بیماری هایی که باعث چاقی می شوند

در این راهنمای جامع طبق رهنمودهای دکتر سلیمی می خواهیم به سوال بیماری هایی که باعث چاقی می شوند پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

ابتلا به بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، یکی از معضلات اصلی برخی از افراد است. برخی از بیماری ها، ممکن است موجب شود تا فرد، نه تنها با بیماری خود درگیر باشد، بلکه از عوارض آن نیز رنج ببرد و یکی از این عوارض، می تواند ابتلا به چاقی باشد.

مطالعات بسیاری نشان داده اند، برخی از بیماری ها می توانند با کم کردن فعالیت فیزیکی و یا افزایش دریافت کالری، سبب چاقی افراد شود.

ممکن است بیماری هایی با تاثیر بر رفتار خوردن، متابولیسم و هورمون ها، موجب چاقی در افراد شود. با این حال Tهمیشه چاقی نیازمند بیماری نیست و بسیاری از عوامل دیگر، مانند نژاد، سن، فعالیت فیزیکی و نوع غذا نیز می توانند در افزایش وزن و چاقی تاثیر گذار باشد.

بنابراین، راهکار برای کاهش چاقی، علاوه بر درمان بیماری های متعدد، پایداری در فعالیت فیزیکی، صرف غذای سالم و کاهش مصرف غذاهای خالی از ارزش غذایی است.

بیماری هایی که باعث چاقی می شوند
بیماری هایی که باعث چاقی می شوند

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی بیماری هایی که باعث چاقی می شوند پرداخته و اطلاعاتی در مورد این بیماری ها ارائه دهیم تا با روند چاقی افراد به هنگام ابتلا به چنین بیماری هایی آشنا شوید.

پیشنهاد می کنیم از پست جراحی بای پس معده در کرج دیدن کنید.

کدام بیماری ها می توانند موجب چاقی شوند؟

  • دیابت

از جمله بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، بیماری دیابت، به ویژه از نوع دو است. بیماری دیابت از نوع دو، موجب افزایش بیش از حد قند خون و محدود شدن انسولین در بدن می شود.

این افزایش قند خون و کاهش انسولین، باعث کاهش سطح قند در سلول ها می شود. سلول ها در این شرایط، نیاز به انرژی دارند و از بدن، چربی ها را به عنوان منبع تامین انرژی استفاده می کنند.

به همین دلیل، بیماران دیابتی معمولا به صورت دائمی چربی های ذخیره شده در بدن خود را سوزانده و با این وضعیت از دست رفتن انرژی، احساس گرسنگی و کمبود انرژی، پیدا می کنند.

بنابراین غذا خوردن و استفاده از داروها منجر به افزایش انسولین شده و این مسئله، به طور مستقیم، بر افزایش وزن فرد تاثیر می گذارد. دیابت، زیاد شدن وزن را به دو روش مختلف تحت تاثیر قرار می دهد.

در اولین روش، غذاهایی با کربوهیدرات بالا، خورده می شود که بیش از حد استاندارد از موجودی قند خون استفاده می کند.

این موضوع، باعث افزایش قند خون و افزایش بافت های چربی در بدن شده و در نتیجه، فرد موردنظر دچار چاقی می شود، و این وضعیت در برخی افراد، می تواند منجر به پیشرفت و عوارض خطرناک دیابت گردد.

روش دوم، شامل استفاده ی بیش از اندازه از داروهای مربوط به دیابت است

روش دوم، شامل استفاده ی بیش از اندازه از داروهای مربوط به دیابت است. بیماران دیابتی، برای کاهش قند خون خود ممکن است از مقدار زیادی دارو استفاده کنند.

این موضوع، باعث کاهش قند خون می گردد اما به صورت همزمان، باعث افزایش انتشار انسولین و گلوکز در بدن شده و همین مساله، باعث افزایش احساس گرسنگی و ‌افزایش وزن می شود.

به طور خلاصه، یکی از بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، بیماری دیابت است و این عارضه، چاقی را در افراد، به دو روش مختلف موجب می شود.

افزایش مصرف کربوهیدرات در غذا و استفاده از داروها، باعث افزایش قند خون و به عبارت دیگر، کاهش انرژی در بدن شده و با این وضعیت احساس گرسنگی و کمبود انرژی به وجود می آید که ثمره ی آن مصرف بیش از حد غذا می باشد.

  • پولی سیستیک تخمدان

یکی دیگر از بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، بیماری پولی سیستیک تخمدان است. این بیماری، به عنوان یک بیماری متابولیک شناخته شده است که در آن، تولید هورمون های زنانه در بدن زنان، بیش از حد است.

پولی سیستیک تخمدان
پولی سیستیک تخمدان

این بیماری معمولا با افزایش وزن همراه است و می تواند باعث چاقی گردد. علت این چاقی نیز متنوع است، شاید برای پاسخ دقیق تر به این پرسش، بهتر است تا بررسی کنیم که چگونه بیماری پولی سیستیک تخمدان بر دو عامل موثر در چاقی اثر می گذارد که شامل سطح انسولین و سطح قند خون خواهد بود.

بیماری پولی سیستیک تخمدان، می تواند باعث افزایش سطح انسولین در بدن شود

بیماری پولی سیستیک تخمدان، می تواند باعث افزایش سطح انسولین در بدن شود. در برخی موارد، بیماران مبتلا به بیماری پولی سیستیک تخمدان، ممکن است به دلیل افزایش سطح انسولین، مقاومت به این هورمون را تجربه کنند.

این افزایش سطح انسولین، می تواند باعث افزایش جذب گلوکز توسط سلول های چربی، در بدن گردد که این پروسه نیز می تواند باعث چاقی شود. علاوه بر این، افزایش سطح انسولین، می تواند موجب تحریک کبد بیمار شده و به افزایش سطح قند خون منجر گردد.

به عبارتی دیگر، افزایش سطح انسولین می تواند باعث افزایش جذب قند و ساخت کبد گلیکوژن شود که در نتیجه، شایع ترین نشانه های بیماری پولی سیستیک تخمدان همانند افزایش سطح قند خون، اضافه وزن و چاقی، پریود نامنظم و رشد نامناسب موها و پوست در بیمار پدیدار می گردد.

تمامی این موارد، موجب می شود تا این بیماری، به عنوان یکی از بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، شناخته شود. دوره های مربوط به پریود شدن زنان در این بیماران، نامنظم است و ممکن است بازه های طولانی تری در مقایسه با حالت عادی بین دوره های قبلی بگذرد.

این امر، می تواند منجر به افزایش سطح هورمون های جنسی مردانه در بدن زنان شود، که این هورمون ها می توانند باعث افزایش سطح چربی در بدن شوند.

لطفا از پست هورمون چاقی دیدن کنید.

  • التهاب تیروئید

بیماری التهاب تیروئید یک اختلال در عملکرد غده ی تیروئید است که موجب تولید بیش از حد هورمون تیروئید می گردد.

این بیماری، معمولا باعث افزایش سطح هورمون تیروئید در بدن می شود که به دلیل افزایش سرعت متابولیسم، موجب افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه افزایش سطح انرژی در بدن می شود.

التهاب تیروئید
التهاب تیروئید

بیماران مبتلا به التهاب تیروئید ممکن است، نتوانند این انرژی را به درستی در بدن خود تنظیم کنند و بنابراین چاق شوند و به همین سبب، التهاب تیروئید نیز به عنوان یکی از بیماری هایی که باعث چاقی می شوند شناخته می شود.

در این بیماری، تیروئید بیما،ر کار خود را متناسب با نیاز بیمار انجام نمی دهد.

در اکثر موارد، بیماری التهاب تیروئید، موجب افزایش سطح هورمون تیروئید در بدن می شود که این پروسه نیز باعث افزایش سرعت متابولیسم، تاثیر بر سیستم ایمنی، اخلال در فعالیت عضلات قلب و مغز، تولید هیپوفیز و افزایش قند خون می گردد.

در هنگام ابتلا به این بیماری، بدن برای سوخت و ساز خود، بیشتر از حالت عادی انرژی نیاز دارد و کالری بیشتری را مصرف می کند.

بدن برای تعادل انرژی نیز، به سیگنال های کوچکی احتیاج دارد

از طرف دیگر، بدن برای تعادل انرژی نیز، به سیگنال های کوچکی احتیاج دارد. در غیاب تنظیم این سیگنال های کوچک، بدن به فرض، کاهش انرژی را در نظر می گیرد که به علت کاهش بازده متابولیسم و فقدان هورمون تیروئید است.

در نتیجه، افزایش وزن، یکی از علائم بیماری التهاب تیروئید است که ناشی از همین اختلال خواهد بود.

با توجه به این موضوع که بیشتر افرادی که دچار این بیماری هستند، فعالیت نوروتیک های پایینی دارند، تنظیم متابولیسم و کالری مصرفی آن ها همچنان در مقیاس بالاست و بنابراین، افزایش وزن خیلی از بیماران دچار نارسایی تیروئید قابل پیش بینی است.

  • برخی از بیماری های قلبی و عروقی

بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، در حدی هستند که می توانند بر اعضای مختلف بدن تاثیر گذار باشند اما سهم بیماری های قلبی و عروقی بیشتر از سایر انواع بیماری ها است.

برخی از بیماری های قلبی و عروقی
برخی از بیماری های قلبی و عروقی

در برخی از موارد، بیماری هایی که بر روی سیستم قلبی و عروقی تاثیر می گذارند، می توانند موجب چاقی شوند. این بیماری ها، ممکن است باعث اختلال در فرآیندهای چربی سوزی و متابولیسم شوند.

به طور مثال، یکی از علل اصلی چاقی، می تواند سندرم متابولیک باشد. این سندرم معمولا با فشار خون بالا و سطح بالای قند در خون همراه است.

اختلال در متابولیسم چربی نیز می تواند به چاقی منجر شود که در چنین حالتی، نوعی چربی به نام تری گلیسرید به صورت اضافی در بدن ذخیره می گردد.

این چربی ممکن است برای سیستم قلب و عروق مضر باشد و باعث افزایش ریسک بروز بیماری هایی از این دست گردد و به همین سبب، گفتیم که سهم بیماری های قلبی و عروقی در بین بیماری هایی که باعث چاقی می شوند بیشتر از سایر انواع است. عدم توازن مواد مغذی نیز می تواند به چاقی منجر شود.

اگر رژیم غذایی شخص، به مقدار کافی مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر و ویتامین ها را فراهم نکند، ممکن است برای بدن، زمینه ای برای ذخیره چربی ایجاد گردد. همچنین مصرف میزان زیاد غذا به شکل سنگین و دیر هضم نیز می تواند عوارضی مانند چاقی و آسیب به قلب و عروق را در پی داشته باشد.

نباید فراموش کرد که عدم انجام فعالیت های ورزشی، و عدم توانایی در ایجاد سطح مناسبی از انرژی ،و از بین بردن کالری نیز ممکن است موجب ذخیره ی بیش از حد چربی در بدن گشته و در کنار آن، بیماری های مختلف قلبی را نیز به همراه داشته باشد.

قرص های بعد از عمل اسلیو چیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.

نتیجه گیری

چاقی، یکی از مشکلات اساسی جوامع مدرن و از جمله معضلاتی است که موجب شده است تا بسیاری از افراد به فکر درمان و رفع آن باشند. در این بین، بیماری هایی که باعث چاقی می شوند نیز به عنوان یکی دیگر از معضلات برخی از اقشار، شناخته می شوند

و به همین سبب، بسیاری از افراد به دنبال رهایی از بند چنین بیماری هایی هستند. در این مقاله، سعی کردیم تا به بررسی بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، پرداخته و اطلاعاتی را در این زمینه ارائه دهیم.

امیدواریم که بتوانید به سبب مشورت با پزشکان و مراجعه به متخصصین، وزن ایده آل خود را باز یافته و از بند چاقی و عوارض آن رهایی یابید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید