. عمل بای پس معده می تواند روی باکتری های روده و هورمون های روده و دیگر عوامل موثر در سوخت و ساز بدن اثر گذار باشد.
عمل بای پس معده به روش دوم:
عمل بای پس معده به روش دوم خیلی پیچیده است، در این روش حدود هشتاد درصد معده توسط جراح حذف می شود و فقط لوله ای که به روده کوچک متصل است و معمولا غذا از آن وارد معده می شود، به همراه قسمت کمی از روده کوچک که به معده وصل است باقی می ماند.
در این روش قسمت بیشتر دستگاه گوارش را دور می زنند آن هم با اتصال انتهای روده به روده اثنی عشری نزدیک به معده. در این روش جذب کالری موجود بسیار کاهش می یابد.
عمل حلقه معده:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد عمل حلقه معده خواهیم پرداخت.
جراحی حلقه معده می تواند با یک حلقه قابل تنظیم و یا غیر قابل تنظیم در بدن بیمار صورت گیرد. در این جراحی کمربندی که داخل آن یک بالون کوچک وجود دارد را به دور قسمت بالایی معده می بندند، این کار موجب می شود حجم معده بسیار کاهش پیدا کند و به کیسه ی کوچکی شبیه می شود. جراح دستگاه تنظیمی که توسط یک لوله به حلقه دور معده وصل می باشد را زیر پوست بیمار جاسازی می کند.
لوله این دستگاه این امکان را برای جراح به وجود می آورد تا بتواند با تزریق یا حذف مایعات میزان حجم بالون درون معده را تنظیم کند. در عمل جراحی لاغری به روش حلقه معده نمی توان مانع شد تا جذب کالری مواد غذایی توسط معده و روده کاهش یابد، اما می توان میزان مواد غذایی ورودی به معده بیمار را محدود کرد و باعث سیری زودرس بیمار شد.
بالون معده:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد بالون معده خواهیم پرداخت.
یک روش جراحی معده برای کاهش وزن بالون معده می باشد که در این روش احتیاج به بستری بیمار در بیمارستان نیست.
جراحی بالون معده روشی است که طی آن جراح یک بالون بدون هوا را از طریق دهان وارد معده فرد بیمار می کنند تا بعد از جای گذاری مناسب حجم زیادی از معده را اشغال کرده و فرد دچار احساس سیری می شود و به طریق احساس گرسنگی وی مهار می شود. حجم معده به طور عادی حدود نه صد میلی لیتر است، ولی بعد از ورود بالون به معده حجم آن به هفتصد میلی لیتر می رسد.
افرادی که با رژیم غذایی و ورزش نتوانسته اند به وزن ایده آل خود برسند و در حال حاضر شرایط انجام جراحی های سنگین و پرهزینه را ندارند، بالون معده بهترین گزینه برای آن ها محسوب می شود.
البته لازم به ذکر است که جراحی بالون معده به مدت 6 ماه قابل استفاده است و همچنین افرادی که قبلا جراحی های لاغری را انجام داده اند یا به بیماری های گوارشی روده و نارسایی کبدی مبتلا هستند، نمی توانند از این روش استفاده کنند.
در روش جراحی بالون معده بیمار در مدت زمان کوتاهی تنها می تواند 10 درصد از اضافه وزن خود را کاهش دهد.
انسداد واگال:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد انسداد واگال خواهیم پرداخت.
انسداد واگال دستگاهی است که برای کاهش وزن در افراد مبتلا به چاقی استفاده می شود، کارکرد این دستگاه به این صورت است که پیام های عصبی را تنظیم می کند، یعنی با ارسال پیام الکتریکی به عصب های پاراسمپاتیک باعث می شود فرد احساس سیری کند. دستگاه انسداد واگال در زیر قفسه سینه نصب می شود که توسط یک ریموت کنترل در بیرون بدن کنترل می شوند.
اسپایر اسیست:
نوعی دیگر از دستگاه های قابل استفاده در افراد مبتلا به اضافه وزن اسپایر اسیست است که از طریق یک برش جراح لوله ای را به معده بیمار وصل می کند که در سطح خارجی شکم نیز دارای دریچه ی دیسک مانندی است.
بیمار می تواند حدود 20 الی 30 دقیقه پس از صرف غذا از طریق دریچه لوله را به یک دستگاه تخلیه وصل کند تا غذایی که وارد معده شده از درون آن خارج کند. با استفاده از این دستگاه حدود 30 درصد از کالری را می توان خارج کرد و باعث کاهش وزن چشم گیری در بیمار می شود.
روش لیپوماتیک:
در این قسمت از نوشتار جراح لاغری در قم به بررسی و بیام مطالبی در مورد روش لیپوماتیک خواهیم پرداخت.
در روش لیپوماتیک افرادی که به روش های عادی و معمول نتوانسته اند کاهش وزن داشته باشند، می توانند به اندامی بی نظیر و ایده آل برسند. روش لیپوماتیک طی یک جلسه انجام می گیرد و فرد می تواند میزان چربی زیادی را با استفاده از این روش از بدن خود خارج کند. روش لیپوماتیک برای افرادی که وزن متناسب دارند، اما از تجمع چربی در برخی نقاط بدن خود رنج می برند می تواند کمک به سزایی کند، همچنین افرادی که دچار چاقی گلابی شکل هستند.
جراحی لاغری پلیکاسیون معده:
در روش پلیکاسیون معده را روی هم پلیسه می زنند و بخیه می کنند تا فضای معده کم شود، بدین ترتیب حجم معده فرد کم می شود و نمی تواند حجم زیادی مواد غذایی را بخورد و سریع احساس سیری می کند. معمولا افراد با شاخص توده بدنی بین سی و پنج تا چهل می توانند عمل پلیکاسیون معده را انجام دهند.
آمادگی های لازم قبل از عمل چیست؟
قبل از عمل جراحی معده برای لاغری فرد باید دارای یک سری آمادگی های لازم باشد، از جمله می توان به آمادگی روحی فرد و وضعیت جسمانی او اشاره داشت. از نظر روانی فرد باید بتواند با زندگی جدید و سبک متفاوتی از زندگی رو به رو شود و آمادگی تغییرات را داشته باشد. معمولا بیمار قبل از جراحی باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند،
به طور مثال مصرف 2 لیتر آب در روز و یا مصرف مایعات به جای مصرف غذاهای پرکربوهیدرات و پرپروتئین می تواند از جمله رژیم های غذایی فرد باشد که کمی دشوار است، ولی انجام آن بسیار ضروری است. با انجام رژیم های خاص کبد شخص کوچکتر می شود و دسترسی به معده و اطراف آن راحت تر می شود، همچنین از روز قبل باید از خوردن و آشامیدن پرهیز کرد.
آمادگی لازم برای گذاشتن بالون معده:
برای گذاشتن بالون فرد باید از چند روز قبل رژیم غذایی خاصی را رعایت کند، همچنین قبل از تایید انجام عمل تست هایی از جمله نوار قلب، تست بارداری، آندوسکوپی، آزمایش کنترل خون، رادیوگرافی قفسه سینه و مشاوره روانشناسی بر روی بیمار انجام می شود و نتیجه بررسی می شود تا از آمادگی لازم فرد برای عمل مطمئن شوند.
روند عمل جراحی معده به چه صورت است؟
مراحل عمل جراحی معده در روش های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد، بنابراین به صورت جداگانه در مورد روند این جراحی ها توضیح خواهیم داد.
مراحل عمل اسیلو معده:
ابتدای ورود بیمار به اتاق عمل بیهوشی، نصب دستگاه های کنترل نبض و ضربان قلب را انجام می دهند. عمل اسیلو معده می تواند به 2 روش باز و لاپراسکوپی انجام گیرد.
در روش عمل باز جراح یک برش بزرگ روی شکم بیمار ایجاد می کند و در روش لاپراسکوپی با ایجاد برش های بسیار کوچک چند سانتی روی نقاط مختلف شکم بیمار دوربین و ابزار جراحی را وارد بدن بیمار می کنند و بخش زیادی از معده بیمار را خارج می کنند.
مراحل عمل بای پس معده:
عمل بای پس معده به دو روش جراحی باز و لاپراسکوپ انجام پذیر می باشد، در عمل باز ابتدا بیمار را بیهوش می کنند، سپس جراح برش بزرگی روی شکم بیمار می زند، در مرحله اول معده را کوچکتر می کنند و به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم می کند که بخش بالایی را معده ی کیسه ای می نامند که به اندازه 28 گرم مواد غذایی را می تواند در خود جای دهد.
و در مرحله بعد جراح بخش کوچکی از روده کوچک را به معده ی کیسه ای وصل می کند تا بدین ترتیب غذای وارد شده به معده از طریق این سوراخ وارد روده کوچک شود و میزان جذب کالری کمتر شود.
در عمل بای پس معده به روش لاپراسکوپ جراح ابتدا یک دوربین وارد شکم بیمار می کند تا بتواند اجزا داخلی شکم را ببیند، سپس 4 تا6 برش کوچک در شکم بیمار ایجاد می کند. در مرحله دوم دوربین و تجهیزات جراحی لازم از طریق برش های کوچک وارد بدن بیمار می شود.
این روش دارای مزیت هایی نسبت به روش جراحی باز می باشد:
زمان بستری کمتر، دوره بهبود سریع تر، درد کمتر، زخم های کوچکتر، خطر کمتر برای عفونت
مدت زمان لازم برای جراحی به روش لاپراسکوپی بین 2 تا 4 ساعت می باشد.
نحوه گذاشتن بالون معده:
یکی از روش های درمان سرپایی لاغری که می تواند در هر واحد آندوسکوپی انجام گیرد گذاشتن بالون معده است. جراح متخصص در این روش در مرحله نخست لوله ای که به بالون معده وصل شده را به آرامی از طریق دهان بیمار وارد معده او می کند و در مرحله بعد لوله آندوسکوپ که حاوی دوربین است را به درون معده می فرستد تا جای درست قرار گیری بالون را مشخص کند و آن را با ماده شور پر کنند، بعد از این کار بالون به صورت شناور در معده باقی می ماند. عمل گذاشتن بالون در معده حدود 30 دقیقه زمان می برد و بیمار بعد از چند ساعت با توصیه های پزشک مرخص می شود.
نحوه عمل جراحی حلقه معده:
مسلما داشتن یک رژیم غذایی سالم همراه با ورزش منظم و ترک سیگار و مشروبات الکلی می تواند، کمک زیادی به داشتن وزنی متعادل داشته باشد، اما افرادی با اضافه وزن بالا که نتوانسته اند به وزن ایده آل خود نزدیک شوند به عمل حلقه معده روی می آورند.
در عمل جراحی حلقه معده با استفاده از روش لاپراسکوپی باید معده را به دو 2 بخش بالایی و پایین تقسیم بندی کرد که جراح با استفاده از حلقه سیلیکونی این کار را انجام می دهد، بنابراین مواد غذایی ورودی به معده اول به بخش بالایی معده با عرض 1 الی 2 سانت وارد می شود.
مزایای جراحی معده برای لاغری چیست؟
مزایای بسیار زیاد جراحی معده باعث شده طی سال های اخیر افراد با اضافه وزن بالا تمایل بیشتری برای انجام این عمل داشته باشند. عمل جراحی معده برای لاغری شامل مزیت هایی از جمله:
مزایای عمل باید پس معده:
عمل بای پس معده در سال 2011 محبوبیت زیادی پیدا کرد به طوری که در سال 2015 به عنوان بهترین روش برای رفع اضافه وزن به شمار می رفت، از مزایای این روش می توان به: کاهش چشم گیر وزن بیمار در کوتاهتری زمان ممکن، جذب کمترین میزان کالری موجود در غذا، بهبود بیماری دیابت نوع2 در بیمار، محدود شدن داروهای کنترل کلسترول خون و فشار خون، با کاهش وزن بیمار هورمون های بدن او نیز تنظیم می شود،
کاهش وزن به بیمار اعتماد به نفس بالایی می دهد، بعد از گذشت مدتی از جراحی بیمار می تواند به ورزش بپردازد و با ورزش مداوم می تواند وزن بیشتری را کم کند، به طور کلی باعث بهبود کیفیت زندگی بیمار می شود.
مزایای عمل با اسیلو معده:
به علت کم بودن زمان عمل بیمار ساعت کم تری را در ریکاوری سپری می کند در نتیجه عوارض بیهوشی به حداقل می رسد،
روشی هوشمندانه و مقرون به صرفه نسبت به سایر روش های لاغری است، افزایش احساس سیری و بی اشتهایی که در نتیجه باعث کاهش وزن می شود، حفظ روده در مسیر گوارش و پیلور معده، عدم نیاز به تنظیمات خاص، عدم نیاز به جاگذاری جنس خارجی در بدن، از دست دادن وزن اضافی بدن طی کمتر از 18 ماه بعد از عمل، این عمل قابل بازگشت نیست، نسبت به دیگر روش های لاغری فرد کمتر در معرض خطر ریزش مو قرار دارد،
افرادی که بعد از عمل دچار ریزش مو می شوند، نسبت به افرادی که در دیگر روش های لاغری دچار ریزش مو شدند در مدت زمان کمتری با رویش مجدد موها مواجه می شوند. یکی از ایمن ترین روش های لاغری در عصر حاضر شناخته می شود.
میزان مرگ و میر در این عمل کمتر از 1 درصد گزارش شده است. با انجام عمل معده بیمار، می توان به بهبود دیگر بیماری فرد از جمله دیابت نیز کمک بسیاری کرد.
مزایای گذاشتن بالون معده:
با گذاشتن بالون درون معده حجم و گنجایش معده کم می شود در نتیجه فرد احساس سیری می کند و حجم کمتری مواد غذایی مصرف می کند، سطح هورمون های اشتها کاهش می یابد، زمان تخلیه مواد غذایی کند تر می شود. بیمار معمولا حدود 10 تا 15 درصد از وزن بدن در مدت زمان 6 ماه را از دست می دهد. با این روش دیگر بیماری های مرتبط به چاقی نیز بهبود پیدا می کند.
در بعضی بیماران با اضافه وزن بالا پزشک تایید می کند تا 2 بالون همزمان در بدن بیمار کار گذاشته شود، چرا که برخی بالون های جدید امکان تنظیم حجم را دارند و مدت زمان بیشتری را می تواند در بدن بیمار کار کند.
مزایای گذاشتن حلقه در معده:
بزرگترین مزیت گذاشتن حلقه قابل بازگشت بودن آن است، وقتی فرد به وزن ایده آل خود برسد و یا دچار مشکل خاصی شود می توان با یک جراحی ساده حلقه سیلیکونی را از بدن خارج کرد،
همچنین به دلیل قابل تنظیم بودن حلقه دور معده می توان در مواقع لزوم مثل بیماری های خاص و بارداری که نیاز به رژیم غذایی خاصی است حلقه را شل تر کرد و بعد از رفع مشکل دوباره حلقه را تنگ کرد.
در این روش فرد دچار درد و ناراحتی کمتری می شود، هزینه های این روش نسبت به سایر عمل های لاغری بسیار کمتر است، در این روش معده و روده شکل ظاهری خود را حفظ می کند،
مزایای روش لیپوماتیک:
این روش یکی از کم عارضه ترین روش های لاغری به شمار می آید، بسیار کم خطر است، کبودی بعد از عمل لیپوماتیک بسیار کمتر است، نسبت به سایر روش ها، جراحی لیپوماتیک نیازی به بیهوشی ندارد، در نتیجه عوارض بیهوشی شامل این روش نمی شود، سایز بیمار بعد از عمل بسیار چشم گیری کاهش می یابد، از این رو سریعترین بازدهی در جراحی را دارد، در یک جلسه بیمار چربی زیادی را از دست می دهد که می تواند به سلامت فرد کمک کند، خطر آمبولی در این روش پایین است.
به طور کلی از این روش در کم کردن چربی در ناحیه ران، غبغب، پهلو و شکم استفاده می شود، چرا که در کمترین زمان بالاترین بازدهی را دارد.
چه مراقبت هایی بعد از جراحی معده لازم است؟
مراقبت های بعد از جراحی از چند ساعت بعد از عمل شروع می شود و برای هر نوع از جراحی های معده مراقبت های خاصی تعریف شده است.
مراقبت بعد از عمل بای پس معده:
اگر جراحی به روش لاپراسکوپی انجام شده باشد، بیمار بعد از 2 تا 3 روز بستری در بیمارستان مرخص می شود، اما در روش جراحی باز زمان طولانی تری در بیمارستان باید بستری بماند. ایستادن و آرام راه رفتن در روزهای اول امری ضروری است و در روزهای بعد نیز باید تا حد امکان ادامه داشته باشد.
بیمار برای جلوگیری از کم آبی بدن باید به صورت مداوم و به اندازه کافی آب بنوشد آن هم به صورت جرعه جرعه. از فعالیت ورزشی و انجام امور منزل در هفته اول باید خودداری کرد. استراحت و خواب بیشتر به بهبود کمک می کند.
هنگام سرفه بهتر است از بالشت بر روی محل زخم استفاده کنید که کمترین فشار و درد را متحمل شوید. از بلند کرد اجسام سنگین تا چندین هفته باید پرهیز کرد.
از رفتن به حمام و خیس نمودن محل زخم در چند روز خودداری کنید. به محض دیدن ترشحات چرکی و بدبو به پزشک مراجعه کنید. پانسمان زخم به صورت مرتب تعویض کنید. بهتر است پیگیری های بعد از عمل را به صورت مرتب انجام دهید.
رژیم غذایی سخت بعد از عمل را رعایت کنید. هفته اول مایعات صاف شده مصرف کنید بدون قند و بدون چربی، در هفته دوم بعد از عمل می توان غذاهای پوره شده و پروتئینی استفاده کنید، از مصرف نوشابه های گازدار و کافئین و مواد قندی باید خودداری کنید، بعد از هفته سوم می توانید از غذاهای نرم استفاده کنید.
مراقبت بعد از عمل اسیلو معده:
در عمل اسیلو معده معمولا بعد از 5 ساعت بیمار باید شروع به راه رفتن کند. بیماران در برخی موارد که به صورت سرپایی عمل می شوند می توانند در همان روز ترخیص شوند و برخی دیگر با توجه به نظر پزشک می بایست تا 3 روز در بیمارستان تحت نظر باشند.
بعد از عمل باید به طور پیوسته مایعات را جرعه ای نوشید، داروی ضد درد و ضد یبوست برای بعد از عمل ضروری است، پیاده روی و ورزش آهسته و مداوم برای بیمار لازم است، از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید،
استراحت و خوابیدن بیشتر برای کمک به بهبود بیمار لازم است، معمولا بعد از 6 الی 4 هفته افراد می تواند به زندگی عادی خود برگردند. رژیم غذایی خاص را رعایت کنند. در صورت وجود علائمی همچون تب و لرز، تهوع مداوم، درد، قرمزی یا تخلیه چرک در محل زخم ها، ناتوانی در بلع مایعات بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
مراقبت های بعد از بالون معده:
بعد از قرار دادن بالون در معده شخص می تواند بعد از حدود 6 ساعت شروع به خوردن مایعات کند. در روزهای اول بیمار داروهای تقویتی و سرم درمانی می شود تا ضعیف نشود. رژیم غذایی مایعات معمولا تا یک هفته بعد ادامه پیدا می کند. به مرور زمان رژیم مایعات تبدیل به غذاهای نرم و سپس سبزیجات و در انتها به غذاهای گوشتی و جامد ختم می شود.
معمولا توصیه می شود که بیمار به پهلوی چپ بخوابد. از مصرف کافئین و نوشابه های گازدار خودداری کند، سرعت غذا خوردن را کاهش دهد، در رژیم خود میوه و سبزیجات و دو میان وعده را قرار دهد.
انتظارات افراد از جراحی لاغری چیست؟
برخی بیماران توقع دارند که بعد از عمل جراحی بیش از چندین سایز کم کنند یا اینکه بدنی همچون ورزشکاران بدنسازی پیدا کنند که عملا غیر ممکن است. بدن بیمار بعد از عمل جراحی نیاز به زمان کوتاهی دارد تا بتواند اضافه وزن خود را کاهش دهد، برای رسیدن به نتیجه مطلوب تر باید تمام نکات بعد از عمل را رعایت کرد تا از بازگشت مجدد وزن اضافه جلوگیری کرد.
باید این نکته را در نظر داشت که عمل معده برای کاهش وزن یک چوب جادویی نیست که فرد با تکان دادن آن به همه ی خواسته های خود برسد، بلکه بعد از عمل رژیم غذایی درست، ورزش منظم و عادات صحیح غذایی را باید به طور کامل رعایت کند تا برای همیشه در وزن ایده آل خود بماند.
چند نکته برای انتخاب بهترین جراح معده برای لاغری:
برای داشتن یک عمل موفقیت آمیز و رسیدن به نتیجه مورد نظر باید یک جراح و متخصص خوب را برای عمل خود در نظر بگیرید. برای انتخاب یک جراح مناسب بهتر است به نکات ذیل توجه داشته باشید:
جراح انتخابی باید در رابطه با چاقی و یا باریاتریک تخصص داشته باشد
تعداد عمل های زیادی در رابطه با معده و لاغری انجام داده باشد
تعداد بیماران و مراجعان بسیاری داشته باشد
از بهترین متریال و دستگاه های مورد نیاز برای عمل جراحی استفاده کند
با بیماران ارتباط خوبی داشته باشد و تمام مراحل و نکات قبل از عمل، حین عمل و بعد از عمل را به صورت واضح و شفاف برای بیمار خود توضیح دهد.
از نظر هزینه و قیمت بتواند مناسب ترین قیمت ها را در اختیار بیمار خود بگذارد
رضایت بالای بیماران را داشته باشد و درصد موفقیت عمل بالایی داشته باشد
با بیمارستان های تخصصی همکاری داشته باشد و دسترسی به او زیاد دشوار نباشد.
به طور کلی برای انتخاب بهترین جراح راحت ترین راه، رفتن به مطب پزشک و صحبت با اوست.
عوامل تاثیر گذار در هزینه های عمل معده چیست؟
عوامل بسیاری در قیمت و هزینه های مربوط به عمل معده برای لاغری اثر گذار هستند که می توان این هزینه ها را به سه دسته تقسیم کرد: 1. هزینه های کلی (اصلی) 2. هزینه های جزئی (حاشیه ای) 3. هزینه های احتمالی که در ذیل به بررسی آن ها پرداختیم:
هزینه های کلی:
مهمترین فاکتورهای هزینه بر در عمل جراحی معده عبارتند از:
محل انجام عمل که می تواند یک بیمارستان دولتی باشد یا یک کلینیک خصوصی با هزینه بالا
شهر و منطقه ای که عمل در آن جا انجام می شود لازم به ذکر است که در شهر های بزرگ هزینه عمل بیشتر می باشد.
متخصصی که عمل جراحی را انجام میدهد ( دستمزد جراحان بسیار متغیر است و دلیلی بر خوب یا بد بودن جراح نیست)
هزینه های جزئی:
هزینه های بیهوشی
دستمزد جراح متخصص جهت انجام عمل
هزینه های تست قبل از عمل که شامل هزینه های آزمایشگاه، تصاویر رادیولوژی، سونوگرافی و. . . . . می شود.
هزینه های ویزیت جراح که شامل ویزیت قبل از عمل و بعد از عمل می شود.
هزینه وسایل و تجهیزات و امکانات بیمارستان که در زمان عمل مورد استفاده بیمار قرار می گیرد.
هزینه های احتمالی:
گاهی بسته به شرایط بیمار ممکن هزینه های اضافی دیگری نیز پرداخت شود که برای همه بیماران به صورت یکسان نیست این هزینه ها عبارتند از:
هزینه برای خرید مکمل های ویتامینی و مواد معدنی
هزینه دستمزد برای متخصص تغذیه بعد از عمل یا مربی ورزشی
بعد از عمل ممکن است بیمار نیاز به عمل های زیبایی از جمله: لیفت بخش های مختلف بدن، از بین بردن پوست اضافی، ترمیم عضلات شل شده و. . . . نیز پیدا کند.
آیا چاقی و اضافه وزن مزمن مورد حمایت بیمه می باشد؟
برای پاسخ به این سوال باید بررسی هایی انجام شود. فردی که برای جراحی لاغری تحت حمایت بیمه قرار می گیرد، شاخص توده بدنی او از 40 بیشتر یا برابر با 40 باشد. اگر بیمار این شرایط را دار باشد می تواند تا سقف مشخصی که بیمه گذارش تعیین کرده است از خدمات بیمه ای استفاده کند.
گفتنی است عموما هزینه های پرداختی توسط بیمه گذار شامل تخت خصوصی و یا هزینه های کلینیک خصوصی نمی شود، بلکه فقط بیمارستان های دولتی و برخی از بیمارستان های طرف قرارداد بیمه گذار را حمایت می کند.
افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بین 30 تا 35 هستند و علاوه بر آن از بیماری خاصی مثل کمر درد، کبد چرب، فشارخون و چربی خون رنج می برند نیز می تواند از حمایت بیمه گذار خود استفاده کنند.
انتخاب یک کلینیک مناسب برای درمان چاقی و جراحی لاغری
بهبود وضع ظاهری بیمار تنها هدف کلینیک های لاغری و زیبایی باید باشد، همچنین خدمات این کلینیک ها شامل موارد متعددی از جمله پوست و جراحی های زیبایی و لاغری است.
تغییراتی که این مراکز می توانند برای افراد به ارمغان بیاورند شامل کمک به حداقل رساندن علائم چاقی مثل شل بودن پوست، چین و چروک حاصل از اضافه وزن و تجمع چربی ها است.
علاوه بر این کلینیک به افراد در درمان چربی های اضافی، سلولیت و چاقی می تواند کمک های بسیاری کند. ارائه خدماتی مانند درمان زخم با لیزر، رفع موهای زائد به کمک لیزر، تغییر رنگ پوست و رگ های واریس نیز از امکانات یک کلینیک زیبایی و لاغری کامل است.
یک کلینیک خوب باید بتواند به شما در زمینه درمان چاقی و کم کردن علائم اضافه وزن خدمات مناسبی ارائه دهد که در این جا به ذکر برخی از این خدمات می پردازیم:
- دارای پزشک متخصص و فوق تخصص باشد تا بتواند بیمار را ویزیت کند
- برای بحث رژیم و تغذیه بتواند به صورت تلفنی و حضوری مشاوره بدهد
- بیماری پوست و مو مرتبط با درمان چاقی را تشخیص و درمان کند
- برای رژیم های لاغری و تناسب اندام بتواند مشاوره های روانشناسی بدهد
- گاهی همایش های سلامت و لاغری را برگزار کند
- امکانات عمل اشعه درمانی را داشته باشند
برای احترام به مراجعین در کلینیک های لاغری بهتر است برخی موارد نیز رعایت شود:
- همیشه در نظر داشته باشند که حق با بیمار است.
- اشتباه هات هر چند کوچک ممکن است دچار صدمات جبران ناپذیری باشند
- جدیدترین درمان های روز دنیا را ارائه دهند.
- سطح علمی پرسنل به روز رسانی شود.
- روند بهبود و سلامتی بیمار مرحله به مرحله رصد شود.
- پرسنل از نظم و انضباط برخوردار باشند، چرا که باعث سازمان دهی و احترام به مراجعین می باشند.
- برنامه درمان برای مراجعین شفاف سازی شود تا اعتماد و همکاری بیشتری بین دو طرف به وجود آید.
- شرایط تمام کردن برنامه درمان توسط مراجعین فراهم شود تا رضایت بیشتر آنان کسب شود.
- هرگونه خدمت جدید که اضافه می شود در راستای رضایت مراجعین باشد.
در این جا به انتهای مقاله ی جراح لاغری در قم رسیدیم. امید است موارد مطرح شده در زمینه ی جراح لاغری در قم برای شما سودمند بوده باشند.