در این مقاله از سایت آقای دکتر مهدی سلیمی می خواهیم به بررسی جراحی چاقی لاپاراسکوپی بپردازیم. با ما همراه باشید. اضافه وزن و چاقی، یکی از بیماری های رایج در بین عموم مردم دنیاست. این بیماری همراه با اضافه وزن بوده و می تواند مشکلات زیادی را برای افراد بوجود بیاورد. در واقع چاقی یک بیماری فراگیر بوده و می توان گفت که هر فردی، می تواند به چاقی و اضافه وزن مبتلا شود. چاقی و اضافه وزن شدید، می تواند زمینه ساز بروز بسیاری از عارضه ها و بیماری های مختلف، مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان، فشار خون بالا، کلسترول بالا و… شود. به همین دلیل، لازم است اقدامات درمانی لازم برای از بین بردن چاقی را انجام داد.
روش های مختلفی برای رسیدن به کاهش وزن وجود دارد که با توجه به نوع چاقی و خفیف و شدید بودن آن، می توان نوع روش درمان چاقی را انتخاب کرد. امروزه با توجه به پیشرفت علوم پزشکی و درمانی، روش درمانی ای بوجود امده است که در طی سالیان اخیر، توانسته است، افراد مبتلا به چاقی، بخصوص چاقی شدید را درمان کند. این روش، جراحی چاقی است.
در واقع جراحی چاقی یک روش درمانی کم عارضه و به کمترین تهاجم بوده که می تواند جز روش های تضمینی لاغری هم محسوب شود. حال اینکه چرا به جراحی چاقی، یک روش کم عارضه گفته میشود، بخاطر این مسئله است که این روش درمانی، از روش لاپاراسکوپی، برای جراحی بیماران استفاده می کند. ما در این مقاله قصد داریم بصورت کامل به بررسی جراحی چاقی لاپاراسکوپی بپردازیم و تمامی جوانب آن را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین اگر به دنبال جراحی چاقی هستید و اطلاعاتی در این خصوص ندارید، توصیه می شود که تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.
پیشنهاد می کنیم از پست بهترین متخصص لاپاراسکوپی در تهران دیدن کنید.
جراحی چاقی لاپاراسکوپی
لاپاراسکوپی معده چیست؟ همانطور که در مقدمه مقاله گفته شد، جراحی چاقی، یکی از روش های بسیار موثر و کم عارضه در زمینه کاهش وزن و لاغری است. افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند و شاخص آنها بین 35 تا 40 است، می توانند از جراحی چاقی برای درمان اضافه وزن خود استفاده کنند.
جراحی چاقی، توسط روش لاپاراسکوپی انجام می شود که با کمترین جای جراحت و زخم همراه است. به همین دلیل است که این روش درمانی را یک روش کم تهاجم می نامند. ما در ادامه مبحث، به بررسی جراحی چاقی لاپاراسکوپی پیشرفته می پردازیم.
جراحی لاپاراسکوپی چاقی پیشرفته
جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، یک روش کم تهاجم و با کمترین جای جراحت محسوب می شود. این نوع جراحی، صرفا اقدام به ایجاد برش های بسیار کوچک بر روی شکم خواهد کرد و بعد از آن، لوله های لاپاراسکوپی که در یکی از آنها، دوربینی هم قرار دارد، وارد شکم بیمار می شود.
جراح چاقی با استفاده از این لوله ها و دوربین تعبیه شده، می تواند از اعضای داخلی بدن در حین جراحی چاقی، فیلمی داشته باشد و در واقع، دسترسی کاملی را به پزشک ایجاد می کند.
جراحی چاقی لاپاراسکوپی، به ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارش انسان می پردازد
جراحی چاقی لاپاراسکوپی، به ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارش انسان می پردازد. این تغییرات اساسی، باعث می شود که بدن، دچار تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی شود و تمامی این عوامل، دست به دست هم خواهد داد که فرد بتواند به کاهش وزن ایده آل خود، دست پیدا کند.
از دستگاه لاپاراسکوپی در جراحی چاقی، بدین گونه استفاده می شود که تغییرات در معده و در برخی روش های جراحی چاقی، در روده و کیسه صفرا، انجام می شود و درصورت لزوم، توسط لوله های ساکشن لاپاراسکوپی، قسمت های اضافی گوارش از بدن بیمار خارج خواهد شد.
بعد از اتمام جراحی، لوله ها از بدن بیمار خارج شده و جای برش های کوچکی که بر روی شکم قرار گرفته است، بخیه خواهد شد. این روش جراحی، در مقایسه با جراحی سنتی، آسیب کمتری به بافت های شکم و بافت های داخلی بدن خواهد زد و به مراتب، دوران نقاهت بسیار کوتاهی خواهد داشت و فرد می تواند در کمترین زمان ممکن، به فعالیت روزانه خود بازگردد.
جراحی چاقی لاپاراسکوپی برای چه کسانی مناسب است؟
جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، می تواند برای افرادی که شرایط زیر را دارند، گزینه مناسبی باشد:
- افرادی که شاخص توده بدنی عدد 40 و بالاتر را دارند و به اصطلاح، چاقی مفرط دارند.
- افرادی که دارای شاخص توده بدنی بین 35 تا 39 باشند و در عین حال، از بیماری های مرتبط با چاقی یعنی بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و مشکلات خواب شبانه رنج می برند. چنین افرادی می توانند با مشورت پزشک جراح خود و انجام آزمایشات لازم، اقدام به جراحی چاقی کنند.
لازم است بدانید که جراحی چاقی لاپاراسکوپی، مناسب همه افراد نخواهد بود.
مثلا اگر فردی، چاقی خفیفی داشته باشد و شاخص توده بدنی کمتری داشته باشد، در ابتدا از روش هایی مانند رژیم غذایی و ورزش، استفاده خواهد کرد که عموما، جوابگوی فرد خواهد بود. اما اگر فردی دارای شاخص توده بدنی بالا باشد و چاقی شدید داشته باشد، طبیعتا نمی تواند با رژیم غذایی به کاهش وزن برسد.
به همین دلیل، پزشک جراح، توصیه به جراحی چاقی خواهد کرد. جراحی چاقی با تغییرات در سبک زندگی همراه است و لازم است تغییراتی در شیوه زندگی فرد اعمال شود تا بهترین نتیجه، حاصل گردد.
انواع جراحی چاقی لاپاراسکوپی
جراحی چاقی، دارای روش های مختلفی است که هرکدام از آنها، مزیت ها و کاربرد خاص خود را دارد. تمامی این روش ها، به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود و در نهایت، تغییرات را در سیستم گوارش انسان ایجاد می کند.
اینکه کدام روش جراحی چاقی، مناسب بیمار است، بستگی به شرایط جسمی بیمار و تشخیص پزشک جراح دارد. ما در ادامه به بررسی هرکدام از انواع جراحی چاقی لاپاراسکوپی، می پردازیم:
جراحی اسلیو معده
جراحی اسلیو معده، از کاربردی ترین روش های جراحی چاقی است. در واقع این روش جراحی، بیشترین استفاده را در بین عموم مردم و پزشکان جراح دارد.
در این روش جراحی چاقی، توسط دستگاه لاپاراسکوپی، نزدیک به 80 درصد حجم معده، از بدن بیمار خارج خواهد شد و صرفا معده ای به حالت لوله ای شکل در بدن فرد باقی می ماند.
معده باقی مانده که حجم بسیار کمی دارد، باعث می شود که فرد با مصرف مقدار کمی از غذا، احساس سیری پیدا کند. کاهش حجم غذای مصرفی، همراه با کاهش کالری دریافتی است. این کاهش کالری منجر به افزایش فرایند چربی سوزی و لاغری خواهد شد.
عمل بای پس معده
عمل بای پس معده، به مانند اسلیو معده، از دیگر روش های پرکاربرد جراحی چاقی است. در این روش جراحی، تغییراتی در معده و روده کوچک اعمال می شود. در واقع، معده فرد به دو بخش بزرگ و کوچک برش می خورد و بخش بزرگ معده از بدن بیمار خارج خواهد شد.
سپس تغییراتی در روده کوچک اعمال می شود تا کاهش جذب غذا صورت گیرد و مواد غذایی، سریعا دفع شود. این جراحی چاقی، به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود و باعث خواهد شد که فرد در مدت زمان کوتاه، به کاهش وزن برسد.
بای پس با سوییچ اثنی عشری
از روش های پیچیده و ترکیبی جراحی چاقی لاپاراسکوپی، عمل بای پس با سوییچ اثنی عشری است. این روش جراحی، ترکیبی از عمل اسلیو معده و بای پس معده است. یعنی در ابتدای جراحی، معده فرد، حجم زیادی از خود را از دست می دهد.
سپس تغییرات در روده کوچک برای کاهش جذب غذا انجام می شود. در نهایت برای کاهش ترشح هورمون گرسنگی، کیسه صفرا از بدن بیمار حذف و خارج خواهد شد. این جراحی می تواند باعث کاهش وزن سریع در فرد شود.
حلقه گذاری معده
از دیگر روش های جراحی چاقی، حلقه گذاری معده است. در این روش، صرفا حلقه ای بر قسمت ابتدایی معده قرار داده می شود و حجم معده، کاهش پیدا می کند.
آمادگی به منظور انجام جراحی چاقی لاپاراسکوپی
برای انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، لازم است اقداماتی را از قبل جراحی و از مدت ها قبل از آن انجام دهید که پزشک جراح، به شما توصیه های لازم را خواهد کرد.
انجام آزمایشات متعدد مانند آزمایش خون برای بررسی میزان قند خون و چربی خون و بطور کلی، سلامتی کلی بدن انجام می شود. همچنین سونوگرافی، آندوسکوپی و… هم از سیستم گوارش فرد انجام خواهد شد تا وضعیت آن مورد بررسی قرار گیرد.
از طرفی، پزشک جراح، به فرد توصیه می کند که از مدت ها قبل، رژیم غذایی مناسبی استفاده کند و همچنین در صورت مصرف سیگار و الکل، اقدام به ترک آن از حدود دو هفته قبل از جراحی نماید.
در برخی مواقع هم، ممکن است مشاوره های روانشناسی انجام شود تا بیمار، آمادگی روحی برای جراحی چاقی داشته باشد.
هزینه عمل لاپاراسکوپی در تهران چقدر است؟
انجام اقدامات مراقبتی و آمادگی قبل از جراحی چاقی لاپاراسکوپی، تاثیر زیادی در روند جراحی و نتیجه بخش بودن آن خواهد داشت و به همین دلیل، لازم است تمام توصیه های پزشک، با دقت انجام گردد.
در طی جراحی چاقی لاپاراسکوپی چه اتفاقی می افتد؟
جراحی چاقی با توجه به نوع آن و روش انتخاب شده توسط پزشک، دارای مراحل مختلفی است. در ابتدای کار، جراحی چاقی، با بیهوشی عمومی همراه است که متناسب با شرایط بیمار، انجام می شود. سپس بصورت کلی، مراحل زیر رخ خواهد داد:
- در ابتدا، برش های کوچکی بر روی شکم ایجاد می شود که لوله های لاپاراسکوپی وارد بدن شود.
- سپس برای ایجاد فضای کار و دید کامل پزشک، شکم فرد با استفاده از گاز دی اکسید کربن، افزایش حجم پیدا خواهد کرد.
- سپس با ورود لوله های لاپاراسکوپی، جراحی چاقی انجام می شود و اصلاحات لازم صورت میگیرد.
- در نهایت، بعد از اتمام جراحی، لوله ها از بدن فرد خارج شده و گاز دی اکسید کربن از شکم بیمار تخلیه می شود.
- سپس در ناحیه های برش خورده، بخیه زده می شود تا جراحی به اتمام برسد.
توصیه می کنیم از صفحه دوران نقاهت بعد از لاپاراسکوپی دیدن کنید.
میزان کاهش وزن، بعد از جراحی چاقی لاپاراسکوپی
یکی از مسائل بسیار مهم در خصوص جراحی چاقی، این است که بعد از انجام آن، میزان کاهش وزن فرد تا چه اندازه خواهد بود.
در خصوص این مورد، باید شرایط مختلفی را در نظر گرفت. به عنوان مثال، اگر فردی چاقی بسیار شدیدی داشته باشد، میزان زمانی که طول خواهد کشید که فرد به کاهش وزن برسد، کمی زمان بر خواهد بود. اما به صورت کلی، فرد بعد از گذشت 6 ماه، می تواند در بهترین حالت خود یعنی حدود 80 درصد اضافه وزن خود را از دست دهد. در برخی مواقع، ممکن است، این میزان زمان بیشتر شود.
رعایت اصول رژیم غذایی، مصرف مواد غذایی مقوی و دارای ویتامین های مختلف و همچنین داشتن تحرک کافی و کنترل شده، می تواند روند لاغری و کاهش وزن را تسریع کند.
مزایای جراحی چاقی لاپاراسکوپی
انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، مزیت های مختلفی را به همراه خود دارد که در ادامه، به مهمترین آن اشاره خواهیم کرد:
کاهش خون از دست رفته در حین جراحی:
در روش لاپاراسکوپی، میزان خون از دست رفته در حین جراحی بسیار کم است. زیرا این جراحی، با برش های بسیار کوچکی همراه است و به همین دلیل، جراحت کمتری از نظر خونریزی دارد.
میزان درد کم بعد از جراحی:
همانطور که گفته شد، روش لاپاراسکوپی، با جای زخم بسیار کمی همراه است. در نتیجه، بعد از جراحی، میزان دردی که فرد تحمل خواهد کرد، بسیار کمتر از روش سنتی بوده و همین مورد یک مزیت محسوب می شود.
مرخص شدن از بیمارستان:
با استفاده از روش لاپاراسکوپی، فرد تنها یک روز بعد از جراحی، از بیمارستان مرخص خواهد شد. البته این موضوع، با نظر پزشک صورت میگیرد.
جای زخم کم:
عمل چاقی لاپاراسکوپی، به دلیل جای زخم بسیار کمی که بر روی شکم باقی می گذارد، بعد از مدتی، این نقاط، ترمیم پیدا خواهد کرد و اثری از جای زخم بر روی شکم بیمار، باقی نخواهد ماند.
بازگشت سریع به فعالیت های عادی:
طول دوران نقاهت جراحی لاپاراسکوپی، بسیار کوتاه است و فرد می تواند بعد از گذشت یک هفته از جراحی، به فعالیت های عادی و روزمره خود و البته با احتیاط، بازگردد.
عوارض احتمالی جراحی چاقی لاپاراسکوپی
در عمل چاقی لاپاراسکوپی، میزان عوارض بعد از جراحی، کمتر از 1 درصد است. برخی از عوارضی که ممکن است برای تعداد کمی از افراد رخ دهد عبارتند از: عفونت، نشت خون، لخته شدن خون، انسداد روده.
البته این عوارض، به دلیل عدم مراقبت های بعد از جراحی رخ می دهد و در صورت رعایت موارد مراقبتی، هیچکدام از ان عوارض، برای فرد رخ نخواهد داد.
با رعایت رژیم غذایی، فعالیت های سبک، اصلاح روش زندگی و…، می توان از هرگونه عوارض احتمالی جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، جلوگیری کرد.
نتیجه گیری
ما در این مقاله، به بررسی یکی از روش های لاغری و کاهش وزن، یعنی عمل چاقی لاپاراسکوپی پرداختیم. جراحی چاقی یکی از بهترین روش های کاهش وزن و لاغری محسوب می شود که به وسیله روش لاپاراسکوپی انجام می شود.
این روش درمانی، با کمترین عوارض و دوران نقاهت همراه بوده و مزیت های بسیار زیادی را به همراه دارد. توصیه میشود، برای انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، حتما با متخصصین این حوزه، مشورت های لازم را انجام دهید و اقدامات لازم را در پیش گیرید.