جراحی چاقی

جراحی چاقی
فهرست مطالب

جراحی چاقی ، به کمک ایجاد تغییراتی در سیستم گوارش بدن، باعث کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می شود. جراحی چاقی، به دو طریق باعث ایجاد تعادل وزنی در افراد می گردد.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

در برخی از روش های جراحی چاقی، کاهش وزن به کمک کاهش میزان کالری دریافتی، انجام می گیرد و در برخی دیگر، با کاهش جذب مواد غذایی ورودی به بدن، امکان لاغری فراهم می گردد.

لازم به ذکر است که در برخی از روش های عمل چاقی، هر دو روش با هم، به کار گرفته می شوند. عمل چاقی، مناسب برای افرادی است که به کمک رژیم لاغری و یا ورزش نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند و در عین حال، میزان شاخص توده بدنی ایشان، بسیار بالا می باشد.

لطفا از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال دیدن کنید.

جراحی چاقی
جراحی چاقی

جراحی چاقی، بهترین روش درمان درجات بالای چاقی است که در مدتی کوتاه، کاهش وزنی چشم گیر را به همراه خواهد داشت.

در این مقاله، سعی داریم بیشتر به بررسی موضوع ” جراحی چاقی ” بپردازیم. از علاقمندان به این موضوع، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله، با ما همراه شوند.

پیشنهاد می کنیم از پست فلوشیپ لاپاراسکوپی چیست دیدن کنید.

کاندیدای مناسب برای انجام جراحی چاقی

جراحی چاقی، برای افرادی با شرایط زیر، مناسب است:

  • افرادی که شاخص توده بدنی آنها، یا همان میزان BMI، بیش از 40 باشد. این افراد به اصطلاح، چاقی مفرط دارند که بیماری چاقی آنان، در مرحله چاقی خطرناک و یا مرگ آور، قرار گرفته است. تنها گزینه درمان بیماری چاقی در این افراد، انجام عمل چاقی خواهد بود.
  • افرادی که شاخص توده بدنی در آن ها، بین 35 تا 40 بوده و از بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو، فشار خون و کلسترول خون بالا و نیز مشکلات متعدد تنفسی نظیر آپنه خواب، رنج می برند، دیگر کاندیدای مناسب برای انجام جراحی چاقی، به شمار می روند.
  • افرادی که شاخص توده بدنی ایشان بین 30 الی 35 است و به بیماری های مرتبط با چاقی، مانند انواع بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند نیز، می توانند اقدام به انجام عمل چاقی بنمایند.

البته لازم به ذکر است که در مواردی که فرد به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا نشده باشد، می تواند با رژیم لاغری و ورزش، وزن خود را کاهش دهد.

در شرایطی که فرد، تمامی روش های سنتی کاهش وزن را تجربه کرده باشد و از نظر روحی و روانی، دیگر توانایی پیروی از آن ها را به هدف لاغری نداشته باشد نیز، می تواند برای رسیدن به تناسب اندام، اقدام به انجام جراحی چاقی نماید.

سبک های مختلف جراحی چاقی

جراحی چاقی، می تواند به روش باز و یا به روش لاپاراسکوپی، انجام گیرد. در روش باز، برشی بر روی شکم بیمار داده می شود و انجام عمل جراحی از طریق بریدگی ایجاد شده، انجام می گیرد.

بهبودی بیمار پس از انجام به روش جراحی باز و دوره نقاهت پس از آن، بسیار طولانی خواهد بود. اما امروزه، بیشتر جراحی های چاقی، به روش لاپاراسکوپی انجام می گیرد.

مدت زمان بستری شدن پس از جراحی لاپاراسکوپی، تنها یک شب بوده و شدت درد، و دوره نقاهت در آن، بسیار کمتر است.

در این سبک از عمل چاقی، پنج سوراخ کوچک بر روی شکم به اندازه یک بند انگشت، ایجاد می شود و عمل جراحی از طریق همین سوراخ های کوچک، انجام می گیرد.

پس از انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، می تواند در مدتی کوتاه، به روال عادی زندگی خود بازگردد و کمترین عارضه را برای فرد، به دنبال، داشته باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله جراحی لاپاراسکوپی چیست را مطالعه نمایید.

روش های مختلف جراحی چاقی

جراحی ع چاقی، به روش های متفاوتی انجام می شود که در زیر بر برخی از این روش ها، اشاره کرده ایم:

  • جراحی چاقی به روش اسلیو معده

یکی از محبوب ترین روش های انجام جراحی چاقی، روش اسلیو معده است. در این روش از عمل چاقی، بخش عظیمی از معده، یعنی به صورت تقریبی، بیش از 70 درصد از آن، بریده شده و از بدن، خارج می گردد.

جراحی چاقی به روش اسلیو معده
جراحی چاقی به روش اسلیو معده

پس از انجام جراحی اسلیو معده، وزن فرد در ابتدا با سرعتی بالا و با گذشت یک سال، به تدریج کاهش می یابد. به طوری که پس از گذشت یک الی دو سال، فرد تقریباً 75 تا 80 درصد از وزن اضافه خود را از دست می دهد.

لازم به ذکر است که، کاهش وزن پس از انجام عمل چاقی، وابستگی مستقیم به مراقبتهای بیمار خواهد داشت. میزان کاهش وزن، در افراد مختلف، متفاوت می باشد.

  • جراحی چاقی به روش بای پس معده

از دیگر روشهای مناسب برای کاهش وزن با سرعت بالا، روش عمل چاقی به روش بای پس معده است. در عمل بای پس معده، هیچ قسمتی از معده و یا هر بخش دیگری از سیستم گوارشی، از بدن خارج نمی شود.

جراحی چاقی به روش بای پس معده
جراحی چاقی به روش بای پس معده

در این روش، تغییراتی در مسیر گوارشی و در بخش معده و روده ایجاد می گردد. پس از انجام جراحی بای پس معده، تنها پس از گذشت یکسال، فرد می تواند به تناسب اندام مورد نظر خود، دست یابد.

در این روش، هم میزان جذب کالری و هم میزان دریافت کالری، کاهش می یابد. که این امر باعث سرعت بخشیدن به روند کاهش وزن، می گردد.

  • جراحی چاقی به روش مینی بای پس معده

جراحی بای پس معده، شباهت بسیار زیادی با مینی بای پس معده دارد. تفاوت این دو روش جراحی در نحوه انجام آن می باشد. در این روش، بخش وسیعی از روده، از گردونه سیستم گوارشی حذف می گردد.

روش مینی بای پس، بیشتر برای افرادی انجام می گیرد که به چاقی مفرط مبتلا هستند. نیز میزان شاخص توده بدنی ایشان، در محدوده چاقی خطرناک قرار گرفته است.

  • جراحی چاقی به روش حلقه گذاری معده

حلقه گذاری معده، با قرار دادن یک نوار معده قابل تنظیم در بخش فوقانی معده، انجام می گیرد. در این روش، دستگاه کوچکی با نام پورت نیز در زیر پوست معده بیمار قرار می گیرد. لوله ای نازک از نوار به بند، متصل می شود.

مایعی به داخل پورت تزریق شده و به نوار قرار گرفته در بالای معده، منتقل شده و باعث محکم شدن حلقه و ایجاد فشار بیشتر می گردد. با خارج کردن مایع از داخل نوار، می توان آن را گشاد تر نمود.

به این روش می توان تنگی یا گشادی نوار را و میزان غذای ورودی به معده را، کنترل نمود. یکی از ویژگیهای این روش، بازگشت پذیر بودن آن می باشد. بدین معنا که با خارج کردن حلقه از بالای معده، می توان آن را به حالت عادی بازگرداند.

از دیگر روشهای عمل چاقی، می توان به روش بالن گذاری معده و نیز سوئیچ اثنی عشر نیز، اشاره کرد.

فواید انجام جراحی چاقی

انجام جراحی چاقی، فواید بیشماری را برای افراد به همراه دارد. علاوه بر بهبود کیفیت زندگی و شرایط جسمی و روحی فرد، پس از انجام عمل جراحی چاقی، اعتماد به نفس فرد برای حضور در جامعه، افزایش می یابد.

فواید انجام جراحی چاقی
فواید انجام جراحی چاقی

علاوه بر این، بسیاری از بیماریهای مرتبط با چاقی، پس از انجام عمل  چاقی و کاهش وزن، به تدریج، بهبود می یابند و به صورت کامل درمان می شوند. از جمله بیماری های مرتبط با چاقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار خون بالا
  • کلسترول خون بالا
  • دیابت نوع دو
  • انواع مشکلات قلبی و عروقی
  • مشکل رفلاکس معده
  • انواع مشکلات تنفسی نظیر آپنه خواب
  • بروز سکته قلبی و مغزی
  • انواع مشکلات روحی و روانی نظیر افسردگی

یکی از مهم ترین فواید انجام جراحی چاقی، بازگشت ناپذیری وزن از دست رفته می باشد.

بدین معنا که، کاهش وزنی که به کمک عمل چاقی انجام گرفته باشد، به هیچ عنوان مجددا افزایش نخواهد یافت. وزن فرد، به صورت تدریجی، کاهش یافته تا به حد متناسب برسد. سپس وزن فرد را در همان حد تعادل و نه بیشتر، نگه خواهد داشت.

عوارض انجام جراحی چاقی

جراحی چاقی، چنان چه به روش های نوین و به سبک لاپاراسکوپی و به دستان حاذق جراحان متخصص انجام گیرد، بدون هیچ گونه عارضه جانبی خواهد بود.

پس از انجام عمل جراحی، امکان بروز برخی عوارض جانبی وجود خواهد داشت. که همگی در مدتی کوتاه و با بهبود و گذر از دوره نقاهت، از بین خواهند رفت. انجام جراحی چاقی، کم ضررترین و بهترین روش برای رهایی از چنگال چربی های انباشته شده در بدن، به شمار می رود.

عوارض انجام جراحی چاقی
عوارض انجام جراحی چاقی

این روش، تنها گزینه درمانی برای افراد مبتلا به چاقی است که با رژیم لاغری و ورزش نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند. نیز دچار انواع بیماریهای جسمی و روحی گشته اند و به دلیل عدم توانایی به رسیدن به وزن دلخواه، دچار افسردگی و عدم اعتماد به نفس شده اند.

پیشنهاد می کنیم از پست کلینیک لاغری در کرج دیدن کنید.

سخن پایانی

با توجه به روند افزایشی بیماران مبتلا به چاقی مفرط، این عارضه، به یکی از معضلات بزرگ بشری مبدل گردیده است. در مواردی که فرد در درجات پایین چاقی قرار داشته باشد. روشهای سنتی، نظیر پیروی از یک رژیم لاغری و یا ورزش مداوم، می تواند در روند کاهشی وزن، مؤثر عمل کنند.

این در حالی است که افرادی که شاخص توده بدنی آنها، بسیار بالا و در حد چاقی مفرط و مرگبار قرار گرفته است. دیگر نمی توانند با این روش ها، وزن خود را کاهش دهند.

تنها راه برای درمان این افراد، انجام جراحی چاقی خواهد بود. عمل چاقی، یک روش درمان چاقی بدون بازگشت بوده که کمترین عارضه را برای فرد به همراه خواهد داشت.

در این مقاله، موضوع ” جراحی چاقی ” مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای علاقمندان به این موضوع، مفید واقع شده باشد.

درمان زخم دیابت
دیابت
درمان زخم دیابت

ما در این مقاله، قصد داریم تا به بررسی درمان زخم دیابت و روش های مختلف درمان و کنترل این عارضه بپردازیم. چنانچه از دیابت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید