جراحی چاقی

جراحی چاقی
فهرست مطالب

در این مقاله به موضوع جراحی چاقی خواهیم پرداخت.

حتما تاکنون، در خصوص بیماری چاقی و اضافه وزن، مطالبی را خوانده اید و یا در اطرافیان خود، افرادی را مشاهده کرده اید که به چاقی و اضافه وزن دچار شده اند. چاقی، نوعی بیماری فراگیر است و هر فردی می تواند مستعد اضافه وزن و چاقی باشد.

بنابراین بایستی، اقدامات لازم برای جلوگیری از چاقی انجام داد. اما در برخی از مواقع، دلایل متعددی باعث می شود که یک فرد به چاقی و اضافه وزن دچار شود.

چاقی می تواند باعث افزایش وزن، عدم تناسب اندام و در موارد حادتر، باعث بروز بیماری های مختلف و عارضه های گوناگونی مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا و… شود.

به همین دلیل، اهمیت درمان چاقی و اضافه وزن، بسیار بالاست. روش های متعددی برای درمان چاقی و اضافه وزن وجود دارد که هر کدام از آنها، شرایط خاص خود را دارد. اما یکی از بهترین روش های نوین لاغری که باعث می شود، افراد چاق، بخصوص افرادی که اضافه وزن شدیدی دارند، به کاهش وزن برسند، جراحی چاقی است.

جراحی چاقی، یک روش نوین درمانی است که با بروزترین تجهیزات درمانی و پزشکی، اقدام به تغییرات در سیستم گوارش انسان می کند و در نهایت، منجر به کاهش وزن و لاغری خواهد شد. ما در این مقاله، قصد داریم به بررسی جراحی چاقی و انواع آن بپردازیم و نکاتی را در این خصوص مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.

پیشنهاد می کنیم از پست نمونه برنامه غذایی بعد از اسلیو معده دیدن کنید.

جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی، یک روش نوین درمانی است که به افراد کمک خواهد کرد، به کاهش وزن دلخواه خود برسند. بسیاری از افراد، ممکن است از روش هایی مانند رژیم غذایی و ورزش استفاده کنند تا به کاهش وزن برسند.

اما در بسیاری از مواقع، این روش کارساز نخواهد بود و یا روند طولانی ای طی خواهد شد تا به کاهش وزن رسید. جراحی چاقی توانسته است در این زمینه بسیار مفید واقع شود و با ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارشی انسان، سعی در کاهش وزن افراد، بصورت فیزیولوژیکی و هورمونی شود. در واقع جراحی چاقی، تغییرات در مکانیزم گوارش و هورمون های بدن را ایجاد می کند که منجر به افزایش چربی سوزی و کاهش وزن می شود.

جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی چیست؟

مهمترین شاخص در زمینه انجام جراحی چاقی، شاخص توده بدنی است. افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند، طبیعتا باید از جراحی چاقی برای کاهش وزن خود استفاده کنند.

این روش درمانی، از روش جراحی نوینی به نام لاپاراسکوپی بهره می برد که با کمترین جراحت و عوارض همراه است. به همین دلیل، جراحی چاقی، یک روش کم عارضه و با دوران نقاهت بسیار کم است. در ادامه مقاله، توضیح بیشتری در خصوص جراحی چاقی خواهیم داد.

پیشنهاد می کنیم از روش بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال نیز دیدن کنید.

انواع روش های جراحی چاقی

جراحی چاقی، متشکل از چندین روش درمانی است که هر کدام از آنها، مزیت های خاص خود و کاربرد خاص خود را دارد. اینکه کدام روش جراحی چاقی، برای یک فرد مناسب تر است، بستگی به شرایط جسمی بیمار و تشخیص پزشک جراح دارد. در ادامه مقاله، توضیحی در خصوص انواع روش های جراحی چاقی، ارائه خواهیم داد:

انواع روش های جراحی چاقی
انواع روش های جراحی چاقی
  • جراحی اسلیو معده

جراحی اسلیو معده، از کاربردی ترین و بهترین روش های جراحی چاقی محسوب می شود. این جراحی، جز پراستفاده ترین روش ها است. زیرا این روش با عوارض بسیار اندک و نتیجه بخشی بسیار بالا همراه است.

در جراحی اسلیو معده، توسط روش لاپاراسکوپی، نزدیک به 80 درصد حجم معده، از بدن بیمار خارج می شود و تنها بخش کمی از معده به شکل لوله ای، در بدن فرد باقی می ماند. این جراحی باعث می شود که فرد با مصرف مقدار اندکی از غذا، احساس سیری پیدا کند. محدود شدن مصرف غذا و کالری، منجر به افزایش چربی سوزی و لاغری خواهد شد.

  • عمل بای پس معده

از دیگر روش های کاربردی در جراحی چاقی، عمل بای پس معده است. این جراحی، به تغییرات در معده و روده کوچک می پردازد. در ابتدا، معده فرد به دو بخش بزرگ و کوچک تقسیم می شود و سپس توسط دستگاه مکنده لاپاراسکوپی، بخش بزرگ معده از بدن بیمار خارج می شود و تنها بخش کوچکی از معده باقی خواهد ماند.

بعد از آن، تغییراتی در روده کوچک اعمال می شود که این تغییرات منجر به کاهش جذب غذا در بدن می شود. در نهایت، بخش تغییر یافته روده کوچک به معده باقی مانده متصل می شود. کاهش مصرف غذا و کاهش جذب غذا، منجر به کاهش وزن سریع خواهد شد.

لطفا از پست بعد از عمل بای پس معده دیدن کنید.

  • بای پس با سوییچ اثنی عشری

از روش های پیچیده و ترکیبی جراحی چاقی، عمل بای پس با سوییچ اثنی عشری است. این جراحی، ترکیبی از عمل اسلیو معده و بای پس معده است. یعنی در ابتدا، حجم زیادی از معده از بدن بیمار حذف می شود.

سپس تغییراتی در روده کوچک برای کاهش جذب غذا، صورت می گیرد. در نهایت امر، کیسه صفرا از بدن بیمار حذف خواهد شد. هدف از حذف کیسه صفرا، کاهش حداکثری ترشح هورمون گرسنگی است که از اشتهای زیاد و پرخوری جلوگیری خواهد کرد.

  • حلقه گذاری معده

از روش های کم کاربرد جراحی چاقی، حلقه گذاری معده است. این روش جراحی، حلقه ای را در قسمت ابتدایی معدع قرار می دهد که باعث کاهش حجم معده می شود. این جراحی، ممکن است برای برخی از افراد، دارای عوارض باشد. از جمله عوارض شایع آن، می توان به التهاب در مری اشاره کرد. به همین دلیل، اغلب پزشکان از دیگر روش های جراحی چاقی، استفاده می کنند.

حلقه گذاری معده
حلقه گذاری معده

هدف از عمل جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی، می تواند اهداف مختلفی را دنبال کند. به عنوان مثال، جراحی چاقی می تواند منجر به کاهش وزن فرد در مدت زمانی کوتاه شود. در واقع مهمترین هدف جراحی چاقی، همین مسئله کوتاه تر شدن زمان لاغری است. در روش هایی مانند رژیم غذایی و ورزش، نمی توان انتظار چنین موضوعی داشت.

از طرف دیگر، جراحی چاقی می تواند منجر به درمان بیماری های مختلف و مرتبط با چاقی شود. از جمله این بیماری ها، می توان به بیماری دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون بالا و… اشاره کرد. طبیعتا چنین هدف مهمی، از جراحی چاقی بر می آید که می تواند باعث سلامتی هرچه بیشتر بدن افراد شود.

علاوه بر مسائل فیزیولوژیکی، جراحی چاقی می تواند با هدف درمان مشکلات روحی و روانی، بکار رود. عدم تناسب اندام ناشی از چاقی، می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس شود. همچین باعث بروز بیماری های افسردگی و دیگر مشکلات روحی می شود.

به همین دلیل، جراحی چاقی می تواند این هدف را دنبال کند که علاوه بر درمان مشکلات جسمی، با رسیدن به تناسب اندام، اعتماد به نفس از دست رفته فرد را بازگرداند.

هدف از عمل جراحی چاقی چیست؟
هدف از عمل جراحی چاقی چیست؟

چه افرادی می توانند جراحی چاقی را انجام دهند؟

برای انجام جراحی چاقی، بایستی ویژگی ها و شرایط خاصی را مدنظر قرار داد تا متوجه شد که یک فرد، می تواند جراحی چاقی را انجام دهد. زیرا همه افرادی که اضافه وزن دارند، مناسب جراحی چاقی نیستند.

مهمترین شرط برای جراحی چاقی و انجام آن، داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از عدد 40 است. شاخص توده بدنی، از نسبت وزن به قد بدست می آید و هرچقدر میزان عدد بدست آمده بیشتر باشد، فرد به چاقی شدیدتری دچار شده است. بنابراین اگر فردی دارای شاخص توده بدنی بالای 40 باشد، می تواند اقدام به جراحی چاقی کند.

چه افرادی می توانند جراحی چاقی را انجام دهند؟
چه افرادی می توانند جراحی چاقی را انجام دهند؟

همچنین، اگر فردی بیشتر از 45 کیلوگرم، اضافه وزن داشته باشد، در دسته بندی افراد بسیار چاق قرار می گیرد و می تواند به جراحی چاقی فکر کند.

از آنجایی که بیماری چاقی، همراه با عارضه های مختلف است که در این مقاله ذکر شد، افرادی که شاخص توده بدنی بین 35 تا 39 را داشته باشند و بیماری های مرتبط با چاقی مانند فشار خون بالا، ناراحتی قلبی و عروقی، دیابت و…، تجربه می کنند، می توانند اقدام به جراحی چاقی کنند.

مهمترین مسئله در تشخیص اینکه یک فرد می تواند جراحی چاقی انجام دهد یا خیر، نظر پزشک جراح است. بنابراین لازم است در ابتدا، با یک پزشک جراح، مشورت های لازم را انجام دهید.

هزینه عمل جراحی چاقی چقدر است؟

از مهمترین مباحث مربوط به هر عمل جراحی ای، از جمله جراحی چاقی، هزینه های مربوط به انجام آن است. لازم به گفتن است که هزینه جراحی چاقی، متشکل از چندین عامل است و عوامل مختلفی می تواند، بر میزان هزینه جراحی چاقی، تاثیرگذار باشد. از جمله این عوامل مهم، عبارتند از:

  • روش جراحی چاقی

جراحی چاقی، دارای روش های مختلفی است که به آن اشاره شد. هرکدام از این روش ها، هزینه خاص خود را دارد. زیرا هر کدام از روش های جراحی، نیازمند ابزار و تجهیزات جراحی خاص خود است که هرکدام از این تجهیزات، دارای هزینه های خاص است.

  • میزان دستمزد پزشک جراح

دستمزد پزشک جراح، از مهمترین عوامل تاثیرگذار، بر میزان هزینه جراحی چاقی است. هرچقدر میزان مهارت و تخصص پزشک جراح، بیشتر باشد و شهرت بالایی داشته باشد، میزان هزینه جراحی، بیشتر خواهد بود. اما ارزش این را دارد که هزینه بیشتری کرد و از نتیجه عمل جراحی، مطمئن تر بود.

  • تجهیزات وسایل استفاده شده در جراحی و بیمارستان

بیشترین هزینه مربوط به به یک جراحی چاقی، مربوط به تجهیزات استفاده شده در حین جراحی و همچنین کیفیت آن است. کیفیت تجهیزات جراحی، تاثیر زیادی در روند جراحی دارد و هرچقدر، ابزار استفاده شده، بروزتر و جدیدتر و با کیفیت تر باشد، میزان هزینه جراحی، بیشتر می شود. همچنین، داروهای مورد استفاده در حین جراحی و یا در زمان بستری در بیمارستان هم می تواند تاثیرگذار بر میزان هزینه جراحی باشد.

امروزه با توجه به نرخ دلار و تورم، میزان هزینه یک جراحی چاقی، می تواند بین 50 تا 60 میلیون تومان باشد که این عدد میتواند بسته به شرایط ذکر شده، بالاتر یا پایین تر باشد. خوشبختانه، جراحی چاقی، می تواند تحت پوشش بیمه های تکمیلی قرار گیرد و بخش اعظمی از هزینه ها را پوشش خواهد داد. البته این مسئله، بستگی به شرایط خاص خود و قوانین بیمه مربوطه شما دارد.

تجهیزات وسایل استفاده شده در جراحی و بیمارستان
تجهیزات وسایل استفاده شده در جراحی و بیمارستان

مزیت های جراحی چاقی

جراحی چاقی، می تواند مزیت های متعددی را به همراه داشته باشد. از جمله مزیت های مهم آن عبارتند از:

  • مدت زمان کوتاه کاهش وزن

از اصلی ترین اهداف و مزیت های جراحی چاقی، کاهش وزن حداکثری فرد در مدت زمانی کوتاه است. بصورت کلی، بین 6 ماه الی 1 سال زمان خواهد برد تا فرد بتواند نزدیک به 90 درصد اضافه وزن خود را از دست بدهد. طبیعتا در هیچ کدام از روش های لاغری، چنین مزیتی را نمی توانید مشاهده کنید.

  • میل کمتر به مصرف غذا

جراحی چاقی، با ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارش انسان و همچنین، تغییرات در سطح ترشح هورمون های بدن، باعث می شود که فرد، احساس پرخوری سابق خود را از دست بدهد و میل کمتری به مصرف غذا خواهد داشت. از طرفی، کاهش حجم معده، باعث احساس سیری زودرس می شود و طبیعتا، میزان مصرف غذا، کاهش پیدا خواهد کرد.

  • کم جراحت بودن جراحی چاقی

جراحی چاقی، توسط روش لاپاراسکوپی انجام می شود. این روش جراحی، صرفا با ایجاد چند برش کوچک بر روی شکم همراه است. طبیعتا، میزان بهبودی جای زخم، بسیار کوتاه تر خواهد بود و می تواند بر میزان دوران نقاهت بعد از جراحی، تاثیرگذار باشد.

  • باعث بهبود بیماری های مرتبط با چاقی می شود

جراحی چاقی، علاوه بر کاهش وزن، باعث درمان بیماری های مختلف و مرتبط با چاقی می شود. از جمله این بیماری ها، می توان به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون، کبد چرب و حتی سرطان اشاره کرد.

  • موثر در افزایش متابولیسم بدن

اغلب جراحی های چاقی، بدین شکل است که باعث کاهش جذب مواد غذایی می شود و مسیر ورود و خروج غذا، کوتاه تر خواهد شد. بنابراین، بدن به افزایش متابولیسم سوق پیدا می کند. همین مسئله، باعث می شود که بدن بتواند سریع تر، اقدام به دفع مواد زائد از جمله چربی ها نماید.

مهمترین عامل چاقی، کاهش متابولیسم است. جراحی چاقی، می تواند با افزایش متابولیسم بدن، به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی، باعث افزایش چربی سوزی می شود.

موثر در افزایش متابولیسم بدن
موثر در افزایش متابولیسم بدن

نتیجه گیری

ما در این مقاله، به بررسی یکی از روش های بسیار موثر و کارآمد لاغری، یعنی جراحی چاقی پرداختیم. جراحی چاقی می تواند برای افرادی که از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند و چاقی شدید دارند، بهترین روش درمان چاقی و اضافه وزن محسوب شود. جراحی چاقی، دارای روش های مختلفی است که هر کدام از آها، مزیت های خاص خود را دارد.

همچنین جراحی چاقی، می تواند مزیت های مختلفی را برای بدن و سلامتی بدن داشته باشد که ما در این مقاله، در خصوص این موارد هم، توضیحاتی ارائه کردیم.

با این حال، توصیه اکید می شود که برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراحی چاقی و کسب اطلاعات کامل تر در خصوص واجد شرایط بودن آن و انجام این جراحی، با یک پزشک جراح متخصص و باتجربه، مشورت های لازم را انجام دهید.

رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن
رژیم غذایی
رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن

رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن، برای افراد برنامه های غذایی مشخصی طراحی می گردد تا از طریق محاسبه ی قد و وزن

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید