جراحی چاقی چیست

جراحی چاقی چیست
فهرست مطالب

در این مقاله از سایت دکتر سلیمی قصد داریم درباره سوال جراحی چاقی چیست پاسخ دهیم و شما را با انواع روشهای جراحی چاقی آشنا کنیم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

با توجه به افزایش آمار مبتلایان به بیماری چاقی، روش های متفاوتی برای درمان این بیماری، در نظر گرفته می شود. یکی از انواع این درمان ها، جراحی چاقی یا همان جراحی لاغری است.

در این روش، در سیستم گوارشی فرد، تغییراتی ایجاد می گردد که در نتیجه این تغییرات، کاهش وزن، پدیدار می گردد. جراحی چاقی، با کاهش جذب مواد غذایی و کاهش میزان کالری دریافتی در طول روز، باعث لاغر شدن فرد چاق می گردد.

جراحی چاقی، سابقه ای طولانی در درمان بیماری چاقی دارد. در زمان های دور، برای انجام جراحی چاقی، بیشتر از روش لاپاراتومی که نوعی جراحی باز است، استفاده می شد.

لطفا از پست لاپاراسکوپی معده چیست دیدن کنید.

جراحی چاقی چیست
جراحی چاقی چیست

این در حالی است که، در حال حاضر برای انجام جراحی چاقی، بیشتر از روش لاپاراسکوپی که بدون ایجاد اسکار در روی شکم انجام می گیرد، استفاده می شود. جراحی به روش لاپاراسکوپی، کمترین درد و دوره نقاهت را در پی خواهد داشت. در مقاله جراحی چاقی چیست بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

پیشنهاد می کنیم از پست رژیم غذایی هفته سوم بعد از عمل اسلیو دیدن کنید.

روش های جراحی چاقی چیست

همان طور که به آن اشاره شد، جراحی چاقی، یکی از روش های درمان بیماری چاقی به شمار می رود. این جراحی به روش های مختلف انجام می گیرد. امروزه بیشتر از روش هایی استفاده می شود که بتوان در آن ها، جراحی را به روش لاپاراسکوپی انجام داد.

برخی از انواع روش های انجام جراحی چاقی، در زیر آمده اند:

  • اسلیو معده یا گاسترکتومی آستینی

در این روش، چیزی در حدود 85 درصد از حجم معده، بریده شده و از بدن خارج می شود. به این روش از آن جهت اسلیو گفته می شود که، پس از انجام عمل جراحی، تنها بخش باریکی از معده که شباهت بسیار زیادی به آستین لباس دارد، در بدن باقی می ماند.

در بخش باقی مانده از معده، حجم بسیار کمی غذا، جای می گیرد و این امر سبب می گردد که فرد با خوردن غذایی کم، احساس سیری پیدا کرده و این احساس برای طولانی مدت، در وی، باقی بماند. این امر سبب می گردد که هورمون گرسنگی ترشح نشده و فرد، برای زمانی طولانی، احساس گرسنگی نداشته باشد.

اسلیو معده یا گاسترکتومی آستینی
اسلیو معده یا گاسترکتومی آستینی
  • حلقه گذاری قابل تنظیم معده

عمل حلقه گذاری یا حلقه دور معده، که به روش لاپاراسکوپی انجام می گیرد، قرار دادن یک حلقه کوچک در قسمت فوقانی معده می باشد. با تنظیم تنگی و یا گشادی این حلقه، می توان میزان مواد غذایی را به معده وارد می شوند را، کنترل نمود.

از فواید انجام این نوع عمل جراحی چاقی، می توان به بازگشت پذیر بودن عمل اشاره کرد. زیرا که فرد، هر زمان که مایل باشد، می تواند با یک عمل جراحی دیگر، حلقه را از بخش فوقانی معده، خارج نماید بدون آن که تغییری در سایر بخش های گوارشی و روده ها، ایجاد شود.

حلقه گذاری قابل تنظیم معده
حلقه گذاری قابل تنظیم معده
  • بای پس معده

یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های جراحی چاقی، روش بای پس معده است. در این روش، بخشی از معده، بدون این که از بدن خارج شود، جدا شده و بخش باقی مانده به روده کوچک، مرتبط می گردد.

این امر سبب می شود که با کوچک شدن حجم معده، غذای کمتری وارد معده شود و در عین حال، با ایجاد تغییرات در روده، بخش کمتری از غذای ورودی، جذب بدن شود و بیشتر مواد، دفع گردد. این امر، باعث لاغری در مدت زمانی کوتاه می شود.

اما باید در نظر داشت که به دلیل کاهش شدید جذب مواد غذایی، استفاده از یک رژیم غذایی توصیه شده توسط پزشک و نیز بهره گیری از انواع ویتامین های مورد نیاز بدن، امری حیاتی است.

هزینه عمل بای پس معده در بیمارستان دولتی چقدر است؟

بای پس معده
بای پس معده
  • بالون معده

در این روش، یک بالون کوچک درون معده قرار می گیرد. این بالون، حجم وسیعی از معده را در بر می گیرد و از ورود غذای اضافی به معده، جلوگیری به عمل می آورد. این نوع عمل چاقی نیز، نظیر حلقه گذاری معده، برگشت پذیر است.

بدین معنا که فرد هر زمان که دیگر تمایلی به آن نداشته باشد، جراح می تواند آن را از معده خارج نماید. لازم به ذکر است که این نوع از عمل های جراحی، به دلیل آن که احتمال چاقی پس از عمل بازگشت را به همراه خواهند داشت، توصیه نمی شوند.

بالون معده
بالون معده
  • سوئیچ اثنی عشر

یکی دیگر از انواع جراحی های چاقی، سوئیچ اثنی عشری یا انحراف بیلیو پانکراسی است. برای انجام این عمل جراحی، ابتدا جراح، عمل اسلیو معده را انجام می دهد و بخش عظیمی از معده را از آن خارج می کند.

سپس، بخش باقی مانده از معده، به بخشی از روده کوچک تحتانی پیوند زده می شود. با کوچک شدن معده، حجم غذای مصرفی کاهش می یابد و بخش عظیمی از آن، از روده، بدون آنکه عمل جذب انجام شود، خارج شده و دفع می گردد.

روش های جراحی فوق ذکر، از جمله عمل های چاقی پرطرفدار به شمار می روند. در این میان، برخی دیگر از انواع عمل های جراحی وجود دارند که محبوبیت کمتری دارند اما، در مواقع لزوم به صلاحدید جراح، انجام می شوند که از آن جمله می توان به جراحی چاقی تا کردن معده و جراحی چاقی حلقه گذاری عمودی یا بازسازی معده، اشاره کرد.

جناب آقای دکتر مهدی سلیمی، به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه لاپاراسکوپی و جراحی چاقی، می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص جراحی چاقی چیست، و انواع آن انجام دهد.

پیشنهاد می کنیم از پست عمل حلقه معده در مشهد دیدن کنید.

کاندیدای مناسب برای انجام جراحی چاقی

جراحی چاقی، مناسب برای افرادی است که، شاخص توده بدنی آنان، نشان دهنده ابتلا به بیماری چاقی باشد. به صورت کلی، شاخص توده بدنی یا همان BMI که از تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر، به دست می آید، به 6 دسته مختلف تقسیم می گردد:

کاندیدای مناسب برای انجام جراحی چاقی
کاندیدای مناسب برای انجام جراحی چاقی
  • شاخص توده بدنی کمتر از 18.5 که نشان دهنده مشکل کمبود وزن است. لازم به ذکر است که اگر شاخص توده بدنی در فرد بالغ از 16.5 کمتر باشد، این نشان دهنده سوء تغذیه و بروز انواع بیماری های خطرناکی نظیر پوکی استخوان و ضعف سیستم ایمنی بدن خواهد بود.

لذا، درمان این پدیده نیز، همانند درمان بیماری چاقی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

  • شاخص توده بدنی بین 18.5 تا 25 که نشانگر وزن نرمال است. افرادی که در این محدوده وزنی قرار دارند، دارای وزن ایده آل هستند.

این افراد می بایست از یک رژیم غذایی مناسب پیروی نمایند و ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانند تا با افزایش سن، به مشکل اضافه وزن و چاقی، دچار نشوند.

شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 که نمایشگر اضافه وزن است

  • شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 که نمایشگر اضافه وزن است. این افراد می بایست پیش از آن که از مرز چاقی عبور نمایند، با پیروی از یک رژیم لاغری مناسب به همراه ورزش منظم، وزن خود را کاهش دهند و به تناسب اندام دست یابند.
  • شاخص توده بدنی بین 30 تا 35 که چاقی درجه 1، نامیده می شود. این افراد می توانند با ورزش و رژیم لاغری وزن خود را کاهش دهند.
اما لازم به ذکر است که، بیشتر این افراد، نمی توانند با این روش های سنتی، وزن خود را به حد نرمال برسانند. از همین رو، بهترین گزینه درمانی برای این افراد، جراحی چاقی است.
شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 که نمایشگر اضافه وزن است
شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 که نمایشگر اضافه وزن است
  • شاخص توده بدنی بین 35 تا 40 که چاقی درجه 2، نام دارد. افرادی که در این محدوده وزنی هستند، تنها به کمک جراحی چاقی می توانند وزن خود را کاهش دهند و به تدریج به وزن نرمال برسند.
  • شاخص توده بدنی بیش از 40 که چاقی خطرناک، مرگ آور، مفرط و یا چاقی درجه 3 نامیده می شود. این افراد می بایست در سریع ترین زمان ممکن، برای انجام جراحی چاقی، به پزشک متخصص، مراجعه نمایند.

در میان 6 گروه فوق الذکر، سه دسته آخر، افراد مبتلا به بیماری چاقی می باشند و مناسب ترین گزینه درمانی برای این افراد، انجام جراحی چاقی به شمار می رود.

لازم به ذکر است که، تشخیص نهایی انجام یا عدم انجام عمل جراحی، به عهده جراح می باشد. لذا، توصیه می شود پیش از انجام عمل جراحی، حتماً دقت لازم را در انتخاب جراح خود، انجام دهید. دکتر سلیمی، به عنوان یکی از بهترین جراحان، می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.

مزایای جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی، یک روش مطمئن، برای کاهش وزن در افرادی استکه به بیماری چاقی مبتلا شده اند و توده چربی موجود در بدن آنها، حد بسیار بالایی از شاخص توده بدنی را نشان می دهد.

مزایای جراحی چاقی چیست؟
مزایای جراحی چاقی چیست؟
لازم به ذکر است که، چاقی، خود عامل ابتلا به انواع بیماری ها می باشد که از آن جمله می توان مشکلات ذیل اشاره کرد:
  • ابتلا به دیابت نوع 2
  • ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بد خون بالا
  • بروز انواع مشکلات ناباروری
  • افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی
  • بروز انواع مشکلات تنفسی نظیر آپنه خواب
  • انواع مشکلات حرکتی نظیر فشار بر ستون فقرات و مفاصل و آرتروز

پس از انجام جراحی چاقی و کاهش وزن تدریجی، علائم این بیماری های به تدریج کاهش یافته و به مرور زمان، به صورت کامل، بهبود می یابند.

هم چنین، جراحی چاقی، اثرات بسیار مثبت روحی و روانی را در پی خواهد داشت که از آن جمله می توان به درمان انواع مشکلات افسردگی و عدم اعتماد به نفس و ترس از حضور در جمع، اشاره کرد.

جراحی چاقی، باعث بهبود کیفیت زندگی می گردد. یکی از بزرگترین مزایای جراحی چاقی، بازگشت ناپذیر بودن وزن از دست رفته است. بدین معنا که وزنی که پس از انجام جراحی چاقی، به تدریج کاهش می یابد، غیر قابل بازگشت بوده و فرد برای همیشه، تعادل وزنی خود را، حفظ خواهد نمود.

لطفا از پست پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان دیدن کنید.

معایب جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی، همانند سایر انواع جراحی ها، می تواند عوارضی را در پی داشته باشد. برخی از این عوارض کوتاه مدت بوده و برخی دیگر، به مدت طولانی باقی می ماند.

معایب جراحی چاقی چیست؟
معایب جراحی چاقی چیست؟

لازم به ذکر است که در بیشتر موارد، هیچ یک از این عوارض مشاهده نمی شوند. اما به صورت کلی، می توان این عوارض را به عنوان معایب انجام جراحی چاقی، در نظر گرفت. در زیر به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:

  • خونریزی زیاد پس از عمل جراحی
  • احتمال بروز عفونت
  • حساسیت به داروی بی حسی
  • احتمال ایجاد لخته خون
  • احتمال ایجاد مشکلات تنفسی
  • احتمال ترشح و یا خروج مایع از سیستم گوارشی بدن
  • در موارد بسیار نادر، مرگ!

اما همان طور که به آن اشاره شد، موارد فوق الذکر، به ندرت دیده می شوند و به صورت کلی، جراحی چاقی را، خصوصاً به روش لاپاراسکوپی، می توان بی ضررترین روش برای درمان مشکل چاقی به شمار آورد.

نکاتی مهم درباره جراحی چاقی چیست؟

لازم به ذکر است که، پیش از انجام جراحی چاقی، می بایست در مورد آن، آگاهی بیشتری را کسب نمود. در زیر به ذکر برخی از موارد مهم در این رابطه، پرداخته ایم:

نکاتی مهم درباره جراحی چاقی چیست؟
نکاتی مهم درباره جراحی چاقی چیست؟
  • کاهش وزن به کمک عمل جراحی چاقی، به صورت تدریجی انجام می گیرد. از این رو، نمی توان از انجام عمل جراحی چاقی، انتظار کاهش وزنی معجزه آسا را داشت.
عموماً پس از گذشت یک الی دو سال، به صورت تقریبی، 70 درصد از وزن اضافی بدن، کاهش می یابد و روند کاهش وزن، با سرعتی متعادل، ادامه می یابد تا در نهایت فرد به تناسب اندام و وزن متعادل برسد.
  • بسته به این که، عمل جراحی چاقی به روش باز و یا لاپاراسکوپی انجام شود، جای زخم عمل و نیز بهبودی بعد از آن، متفاوت خواهد بود. لذا، پیش از انجام عمل جراحی چاقی، حتماً در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
  • جراحی چاقی، می تواند باعث درمان و بهبودی بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی شود. از این رو، می توان جراحی چاقی را تضمینی بر سلامت جسمی و روحی فرد در نظر گرفت.
  • پس از انجام جراحی چاقی، پیروی از یک رژیم غذایی صحیح و ورزش منظم، در تاثیرپذیری عمل و کاهش وزن در زمانی کوتاه تر، بسیار مؤثر خواهد بود.
  • افرادی که از بیماری های روحی و روانی رنج می برند، لازم است که پیش از انجام عمل، حتماً با روان شناس، صحبت کنند تا از نظر روحی، شرایط لازم برای انجام عمل جراحی را، پیدا کنند.

به صورت کلی، پس از انجام عمل جراحی چاقی، سبک زندگی، به صورت کامل، متحول می گردد و فرد می بایست خود را برای یک تغییر بزرگ، آماده کند.

هم چنین، لازم است که پیش از عمل، از روش جراحی چاقی، میزان دستمزد جراح، کیفیت وسایل جراحی و سایر عوامل تاثیر گذار بر هزینه های عمل جراحی نیز، اطلاعات کامل و کافی را کسب نمایید.

نکاتی مهم درباره جراحی چاقی چیست؟
نکاتی مهم درباره جراحی چاقی چیست؟

سخن پایانی

یکی از انواع روش های درمان بیماری چاقی، جراحی چاقی است که در مقاله ” جراحی چاقی چیست ” به بررسی آن و موارد مرتبط با این عمل جراحی، نظیر روش های عمل جراحی چاقی، کاندیدای مناسب برای انجام جراحی چاقی و فواید و مضررات آن، پرداخته شده است.

سخن پایانی
سخن پایانی

جراحی چاقی، بهترین و تنها روش درمان چاقی، برای افرادی می باشد که شاخص توده بدنی ایشان، در حد چاقی قرار دارد. افرادی که نمی توانند وزن خود را به کمک ورزش و رژیم لاغری کاهش دهند، باید برای درمان مشکل خود، با جراح متخصص مشورت نمایند.

جناب آقای دکتر مهدی سلیمی، می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص انجام جراحی چاقی، انجام دهد.

رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن
رژیم غذایی
رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن

رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن، برای افراد برنامه های غذایی مشخصی طراحی می گردد تا از طریق محاسبه ی قد و وزن

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید