جراحی چاقی رشت موضوع این مقاله است که در آن قصد داریم تا به جزئیات مهمی که متقاضیان جراحی چاقی باید از آن مطلع باشند، بپردازیم. با ما بمانید.
روش جراحی برای کاهش وزن و لاغری، امروزه یکی از پرطرفدارترین روش ها است که با انجام آن، بیمار در مدت زمانی کوتاهی، مقدار زیادی از وزن خود را از دست می دهد.
در جراحی چاقی که به انواع مختلفی انجام می شود، حجم مصرف غذا کنترل شده و این مسئله منجر به لاغری و کاهش وزن بیمار می شود.
با وجود مزایای زیاد این روش، به دلیل نا آگاهی نسبت به فرآیند انجام جراحی چاقی و دید نامناسب جامعه نسبت به جراحی و هزینه های آن، هنوز هم افراد بسیاری وجود دارند که با این که از چاقی رنج می برند،
اما حاضر به انجام این عمل و کاهش وزن نیستند. در این راستا می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های چاقی شناخته می شود.
البته دکتر سلیم در تهران مشغول هستند ولی ارزش آن را دارد که برای جراحی، به تهران آمده و تحت نظر دکتر سلیمی قرار بگیرید.
اگر شما هم از این دسته بیماران هستید، با این مقاله همراه باشید تا با جراحی چاقی رشت و مهم ترین نکات در مورد آن آشنا شوید.
اقدامات بهترین پزشک جراحی چاقی رشت
- بررسی آزمایشات قبل از انجام عمل
- معاینه بیمار
- انتخاب روش جراحی چاقی مناسب بیمار
- بیهوشی
- برش یک سانتی متری (سه تا چهار برش) روی شکم
- انجام هرکدام از روش جراحی چاقی انتخاب شده
- بخیه
- معاینه بیمار بعد از عمل و مشاوره
- دادن برنامه غذایی و ورزشی بعد از عمل و معاینات پزشکی
عناوین مقاله:
جراحی چاقی چیست و چه زمان مورد نیاز است؟
به چه اشخاصی چاق گفته می شود؟
چاقی چند نوع دارد و آیا نوع آن در جراحی تاثیرگذار است؟
چرا امروزه بیشتر پزشکان، جراحی چاقی را به بیماران توصیه می کنند؟
عوارض چاقی که با کمک جراحی برطرف می شوند، چیست؟
برای انجام جراحی چاقی رشت، به چه نکاتی باید توجه کرد؟
جراحی چاقی چند نوع دارد؟
جراحی های برگشت پذیر شامل چه انواعی هستند؟
جراحی های برگشت ناپذیر چند نوع دارند و مزایای آن ها نسبت به نوع قبل چیست؟
مراقبت های کلی بعد از جراحی چاقی رشت چیست؟
آیا جراحی چاقی عارضه ای هم دارد؟
چه آزمایشاتی پیش از جراحی چاقی رشت مورد نیاز هستند؟
آیا بیمار بعد از جراحی چاقی نیاز به اجرای رژیم غذایی به خصوصی دارد؟
فعالیت های ورزشی بعد از جراحی چاقی را از چه زمان می توان آغاز کرد؟
هزینه جراحی چاقی رشت به چه صورت است؟
زندگی پس از جراحی چاقی، چه تغییراتی می کند؟
مراجعه به پزشک بعد از جراحی چاقی، هر چند وقت یک بار انجام می شود؟
جراحی چاقی چیست و چه زمان مورد نیاز است؟
عارضه چاقی امروزه به یک مشکل مهم و جهانی تبدیل شده که کل دنیا به روش های مختلف در حال تلاش و مبارزه برای درمان آن هستند.
دلیل اصلی تلاش برای مبارزه با چاقی، بیماری ها و مشکلاتی است که چاقی علت و زمینه ساز آن هاست. برای درمان چاقی، روش های مختلفی وجود دارد.
بعضی از این روش ها طبیعی و بدون ایجاد تغییر در وضعیت بدنی فرد هستند و برخی دیگر با ایجاد تغییراتی در اندام های مختلف بدن به لاغری کمک می کنند. جراحی یکی از روش های غیر طبیعی و موثر برای درمان چاقی است.
جراحی چاقی
چاقی نیز مانند تمام بیماری ها، درمان های مختلفی دارد که اصلی ترین آن جراحی است. در دیگر بیماری ها، جراحی آخرین مرحله درمان است و زمانی استفاده می شود که بیمار نسبت به درمان های دیگر واکنشی نداشته یا سایر درمان ها در او پاسخگو نبوده باشند.
در مورد چاقی نیز زمانی که اضافه وزن از حد مشخصی بیشتر شده و درمان های دیگر مانند رژیم غذایی یا فعالیت های ورزشی پاسخگو نباشند، دکتر سلیمی، جراحی را پیشنهاد می دهد.
جراحی چاقی نیز مانند سایر جراحی ها پروسه بیهوشی یا بی حسی کامل بیمار، اقدامات جراحی، ریکاوری بعد از عمل و مراقبت های قبل و بعد از جراحی را دارد.
جراحی امروزه بهترین روش برای افرادی است که چاقی آن ها بیش از اندازه است یا با روش های دیگر، وزن آن ها کاهش پیدا نکرده است.
پیشنهاد می کنیم از پست هزینه عمل جراحی چاقی دیدن کنید.
جراحی چه زمان مورد استفاده قرار می گیرد؟
جراحی چاقی معمولا در بیمارانی استفاده می شود که چاقی آن ها از اضافه وزن بسیار، بیشتر است. معیار این مسئله شاخص توده بدنی است.
شاخص توده بدنی روشی است که به وسیله آن میزان چربی های بدن را مشخص می کنند و وزن مناسب و ایده آل بیمار و مقدار وزنی که باید کاهش پیدا کند، تعیین می شود.
اگر مقدار شاخص توده بدنی عددی بالاتر از حد اضافه وزن باشد، درمان چاقی ضروری تر می شود و در چنین شرایطی، مطمئن ترین روش برای درمان مورد استفاده قرار می گیرد که امروزه جراحی چاقی است.
این عمل امروزه توسط پزشکان زیادی در کشور ما انجام می شود. یکی از بهترین پزشکان برای انجام این جراحی، دکتر سلیمی می باشند.
بیمارانی که متقاضی انجام جراحی چاقی رشت هستند، بهتر است برای انجام این جراحی به مطمئن ترین شکل به تهران سفر کرده و نزد دکتر سلیمی عمل را انجام دهند.
به چه اشخاصی چاق گفته می شود؟
چاقی تعاریف مختلفی دارد، در حالت عادی به افرادی که شکم آن ها بزرگ و برآمده باشد، چاق گفته می شود. اما در تعریف پزشکی، زمانی که وزن فرد 15 درصد از میزان نرمال بیشتر باشد، به چاقی مبتلا خواهد بود. معیار دقیقی که چاقی یا وزن نرمال بیمار را مشخص می کند، شاخص توده بدنی است.
روش شاخص توده بدنی برای تشخیص چاقی
برای تشخیص چاقی از روش شاخص توده بدنی استفاده می شود. این روش یک فرمول ریاضی است که در آن قد و وزن بیمار به هم تقسیم شده و با در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند جنسیت، سن و استخوان بندی، نتایج آن، وضعیت بدن را مشخص می کنند.
محدوده هایی که در شاخص توده بدنی وجود دارند، شامل کمبود وزن، وزن سالم و ایده آل، اضافه وزن و چاقی هستند.
اضافه وزن
زمانی که بیمار دچار اضافه وزن می شود، به این معنی است که بدن او شروع به ذخیره سازی چربی کرده است. در این شرایط، بخشی از غذای مصرفی بیمار به سلول های چربی تبدیل شده و در صورت تغذیه نامناسب، فعالیت کم یا مسائلی مانند بیماری، تجمع چربی ها بیشتر می شود تا جایی که ابتدا یک بافت از چربی ها و سپس توده چربی تشکیل می دهند.
البته اضافه وزن تنها در شرایط تجمع چربی رخ نمی دهد. گاهی اوقات افرادی که دارای بدنی عضلانی هستند هم دچار اضافه وزن می شوند که تشخیص چربی یا عضله بودن وزن اضافه آن ها، با دکتر سلیمی است.
چاقی
چاقی اما شرایطی است که در بدن فرد، تجمع چربی بیش از اندازه رخ می دهد. چاقی آخرین حد در جدول شاخص توده بدنی است که از چاقی معمولی تا چاقی مفرط ادامه دارد.
در شرایط چاقی مفرط، فرد به بیشترین میزان چاقی مبتلاست و در آن احتمال ابتلا به هر نوع بیماری وجود دارد. البته چاقی مفرط نیز قابل افزایش است و اگر کنترل نشود، درمان آن بسیار سخت خواهد بود.
به طور کلی درمان این حد از چاقی بدون انجام جراحی بسیار سخت خواهد بود و در بسیاری از بیماران، غیر قابل درمان است.
چاقی چند نوع دارد و آیا نوع آن در جراحی تاثیرگذار است؟
همان طور که در بخش قبل گفته شد، زمانی که از افراد عادی در مورد چاقی صحبت می شود، اکثرا یک حالت و برآمدگی شکم را برای آن در نظر می گیرند.
در حالی که مطابق نظر متخصصین، چاقی بیش از 50 مدل دارد. البته این یک میزان تقریبی است و ممکن است حالت هایی از این بیماری وجود داشته باشد که هنوز توسط متخصصین کشف نشده است.
با این حال برای درمان راحت تر چاقی، به خصوص در روش هایی مانند جراحی چاقی، این بیماری را به سه دسته کلی تقسیم بندی می کنند که به کلاس بندی چاقی نیز معروف می باشد.
کلاس بندی چاقی
رایج ترین تقسیم بندی چاقی، تقسیم این بیماری به سه نوع است. چاقی براساس موقعیت چربی ها در بدن، چاقی براساس ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری مرتبط با چاقی و چاقی براساس تعداد سلول های چربی در بدن، سه شکل رایج تقسیم بندی چاقی است که توسط پزشکان برای درمان بیماران مورد توجه قرار می گیرد.
چاقی براساس موقعیت چربی:
این که موقعیت چربی در بدن به چه صورت بوده و تجمع توده چربی در بدن بیشتر در کدام قسمت ها باشد، یکی از انواع چاقی را تشکیل می دهد.
در این کلاس از چاقی، چربی ها ممکن است در باسن و ران ها تجمع پیدا کنند که چاقی محیطی نامیده شده، در شکم و پهلوها تجمع پیدا کنند که به عنوان چاقی مرکزی شناخته می شود و یا در باسن، شکم و ران به طور منظم یا نامنظم تقسیم بندی شده که به آن چاقی ترکیبی گفته می شود. در تقسیم بندی چاقی از این نوع، چاقی مرکزی خطرناک تر و مهم تر از انواع دیگر است.
چاقی براساس بیماری:
تقسیم بندی دیگر چاقی، این بیماری را به دو دسته چاقی در اثر بیماری یا چاقی غیر مرتبط با بیماری تبدیل می کند.
گاهی اوقات بروز چاقی به علت بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید، تخمدان پلی کیستیک و … اتفاق می افتد که چاقی براساس بیماری و گاهی اوقات بدون تاثیر هیچ نوع بیماری رخ می دهد که چاقی غیر مرتبط با بیماری نامیده می شود.
چاقی براساس تعداد سلول های چربی:
در نهایت چاقی براساس تعداد سلول های چربی در بدن هم به انواع مختلف تقسیم می شود.
تاثیر نوع چاقی در جراحی
برای انجام جراحی چاقی، ابتدا نوع آن مشخص می شود. به عنوان مثال در بیمارانی که چاقی آن ها به علت بیماری باشد، ابتدا باید بیماری را درمان کرد و سپس برای جراحی و درمان چاقی اقدام کرد یا در بیماران که به چاقی مرکزی مبتلا هستند، جراحی چاقی برای آن ها با اولویت بیشتری انجام می شود چون احتمال بروز بیماری و مشکل در این گروه از افراد چند برابر است.
چرا امروزه بیشتر پزشکان، جراحی چاقی را به بیماران توصیه می کنند؟
توصیه بیشتر پزشکان امروزی برای درمان چاقی، به خصوص در افرادی که به چاقی مفرط مبتلا هستند، انجام جراحی چاقی است. دلایل زیادی برای این توصیه وجود دارد.
در افرادی که علاوه بر چاقی به بیماری های مختلف نیز مبتلا هستند، ضرورت انجام جراحی چاقی، پیشگیری از حاد شدن بیماری و درمان سریع تر عوارضی است که در اثر چاقی به وجود آمده اند.
دلایل نیاز به جراحی چاقی
رایج ترین روشی که برای کاهش وزن و لاغری بیماران استفاده می شود، رژیم غذایی و ورزش کردن است. هرچند این دو روش کاربردی بوده و بسیاری از بیماران با استفاده از آن ها نتیجه می گیرند
اما در موارد زیادی هم بیمار با انجام ورزش یا پیروی از رژیم غذایی نمی تواند نتیجه دلخواه خود را دریافت کند که این دلایل زیادی دارد. به عنوان مثال بدن بعد از مدتی به روند رژیم غذایی عادت کرده و خود را با کاهش کالری در رژیم وفق می دهد.
در این شرایط، روند کاهش وزن متوقف می شود و تنها راه برای ادامه آن کاهش مصرف کالری یا انجام فعالیت هایی است که کالری موجود در بدن را به شدت کاهش بدهند.
چنین مشکلاتی در جراحی چاقی وجود ندارد و در افرادی که نیاز زیادی به لاغری برای درمان بیماری، حل مشکلات روحی و … دارند، بهترین روش برای درمان سریع بیماری است.
در این روش همچنین روند کاهش وزن محسوس است. تقریبا ماهی نیست که بیمار کمتر از 3-4 کیلوگرم کاهش وزن داشته باشد که این مسئله موجب افزایش انگیزه بیمار شده و کمک می کند که روند کاهش وزن برای او ساده تر شود.
تنوع روش های جراحی چاقی نیز دیگر دلیلی است که این روش توسط پزشکان به افراد مبتلا به چاقی توصیه شده و انجام آن نسبت به سایر روش ها اولویت داده می شود.
البته جراحی چاقی تنها زمانی نتیجه دلخواه بیمار را به همراه دارد که توسط پزشکان مجرب انجام شود. به عنوان مثال برای بیمارانی که تمایل به انجام جراحی چاقی رشت دارند، بهتر است که از رشت به تهران سفر کرده تا این جراحی را توسط پزشکانی مانند دکتر سلیمی انجام دهند.
عوارض چاقی که با کمک جراحی برطرف می شوند، چیست؟
فرم بدنی افراد با هم متفاوت است و افراد چاق هم می توانند به زیبایی افراد لاغر باشند. اما چیزی که چاقی را خطرناک می کند و پزشکان به افرادی که به آن مبتلا هستند، کاهش وزن را توصیه می کنند، عوارض ناشی از چاقی است.
چاقی عارضه های زیادی دارد که با افزایش وزن و بالا رفتن میزان چربی بیشتر می شوند. این عارضه ها در صورت شدت گرفتن ممکن است منجر به خطرات جدی مانند سکته و در مواردی حتی باعث مرگ بیمار شوند.
افزایش فشار خون
یکی از عوارض افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون است. همان طور که گفته شد، وزن وابسته به چربی هاست و با بالا رفتن وزن، میزان چربی ها در بدن نیز افزایش پیدا می کند که این مسئله مشکلات زیادی برای فرد ایجاد می کند.
با بالا رفتن حجم چربی ها در بدن، سلول های آن در خون پخش می شوند و مسیر رگ ها را تنگ می کنند.
در این شرایط ،خون برای رسیدن به اندام ها فشار بیشتری به سرخرگ ها وارد می کند که این فشار موجب بالا رفتن فشار خون می شود.
بالا رفتن بی رویه فشار خون در اثر چاقی در برخی بیماران حتی به پارگی سرخرگ ها و مشکلات جدی منجر می شود. در بیشتر افراد مبتلا به چاقی، مشکلات قلبی ناشی از فشار خون بالا، یک عارضه رایج است.
دیابت
دیابت دیگر عارضه ای است که در اثر چاقی در بدن رخ می دهد. زمانی که بدن با سلول های چربی اشباع شده باشد، عملکرد اندام های داخلی مختل می شود.
همچنین واکنش بدن نسبت به هورمون ها و … نیز تغییر می کند. به عنوان مثال، با بالا رفتن فشار خون ناشی از چاقی، بدن نسبت به انسولین مقاوم می شود. این مشکل باعث بالا رفتن گلوکز در خون شده و در نهایت بیمار را به دیابت مبتلا می کند.
سکته مغزی
سکته مغزی دیگر عارضه ناشی از افزایش وزن است. بالا رفتن فشار خون می تواند یکی از علل سکته مغزی باشد. اما در اصل وجود چربی بیش از اندازه در رگ ها باعث می شود که خون در مسیر خود در بعضی قسمت های بدن تجمع پیدا کرده و لخته ایجاد شود.
اگر این لخته در مغز افراد به وجود آید، باعث سکته مغزی می شود. سکته مغزی همچنین ممکن است در اثر نرسیدن اکسیژن به سلول های مغز رخ دهد که در این حالت، قلب به علت وجود چربی ها، خونرسانی و به دنبال آن، اکسیژن رسانی را به درستی انجام نمی دهد.
سایش مفاصل
رایج ترین مشکلی که تمام افراد مبتلا به چاقی درگیر آن هستند، مشکلات و دردهای مفصلی است. در میان مفاصل و محل اتصال استخوان ها، یک لایه غضروفی وجود دارد که در حالت عادی مانع برخورد مستقیم استخوان ها به هم می شود.
زمانی که بیمار به چاقی، به خصوص چاقی مفرط مبتلا می شود، این لایه غضروفی از بین رفته و استخوان ها مستقیما با هم برخورد می کنند که باعث بروز دردهای شدید مفصلی می شود. این دردها بیشتر در زانو، ران و کمر رخ می دهند.
درمان تمام مشکلات گفته شده، کاهش وزن است و جراحی چاقی بهترین روشی است که به وسیله آن می توان وزن اضافه را تا حد زیاد و در کوتاه ترین زمان کاهش داد. البته به شرطی که جراحی توسط متخصصین مجرب مانند دکتر سلیمی انجام شود.
برای انجام جراحی چاقی در رشت، به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در میان تمام روش هایی که برای درمان چاقی استفاده می شوند، جراحی قطعی ترین روش امروزی است. با استفاده از این روش، بیمار حتما به وزن ایده آل خود می رسد.
بنابراین به تمام بیمارانی که در انجام روش های مختلف کاهش وزن ناکام مانده یا اضافه وزن آن ها به حدی است که با دیگر روش ها امکان لاغری ندارند، جراحی چاقی توصیه می شود.
اگر در شهر رشت زندگی می کنید و متقاضی جراحی چاقی رشت هستید، نکاتی وجود دارد که با در نظر گرفتن آن ها، بهترین نتیجه را از جراحی دریافت خواهید کرد.
نکات مهم جراحی چاقی رشت
اولین و مهم ترین نکته در جراحی چاقی، انتخاب پزشک است. تقریبا تمام مسائل جراحی از انجام بدون خطر و ساده آن گرفته تا نتیجه گیری و عوارض بعد از عمل، به بهترین جراح چاقی بستگی دارند.
همچنین تا مدت زیادی بعد از عمل، بیمار باید زیر نظر جراح خود باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکل، اقدامات لازم به موقع انجام شود.
با توجه به اهمیت جراح در این عمل، بهترین کار مراجعه به شهر تهران و پزشکانی مانند دکتر سلیمی است که تجربه بالایی در انجام این جراحی دارند.
هزینه انجام این کار به صرفه تر از هزینه جراحی مجدد یا درمان عوارضی است که ممکن است به دلیل انجام جراحی توسط پزشکان کم تجربه رخ دهد.
آشنایی کامل با این جراحی و آمادگی برای انجام آن، دیگر نکته ای است که برای انجام این عمل باید در نظر داشت.
با وجودی که این روش امروزه توسط تمام پزشکان توصیه شده و به عنوان راهی مرسوم برای لاغری استفاده می شود، هنوز هم بسیاری از افراد با جزئیات آن آشنایی نداشته و به دلیل ترس از جراحی، از انجام آن خودداری می کنند که این کار کاملا اشتباه است.
زمانی که بیمار برای انجام این جراحی آمادگی جسمی و روانی کامل داشته باشد، به سادگی با مشکلات و تغییرات بعد از عمل نیز کنار آمده و به شرایط عادی زندگی باز می گردد.
جراحی چاقی چند نوع دارد؟
یکی از مزایای مهم جراحی چاقی، تنوع آن است. برخلاف رژیم غذایی که در تمام انواع آن فرد نسبت به مصرف بعضی از مواد غذایی محدود می شود، جراحی بسیار متنوع است و هر کدام از آن ها به نوعی در روند لاغری تاثیرگذار هستند.
هرچند در کلیه روش ها هدف، کنترل حجم مصرف غذاست، اما فرآیندی که باعث این اتفاق می شود، در هر جراحی متفاوت است که این مسئله کمک می کند تا بیمار با توجه به شرایط خود، بهترین نوع جراحی را انتخاب کند.
به طور کلی جراحی های چاقی را می توان به دو دسته جراحی های برگشت پذیر و برگشت ناپذیر تقسیم بندی کرد.
جراحی های برگشت پذیر
تغییراتی که در جراحی چاقی منجر به لاغری و کاهش وزن بیمار می شوند، مستقیما روی اندام هایی که در فرآیند غذا خوردن تاثیرگذار هستند، انجام می شوند. اصلی ترین اندامی که در تمام جراحی های چاقی کنترل شده و تغییرات اساسی پیدا می کند، معده است.
در بعضی جراحی های چاقی، معده به گونه ای تغییر می کند که هر زمان لازم بود، می توان آن را به حالت اولیه خود باز گرداند و بیمار به وضعیت قبل از جراحی برگردد.
در این حالت، جراحی یک روش موقتی است و بعد از این که بیمار نتیجه لازم را دریافت کرد، وضعیت بدن به حالت اولیه باز می گردد. این روش مناسب افرادی است که قصد دائمی بودن تغییرات بدن را ندارند.
جراحی های برگشت ناپذیر
نوع بعدی جراحی های چاقی، جراحی های برگشت ناپذیر هستند. این نوع از جراحی ها تحت هیچ عنوان قابل برگشت به شرایط قبل از جراحی نیستند.
بنابراین بیمار باید زمانی برای انجام آن ها اقدام کند که آمادگی تغییر همیشگی سبک زندگی و وضعیت خود را داشته باشد.
در اغلب روش های این نوع از جراحی، تغییرات به طور مستقیم روی اندام مورد نظر که بیشتر معده است، انجام می شود.
چه جراحی از نوع برگشت پذیر باشد و چه از نوع برگشت ناپذیر، باید توسط پزشکی انجام شود که سابقه بالایی در انجام جراحی داشته باشد.
برای انجام جراحی به این روش، در صورت لزوم حتی سفر به شهر تهران و انجام جراحی توسط متخصصینی مانند دکتر سلیمی نیز کاملا به صرفه و منطقی می باشد. چون بهترین نتایج از جراحی توسط متخصصین حاصل می شود.
جراحی های برگشت پذیر شامل چه انواعی هستند؟
در این بخش از مقاله جراحی چاقی رشت، اولین نوع از جراحی های چاقی که به جراحی های برگشت پذیر معروف هستند را معرفی خواهیم کرد.
همان طور که گفته شد، جراحی های برگشت پذیر تغییراتی موقتی روی بدن بیمار می دهند و بعد از مدتی وضعیت بدن توسط یک جراحی دیگر به حالت عادی باز می گردد.
مدت زمان این موضوع به میزان کاهش وزن بیمار بستگی دارد اما در بیشتر روش های این نوع، حتی در صورت نرسیدن به وزن ایده آل، بیمار بعد از یک سال باید ابزار این نوع جراحی را از بدن خارج کرده و در صورت نیاز، با ابزاری جدید جایگزین کند. رایج ترین انواع این نوع جراحی، بالن و رینگ معده هستند.
بالن معده و نحوه انجام جراحی آن
یکی از جراحی های برگشت پذیر که برای درمان چاقی قابل استفاده بوده و محبوبیت زیادی نیز دارد، بالن معده است. در این روش ابتدا یک کپسول سیلیکونی به بیمار خورانده می شود.
این کپسول از راه دهان وارد معده بیمار می شود و بعد از رسیدن به معده، با استفاده از ابزار لاپاراسکوپی به وسیله گاز یا مایع مخصوص تا حجم مورد نظر پزشک، پر می شود.
با پر شدن این کپسول و تبدیل آن به یک توپ یا بالن سیلیکونی، حجم معده بیمار بسیار کاهش پیدا می کند. این کاهش حجم مانع مصرف غذا توسط بیمار می شود، بیمار زودتر احساس سیری کرده و دیرتر گرسنه می شود. در نهایت، این فرآیند موجب کاهش وزن و لاغری بیمار می شود.
رینگ معده و فرآیند قرارگیری آن در بدن
جراحی برگشت پذیر بعدی که همانند بالن معده جزو جراحی های محبوب چاقی است، رینگ معده است. در این روش برخلاف نوع قبلی، هیچ وسیله ای در داخل معده قرار نمی گیرد
اما ابزار مخصوص کوچک کردن حجم معده که یک رینگ یا حلقه سیلیکونی است، دور تا دور معده گذاشته می شود. این حلقه دارای یک فضای خالی است که با گازی مخصوص پر شده و تنگ یا گشاد می شود.
تنگ شدن حلقه باعث کاهش حجم معده و گشادی آن باعث افزایش حجم معده می شود. در واقع با تغییر سایز حلقه، معده به دو بخش کوچک و بزرگ تبدیل می شود که بخش کوچک آن محل ورود غذاست و ابتدا پر می شود. سپس غذا به مرور به بخش بزرگ تر وارد شده که طی این پروسه، بیمار دیرتر احساس گرسنگی می کند.
هر دو جراحی رینگ و بالن معده جزو جراحی های کاربردی برای کاهش وزن هستند اما حتما باید توسط متخصصین مجرب مانند دکتر سلیمی انجام شوند تا بیمار دچار عارضه ای نشده و بهترین نتیجه را از جراحی دریافت کند.
جراحی های برگشت ناپذیر چند نوع دارند و مزایای آن ها نسبت به نوع قبل چیست؟
نوع بعدی جراحی های چاقی که برای لاغری سریع بیمار می توان از آن ها استفاده کرد، جراحی های کوچک کردن مستقیم معده هستند.
این جراحی ها که در دسته جراحی های برگشت ناپذیر قرار می گیرند، بخشی از معده بیمار را حذف می کنند. مقدار باقیمانده از معده به حدی است که توانایی مصرف غذا توسط بیمار کاهش پیدا کرده و احساس سیری سریع تر رخ می دهد.
این نوع از جراحی های چاقی نسبت به نوع قبلی پرطرفدارتر هستند و پزشکان نیز توصیه بیشتری به انجام آن ها می کنند. دلیل این موضوع، نتیجه گیری سریع تر و دائمی بودن نتیجه از جراحی است.
در واقع در دو نوع قبل، بعد از خارج کردن ابزار جراحی از بدن بیمار، مجددا معده به اندازه قبل بازگشته و اگر بیمار تغذیه خود را رعایت نکند، دوباره دچار چاقی می شود. در حالی که در جراحی های برگشت ناپذیر، این مشکل وجود ندارد.
انواع جراحی های برگشت ناپذیر
جراحی های برگشت ناپذیر معده دو نوع رایج دارند. اسلیو و بای پس دو مدل از این جراحی ها هستند که توسط پزشکان متخصص مانند دکتر سلیمی برای بیماران متقاضی جراحی چاقی رشت یا سایر شهرهای کشورمان انجام شده و خیلی زود نتایج را بروز می دهند. در جراحی اسلیو، بخشی از معده بیمار طی جراحی لاپاراسکوپی از بدن خارج می شود.
مقدار باقیمانده که چیزی حدود 30-40 درصد معده است، گنجایش کمی برای مصرف غذا دارد و در نتیجه بیمار، کالری کمتری دریافت می کند.
اگر خواهان انجام عمل اسلیو معده هستید و با آن آشنایت ندارید، لطفا از مقالات زیر دیدن نمایید:
- بهترین دکتر اسلیو معده در یزد
- اسلیو معده بهتره یا بای پس
در جراحی بای پس اما علاوه بر تغییرات حجم معده، مسیر هضم غذا نیز تغییر می کند. در این جراحی، معده به روده کوچک وصل شده و فرآیند هضم سریع تر اتفاق می افتد.
هر دوی این جراحی ها برگشت ناپذیر هستند. به این معنی که در صورت پشیمانی بیمار از انجام جراحی، امکان برگشت به وضیعت سابق وجود ندارد اما در مقابل، بیشترین نتیجه گیری از جراحی های چاقی مربوط به این دو نوع جراحی است و بیماران، کمتر از 2 سال به وزن و اندام ایده آل خود دست پیدا می کنند.
برای شما هم این سوال مطرح است که آیا عمل بای پس معده برگشت پذیر است ؟ برای دریافت پاسخ کلیک نمایید.
مراقبت های کلی بعد از جراحی چاقی چیست؟
مطابق توضیحاتی که تا این بخش از مقاله جراحی چاقی رشت داده شد، این روش بهترین راه برای کاهش وزن و لاغری بیمارانی است که به چاقی مفرط دچار بوده و با استفاده از دیگر روش ها، نتوانستند وزن اضافه خود را کاهش دهند.
البته جراحی چاقی نیز مانند سایر جراحی ها نیاز به مراقبت های قبل و بعد از عمل دارد تا عوارض آن به حداقل برسد.
هر چند به طور کلی جراحی چاقی عارضه کمی دارد و حتی در صورت بروز مشکل موقتی برای بیمار، باز هم کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل مزیت بزرگ تری است، اما با مراقبت صحیح و اصولی و درست سپری کردن دوران نقاهت، می توان اندک مشکلات بعد از این جراحی را نیز از بین برد.
استراحت کافی
اولین و مهم ترین بخش مراقبت های بعد از جراحی، مربوط به استراحت کافی است. به خصوص در روزهای اول بعد از جراحی که سطح انرژی بیمار پایین تر است.
استراحت اهمیت زیادی داشته و به بهبود سریع تر بیمار کمک می کند. بهتر است در روزهای اول، استراحت بیمار مطلق باشد و تنها برای انجام کارهای ضروری از جای خود بلند شود.
اما بعد از چند روز و با دریافت انرژی می توان فعالیت های روزمره را از سر گرفت. البته هستند بیمارانی که از همان روزهای ابتدایی به کار خود بازگشته و فعالیت را شروع می کنند. این مسئله به آمادگی جسمانی بیمار قبل از انجام جراحی بستگی دارد.
رعایت رژیم مناسب
رعایت رژیم مناسب، دیگر اقدام مراقبتی بعد از انجام جراحی چاقی است. این اقدام به منظور بهبودی سریع تر بیمار و کاهش وزن مداوم و مناسب، اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کرد.
رژیم مناسب بعد از جراحی چاقی در هر هفته متفاوت است. این رژیم توسط جراح به بیمار داده می شود، اما در ادامه می توان با دریافت رژیم از یک متخصص تغذیه، روند کاهش وزن را دائمی نموده و در صورت رسیدن به وزن ایده آل، آن را تثبیت کرد.
مصرف منظم داروها
بعد از جراحی چاقی نیز مانند سایر جراحی ها، داروهایی برای بیمار تجویز می شود که مصرف آن به بهبودی سریع تر بیمار کمک می کند.
این داروها به منظور کاهش درد، افزایش انرژی بدن و بهبودی سریع تر معده تجویز می شوند. همچنین از مشکلاتی مانند یبوست بعد از جراحی جلوگیری می کنند. بنابراین مصرف آن ها مطابق با دستورالعمل پزشک، ضروری می باشد.
ارتباط منظم با پزشک
در نهایت؛ مراقبت مهم دیگر بعد از جراحی چاقی، ارتباط منظم با پزشک است. بهتر است هر تغییری در وضعیت بدن که برای بیمار آزار دهنده است را فورا به پزشک اطلاع داد تا در صورت نیاز به اقدامی خاص برای درمان، این کار فورا انجام شود.
از این رو انتخاب پزشک در این جراحی اهمیت زیادی دارد و بهتر است با انجام جراحی توسط پزشکانی مانند دکتر سلیمی، به طور کلی عملی بدون دغدغه و ایمن را انجام داد.
آیا جراحی چاقی، عارضه ای هم دارد؟
یکی از نگرانی های مهم بیماران که در بسیاری از آن ها مانع انجام جراحی چاقی می شود، عارضه های این روش لاغری است. به طور کلی باید گفت که جراحی چاقی نیز مانند سایر جراحی ها عارضه هایی دارد.
اما این که با انجام جراحی، مشکل خاص و جبران ناپذیری برای بدن به وجود آید، تا کنون ثابت نشده است. در واقع بیشتر بیمارانی که این جراحی را انجام داده اند، در صورت بروز عارضه هم دچار مشکلاتی رایج مانند ضعف،
سرگیجه، سردرد، درد معده و درد در ناحیه بخیه های جراحی می شوند که این مشکلات در تمام جراحی ها وجود دارد و درمان آن ها به سادگی، چند روز استراحت و مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک می باشد.
به عبارت دیگر، با مصرف داروهایی که پزشک بعد از عمل برای بیمار تجویز می کند، می توان از بروز هرکدام از عارضه های گفته شده جلوگیری کرد و یک جراحی راحت و ایمن را تجربه کرد.
برای شناخت بهترین دکتر جراحی لاغری در تهران و بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال کلیک نمایید.
چه آزمایشاتی پیش از جراحی چاقی مورد نیاز هستند؟
در ادامه پاسخ به سوالات و نگرانی های بیماران در مورد جراحی های چاقی، در مورد آزمایشاتی که قبل از این جراحی مورد نیاز است، صحبت خواهیم کرد.
به طور کل پیش از این جراحی در هر نوع، آزمایشات رایج قبل از عمل مانند آزمایش ادرار، خون و … مورد نیاز است و بعد از انجام آزمایش باید نتایج آن را به جراح گزارش داد. اما آزمایشات جراحی چاقی رشت یک بخش دیگر نیز دارند و آن مراجعه به پزشکان متخصص است.
پیش از انجام این جراحی ها، بیمار باید به چند متخصص مراجعه کرده و تاییدیه های آن ها را برای انجام جراحی دریافت کند.
در واقع تاییدیه متخصصینی که بیمار پیش از جراحی به آن ها مراجعه می کند، مجوز این عمل می باشد. اولین تخصصی که بیماران پیش از جراحی چاقی باید به آن مراجعه کنند، تخصص غدد است.
متخصص غدد با بررسی وضعیت غده ها، این احتمال که چاقی از اختلال عملکرد غدد و مشکلات هورمونی باشد یا نه را بررسی می کند.
اگر اختلال غدد بیمار جدی باشد، ابتدا باید این مشکل را درمان کرد و سپس اقدام به جراحی چاقی نمود. تخصص بعدی که برای جراحی چاقی نیاز به تاییدیه آن است، تخصص قلب به منظور اطمینان از سلامتی قلب بیمار است.
متخصص بیهوشی برای تعیین نوع ماده بیهوشی بیمار و متخصص روانشناسی برای تایید آمادگی روحی بیمار برای این جراحی، از دیگر تخصص هایی هستند که بیمار برای دریافت تاییدیه آن ها باید پیش از عمل اقدام کند.
آیا بیمار بعد از جراحی چاقی نیاز به اجرای رژیم غذایی به خصوصی دارد؟
در مورد مراقبت های خاص بعد از جراحی چاقی گفته شد که یکی از مهم ترین مراقبت ها، رعایت رژیم غذایی مناسب است.
رژیم مناسب به کاهش وزن سریع بیمار و حفظ انرژی او با وضعیت جدید مصرف غذا کمک می کند. در بیشتر جراحی های چاقی، رژیم به چند هفته تقسیم می شود.
در هفته اول و دوم، بیمار تنها مجاز به مصرف مایعات است. در هفته های سوم و چهارم، مصرف پوره ها به برنامه غذایی بیمار اضافه شده و در هفته پنجم به بعد، بیمار قادر به مصرف غذای سایر اعضای خانواده است.
البته باید دقت کرد که رژیم بیمار بعد از این عمل باید سالم باشد. به عبارتی در دوران مایعات، باید از مصرف نوشیدنی های حاوی قند جلوگیری کرد و در دوره پوره خواری، به جای قند و شکر یا غذاهای حاوی کربوهیدرات زیاد، از غذاهای سالم و ساده مانند سوپ، فرنی و … استفاده کرد.
بهتر است بعد از جراحی، مصرف سرخ کردنی ها هم به حداقل برسد. این کار علاوه بر کاهش وزن سریع تر، به حفظ سلامتی بیمار هم کمک می کند.
فعالیت های ورزشی بعد از جراحی چاقی را از چه زمان می توان آغاز کرد؟
دیگر سوال رایج بیماران بعد از جراحی چاقی، زمان مجاز برای انجام فعالیت های ورزشی است. زمان این کار در بیماران مختلف متفاوت است اما در بیشتر آن ها بعد از ماه اول یا دوم، انجام فعالیت های ورزشی سبک مانند پیاده روی مجاز می باشد.
فعالیت های سنگین ورزشی مانند مراجعه به باشگاه و استفاده از دستگاه ها، باید زمانی انجام شود که سطح انرژی بیمار به وضعیت قبل از عمل بازگشته یا نزدیک آن زمان باشد.
در این صورت با انجام فعالیت های ورزشی سنگین، افت انرژی بیشتر شده و بیمار ناچار خواهد بود که برای جبران آن از غذاهای شیرین و پر انرژی که اغلب ارزش غذایی کمی دارند، استفاده کند.
اگر جراح شما تجربه کافی در زمینه این عمل را داشته باشد، با مشاهده وضعیت و معاینه شما، بهترین زمان را برای ورزش به شما توصیه می کند.
پزشکانی مانند دکتر سلیمی که تجربه بالایی در زمینه انجام جراحی چاقی دارند، علاوه بر زمان مناسب، نوع فعالیت های مناسب وضعیت بیمار را نیز به آن ها توصیه می کنند تا بیمار کمتر دچار مشکل شود.
هزینه جراحی چاقی رشت به چه صورت است؟
زمانی که صحبت از جراحی چاقی می شود، اولین دغدغه بیماران، نگرانی بابت هزینه های این روش لاغری است.
در این بخش از مقاله جراحی چاقی رشت، به بررسی فاکتورهای موثر بر هزینه این جراحی می پردازیم. طبیعتا جراحی نسبت به سایر روش های درمانی هزینه بیشتری دارد و این به دلیل فرآیند متفاوت این روش است.
در این روش، پزشک، مستقیما در درمان بیمار نقش دارد. در نتیجه هزینه دریافتی توسط او، بیشتر از یک معاینه و تجویز داروی ساده است. همچنین تیمی از پزشکان و پرستاران، جراح را همراهی می کنند که طبیعتا این تیم نیز هزینه ای در بر دارد.
بیمارستان محل جراحی نیز هزینه ای برای اختصاص دادن اتاق عمل به بیمار و اتاق مخصوص بستری دریافت می کند و تجهیزاتی که در جراحی استفاده می شوند نیز هزینه ای در بر دارند که در مجموع، تمامی این مسائل، هزینه نهایی جراحی را تشکیل می دهند.
متاسفانه بعضی از بیماران برای صرف هزینه کمتر، این جراحی را توسط پزشکان تازه کار انجام می دهند که مشکلات زیادی برای آن ها به وجود می آورد.
متقاضیان جراحی چاقی رشت و سایر شهرها که به دنبال کسب بهترین نتیجه از این عمل و انجام ایمن این جراحی هستند، این امکان را دارند که با مراجعه به تهران، عمل را توسط بهترین متخصص این جراحی یعنی دکتر سلیمی انجام دهند.
زندگی پس از جراحی چاقی چه تغییراتی می کند؟
اگر متقاضی جراحی چاقی هستید، باید بدانید که زندگی شما بعد از این عمل دچار تغییراتی خواهد شد. اگر برای این تغییرات آماده نیستید، بهتر است دست نگه داشته و عمل خود را به تعویق بیندازید چون این احتمال وجود دارند که روزهای بعد از عمل، برای شما به سختی سپری شود.
یکی از تغییرات بعد از جراحی چاقی، تغییر در حجم غذاست. ذهن شما همانند قبل، خواهان مصرف غذا به میزان زیاد است اما معده شما گنجایش آن میزان غذا را نخواهد داشت.
در بیشتر بیماران، حجم وعده های غذایی کمتر از حجم یک وعده غذایی کودکان می شود و در حالی که معده کاملا سیر می شود، ذهن هنوز تمایل به مصرف غذا دارد. تغییر بعدی، در روند کاهش وزن شماست.
هر چند این تغییر مثبت بوده و بیمار در مدت زمان کوتاه، مقدار زیادی از وزن خود را از دست می دهد، اما برای بعضی از بیماران توضیح شرایط برای اطرافیان دشوار است. بیمار بعد از این عمل تمایل به مصرف بعضی از غذاها نخواهد داشت.
حتی غذایی که پیش از جراحی به آن علاقه زیادی داشتید هم ممکن است برای شما غیر قابل تحمل باشد که این ویژگی در کاهش وزن موثر است و به دلیل تغییرات معده رخ می دهد.
در ماه های اول بعد از جراحی که چربی سوزی در بیشترین حد خود می باشد، احتمال بروز مشکلاتی مانند کم خوابی، کمبود انرژی، بوی بد دهان و … وجود دارد که بهتر است برای تمام آن ها، از قبل آماده بود.
البته اگر جراح شما پزشکی مانند دکتر سلیمی باشد، قطعا در مورد وضعیت بعد از جراحی و تغییرات آن به طور کامل توضیح خواهد داد و شما با هر اتفاقی بعد از این عمل، آشنایی خواهید داشت.
مراجعه به پزشک بعد از جراحی چاقی، هر چند وقت یک بار انجام می شود؟
بعد از این جراحی باید مرتبا به پزشک مراجعه کرد تا هرگونه تغییر، چه در روند کاهش وزن و چه در مشکلات بعد از آن توسط پزشک بررسی و معاینه شده و اقدام مناسب درمانی به موقع انجام شود. اولین مراجعه به پزشک بعد از عمل، یک هفته پس از جراحی و برای کشیدن بخیه ها یا درن است.
مراجعه بعدی باید دو تا سه هفته بعد و در پایان دوران مایعات انجام شود تا در صورت بهبود وضعیت معده، بیمار وارد دوره پوره خواری شود.
بعد از این مراجعه در صورتی که بیمار مشکل خاصی احساس نکند، امکان افزایش فاصله مراجعات تا یک ماه وجود دارد و اگر بعد از ورود به رژیم سفره یا رژیم سایر اعضای خانواده هم مشکلی برای بیمار به وجود نیاید، می توان فاصله مراجعه به پزشک را به هر سه تا شش ماه رساند.
البته دکتر سلیمی برای راحتی حال متقاضیان جراحی چاقی رشت یا سایر شهرهای ایران، خدمات معاینه بعد از اولین نوبت را به صورت آنلاین و غیر حضوری نیز انجام می دهند تا بیماران، فرصت استفاده از خدمات یک پزشک خوب را داشته و در عین حال، در رفت و آمد بین شهرها دچار مشکل نشوند.