همراه ما باشید تا بیشتر با تغذیه در مینی بای پس آشنا شوید.
در این مقاله سعی داریم در مورد تغذیه در مینی بای پس توضیحات جامع و کاملی را برای شما ارائه دهیم. همچنین در مورد عوامل چاقی، شیوه جراحی مینی بای پس و مراقبت های قبل و بعد از جراحی توضیحات کامل و جامعی را برای شما عنوان نماییم.

عمل بای پس معده چیست؟
علت این که جراحان متخصص جراحی مینی بای پس معده را برای بیماران پیشنهاد می کنند چیست؟
مراقبت های قبل از جراحی مینی بای پس معده را نام ببرید؟
چه افرادی کاندیدای مناسب برای انجام جراحی مینی بای پس معده هستند؟
شیوه جراحی مینی بای پس معده به چه صورت است توضیح دهید؟
مراقبت های بعد از جراحی مینی بای پس معده را توضیح دهید؟
علائمی که بیماران بعد از جراحی به دلیل کاهش وزن با آن همراه هستند را نام ببرید؟
هدف از تغذیه در مینی بای پس معده چیست؟
نکات مهم مراحل تغذیه که بیماران باید بعد از جراحی به آن توجه داشته باشند را نام ببرید؟
در دوران بعد از جراحی، تغذیه مینی بای پس معده به چه صورت است؟
مراحل رژیم غذایی بیماران مینی بای پس معده را توضیح دهید؟
مایعاتی که بیماران بعد از جراحی مینی بای پس معده می توانند استفاده نمایند را نام ببرید؟
مواد غذایی که بیماران در دوران رژیم غذایی خالص می توانند مصرف نمایند را ذکر کنید؟
مواد غذایی نرمی که بیماران بعد از جراحی اجازه مصرف آن را دارند نام ببرید؟
چه مواد غذایی را بیماران بعد از جراحی نمی توانند مصرف نمایند؟
مواد غذایی سالم بعد از جراحی مینی بای پس معده که بیماران اجازه مصرف آن را دارند نام ببرید؟
در صورت بروز چه علائمی بیماران باید به جراح متخصص خود مراجعه نمایند؟
نکاتی کلیدی را که جراحان متخصص بعد از انجام جراحی به بیماران متذکر می شوند را نام ببرید؟
ملاقات های پزشکی بعد از جراحی مینی بای پس معده به چه دلیل انجام می گیرد؟
مزیت های جراحی مینی بای پس معده را بیان کنید؟
عوامل تاثیرگذار بر هزینه جراحی مینی بای پس معده را ذکر کنید؟
عوامل اصلی که سبب اضافه وزن در افراد می شود را نام ببرید؟
عمل بای پس معده
امروزه متخصصین تغذیه با استفاده از جراحی بای پس معده و سایر جراحی های دیگر که به منظور کاهش وزن بیماران استفاده می نمایند، توانسته اند تا در سیستم گوارش بیماران تغییر ایجاد کرده و از این طریق میزان مواد غذایی را تا حد زیادی کاهش دهند و یا این که جذب مواد مغذی مورد نیاز بدن را تا حد زیادی کاهش دهند.
بهتر است بدانید که بعضی از این جراحی ها هر دو تاثیر را با هم بر روی بدن بیمار می گذارد و سبب کاهش وزن چشمگیری در فرد می گردد. پزشکان متخصص تغذیه به بیماران خود متذکر می شوند که زمانی جراحی مینی بای پس اثر گذارتر است که فرد بعد از جراحی، تغذیه در مینی بای پس معده و همچنین به فعالیت های ورزشی مناسب بپردازد تا از این طریق در یک بازه زمانی کوتاه به نتیجه مطلوب برسد.

امروزه جراحی عمل مینی بای پس یکی از شایع ترین شیوه های جراحی معده است که متخصصین برای بیمارانی که تمامی مراحل کاهش وزن را پشت سر گذرانده اند و به نتیجه مطلوب نرسیده اند، توصیه می نمایند.
زیرا این جراحی نسبت به سایر جراحی های دیگر که برای کاهش تجمع چربی های انباشته در بدن مورد استفاده قرار می گیرد، عوارض کمتری را به همراه دارد.
بیماران بعد از انجام جراحی بای پس معده باید از یک رژیم غذایی دائمی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده نمایند و سعی کنند که فعالیت های ورزشی منظم را در برنامه روزانه خود قرار دهند تا با کاهش وزن بیشتر همراه شوند.
پیشنهاد می کنیم از پست بهترین کلینیک درمان چاقی دیدن کنید.
علت جراحی مینی بای پس
همان طور که توضیح دادیم، جراحی مینی بای پس معده به منظور کاهش وزن و همچنین کاهش تجمع چربی های انباشته در بخش های مختلف بدن انجام می گیرد. اضافه وزن و یا چاقی مفرط در افراد سبب بروز بیماری های متعدد می شود که شامل:
1) بیماری ریفلاکس معده به مری 2) بیماری قلبی 3) فشارخون بالا 4) آپنه خواب مزمن 5) دیابت نوع دو 6) سکته مغزی
می گردد. به همین دلیل است که بیشتر متخصصین تغذیه به این گروه از بیماران برای کاهش وزن خود و کمک به بهبود وضعیت جسمی خود استفاده از جراحی بای پس معده را تجویز می نمایند.

افراد کاندیدای مناسب جراحی مینی بای پس
جراحی بای پس معده که به منظور کاهش وزن و همچنین حذف چربی های انباشته در بدن فرد مورد استفاده قرار می گیرد، مناسب برای افرادی است که:
1) افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بین سی و پنج تا سی و نه و نهصد کیلوگرم است و در گروه افراد چاق دسته بندی می شوند، کاندیدای مناسبی برای انجام این جراحی معده هستند.
2) بیمارانی که شاخص توده بدنی آن ها نیز بالای چهل کیلوگرم است و در این نمودار در گروه افرادی که دارای چاقی شدید هستند، دسته بندی می شوند نیز گزینه مناسبی برای انجام جراحی معده هستند.
3) بیمارانی که به بیماری های دیابت نوع دو، آپنه خواب و همچنین فشارخون بالا نیز مبتلا هستند، می توانند از این جراحی برای کاهش وزن خود استفاده نمایند.
کلیه موارد ذکر شده از افرادی هستند که کاندیدای مناسب برای انجام جراحی عمل مینی بای پس معده هستند. بدین ترتیب متذکر می شویم که این جراحی برای تمامی افراد که با افزایش وزن همراه هستند نیز مناسب نبوده است. به منظور این که پزشک متخصص تغذیه تشخیص دهد که این شیوه جراحی برای بیماران مناسب است، در اولین اقدام باید مراحل پزشکی متعدد را برای بیماران انجام دهند.

عمل بای پس معده
در صورتی که فرد وضعیت و شرایط لازم برای انجام عمل بای پس معده را داشت، اکیپ پزشکی راهنمایی های لازم را به منظور آمادگی بیشتر فرد برای انجام جراحی انجام می دهند.
یکی از اقدامات الزامی قبل از انجام جراحی معده، انجام آزمایش های متعددی است که جراح متخصص برای این گروه از بیماران تجویز می نمایند.
پزشک متخصص قبل از انجام جراحی، مصرف مواد غذایی و همچنین نوشیدن افراد را نیز کنترل می نمایند و علاوه براین مصرف بعضی از داروها را نیز موقتاً قطع کرده و به آن ها متذکر می شوند که کم کم به انجام فعالیت های فیزیکی و یا این که انجام ورزش های سبک و منظم بپردازند.
بیمارانی که سیگار و یا تنباکو مصرف می نمایند، بهتر است که به مدت دو هفته قبل از انجام جراحی مینی بای پس معده آن را ترک نمایند تا با انجام جراحی دچار عارضه و یا مشکل نشوند.
جراحی تهاجمی
بهتر است بدانید که این شیوه جراحی تهاجمی بوده و تلفیقی از جراحی اسلیو معده و همچنین بای پس معده است که جراحان متخصص برای بیماران انجام می دهند.
جراحان متخصص با انجام این شیوه جراحی، معده بیماران را تا حد امکان کاهش می دهند که این امر به تدریج سبب می شود که فرد با خوردن مقدار کمی مواد غذایی احساس سیری کرده و در یک بازه زمانی کوتاه با کاهش وزن همراه باشند.

معده بیمار را با کمک یک استپلر لاپاراسکوپی تقسیم می نمایند
در این شیوه معده بیمار را با کمک یک استپلر لاپاراسکوپی تقسیم می نمایند، بخش اعظمی از معده که قبلاً به مری متصل بوده است، بعد از جراحی مینی بای پس دیگر متصل نبوده و همین امر سبب شده که فرد مواد غذایی دریافت نکنند. به تدریج معده جدید همانند یک لوله کوچک به خود شکل گرفته و همین امر سبب شده که شکم فرد بیمار کوچک تر شود.
بهتر است بدانید بین ( دو تا هفت پا ) از روده در حین جراحی عبور کرده و سپس جراح، باقیمانده روده را به معده جدید متصل می نماید. با ایجاد تغییر معده و شباهت آن به یک لوله، سبب شده که مواد غذایی بین دو تا هفت پا از مسیر روده عبور کرده که این امر سبب سریع هضم مواد غذایی نیز می گردد. جراحان متخصص برای انجام جراحی مینی بای پس معده از شیوه جراحی لاپاراسکوپی استفاده می نمایند.
به این صورت که جراح و متخصص برش های کوچکی را بر روی شکم بیمار ایجاد کرده و از طریق این برش ها لاپاراسکوپ را که یک ابزار لوله ای کوچک است و بر روی سرشان از دوربین تشکیل شده است را وارد بدن بیمار می نمایند و به این ترتیب جراحی مینی بای پس را انجام می دهند.
استفاده از جراحی لاپاراسکوپی سبب شده که مدت زمان ریکاوری این بیماران نسبت به بیماران دیگر که از سایر جراحی های معده استفاده می نمایند، کمتر باشد.

نکته در مورد دوره نقاهت بیماران جراحی مینی بای پس
بهتر است بدانید مدت زمان بستری بیماران در بیمارستان بین دو تا سه روز بوده است که با رعایت تمامی نکات، توصیه های بهداشتی این بیماران بعد از بیست و یک تا سی و پنج روز می تواند به فعالیت های روزمرگی خود بپردازند.
نکته ی مهم این است که بیماران با رعایت از تغذیه در مینی بای پس معده قبل و بعد از جراحی به موفقیت خود در کاهش وزن و همچنین حذف تجمع چربی های انباشته در بدن کمک بسزایی نمایند.
همان طور که توضیح دادیم، این جراحی تلفیقی از عمل اسلیو معده و بای پس معده است. به همین دلیل زمان انجام این جراحی نیز نسبت به سایر جراحی های دیگر ساعت ها زمانبر است تا جراحان به صورت دقیق عمل را با موفقیت انجام دهند.
مراقبت های بعد از عمل جراحی مینی بای پس معده
بعد از این که بیماران جراحی مینی بای پس را برای کاهش وزن خود و همچنین حذف چربی های انباشته در بدن انجام دادند، باید از یک تغذیه در مینی بای پس مناسب پیروی نمایند
به طوری که این بیماران به مدت چهل و هشت ساعت اجازه خوردن هیچ نوع مواد غذایی را ندارند، زیرا معده این بیماران آزرده است و ممکن است که بر روی معده ی آن ها فشار ایجاد کند. این مدت زمان سبب می شود که سیستم گوارش بیماران زودتر التیام بخشد.

بعد از این مدت جراح متخصص تا مدت دوازده هفته یک رژیم خاص و ویژه ی را برای بیماران توصیه می نمایند تا از آن پیروی کنند تا با کاهش وزن چشمگیری همراه شوند.
رژیمی که جراحان متخصص برای این بیماران در نظر می گیرند، در روزهای نخست فقط با مصرف مایعات همراه است و به تدریج مواد غذایی خورده شده و نرم به برنامه غذایی این گروه از بیماران اضافه می شود.
با اجازه پزشک متخصص می توانند کم کم شروع به خوردن مواد غذایی نمایند
بیماران بعد از این مدت با اجازه پزشک متخصص خود می توانند کم کم شروع به خوردن مواد غذایی نمایند که در این زمان نیز بهتر است که برای اثبات کاهش وزن از تغذیه در مینی بای پس مناسب پیروی نمایند.
نکته مهم این است که بیماران بعد از انجام جراحی باید در یک چارچوب استاندارد و معین مواد غذایی را میل نمایند و از خوردن نوشیدنی های گازدار که بر روی معده بیماران فشار زیادی را وارد می کند نیز بپرهیزند.
بیماران در ماه نخست بعد از انجام جراحی مینی بای پس معده باید به صورت مستمر تحت نظر پزشک متخصص باشند تا مشکل خاصی برای آن ها به وجود نیاید.
بعد از جراحی، پزشک متخصص آزمایش های متعددی را به منظور اطمینان از وضعیت جسمی بدن بیماران تجویز می نماید. بیماران بعد از سه تا شش ماه از جراحی به دلیل کاهش وزن شدید بدن با مشکلاتی روبرو هستند که شامل:
1) بدن درد 2) احساس خستگی 3) احساس سرما 4) خشکی پوست 5) نازک شدن مو و همچنین ریزش مو 6) تغییر در خلق و خو
از نشانه هایی است که بعد از انجام جراحی مینی بای پس معده در بیماران نمایان می شود که امری طبیعی است و به مرور فرد بهبودی کامل وضعیت جسمی بدن خود را به دست می آورد.

نکته در مورد دوران نقاهت بعد از جراحی
بیمارانی که این شیوه جراحی چاقی را برای کاهش وزن خود انتخاب کرده اند، باید بدانند که بعد از دو روز بستری در بیمارستان و همچنین هفت روز استراحت مطلق در منزل می توانند به محل کار خود برگشته و همچنین فعالیت های روزانه خود را آغاز نمایند. اما باید به تمامی دستورالعمل های پزشکی که جراح متخصص برای آن ها متذکر شده اند نیز پیروی نمایند.
هدف از تغذیه در مینی بای پس
– بیماران بعد از جراحی با خوردن مقدار کمی مواد غذایی احساس سیری می کنند که این امر به بهبودی وضعیت فرد کمک بسزایی می نماید. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد مواد غذایی باعث کشیده تر شدن معده می شود که با درد و ناراحتی همراه است. پس توجه به موضوع تغذیه در مینی بای پس، بسیار مهم است.
یکی از اهدافی که فرد بعد از جراحی معده باید دنبال نماید، این است که فرد باید عادت به خوردن حجم کمی از مواد غذایی نماید تا به تدریج معده ی آن ها نسبت به قبل کوچکتر شود و همچنین مواد غذایی مصرفی را نیز هضم نمایند.
یکی از اهداف مهم در انجام جراحی، کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن در فرد است.

پیروی از یک رژیم غذایی مناسب
پیروی از یک رژیم غذایی مناسب سبب می شود که از عوارضی که ممکن است، بعد از جراحی برای بیماران ایجاد شود نیز جلوگیری گردد.
موارد ذکر شده از اهدافی است که بیماران با انجام این جراحی معده دنبال می نمایند تا به وزن ایده آل و مناسب خود که سال ها آرزو داشتند، برسند.
بهتر است بدانید که عمل جراحی مینی بای پس معده، شیوه خوردن بدن با مصرف مواد غذایی را تغییر می دهد، زیرا پیروی از عادات جدید در برنامه غذایی فرد سبب شده که فرد تاثیرات مثبت جراحی را به صورت همیشگی و مادام العمر بر روی بدن خود احساس نماید.
بیمارانی که این جراحی را برای حذف تجمع چربی های انباشته در بدن خود انتخاب کرده اند، باید به این نکته توجه داشته باشند که قبل از جراحی معده از یک برنامه غذایی مناسب برای قبل و بعد از عمل توسط یک پزشک متخصص تغذیه تهیه و آن را پیگیری نمایند.
کاهش میزان تجمع چربی های موجود در کبد
رژیمی که پزشک متخصص تغذیه قبل از انجام جراحی برای بیماران تهیه می نماید، با هدف کاهش میزان تجمع چربی های موجود در کبد و همچنین اطراف آن است که به بیماران متذکر می شوند. بعد از انجام جراحی، پزشک متخصص خود با توجه به دستور، برنامه کلی رژیم مناسب شما را تجویز می نماید که این رژیم در طی چند مرحله در هفته های نخست و بعد از آن است که بیماران باید از آن پیروی نمایند.
هدف از یک تغذیه در مینی بای پس قبل و بعد از جراحی سبب شده که معده ی این بیماران نسبت به قبل کوچکتر و همچنین از مواد غذایی کم کالری و سالم تری نیز استفاده نمایند.
توصیه های رژیم غذایی مناسب که بعد از جراحی پزشک متخصص برای بیماران در نظر می گیرند، به وضعیت جسمی فرد بستگی داشته که با افراد دیگر نیز متغیر بوده است.
رژیم غذایی بعد از عمل مینی بای پس معده به صورت مرحله ای بوده تا از این طریق به آسان خوردن غذاهای جامد بعد از زمان معین شده کمک بسزایی نماید.
بهتر است بدانید که سرعت حرکت بیمار در مراحل مختلف بسته به میزان سرعت بدن بیمار در بهبود وضعیت الگوی خوردن دارد. زیرا به طور معمول بیماران بعد از بیست و یک تا بیست و هشت روز بعد از جراحی می توانند اقدام به خوردن مواد غذایی معمولی نمایند.

نکات مهم در مراحل تغذیه بعد از انجام جراحی
در هر مرحله که بیماران از یک رژیم غذایی مناسب پیروی می نمایند، بهتر است که به نکات زیر توجه نمایند که عبارتند از:
یکی از نکات مهم اختصاص به میزان آب مصرفی دارد، به این ترتیب که به منظور جلوگیری از کمبود آب بدن بهتر است که روزانه هر فرد شصت و چهار اونس مایعات مصرف نماید.
مایعات را در فواصل زمانی بین وعده های غذایی میل نماید نه با هر وعده غذایی زیرا مصرف مایعات در حین خوردن غذا باعث می شود که بر روی معده بیماران فشار زیادی را وارد نماید. متخصصین تغذیه به این بیماران متذکر می شوند که بهتر است به مدت نیم ساعت قبل و بعد از غذا از نوشیدن آب نیز خودداری نمایند.
جویدن مواد غذایی
یکی از نکات مهم بعد از جراحی بای پس معده این است که مواد غذایی را به آرامی بجویم و همچنین مایعات را نیز به آرامی بنوشیم (بهتر است که مایعات را به صورت جرعه جرعه میل کنیم) زیرا این امر از بروز سندرم دامپینگ نیز جلوگیری می نماید. علت این که متخصصین تغذیه این نکات را به بیماران متذکر می شوند این است که زمانی که فرد با سرعت و در حجم زیاد مواد غذایی مصرف می نماید، این مواد وارد روده کوچک شده و به تدریج سبب بروز:
1) حالت تهوع 2) استفراغ 3) سرگیجه 4) تعریق 5) اسهال، در آن ها می شود.
بهتر است که در برنامه غذایی روزانه خود از غذاهای غلیظ و همچنین پروتئین دار نیز استفاده نماییم.
یکی از نکات مهم در رعایت رژیم غذایی بیماران این است که از مواد غذایی و همچنین نوشیدنی هایی استفاده نمایند که دارای کالری کم و همچنین چربی کم برخوردار هستند و علاوه براین دارای قند کمتری نیز هستند.
از مهمترین نکاتی که بیماران بعد از جراحی باید به آن توجه داشته باشند تا با مشکل و یا عارضه ای همراه نشوند، پرهیز از مصرف الکل است.
جلوگیری از کمبود آب بدن
به منظور جلوگیری از کمبود آب بدن بهتر است که بیماران بعد از جراحی، مصرف کافئین روزانه خود را تا حد زیادی کاهش دهند.
مواد معدنی و همچنین مصرف مکمل های ویتامین را به صورت منظم و روزانه طبق دستور پزشک مصرف نمایند.
بهتر است که بیماران قبل از بلع، مواد غذایی را کاملاً پوره نمایند تا خوردن آن ها راحت تر انجام گیرد.
کلیه موارد ذکر شده از نکاتی هستند که بیماران بعد از جراحی و تغذیه در مینی بای پس معده باید به آن توجه نمایند. بهتر است بدانید، بیمارانی که از این نکات پیروی نمی کنند و مواد غذایی بیشتری را دریافت می نمایند و یا بیش از حد پرخوری می کنند، خطر استفراغ در این افراد به مراتب افزایش می یابد.
علاوه براین، پرخوری بیش از حد افراد به صورت مداوم و بی توجهی به رژیم غذایی مناسب در این گروه از بیماران سبب شده که معده جدید این افراد به مراتب افزایش حجم پیدا کرده و به تدریج فرد با افزایش وزن مجدد همراه شوند.

تغذیه در مینی بای پس
بیمارانی که به دنبال کاهش وزن هستند و قصد دارند که به وزن ایده آل و مناسب خود برسند، بهتر است که از یک تغذیه مناسب پیروی کرده و به آن پایبند باشند. همان طور که توضیح دادیم، تغذیه بعد از جراحی برای هر فرد متغیر بوده است، اما به طور کلی پیروی از یک برنامه معمولی مناسب به این ترتیب است که:
تغذیه روزهای نخست
پزشک متخصص تغذیه در روزهای نخست بعد از جراحی مینی بای پس معده به بیماران رژیم غذایی مایع را توصیه می نمایند. به طور مثال مصرف سوپ نازک، آب و مایعات می توانند برای روزهای ابتدایی جراحی بهترین انتخاب باشد.
تغذیه چهار هفته اول
این بیماران می توانند از ماست و یا مواد غذایی پوره شده که به عنوان یک رژیم غذایی خالص به حساب می آید نیز استفاده نمایند.
تغذیه هفته چهارم تا ششم
در این هفته بیماران می توانند از یک رژیم غذایی نرم مانند پوره سیب زمینی نیز استفاده نمایند.
تغذیه هفتم ششم به بعد
بعد از این مدت با اجازه و تشخیص پزشک متخصص تغذیه می توانند از یک رژیم سالم و همچنین متعادل در برنامه غذایی خود استفاده نمایند.
مراحل تغذیه در مینی بای پس معده مخصوص بیماران
مرحله یک – تغذیه غذایی مایعات
در گام نخست، میزان مواد غذایی مصرفی به منظور کمک بدن برای بهبود وضعیت جسمی بعد از عمل جراحی بای پس معده است زیرا این تغذیه از عوارضی که ممکن است بعد از جراحی برای بیمار ایجاد شود نیز جلوگیری می نماید. بیماران در روزهای نخست جراحی فقط مجاز به مصرف نوشیدن مایعات صاف شده و رقیق هستند
زیرا در این مدت معده بیماران دچار التهاب است. بعد از مصرف مایعات رقیق شده با اجازه پزشک متخصص نوبت به مصرف مایعات دارای پالم است. بهتر است بدانید که هر مرحله چه زمان طول می کشد که شما می توانید مواد غذایی مصرف نمایید و یا بنوشید که به تشخیص و نظر پزشک متخصص بستگی دارد
زیرا کنترل وزن بیماران بعد از جراحی بسیار حائز اهمیت است. عادت مصرف این شیوه مواد غذایی سبب می شود که فرد به تدریج با کاهش وزن همراه باشد و همچنین شیوه غذا خوردن خود را به صورتی مادام العمر تغییر دهد. رژیم غذایی مایعات شامل:
1) مصرف قهوه و همچنین چای بدون کافئین 2) مصرف شیر بدون چربی 3) سوپ 4) آبگوشت رقیق شده 5) آب شیرین نشده 6) ژلاتین بدون قند 7) بستنی بدون قند
از مایعاتی هستند که در تغذیه دوران بعد از جراحی مینی بای پس معده بیماران باید از آن پیروی نمایند.

مرحله دوم – تغذیه رژیم غذایی خالص
بعد از این که پزشک متخصص تشخیص داد که بدن بیمار آماده است که مرحله دوم تغذیه در مینی بای پس را انجام دهد، به این بیماران مصرف مواد غذایی پوره شده که دارای قوام و غلظت بالایی هستند را تجویز می نمایند.
بیشتر مواد غذایی که این افراد اجازه مصرف آن را دارند، فرد می تواند در منزل کاملاً میکس کرده و سپس میل نمایند. بهتر است که در این دوره از خوردن ادویه های تند که سبب تحریک معده می شود نیز خودداری نمایند.
همچنین از خوردن میوه هایی که دارای دانه های زیادی نظیر کیوی هستند نیز بپرهیزید.
گروه دیگر از مواد غذایی که در این مدت بیماران به دلیل داشتن فیبر بالا نمی توانند آن ها را مصرف نمایند نظیر:
1) گل کلم 2) کلم بروکلی، نیز بپرهیزند. بهتر است که در تغذیه این دوران از مواد غذایی استفاده نماییم که به راحتی مایع می شوند، این مواد غذایی شامل:
1) میوه هایی که در این مرحله می توانند استفاده نمایند شامل ( موز، سیب، زردآلو، گلابی، آناناس، خربزه، کنسرو میوه ها، هلو ) هستند.
2) مصرف سبزیجاتی نظیر:( اسفناج، هویج، کدو حلوایی، لوبیا سبز، آب گوجه ) هستند.
3) مصرف پروتئین ها نظیر: ( ماست، ماهی سفید( تیلاپیا،خرچنگ )،( مصرف پنیر، گوشت گاو، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ خرد شده) از پروتئین هایی هستند که این گروه از بیماران می توانند در این دوره با تشخیص پزشک متخصص خود مصرف نمایند.
مصرف آب
مصرف آب ( V8 ) و همچنین مواد غذایی کودک که جامد نیستند نیز برای این دوران گزینه مناسبی بوده است که بیماران می توانند از آن استفاده نمایند.
نکته مهم این است که در این دوره که مواد غذایی به صورت پوره هستند، پزشکان به بیماران متذکر می شوند که نوشیدن مایعات زمان خوردن مواد غذایی اشکالی ندارد. تغذیه این بیماران بعد از جراحی در این دوران بین سه تا شش وعده غذایی کم در طی روز است.
البته در هر وعده بیماران اجازه دارند که بین چهار تا شش قاشق غذاخوری پوره مواد غذایی را میل نمایند. پزشک تغذیه به این بیماران متذکر می شوند که مواد غذایی را به آرامی میل نمایند و برای هر وعده غذا نیز نیم ساعت زمان دهند تا غذا را با آرامش و اطمینان میل نمایند.
مرحله سوم – تغذیه غذایی نرم
در این مدت بیماران به جز مواد غذایی خالص چیز دیگری را میل نکرده اند. بعد از این که جراح متخصص وضعیت جسمی بیمار را مورد ارزیابی و بررسی قرار دادند و تشخیص دادند که فرد آمادگی مصرف مواد غذایی را دارد، می توانند اقدام به مصرف مواد غذایی نرم که به راحتی جویده می شود، نمایند. این مواد غذایی نرم شامل:
1) تخم مرغ آب پز نرم 2) گوشت خرد شده 3) ماهی سفید پخته شده 4) گوشت مرغ 5) پنیرکلم 6) غلات پخته شده و یا خشک 7) برنج کته 8) کنسرو میوه ها و یا میوه های تازه نرم بدون دانه نظیر گلابی و همچنین هلو 9) سبزیجات پخته شده بدون پوست؛ از مواد غذایی گرمی هستند که بیماران بعد از جراحی می توانند مصرف نمایند.
البته باید هر کدام از این میوه ها را به مقدار کم میل نمایند. پزشکان متخصص تغذیه میزان مواد غذایی که این بیماران می توانند در این مدت استفاده نمایند، از یک سوم تا نیمی از فنجان است که این مقدار را می تواند بین سه تا پنج وعده در طی روز میل نمایند.
مرحله چهارم – ثبات
در این مرحله پزشکان متخصص تغذیه، برای تغذیه در مینی بای پس معده در این گروه از بیماران استفاده از غذاهای جامد را مجدداً تکرار می نمایند. بهتر است بدانید که استفاده از غذاهای جامد به طور معمول بعد از شصت روز از انجام جراحی مینی بای پس معده است.
بیماران در این مرحله هم به منظور هضم راحت مواد غذایی نیاز دارند که مواد غذایی را کاملاً خرد و یا به میزان کافی تفت دهند. بیماران با پیروی از تمامی توصیه های پزشکی توانسته اند تا در این مدت بخش زیادی از چربی های انباشته شده در بخش شکم را از دست بدهند.
خوردن تکه های بزرگ مواد غذایی
از خوردن تکه های بزرگ مواد غذایی که سبب انسداد و یا بسته شدن مسیر مواد غذایی می شود نیز بپرهیزید. زیرا انسداد روده ها باعث درد معده و همچنین حالت استفراغ و تهوع در بیماران می گردد. بهتر است تا هر وعده مواد غذایی را به آرامی میل نمایید
زیرا این امر سبب شده که شما با پیروی از این روش معده خود را کم کم برای خوردن مواد غذایی جامد آماده سازید و همچنین از بروز ناراحتی های گوارشی در بیماران نیز جلوگیری نمایید.
بیماران باید به این نکته توجه نمایند که در صورت مصرف هر نوع مواد غذایی که سبب ناراحتی معده و درد شکم آن ها و همچنین باعث حالت تهوع می گردد را از برنامه تغذیه در مینی بای پس حذف نمایند.
در این مرحله بیماران باید از خوردن مواد غذایی که ذکر می نماییم نیز خودداری نمایند زیرا هضم این سری از مواد غذایی برای این گروه از بیماران سخت و دشوار است.
این مواد غذایی عبارتند از:
پرهیز از خوردن سبزیجات نظیر نخود فرنگی که دارای فیبر زیادی است.
پرهیز از مصرف ذرت بو داده و همچنین بلال برای این گروه از بیماران نیز مناسب نیست.
این گروه از بیماران در این مرحله باید از خوردن نوشیدنی های گازدار نظیر نوشابه و یا نوشیدنی های انرژی زا نیز بپرهیزند.
گوشت سفت و همچنین دیرهضم نیز از موارد دیگری است که این بیماران هنوز اجازه مصرف آن ها را نیز ندارند.
پرهیز از غذاهایی که دارای ادویه زیاد و همچنین تند هستند.
پزشکان متخصص به این گروه از بیماران متذکر می شوند که از خوردن غذاهای ترد نظیر:
پرتقال 2) گرانولو 3) دانه ها 4) آجیل ها نیز خودداری نمایند.
استفاده از نان
گروه دیگری از مواد غذایی که بیماران بعد از جراحی مینی بای پس معده نمی توانند استفاده نمایند، استفاده از نان و همچنین محصولات آردی نظیر انواع کلوچه ها، و علاوه بر این بیماران باید از خوردن میوه های خشک شده نیز بپرهیزند.
کلیه موارد نامبرده شده از مواد غذایی هستند که بیماران در مرحله چهارم تغذیه در مینی بای پس معده اجازه مصرف آن را ندارند. بنابراین بیماران بعد از گذشت چهار ماه از جراحی بای پس معده، می توانند مانند قبل تمامی مواد غذایی مورد نیاز بدن را میل نمایند اما باید در زمان مصرف آن ها کلیه دستورالعمل های پزشکی را که جراح متخصص برای آن ها متذکر شده است را رعایت نمایند. تغذیه در مینی بای پس معده بیشتر شامل:
مصرف میوه ها 2) مصرف سبزیجات 3) پروتئین های بدون چربی 4) کربوهیدرات های سالم
است و همچنین بیماران باید از خوردن غذاهای بی کیفیت که دارای کالری بالایی نیز هستند نیز خودداری نمایند. خوب غذا خوردن و همچنین کیفیت در مصرف مواد غذایی به این معناست که فرد بهبودی و سلامتی جسمی بدن خود را تضمین کرده و از اضافه وزن و ذخیره چربی در بدن نیز جلوگیری می نماید.

نکات کلیدی بعد از جراحی مینی بای پس معده
از نکات مهم و اساسی که پزشکان متخصص تغذیه به بیماران بعد از انجام جراحی متذکر می شوند عبارتند از:
- بیماران باید به این نکته توجه داشته باشند که بعد از جراحی به آرامی مواد غذایی خود را بجوند و آب را کم کم بنوشند.
- بعد از جراحی و سپری کردن دوران نقاهت بهتر است که بیماران کم کم فعالیت های ورزشی منظم و ساده را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
- از خوردن غذاهای تند و همچنین سرخ شده که باعث آسیب به معده ی بیمار می شود نیز بپرهیزید.
- در حین خوردن مواد غذایی به هیچ وجه از نوشیدنی هایی نظیر نوشابه های گازدار، دوغ و همچنین آب استفاده نکنید.
پیروی از تمامی نکات مهم و اساسی تغذیه در مینی بای پس معده قبل و بعد از انجام جراحی به بیمار کمک می کند که از بروز حالت تهوع و همچنین یبوست بعد از جراحی نیز جلوگیری نماید. بیشترین عوارضی که برای هر بیمار ایجاد می شود، به دلیل پیروی نکردن از تمامی توصیه های پزشکی در مورد مصرف مواد غذایی است که در پی مصرف مواد غذایی بی کیفیت و همچنین مصرف بیش از حد مواد غذایی سبب بروز مشکلات متعدد در بیماران می شود.

بروز علائمی که بیماران باید به جراح متخصص مراجعه نمایند.
بیمارانی که جراحی مینی بای پس معده را برای کاهش وزن خود انتخاب کرده اند، در صورت بروز هرگونه از علائم زیر می توانند به پزشک متخصص خود مراجعه نمایند که شامل:
1) بیمارانی که با خونریزی بیش از حد در نواحی برش ایجاد شده بر روی شکم، ورم، درد، قرمزی و همچنین گرمای بیش از حد همراه هستند، باید بدانند که هر یک از این نشانه ها از علائمی هستند که بیمار باید به پزشک متخصص خود مراجعه نمایند تا اقدامات اولیه را برای درمان خود انجام دهند.
2) در صورتی که زخم بیماران بعد از جراحی بزرگتر و یا عمیق تر شده باشد نیز باید به متخصص مراجعه نمایند.
3) بیمارانی که احساس تاریکی و یا خشکی در ناحیه برش ایجاد شده بر روی شکم می کنند نیز برای مراقبت های بیشتر باید به پزشک متخصص مراجعه نمایند.
4) در صورتی که تخلیه برش های ایجاد شده در طی سه تا پنج روز کاهش پیدا کند و به تدریج بیشتر شود، این بیماران باید سریعاً به پزشک متخصص خود مراجعه نمایند.
زمانی که بخیه های روی ناحیه شکم با بوی بدی همراه باشند
5) زمانی که بخیه های روی ناحیه شکم با بوی بدی همراه باشند و یا این که تغییر رنگ دهد و به رنگ برنزه و یا زرد تبدیل شود، بیماران باید به پزشک متخصص خود اطلاع داده و اقدامات لازم را برای درمان خود انجام دهند.
6) بیمارانی که با مصرف مسکن میزان درد آن ها کاهش نمی یابد نیز باید برای تسکین درد خود به پزشک متخصص مراجعه نمایند.
7) بیمارانی که بعد از جراحی با مشکل تنفسی همراه هستند.
8) بیمارانی که بعد از جراحی مینی بای پس معده با سرفه های شدید همراه هستند.
9) بیمارانی که نمی توانند رژیم هفته های نخست خود را که فقط مصرف مایعات است را مصرف نمایند.
10) بیمارانی که بعد از جراحی بای پس معده بخش سفیدی چشم آن ها به رنگ زرد تبدیل شده است.
11) بیمارانی که بعد از خوردن مواد غذایی دچار استفراغ می شوند و یا بیمارانی که اسهال هستند نیز باید به پزشک متخصص خود مراجعه نمایند.
تمامی علائم ذکر شده از نشانه هایی است که بیماران بعد از جراحی مینی بای پس معده در صورت بروز هرگونه از آن ها باید به پزشک متخصص خود مراجعه نمایند تا از این طریق اقدامات اولیه را برای بهبود وضعیت جسمی خود انجام دهند.

مراقبت ها و پیگیری های پزشکی
بررسی و ارزیابی بیماران بعد از جراحی مینی بای پس معده امری ضروری است زیرا با پیگیری های جراح متخصص، کمبودهای غذایی که در بدن بیماران همراه است و همچنین اطمینان پزشک از کاهش وزن بیمار، بیماران باید ماهانه به صورت مرتب به جراح متخصص خود مراجعه نمایند. پیگیری هایی که جراح متخصص برای این گروه از بیماران لحاظ می نمایند، عبارتند از:
– جراح متخصص، آزمایش خون را به منظور پیگیری های بیشتر وضعیت جسمی بدن و همچنین محاسبه میزان ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را برای بیماران تجویز می نمایند.
– یکی از الزامات قرارداد پیگیری بیمار را می توان به بررسی و ارزیابی سلامت جسمی بدن بیمار اشاره کرد.
– بیماران برای پیروی از یک تغذیه در مینی بای پس مناسب و همچنین انجام فعالیت های فیزیکی منظم باید سر زمان معین به جراح متخصص خود مراجعه نمایند.
– انجام حمایت های روانی و همچنین عاطفی جراح متخصص در امر کاهش وزن بعد از انجام جراحی مینی بای پس کمک بسزایی به بیماران می نماید.
قرارهای ملاقات و پیگیری های منظم بیماران به جراح متخصص
قرارهای ملاقات و پیگیری های منظم بیماران به جراح متخصص خود سبب می شود که در یک بازه زمانی کوتاه با کاهش وزن همراه باشند و همچنین متخصصین در این ملاقات ها به بیماران متذکر می شوند که از انجام فعالیت های شدید در مدت ( بیست و یک روز ) تا ( چهل و دو روز ) بعد از انجام جراحی مینی بای پس معده خودداری نمایند.
جراح متخصص در این ملاقات های حضوری به بیماران متذکر می شوند که در طی شش هفته اول بعد از انجام جراحی، از بلند کردن اجسام سنگین که باعث فشار زیاد بر روی معده و یا این که سبب کشیدگی معده جراحی شده می گردد نیز خودداری نمایند.
این بیماران باید تا مدت نود روز از بلند کردن اجسام سنگین و یا فشار دادن انواع بارهای سنگین نیز خودداری نمایند. به این ترتیب ملاقات ها و قرارهای پیگیری که بین بیمار و جراح متخصص صورت می گیرد، سبب می شود که تمامی نکات الزامی و ضروری که برای سلامتی بدن بیماران مناسب است را جراح متخصص به بیماران خود متذکر شوند.
توصیه های پزشکی بعد از جراحی مینی بای پس معده
جراح متخصص به بیمارانی که برای کاهش وزن خود جراحی مینی بای پس را انتخاب کرده اند، توصیه می نمایند که بعد از جراحی از نشستن و همچنین ایستادن بدون حرکت برای مدت طولانی که بر روی آن ها فشار زیادی را وارد می کند، خودداری نمایند. یکی از موارد مهمی که متخصصین به بیماران متذکر می شوند، این است که در زمان نشستن پی در پی و پشت سرهم، مکان خود را تغییر دهند.
همچنین به جای ایستادن به صورت مداوم قدم بزنند، پیروی از تمامی این راهکارها سبب جلوگیری از لخته شدن خون در پای بیماران می گردد. بیماران با توجه به تمامی دستورالعمل های ذکر شده از سوی جراح متخصص و همچنین پیروی از تغذیه در مینی بای پس معده می توانند به کاهش وزن خود کمک بسیار مهمی بکنند.

نکته در مورد جراحی مینی بای پس
جراح متخصص به بیماران توصیه می نمایند که حداقل چهار بار در طی روز برای رسیدن به وزن ایده آل و همچنین ثبات وزن خود پیاده روی نمایند. به صورتی که تا چهل و دو روز بعد از انجام جراحی بای پس معده بتوانند روزانه بین نیم ساعت تا چهل وپنج دقیقه پیاده روی نمایند. بنابراین بعد از این مدت و سپری کردن مراحل بعدی زمان پیاده روی روزانه ی خود را به مراتب افزایش دهند و همچنین روزانه بین یک و نیم تا دو لیتر نیز مایعات بدون قند مصرف نمایند.
مزیت های جراحی مینی بای پس معده
افرادی که به دلیل چاقی مفرط دچار افزایش وزن شده اند و تمامی روش های کاهش وزن را انجام داده اند و به نتیجه مطلوبی نرسیده اند، طبق نظر جراحان متخصص برای این گروه از بیماران که کاندیدای مناسب برای انجام جراحی مینی بای پس معده هستند، این شیوه جراحی لاغری را پیشنهاد می نمایند. جراحی بای پس معده دارای مزیت های متعددی است که عبارتند از:
یکی از مزیت های بارز این جراحی را می توان به بیشترین کاهش وزن و همچنین حذف چربی های انباشته در نواحی مختلف بدن اشاره کرد که از نتایج مطلوب و مثبت جراحی بای پس معده است.
بیمارانی که جراحی بای پس معده را انجام داده اند، کمتر دچار برگشت اضافه وزن نسبت به جراحی های ( اسلیو معده ) و همچنین ( باندینگ معده ) قرار می گیرند.
یکی از مزایای مهم جراحی مینی بای پس معده این است که نسبت به جراحی اسلیو معده این جراحی لاغری برگشت پذیر است.
کمک به درمان دیابت نوع دو
بیمارانی که جراحی مینی بای پس معده را انجام داده اند، با کاهش وزن و حذف چربی های انباشته به بیماری دیابت نوع دو و همچنین چربی خون بالای خود کمک بسزایی می نمایند. به طوری که تحقیقات نشان داده است که بیماران بعد از کاهش وزن داروهای مصرفی خود را قطع کرده اند.
افرادی که ریزه خواری می کنند و همچنین به مصرف شیرینی جات علاقه ی زیادی دارند و علاوه براین کم تحرک هستند، جراحی مینی بای پس معده نسبت به سایر جراحی های دیگر اثربخش تر و موثرتر در کاهش وزن بیماران است.
همان طور که ثابت شده است، انجام جراحی های چاقی که متخصصین برای کاهش وزن بیماران انجام می دهند، سبب درمان دائمی اضافه وزن در بیماران می شود. اما نکته مهم این است که جراحی چاقی به عنوان یک وسیله است که افراد با پیروی از تغذیه در مینی بای پس معده و همچنین پیروی به تمامی نکات پزشکی قبل و بعد از جراحی سبب می شود که افراد در یک بازه زمانی کوتاه با کاهش وزن زیادی همراه باشند.
کلیه موارد ذکر شده از مزیت های جراحی مینی بای پس معده است که سبب شده امروزه بیشتر جراحان متخصص برای کاهش وزن بیماران و همچنین جلوگیری از بروز انواع بیماری ها که ارتباط مستقیمی با تجمع چربی ها دارند، از این شیوه جراحی برای درمان بیماران استفاده نمایند.

نکته در مورد مزیت جراحی مینی بای پس معده
همان طور که توضیح دادیم، یکی از اصلی ترین و مهمترین مزیت جراحی مینی بای پس معده را می توان به قابل برگشت بودن جراحی اشاره کرد که سبب شده بیماران زیادی به این جراحی علاقه مند شوند.
در این نوع جراحی، جراح متخصص از روش جراحی لاپاراسکوپی استفاده می نماید و از طریق برش های ایجاد شده لوله هایی را که در بخش بالایی آن ها دوربین قرار گرفته است را وارد شکم بیمار می نمایند تا تصویر بخش داخلی به طور کامل مشاهده شود.
عوامل تاثیرگذار بر هزینه جراحی مینی بای پس معده
عوامل متعددی در هزینه جراحی مینی بای پس معده تاثیرگذار است که عبارتند از:
پوشش دهی بیمه درمانی
برخی از شرکت های بیمه، بخشی از هزینه های جراحی مینی بای پس معده را متقبل می شوند که این امر سبب کاهش هزینه های بیمار می گردد.
میزان وضعیت سلامتی فرد
بعضی از بیماران به بیماری های متعددی مبتلا هستند که نتوانسته اند برای کاهش وزن خود از سایر جراحی های لاغری استفاده نمایند که این عامل سبب می شود تا قیمت و همچنین هزینه های جانبی جراحی بای پس معده به مراتب نیز افزایش پیدا کند.

محل انجام جراحی
یکی از عوامل تاثیرگذار در هزینه جراحی بای پس معده را می توان به محل جراحی اشاره کرد. بهتر است بدانید از نظر جغرافیایی، محل هایی که در مناطق شمالی شهر تهران قرار گرفته اند، به مراتب هزینه بیشتری را نسبت به مناطق جنوبی شهر از بیماران دریافت می نمایند.
علت بالا بودن هزینه ها در این منطقه را می توان به استفاده از دستگاه های پیشرفته و مدرنی که جراحان برای انجام جراحی در بیماران از آن استفاده می نمایند، اشاره کرد.
هزینه دستمزد جراح متخصص
هرچه جراح متخصص که در این حیطه متبحر و با تجربه باشد و همچنین با انجام جراحی های متعدد تجربه های زیادی را در این زمینه کسب کرده باشد، به مراتب دستمزد بیشتری را دریافت می نماید که این عامل سبب می شود تا بر روی قیمت تمام شده جراحی مینی بای پس معده نیز تاثیر بگذارد.
نوع بیمارستان و محل جراحی
انجام جراحی در بیمارستان دولتی به مراتب نسبت به انجام جراحی در بیمارستان های خصوصی کمتر است. زیرا بیمارستان های خصوصی از امکانات و تجهیزات پزشکی مدرن برای درمان بیماران استفاده می نمایند که این عامل سبب می شود که بر روی هزینه جراحی مینی بای پس معده نیز تاثیرگذار باشد. علاوه براین هزینه های دیگری نظیر:
1) هزینه متخصص بیهوشی 2) هزینه دستیاران جراح 3) هزینه مشاوره 4) هزینه جلسات و ویزیت های بعد از جراحی 5) هزینه باشگاه 6) پیروی از یک رژیم غذایی مناسب 7) استفاده از لباس های جدید 8) انجام آزمایش و سونوگرافی بعد از جراحی و خیلی از موارد دیگر، از عواملی هستند که بر روی هزینه جراحی مینی بای پس معده نیز تاثیر می گذارند.
بنابراین هزینه عمل هم بر روی قیمت تمام شده جراحی نیز تاثیرگذار است، زیرا این هزینه ها متغیر بوده است و برای تمامی بیماران که مایل هستند تا این جراحی را انجام دهند، یکسان نیست. تمامی موارد ذکر شده از عواملی هستند که بر روی هزینه جراحی مینی بای پس معده تاثیر می گذارد البته شایان ذکر است که این جراحی در صورتی بر روی بیماران انجام می گیرد که تمامی مراحل رژیم غذایی و همچنین فعالیت های ورزشی را انجام داده اند و به یک نتیجه مطلوب و اثربخشی نرسیده اند.

عوامل اصلی در اضافه وزن
اضافه وزن و چاقی مفرط یک بیماری است که بر اثر تجمع بیش از حد چربی ها در نواحی مختلف بدن و همچنین ذخیره این بافت ها در بدن ایجاد می شود.
امروزه اضافه وزن و چاقی مفرط به عنوان یک معضل بزرگ در جامعه شناخته شده است که برای بیماران خطرات زیادی را به همراه می آورد. متخصصین با تحقیقاتی که انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که عوامل زیادی در افزایش وزن بیماران دخیل است که عبارتند از:
مصرف بیش از حد کالری
افرادی که دچار اضافه وزن هستند، باید بدانند که این مشکل یک شبه در آن ها نمایان نشده است، بلکه به مرور زمان و پیروی نکردن از یک رژیم غذایی مناسب، سبب بروز این عارضه شده است. یکی از مهمترین عواملی که باعث چاقی مفرط در افراد می شود را می توان به دریافت بیش از حد کالری اشاره کرد.
در صورتی که بیماران در دریافت و همچنین سوزاندن کالری تعادل برقرار نکنند، این امر سبب می شود که به مرور فرد دچار اضافه وزن شود. طبق نظر متخصصین تغذیه، آقایان باید روزانه حدود دو هزار و پانصد کالری مواد غذایی مناسب دریافت نمایند و همچنین بانوان نیز برای انجام فعالیت های روزانه خود نیاز به دریافت دو هزار کالری در طی روز نیاز دارند.
بنابراین در صورتی که دریافت کالری بیش از این مقدار باشد، بدن فرد کالری های اضافی را به شکل چربی در نواحی مختلف بدن به خصوص در ناحیه شکم ذخیره می کند.
به منظور جلوگیری از اضافه وزن بالا بهتر است که افراد در میزان دریافت مواد غذایی و همچنین سوزاندن کالری خود تعادل برقرار نمایند و به اندازه نیاز خود غذا میل نمایند.

ژنتیک
یکی از عوامل دیگری که در اضافه وزن و چاقی مفرط بیماران تاثیرگذار است را می توان به عوامل ژنتیکی متذکر شد. به این ترتیب فردی که دارای والدینی با اضافه وزن بالا هستند، بالاترین شانس را برای مبتلا شدن به چاقی مفرط نسبت به سایر افراد دیگر دارند.
بنابراین متخصصین تغذیه اضافه وزن را منشأ ژنتیک می دانند، به طوری که ژن های بدن این افراد بر میزان ذخیره چربی تاثیر گذاشته و در محلی که بافت های چربی پخش می شوند، تاثیرات بیشتری را به جای می گذارند.
ژنتیک، هورمون های چربی سوز در بدن فرد را تحت تاثیر قرار می دهد
ژنتیک، هورمون های چربی سوز در بدن فرد را تحت تاثیر قرار داده و سبب می شود که فرد از همان ناحیه بیشتر دچار اضافه وزن شود. به طور مثال یکی از عوامل ژنتیکی در چاقی را می توان به نقص مادرزادی لپتین اشاره کرد که در اثر جهش های ژن مربوط به لپتین ایجاد می شود. بهتر است بدانید که لپتین به دو صورت تولید می شود: 1) در سلول های چربی 2) در جفت.
در مواقعی که ذخیره چربی بسیار بالا بوده است و شخص سیر شده و دیگر مایل به خوردن غذا نیست، ژن لپتین با ارسال سیگنال هایی به مغز باعث می شود که شخص مواد غذایی کمتری را میل نماید.
اما در صورتی که بدن قادر نباشد تا لپتین را به اندازه کافی تولید نماید و یا این که گیرنده آن ها در نتیجه جهش نسبت به هورمون تحت تاثیر قرار بگیرد، سبب می شود که تنظیمات عادی در ارتباط با دریافت مواد غذایی به طور کامل حذف گردیده و شخص به تدریج دچار اضافه وزن و یا چاقی مفرط شود.

تغییر در سبک زندگی
بی تحرکی و نداشتن فعالیت های فیزیکی منظم نظیر ورزش، یکی دیگر از عواملی است که سبب بروز اضافه وزن در افراد می شود. بنابراین افرادی که تحرک ندارند و بیش از مقدار مورد نیاز خود روزانه کالری دریافت می نمایند
این گروه از افراد مسلماً دچار اضافه وزن می شوند. یا به عبارتی افرادی که مرتباً نشسته هستند و فعالیت خاصی را انجام نمی دهند، به مراتب کالری کمتری را می سوزانند و همین امر سبب شده که به تدریج کالری های دریافتی به صورت چربی در نواحی مختلف بدن ذخیره شده و فرد دچار چاقی مفرط و یا اضافه وزن شود.
انجام فعالیت های ورزشی منظم توده های عضلانی را به مراتب افزایش می دهد. این در حالی است که حجم و همچنین جرم چربی بدن را نیز پایین می آورد.
افرادی که فعالیت های ورزشی نا مناسبی را انجام می دهند
افرادی که فعالیت های ورزشی نا مناسبی را انجام می دهند، توده های عضلانی کاهش یافته و همچنین بافت چربی در بدن آن ها نیز به مراتب افزایش می یابد.
به عنوان مثال یکی از فاکتورهای اصلی در چاقی را می توان به تماشا کردن تلویزیون اشاره کرد، به این دلیل که فرد در معرض تبلیغات غذایی و همچنین نوشیدنی های متنوع قرار گرفته و همین امر سبب شده که تا حد زیادی نسبت به چیزی که افراد میل می نمایند، تاثیر گذاشته و به تدریج سبب بالا رفتن وزن آن ها گردد.
پزشکان متخصص، هفته ای دو الی سه ساعت ورزش های هوازی و همچنین فعالیت های ورزشی نظیر دویدن، دوچرخه سواری و همچنین پیاده روی را به بزرگسالان توصیه می نمایند. زیرا انجام این فعالیت های فیزیکی منظم از بروز اضافه وزن در آن ها جلوگیری می نماید.
پرخوری و رفتارهای نا صحیح غذایی
افرادی که مواد غذایی چرب و همچنین مواد غذایی که دارای قند بالایی هستند را بیشتر از اندازه نیاز خود مصرف می نمایند یا به عبارتی پرخوری می کنند، به مراتب با افزایش وزن همراه می شوند. به عنوان مثال:
1) مصرف غذاهای فست فودی 2) مصرف غذاهای سرخ شده 3) مصرف شیرینی جات و شکلات
به دلیل داشتن چگالی انرژی بالا یا به عبارتی موادغذایی که در مقادیر کم دارای کالری بالایی هستند، سبب افزایش وزن در افراد شده و فرد به راحتی چاق می گردد.
نقش کربوهیدرات ها
کربوهیدرات ها به شیوه های متعددی به بالا رفتن وزن در افراد تاثیر می گذارند. زیرا نتیجه حاصل از هضم کربوهیدرات ها « گلوکز » است. به این ترتیب زمانی که گلوکز خون بالا می رود، غده پانکراس به منظور آزادسازی، « انسولین » را تحریک کرده و همین امر منجر به تحریک انسولین می شود.
انسولین برای هورمون رشد بافت چربی اثر گذاشته و باعث افزایش سلول های چربی می گردد و در نتیجه این امر سبب بالارفتن وزن و یا چاقی مفرط در افراد می شود. کربوهیدرات های ساده نظیر:
1) شکر 2) فروکتوز 3) دسرها 4) انواع نوشیدنی های گرم که حاوی مقادیر زیادی قند هستند 5) آبجو 6) شراب
از مواد غذایی هستند که در صورت مصرف مداوم فرد، سبب افزایش وزن افراد می شود. زیرا این گروه از کربوهیدرات ها به مراتب نسبت به کربوهیدرات های پیچیده که شامل حبوبات، پاستا و همچنین برنج قهوه ای هستند، در یک بازه زمانی کوتاه وارد جریان خون شده و خیلی سریع جذب بدن فرد می گردد. در بیشتر موارد بالا رفتن ترشح انسولین سبب افزایش وزن در بیماران نیز می گردد.
عوامل روانشناختی
طبق تحقیقاتی که متخصصین تغذیه برای بیمارانی که دارای اضافه وزن بالا هستند، انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که یکی از مهمترین عوامل برای چاقی این افراد اختصاص به عوامل روانشناختی دارد. به طور مثال افرادی که در شرایط پراسترس نظیر:
1) مرگ عزیزان و یا مرگ یک دوست 2) بیماری های شدید 3) افسردگی روانی
قرار می گیرند، به مراتب دچار افزایش وزن شدید می شوند و یا به عبارتی برای تسکین میزان استرس خود پرخوری را انتخاب می نمایند که این امر منجر به بالارفتن وزن این گروه از افراد می گردد.

چاقی در دوران کودکی
تشکیل بافت چربی جدید به خصوص در سال های نخست زندگی افراد خیلی سریعتر صورت می گیرد که این امر منجر به بالا رفتن میزان تعداد سلول های چربی و همچنین ذخیره چربی می گردد.
بدین ترتیب تعداد سلول های چربی در کودکانی که دارای اضافه وزن بالا هستند، سه برابر بیشتر از کودکانی است که دارای وزن نرمالی هستند. افرادی که در دوران کودکی، مواد غذایی متنوعی را مصرف می نمایند و به این شیوه پرخوری عادت می کنند، باید بدانند که در آینده با افزایش وزن و یا چاقی مفرط نیز مبتلا می شوند که این مورد سبب عدم انجام فعالیت های روزانه فرد می شود.
ناهنجاری نوروژنیک
Neurogenic اختلالی است که بر روی سیستم عصبی فرد تاثیر می گذارد. این اختلالات بیشتر به صورت الکتریکی، بیوشیمیایی و یا ساختاری نمایان می شود که در نهایت منجر به بروز بعضی از نشانه ها در فرد می گردد. بعضی از این اختلالات را که سبب اضافه وزن در افراد می گردد را می توان به:
1) تومورهای هیپوتالاموس 2) کمبود انتقال دهنده های عصبی 3) نقص در لپتین 4) مدارهای عصبی غیر طبیعی
اشاره کرد. به این ترتیب ناهنجاری نوروژنیک نیز یکی دیگر از عواملی است که سبب بروز اضافه وزن در افراد می گردد.
کلیه موارد ذکر شده از علائمی هستند که سبب افزایش وزن و یا چاقی مفرط در افراد می گردد. بنابراین افرادی که برای برطرف کردن این عارضه تمامی مراحل کاهش وزن را تجربه کرده اند و به نتیجه مطلوبی نرسیده اند، جراحان متخصص به این گروه از بیماران، جراحی مینی بای پس معده را پیشنهاد می نمایند و به آن ها متذکر می شوند که بعد از جراحی باید از یک تغذیه در مینی بای پس پیروی نمایند تا در یک بازه زمانی کوتاه به وزن ایده آل و مناسب خود برسند.
نتیجه گیری مقاله تغذیه در مینی بای پس
امروزه معضل چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از بزرگترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است. جراحی مینی بای پس معده یکی از شیوه های مناسب برای کاهش وزن افرادی است که با اضافه وزن همراه هستند.
بیمارانی که این جراحی را برای درمان خود انتخاب می نمایند، باید از یک تغذیه مناسب برای قبل و بعد از جراحی استفاده نمایند تا در کوتاهترین زمان با کاهش وزن زیادی همراه باشند.
