بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن

در مقاله قبلی با موضوع ویتامین چاق کننده صورت آشنا شدید و حالا در این مقاله قصد داریم تا علت کمبود وزن را بررسی کنیم و بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن را معرفی نماییم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

امروزه آمار ابتلا به چاقی رو به افزایش است و بسیاری از افراد به دنبال روش های موثر کاهش وزن هستند. اما کم نیستند افرادی که از کمبود وزن و مشکلات ناشی از آن رنج می برند. موضوع چاقی سبب شده است تا کمتر به مبحث افزایش وزن پرداخته شود.

توصیه می کنیم در کنار این مقاله، مقاله لیست غذاهای چاق کننده صورت را مطالعه نمایید.

بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن
بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن

اما حقیقت این است که کمبود وزن نیز به اندازه چاقی خطرناک است و مشکلاتی را در پی دارد. کمبود وزن و سوء تغذیه در اثر عوامل مختلفی رخ می دهد. متخصصان تغذیه، راهکارهای مختلفی را برای افزایش وزن ارائه می دهند.

یکی از این راهکارها مصرف مولتی ویتامین ها برای افزایش اشتها می باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا اثر مولتی ویتامین ها بر افزایش وزن را بررسی نموده و بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن را معرفی کنیم.

بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن چیست؟

مولتی ویتامین هایی که در آنها ویتامین D، ویتامین C، ویتامین E، گروه ویتامین های B، کلسیم و منیزیم وجود دارد، برای افزایش وزن بسیار مفید هستند.

در این مقاله می خوانیم:

ویتامین ها چه نقشی در بدن دارند؟

انواع ویتامین ها

کدام یک از ویتامین ها در بدن ساخته نمی شود؟

عوارض کاهش ویتامین در بدن چیست؟

جدول مقدار مصرف ویتامین ها

فرق ویتامین با مولتی ویتامین چیست؟

نکات مراقبتی در خصوص مصرف مولتی ویتامین ها

کمبود وزن

دلایل کمبود وزن چیست؟

عوارض کمبود وزن چیست؟

ارتباط کاهش وزن با کمبود ویتامین

ویتامین های مناسب برای افزایش وزن

بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن

تاثیر ویتامین ها بر چاق شدن صورت

روش مصرف مولتی ویتامین برای چاقی

عوارض مصرف خودسرانه مولتی ویتامین ها

سخن پایانی

 

ویتامین ها چه نقشی در بدن دارند؟

به ترکیبات آلی که بدن برای ادامه حیات به آن ها نیاز دارد، ویتامین گفته می شود. ویتامین در انواع مواد غذایی یافت می شود و دارای انواع مختلفی می باشد. هر یک از ویتامین ها نقشی را در بدن ایفا می کنند و وجود همه آن ها برای بدن ضروری می باشد.

اهمیت ویتامین ها به گونه ای است که عدم وجود یکی از آن ها در بدن، سبب آسیب دیدگی برخی از بافت ها می شود و گاهی موجب مرگ انسان خواهد شد. ویتامین ها عامل مهمی برای زنده بودن، رشد و سوخت و ساز بدن محسوب می شوند.

ویتامین ها چه نقشی در بدن دارند؟
ویتامین ها چه نقشی در بدن دارند؟

از این رو برای حفظ سلامت بدن، همه انسان ها باید به میزان کافی ویتامین دریافت کنند. شما باید ویتامین مورد نیاز بدن خود را از طریق مواد غذایی دریافت کنید. اما گاهی ویتامین مورد نیاز بدن از طریق تغذیه تامین نمی شود و لازم است تا فرد، مولتی ویتامین استفاده نماید.

مولتی ویتامین ها برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید هستند. اما سوال اینجاست که آیا این مولتی ویتامین ها برای افزایش وزن موثر می باشند؟ در ادامه مقاله همراه ما باشید تا تاثیر مولتی ویتامین بر افزایش وزن را بررسی کنیم و بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن را به شما معرفی نماییم.

پیشنهاد می کنیم از پست مولتی ویتامین بعد عمل اسلیو دیدن کنید.

انواع ویتامین ها

همان طور که بیان شد، انواع مختلفی از ویتامین ها وجود دارد که آن ها را می توان در دو دسته زیر تقسیم بندی کرد:

  • ویتامین های محلول در چربی
  • ویتامین های محلول در آب
انواع ویتامین ها
انواع ویتامین ها

ویتامین های محلول در چربی

ویتامین های محلول در چربی آن دسته از ویتامین هایی هستند که در سلول های چربی نهفته شده اند. ویتامین های محلول در چربی ویژگی های خاصی نسبت به ویتامین های محلول در آب دارند. از جمله این که مقدار اضافی آن ها در کبد و بافت های چربی ذخیره می شود و بدن تا ماه ها بعد می تواند از آن ها استفاده کند.

ویتامین های محلول در چربی
ویتامین های محلول در چربی

باید بدانید که مصرف بیش از حد ویتامین های محلول در چربی خطراتی را در پی دارد. زیرا بدن نمی تواند مقدار اضافی آن ها را از بدن دفع کند. در نتیجه در سطوح سمی تجمع می یابند و سبب آسیب دیدگی بافت هایی چون کبد می شوند.

معمولا چنین مسمومیتی در صورت مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها رخ می دهد زیرا با مصرف مواد غذایی سالم روزانه، ویتامین های محلول در چربی به میزان زیادی وارد بدن نمی شود. ویتامین های محلول در چربی شامل 4 نوع ویتامین A، D، E و K می باشد که هر یک از آن ها ویژگی های زیر را دارند:

ویتامین A (محلول در چربی):

ویتامین A با نام های شیمیایی رتینول، رتینال و چهار کاروتنوئید از جمله بتاکاروتن شناخته می شود. این ویتامین به صورت طبیعی در بسیاری از مواد غذایی به خصوص میوه ها و سبزیجات یافت می شود. ویتامین A نقش پررنگی را در بینایی، سیستم ایمنی بدن و تولید مثل ایفا می کند. علاوه بر این، سبب بهبود عملکرد بخش هایی نظیر قلب، ریه و کلیه خواهد شد.

به صورت کلی 2 نوع ویتامین A وجود دارد. اولی ویتامین A از پیش ساخته شده است که در موادی نظیر گوشت، مرغ، ماهی و محصولات لبنی یافت می شود. دومی نیز ویتامین A پروویتامین است که در موادی نظیر میوه ها، سبزیجات و دیگر محصولات گیاهی موجود است. کمبود ویتامین A معمولا سبب بروز بیماری های چشمی می شود و در مرحله حاد، نابینایی را به وجود می آورد.

ویتامین A (محلول در چربی):
ویتامین A (محلول در چربی):

منابع ویتامین A:

جگر، هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، تخم مرغ، زردآلو، طالبی، روغن جگر ماهی، کره، کلم بروکلی، کلم پیچ، اسفناج، شیر و …

اگر می خواهید با ویتامین ها صورت تپل و چاقی داشته باشید، بهترین ویتامین برای چاقی صورت را مطالعه کنید.

ویتامین D (محلول در چربی):

ویتامین D که با نام شیمیایی ارگوکلسیفرول و کوله کلسیفرول شناخته شده است، نقش مهمی را در جذب کلسیم ایفا می کند و سبب جلوگیری از بیماری های پوکی استخوان می شود.

با این حال بخش های مهم دیگری نظیر مغز نیز برای فعالیت صحیح خود به ویتامین D احتیاج دارند. سیستم ایمنی بدن نیز برای مقابله با ویروس ها و باکتری ها به این ویتامین نیاز دارد.

از دیگر مزایای این ویتامین در بدن می توان به جلوگیری از سرطان، جلوگیری از بیماری MS، کاهش روند افزایش وزن، بهبود اسپاسم و جلوگیری از آلزایمر اشاره کرد. کمبود این ویتامین مشکلات زیادی را به خصوص در استخوان ها و عضلات به وجود می آورد و سبب بروز مشکلات مغزی می شود.

معمولا ویتامین D از طریق اشعه خورشید وارد بدن می شود. با این حال مواد غذایی طبیعی بسیاری نیز ویتامین D دارند. میزان جذب ویتامین D از طریق خورشید تحت تاثیر عواملی نظیر افزایش سن، تیرگی پوست، ابر و دود قرار دارد و سبب کاهش این ویتامین در بدن می گردد.

از این رو از یک سنی به بعد، لازم است که مکمل ویتامین D مصرف شود. منابع ویتامین D: شیر، تخم مرغ، روغن جگر ماهی، خاویار و …

ویتامین E (محلول در چربی):

ویتامین E از دیگر ویتامین های محلول در چربی است که خاصیت آنتی اکسیدانی آن مشهور می باشد. ویتامین E برای جلوگیری و درمان بسیاری از بیماری ها موثر عمل می کند.

ویتامین E (محلول در چربی):
ویتامین E (محلول در چربی):

از جمله مهم ترین مزایای این ویتامین می توان به کاهش کلسترول، تقویت مو، تنظیم فشار خون، بهبود عملکرد قلب، تنظیم تولید هورمون ها، کمک به رشد جنین، تقویت بینایی، جلوگیری از کاهش وزن و … اشاره کرد.

منابع ویتامین E:

برخی از میوه ها، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، مغزیجات و آجیل، روغن های گیاهی و …

منابع ویتامین E:
منابع ویتامین E:

ویتامین K (محلول در چربی):

ویتامین K که با نام های شیمیایی فیلوکینون و مناکینون شناخته می شود، از جمله ویتامین های ضروری بدن می باشد. وظیفه اصلی این ویتامین در بدن لخته شدن خون است. از این رو کمبود آن در بدن مشکلات خونی بسیاری را به وجود می آورد. زیرا خون دیرتر لخته شده و اصطلاحا می بندد. علاوه بر این؛ اگر ویتامین K در بدن کم باشد، استخوان ها شکننده می شوند و فرد به پوکی استخوان دچار می گردد.

ویتامین K (محلول در چربی):
ویتامین K (محلول در چربی):

منابع ویتامین K:

لوبیا، توت فرنگی، سویا، انواع سبزیجات، تخم مرغ، گوشت و …

ویتامین های محلول در آب

ویتامین های محلول در آب، آن دسته از ویتامین هایی هستند که در آب حل می شوند و همیشه در دسترس سلول های بدن هستند. ویتامین های محلول در آب برخلاف ویتامین های محلول در چربی، در هیچ یک از بافت های بدن ذخیره نمی شوند.

در واقع مقدار اضافی این دسته از ویتامین ها از طریق ادرار به سرعت دفع می گردد. کلیه، مسئول دریافت مقدار مورد نیاز ویتامین های محلول در آب و دفع مقدار اضافی آن ها می باشد.

از این رو باید به صورت مکرر از طریق غذا وارد بدن شوند. با توجه به این که ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند، در نتیجه همانند ویتامین های محلول در چربی سمی نخواهند شد. از این رو مصرف زیاد آن ها نیز مشکلی را برای بدن به وجود نمی آورد.

اما بهتر است برخی از انواع آن ها مانند ویتامین C را به صورت معتدل مصرف کنید. ویتامین های محلول در آب چون خاصیت حل شوندگی در آب را دارند، بسیار راحت و سریع جذب جریان خون می شوند. زیرا بخش زیادی از بدن را آب تشکیل داده است. ویتامین های زیر در دسته ویتامین های محلول در آب قرار می گیرند:

ویتامین های گروه B (محلول در آب):

گروه ویتامین های B در دسته ویتامین های محلول در آب قرار دارند. وجود این گروه از ویتامین ها برای بدن ضروری می باشد زیرا آن ها انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند. از این رو کمبود هر یک از آن ها در بدن مشکلاتی نظیر بی حالی، کسلی، کم خونی، افسردگی و … را در پی دارد.

ویتامین های گروه B (محلول در آب):
ویتامین های گروه B (محلول در آب):

منابع ویتامین B:

تخم مرغ، انواع محصولات لبنی، غلات و …

ویتامین C (محلول در آب):

ویتامین C از جمله مهم ترین ویتامین های محلول در آب است که وجود آن برای بدن ضروی می باشد. این ویتامین، فشار خون را کنترل می کند و آهن مورد نیاز بدن را تامین می نماید.

از دیگر مزایای ویتامین C می توان به تقویت مو، جلوگیری از نقرس، حفظ سلامت قلب و … اشاره نمود. کمبود این ویتامین در بدن مشکلات زیادی از جمله بیماری اسکروی به وجود می آورد.

منابع ویتامین C:

سبزیجات، لیموشیرین، پرتقال، کیوی و …

منابع ویتامین C:
منابع ویتامین C:

کدام یک از ویتامین ها در بدن ساخته نمی شود؟f

باید بدانید برخی از ویتامین ها بدون ورود مواد غذایی به بدن تامین می شوند. به طور مثال بخش زیادی از ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق نور خورشید که به پوست ساطع می شود، تامین می گردد. از این رو افرادی که روزانه در معرض نور خورشید قرار می گیرند، ویتامین D مورد نیاز بدن آن ها تامین می شود.

باید بدانید که ویتامین D از طریق خورشید تنها در صورت ساطع شدن مستقیم نور خورشید امکانپذیر است و مثلا از پشت شیشه ویتامین D دریافت نمی شود.

علاوه بر این، باکتری های موجود در روده بزرگ مقداری ویتامین K تولید می کنند که سلول های بدن می توانند آن را مورد استفاده قرار دهند. بنابراین افراد اگر ویتامین K را از طریق غذا نیز دریافت نکنند، مشکلی از لحاظ کمبود این ویتامین برای بدن به وجود نمی آید.

به جز ویتامین K و ویتامین D بدن نمی تواند ویتامین دیگری را به صورت خود به خود تامین کند. از این رو لازم است تا ویتامین های مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی، انواع میوه ها و سبزیجات دریافت شود. حتی اگر فردی ویتامین D را از طریق نور خورشید دریافت نمی کند، لازم است از طریق مواد غذایی یا مکمل، آن را برای بدن تامین نماید.

عوارض کاهش ویتامین در بدن چیست؟

ویتامین های محلول در چربی در کبد و ویتامین های محلول در آب به مقدار کمی در کلیه ذخیره می شوند. اما ویتامین های محلول در چربی به مقدار بسیار زیاد به مدت چندین ماه در کبد ذخیره می شوند و این قابلیت سبب می شود تا چند ماه بعد از ورود ویتامین ها به بدن، ویتامین مورد نیاز بدن تامین باشد.

به طور مثال ویتامین A به طور متوسط 10 ماه و ویتامین D به مدت 4 ماه بدون مصرف هرگونه مواد غذایی یا مکملی در کبد ذخیره می شوند و بدن نیازی به دریافت این ویتامین ها طی این مدت نخواهد داشت.

اما ویتامین های محلول در آب طی چند روز یا حداکثر یک هفته در بدن ماندگاری دارند و بعد از آن در صورت عدم دریافت مجدد ویتامین، شاهد بروز علائم کمبود ویتامین خواهیم بود.

عوارض کاهش ویتامین در بدن چیست؟
عوارض کاهش ویتامین در بدن چیست؟

سلول های بدن ما به همه انواع این ویتامین ها به صورت روازنه نیاز دارند

سلول های بدن ما به همه انواع این ویتامین ها به صورت روازنه نیاز دارند و این نیاز را از طریق ویتامین های ذخیره شده در کبد و کلیه به دست می آورند. در صورتی که ویتامین ها برای سلول های بدن در دسترس نباشند، مشکلات زیادی در سیستم کلی بدن به وجود می آید و بیماری های مختلف بزرگ و کوچکی بروز پیدا خواهند کرد.

در صورتی که افراد در برنامه روزانه خود درشت مغذی نداشته باشند، باید منتظر علائم کمبود ویتامین در بدن خود باشند.

هر یک از بخش های مختلف بدن یک نوع ویتامین را برای ادامه حیات و حفظ عملکرد خود نیاز دارند. در واقع ویتامین ها حکم بنزین را برای بافت ها دارند. در صورت عدم وجود ویتامین ها، اجزای مختلف بدن دیگر عملکرد خود را به درستی نمی توانند انجام دهند.

سلول های بدن ما به همه انواع این ویتامین ها به صورت روازنه نیاز دارند
سلول های بدن ما به همه انواع این ویتامین ها به صورت روازنه نیاز دارند

کمبود ویتامین در بدن ممکن است در اثر پیروی از یک برنامه غذایی برای کاهش وزن یا افزایش وزن باشد. توصیه می شود برای کاهش وزن یا افزایش وزن، از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید تا بدن دچار کمبود ویتامین نگردد.

حتی افراد می توانند از بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن یا کاهش وزن استفاده کنند تا به نتایج مطلوب از کاهش وزن برسند. برخی از ویتامین ها خاصیت افزایش اشتها دارند که بسیار مناسب برای افزایش وزن می باشند. در بخش های بعدی، بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن را معرفی خواهیم کرد.

جدول مقدار مصرف ویتامین ها

شاید برای شما سوال پیش بیاید که روزانه چه مقدار باید ویتامین مصرف کنید تا بدن دچار کمبود ویتامین نشود. باید بدانید که میزان مصرف ویتامین به معیارهای مختلفی نظیر جنسیت، سن، وزن و سیستم بدنی بستگی دارد و در هر فرد متفاوت است.

به طور مثال هر چقدر جثه فردی بزرگ تر باشد، به ویتامین بیشتری نیاز دارد. علاوه بر این؛ کودکانی که در حال رشد هستند، نیاز بیشتری به ویتامین نسبت به افراد بزرگسال دارند. علاوه بر این، نیاز به ویتامین بیشتر در افراد ورزشکار و زنان باردار احساس می شود.

جدول مقدار مصرف ویتامین ها
جدول مقدار مصرف ویتامین ها

افرادی نیز که دچار بیماری های جزئی یا طولانی می شون،د به ویتامین بیشتری نیاز دارند تا بدن آن ها به حالت طبیعی باز گردد. طبق تحقیقات صورت گرفته، مشخص شده است که زنان باردار و کودکان در سن رشد به ویتامین D بیشتری نیاز دارند که این ویتامین بیشتر از طریق مصرف مکمل ها باید تامین گردد.

در جدول زیر، مقدار مصرف انواع ویتامین ها برای افراد بالای 19 سال معرفی شده است. در صورتی که در یکی از شرایط بالا قرار گرفتید، میزان مصرف ویتامین را تحت نظر متخصص تغذیه افزایش دهید.

همان طور که می دانید، مصرف بیش از حد ویتامین ها نیز به بخش های مختلف بدن آسیب می رساند. پس در محدوده مقادیر زیر، ویتامین مصرف کنید:
نام ویتامینمقدار مصرف برای زنانمقدار مصرف برای مردان
ویتامین A700 میکرو گرم900 میکرو گرم
ویتامین B11.1 میلی گرم1.2 میلی گرم
ویتامین B21.1 میلی گرم1.3 میلی گرم
ویتامین B314 میلی گرم16 میلی گرم
ویتامین B55 میلی گرم5 میلی گرم
ویتامین B61.3 میلی گرم1.3 میلی گرم
ویتامین B730 میلی گرم30 میلی گرم
ویتامین B9400 میکرو گرم400 میکرو گرم
ویتامین B122.4 میکرو گرم2.4 میکرو گرم
ویتامین C75 میلی گرم90 میلی گرم
ویتامین E15 میلی گرم15 میلی گرم
ویتامین D15 میکرو گرم15 میکرو گرم
ویتامین K90 میکرو گرم120 میکرو گرم

فرق ویتامین با مولتی ویتامین چیست؟

امروزه مولتی ویتامین ها و مکمل های زیادی با هدف رفع کمبود انواع ویتامین در بدن ساخته شده است که مورد استفاده بسیاری از مردم برای تامین ویتامین مورد نیاز بدن قرار می گیرد.

مکمل های ویتامین را از انواع مواد غذایی می سازند و در قالب پودر یا قرص مورد استفاده قرار می گیرد. اما مولتی ویتامین ها ترکیب چند نوع ویتامین می باشد که در قالب یک قرص فشرده است و مورد استفاده قرار می گیرد.

اما مکمل ویتامین فقط دارای یک نوع ویتامین می باشد. مولتی ویتامین ها با اهداف مختلفی ترکیب می شوند و در بازار نیز انواع زیادی از مولتی ویتامین ها وجود دارد.

فرق ویتامین با مولتی ویتامین چیست؟
فرق ویتامین با مولتی ویتامین چیست؟

مولتی ویتامین ها کاربردهای زیادی دارند و برخی از آن ها برای افزایش وزن موثر هستند. افرادی که از کمبود وزن رنج می برند، می توانند با مصرف بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، کمبود وزن خود را جبران کنند و به وزن ایده آل دست یابند.

برخی از افراد تصور می کنند با مصرف یک قرص مولتی ویتامین که انواع ویتامین ها در آن جای دارد، می توانند کمبود مواد مغذی در بدن را جبران کنند

برخی از افراد تصور می کنند با مصرف یک قرص مولتی ویتامین که انواع ویتامین ها در آن جای دارد، می توانند کمبود مواد مغذی در بدن را جبران کنند. در این شرایط تصور می کنند نیازی نیست تا به تغذیه خود توجهی داشته باشند و انواع مواد غذایی مغذی را مصرف کنند.

اما باید بدانید که مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها به بدن آسیب می رساند. مواد مغذی و ویتامین های موجود در مواد غذایی راحت تر جذب بدن می شوند.

در واقع شما به جای مصرف مولتی ویتامین ها برای تامین مواد مغذی بدن، باید از یک برنامه غذایی متعادل و متنوع که حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات است، پیروی کنید. این نوع روش دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن را، تمام مراکز بهداشتی در سراسر دنیا توصیه می کنند.

در واقع متخصصان، مکمل ها و مولتی ویتامین های مخصوص را برای افرادی که در شرایط خاصی قرار دارند، تجویز می کنند. برای افرادی که در شرایط بارداری، رژیم غذایی محدود، کهولت سن، بیماری خاص، مصرف داروهای خاص و سوء تغذیه قرار دارند، مصرف مولتی ویتامین ها ضروری است.

متخصصان تغذیه برای افرادی که دچار کمبود وزن هستند نیز مولتی ویتامین تجویز می کنند. مصرف بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن می تواند کمبود وزن شما را نیز جبران کند.

نکات مراقبتی در خصوص مصرف مولتی ویتامین ها

در صورتی که اقدام به مصرف مولتی ویتامین می کنید، باید به نکاتی در خصوص مصرف آن ها توجه داشته باشید.

نکته اول این که بیشتر از دوز تجویز شده مصرف نکنید. مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها، به اجزای داخلی بدن آسیب می رساند.

برخی از داروها با مولتی ویتامین ها تداخل دارند که لازم است در صورت مصرف همزمان آن ها، با پزشک متخصص مشورت نمایید.

برخی از ویتامین ها در صورتی که به صورت همزمان مصرف شوند، جذب یک ویتامین خاص دیگر را مهار می کنند. بنابراین در خصوص مصرف هر گونه مکملی، با پزشک مشورت نمایید.

نکات مراقبتی در خصوص مصرف مولتی ویتامین ها
نکات مراقبتی در خصوص مصرف مولتی ویتامین ها

کمبود وزن

امروزه به دلیل سبک زندگی اشتباه و افزایش مصرف غذاهای ناسالم، شاهد افزایش آمار چاقی در جهان هستیم. اما این تنها آمار چاقی نیست که نگران کننده است. زیرا بسیاری از افراد در دنیا با مشکل کمبود وزن و سوء تغذیه نیز مواجه هستند.

کمبود وزن، مشکلات و عوارض خاصی را به دنبال دارد. کمبود وزن، دلایل مختلفی دارد و عمدتا به دلیل ژنتیک و وراثت می باشد. پیدا کردن دلیل کمبود وزن به شما در روند افزایش وزن و رسیدن به اندامی ایده آل کمک می کند.

بسیاری از متخصصان معتقدند که مصرف مولتی ویتامین ها به افزایش وزن کمک می کند. در بخش های بعدی، همراه ما باشید تا بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن را معرفی کنیم.

شما با استفاده از شاخص توده بدنی یا  BMIکه معیار اندازه گیری وزن جهانی می باشد، می توانید بررسی کنید که وزنتان در چه محدوده ای قرار دارد. این شاخصه بر اساس قد و وزن به دست می آید و وزن افراد را بر اساس جثه و قد آن ها مورد بررسی قرار می دهد.

افرادی که BMI آن ها در محدوده بین 18.5 تا 24.9 قرار دارد، وزن نرمالی دارند و نیازی نیست تا برای کاهش یا افزایش وزن اقدامی انجام دهند. اما افرادی که BMI آن ها کمتر از 18.5 است، دچار کمبود وزن می باشند و لازم است که برای حفظ سلامت بدن و داشتن اندامی زیبا، اقدام به افزایش وزن نمایند.

بهتر است روند افزایش وزن خود را تحت نظر یک متخصص تغذیه انجام دهید. اما قبل از آن بهتر است با دلایل کمبود وزن آشنا شوید و در صدد رفع آن ها بر آیید.

با ادامه مقاله بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، ما را همراهی نمایید.

دلایل کمبود وزن چیست؟

علت کاهش وزن شما بسیار مهم است زیرا می تواند یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب شود. اما در موارد بسیاری، کمبود وزن علتی جز ژنیتک ندارد. با این حال علت اصلی کمبود وزن شما باید بررسی شود تا در صورت وجود بیماری یا عاملی خاص، مشکل بر طرف گردد. از جمله دلایل کمبود وزن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کم اشتهایی عصبی:

برخی از افرادی که به کم اشتهایی عصبی یا آنورکسیا مبتلا هستند، تصور می کنند که در معرض ابتلا به چاقی قرار گرفته اند و به طور دائم از چاق شدن هراس دارند. از این رو اشتهای آن ها به شدت کاهش می یابد.

به طوری که گاهی فرد، دچار 15 کیلوگرم کاهش وزن می شود. چنین افرادی حتی با فعالیت های ورزشی زیاد و مصرف ملین ها سعی در کاهش وزن خود دارند تا به آرامش ذهنی برسند.

این بیماری بسیار خطرناک است زیرا حساسیت های بیش از حد بیمار، سبب کاهش مواد مغذی و ویتامین ها در بدن می شود که این موضوع گاهی مرگ بیمار را به همراه دارد. برای رفع چنین مشکلی، بیماران لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند.

ژنیتک:

ژنیتک عاملی است که هم در چاقی و هم در کمبود وزن نقش دارد. کمبود وزن در برخی از افراد، علتی به جز ژنیتک ندارد. ژنتیک روی هورمون های بدن تاثیر می گذارد و سبب می شود تا میزان سوخت و ساز بدن زیاد باشد.

علاوه بر این، عدم جذب مواد مغذی می تواند تحت تاثیر ژنیتک باشد. در این صورت فرد دچار کمبود وزن خواهد بود. مصرف بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن گزینه خوبی برای درمان کمبود وزن ناشی از ژنیتک می باشد.

پرکاری تیروئید:

گاهی علت کمبود وزن، ناشی از بیماری پرکاری تیروئید می باشد. غده تیروئید که مسئول تولید هورمون تیروکسین است، گاهی به عنوان رهبر ارکستر بدن از آن یاد می شود. زیرا تولید به اندازه هورمون تیروکسین، رابطه مستقیمی با حفظ سلامت بدن و عملکرد صحیح سیستم متابولیسم دارد.

در صورتی که مشکلی در عملکرد غده تیروئید به وجود بیاید، کل سیستم بدن دچار مشکلاتی می شوند. منظور از پرکاری تیروئید این است که غده تیروئید بیش از حد هورمون ترشح کند. در این صورت ضربان قلب افزایش می یابد و درجه حرارت بدن زیاد می شود.

در چنین شرایطی سوخت و ساز افزایش می یابد و نیاز بدن به انرژی بیشتر می شود. حال اگر انرژی مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی تامین نگردد، بدن از بافت های چربی ذخیره شده استفاده می کند که در نهایت سبب کاهش وزن شدید در بیمار می شود.

پرکاری تیروئید:
پرکاری تیروئید:

در صورتی که کاهش وزن شما همراه با علائم پرکاری تیروئید نظیر خستگی، عصبانیت، تعریق زیاد، تب، افزایش ضربان قلب، اگزوفتالموس (کره چشم برآمده) و … باشد، لازم است تا برای انجام آزمایش، به پزشک مراجعه کنید.

سلیاک:

سلیاک نوعی بیماری است که در اثر حساسیت به گلوتن به وجود می آید. گلوتن که همان پروتئین گندم است، در برخی از افراد حساسیت به وجود می آورد و سبب ایجاد مشکلات گوارشی می شود که طی آن مواد غذایی در بدن بیمار جذب نمی شود.

این بیماری عوارضی نظیر کاهش تراکم استخوان، اسهال و کاهش وزن شدید را به همراه دارد. بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، از آن بی اطلاع می باشند. تشخیص این بیماری بسیار سخت است و لازم است که یک متخصص ماهر آن را بررسی کند.

دیابت:

دیابت یک بیماری عجیب در بدن است که نشانه ها و عوارض زیادی را در پی دارد. البته اگر دیابت کنترل شده باشد، بیمار می تواند به زندگی عادی خود ادامه دهد. اما اگر دیابت تشخیص داده نشده و کنترل نشود، می تواند کاهش وزن را به همراه داشته باشد.

در این بیماری، انسولین کافی برای تجزیه کربوهیدرات و تبدیل آن به انرژی وجود ندارد. از این رو بدن، انرژی خود را از بافت های چربی و عضلات تامین می کند. بسیاری از افرادی که کمبود وزن دارند، به احتمال زیاد مبتلا به دیابت پنهان می باشند.

سرطان:

سرطان بیماری سختی است که تمام اجزای بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد. تومورهای سرطانی برای ادامه حیات نیاز به انرژی و کالری زیادی دارند. بیمارانی که به سرطان مبتلا هستند، معمولا تحت شیمی درمانی و مصرف داروهای قوی قرار دارند.

به همین دلیل دچار بی اشتهایی می شوند. تومورهای سرطانی نیز در این شرایط انرژی خود را از بافت های چربی و عضلاتی تامین می کنند. به همین دلیل در افرادی که به سرطان مبتلا می شوند، می بینیم که دچار کاهش وزن سریع و ناگهانی می شوند.

سل:

سل یک بیماری نادر است و معمولا در بخش های آفریقای جنوبی مشاهده می شود. با این حال در ایران نیز گزارشاتی مبنی بر بیماری سل گزارش می شود. سل یک بیماری عفونی است و سبب تحریک سلول های بدن می شود.

این بیماری کاهش وزن ناگهانی را در بیماران به وجود می آورد. بیماری سل با علائمی نظیر سرفه، تعریق شبانه، خستگی، بی قراری و کاهش وزن شدید بروز پیدا می کند.

سل:
سل:

ایدز:

ایدز که یک نوع بیماری ویروسی است که می تواند سلول های چربی و عضلات را تحت تاثیر خود قرار دهد وآن ها را تحلیل کند. وزن بیماران مبتلا به این ویروس به تدریج کاهش می یابد. در صورتی که مشکوک به مبتلا به ایدز هستید و علائم این بیماری را دارید، بهتر است برای انجام تست ایدز، به مراکز درمانی معتبر مراجعه کنید.

مصرف دارو:

مصرف برخی از داروها در کاهش وزن ناگهانی موثر هستند. برخی از داروها روی اشتها اثر منفی می گذارند یا میزان سوخت و ساز را در بدن افزایش می دهند. در صورتی که تحت مصرف دارویی جدید هستید و دچار کاهش وزن شده اید، بهتر است مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید تا در صورت امکان، داروهایی برای شما جایگزین شوند.

فعالیت بدنی زیاد:

برخی از افراد با توجه به موقعیت شغلی یا رشته ورزشی که دنبال می کنند، فعالیت بدنی بیش از اندازه خواهند داشت. این موضوع سبب افزایش سوخت و ساز در بدن و نیاز به کالری بیشتر می شود. در این صورت اگر کالری مورد نیاز بدن دریافت نشود، فرد دچار کاهش وزن خواهد شد.

استرس زیاد:

استرس در برخی از افراد سبب افزایش وزن و در برخی دیگر از افراد منجر به کاهش وزن می گردد. برخی از افراد که به صورت مکرر در موقعیت استرس زا قرار می گیرند، اشتهای خود را از دست می دهند و یا درگیر نگرانی ها و مشکلات خود می شوند و کالری کمتری مصرف می کنند. در این صورت به تدریج وزن خود را از دست می دهند.

کمبود آنزیم های بدن:

گاهی کاهش وزن به سبب مشکلات گوارشی نظیر کمبود آنزیم های گوارشی یا اسید معده رخ می دهد. کمبود آنزیم های گوارشی مانع از هضم صحیح و جذب مواد غذایی می شود. اشتهای افرادی که مشکلات گوارشی زیاد و مشکلات معده دارند، کاهش می یابد. در این صورت شاهد کاهش وزن خود خواهند بود.

با ادامه مقاله بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، همراه ما باشید.

کمبود آنزیم های بدن:
کمبود آنزیم های بدن:

عوارض کمبود وزن چیست؟

بسیاری از افراد تصور می کنند این چاقی است که عوارض و بیماری هایی را به وجود می آورد و افراد لاغر در امنیت کامل به سر می برند. اما باید گفت که کمبود وزن شدید نیز به اندازه چاقی خطرناک است و سبب ایجاد بیماری های مختلفی در بدن می شود. از جمله عوارض کمبود وزن در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شکستن استخوان ها:

کم بودن سلول های چربی در بدن، سبب آسیب دیدگی جدی به استخوان ها می شود. کودکان و بزرگسالانی که در معرض کمبود وزن قرار دارند، از استخوان های ضعیفی برخوردار هستند. به طوری که با کوچک ترین ضربه دچار شکستگی استخوان می شوند.

آسیب دیدگی استخوان در زنان بسیار لاغر بیشتر دیده می شود. زیرا کمبود سلول های چربی سبب کاهش تولید استروژن نیز می شود که سلامت کلی بدن زنان را به خطر می اندازد. افرادی که وزن بسیار کمی دارند، در معرض ابتلا به آتروز نیز قرار دارند.

با ادامه مقاله بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، با ما همراه باشید.

بیماری های قلبی:

بیماری های قلبی از دیگر عوارض جدی کمبود وزن می باشد و تهدید بزرگی برای زندگی محسوب می شود. احتمال بروز بیماری های قلبی در افراد لاغر که در سنین میانسالی قرار دارند، زیاد است.

سقط جنین:

کمبود وزن، احتمال سقط جنین را تا 70 درصد افزایش می دهد. سقط جنین به دلیل کمبود استروژن در بدن زنان می باشد. زیرا بدن برای تولید استروژن، به سلول های چربی نیاز دارد.

علاوه بر این؛ زنان بسیار لاغری که باردار می شوند، حالت تهوع و استفراغ بیشتری را تجربه می کنند که این موضوع سبب سوء تغذیه و کم آبی شدید می شود. در نتیجه سلامت مادر و جنین در معرض خطر خواهد بود.

افسردگی:

افرادی که دچار کمبود وزن هستند، اغلب دچار افسردگی خواهند شد و از حضور در اجتماع امتناع خواهند کرد. طی تحقیقاتی، افرادی که دچار کمبود وزن شدید هستند، 12 درصد بیشتر از مردم عادی تصمیم به خود کشی می گیرند.

افسردگی در افراد بسیار لاغر به دلیل کاهش تولید هورمون سروتونین به وجود می آید که مختص به احساس شادی در مغز می باشد. علاوه بر این؛ افراد بسیار لاغر نمی توانند لباس های مورد علاقه خود را به تن کنند که این موضوع، برای آن ها بسیار ناراحت کننده است.

بیماری ریوی:

یکی دیگر از عوارض کمبود وزن شدید، بروز بیماری های ریوی به خصوص در زنان میانسال می باشد. عملکرد سیستم ایمنی بدن با کمبود وزن کاهش می یابد. با کاهش تولید استروژن، عملکرد سیستم ایمنی بدن ضعیف تر می شود که این موضوع منجر به بروز بیماری هایی نظیر آسم و برونشیت ریه می گردد.

ناباروری در مردان:

کمبود وزن تنها بر زنان تاثیر نمی گذارد و سبب ناباروری در مردان نیز می گردد. زیرا با کمبود وزن شدید، میزان و کیفیت اسپرم ها کاهش می یابد. طی مطالعات زیادی، ثابت شده است که مردان بسیار لاغر، یک سوم افراد معمولی اسپرم تولید می کنند.

کاهش عملکرد روده:

در اثر کمبود وزن شدید، حرکات روده کند می شود. در این صورت میزان ماندگاری غذا در معده افزایش می یابد. ماندگاری زیاد غذا در معده مشکلاتی را به وجود می آورد. این موضوع سبب کاهش اشتها نیز می شود. زیرا معده تقریبا همیشه پر است. همین موضوع سبب کاهش وزن بیشتر در افراد لاغر می شود.

سلامت پوست و مو:

کاهش وزن شدید سبب می شود تا موهای پرز مانندی به نام لانوگو در بخش های مختلفی از بدن رشد کنند. لانوگو در بخش هایی مانند صورت، شکم، پشت و بازوها رخ می دهد.

همچنین افراد لاغر در اثر کاهش دریافت مواد مغذی، دچار ریزش موی شدید در موهای سر می شوند. پوست نیز تحت تاثیر کاهش وزن شدید، خشک می شود و رنگ نارنجی به خود می گیرد.

اختلال خواب:

افرادی که وزن بسیار کمی دارند، از کیفیت خواب خوب، بهره مند نیستند. کاهش مصرف مواد مغذی و عدم مصرف کالری مورد نیاز بدن، سبب بروز اختلالات در خواب می شود.

اختلال خواب:
اختلال خواب:

با ادامه مقاله بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، همراه شماهستیم.

ارتباط کاهش وزن با کمبود ویتامین

ممکن است که کاهش وزن شما ناشی از عدم دریافت کافی ویتامین ها و مواد مغذی باشد. در صورتی که افراد از برنامه غذایی ناسالمی پیروی کنند، مواد مغذی و ویتامین کافی وارد بدن آن ها نمی شود.

همان طور که در بخش های قبلی بیان شد، در اثر کاهش دریافت انواع ویتامین ها، بیماری های مختلفی به وجود می آید. این بیماری ها می توانند سبب کاهش وزن و مشکلات ناشی از آن شوند.

معمولا کاهش وزن در اثر کمبود ویتامین C و ویتامین B12 رخ می دهد

معمولا کاهش وزن در اثر کمبود ویتامین C و ویتامین B12 رخ می دهد. با کاهش دریافت این ویتامین ها، بدن دچار کم خونی می شود که این کم خونی می تواند عاملی بر کاهش وزن باشد. زیرا با کم شدن خون در بدن، مشکلاتی نظیر ضعف عضلانی، ضربان قلب نامنظم، سرگیجه، تنگی تنفس و … رخ می دهد که در نهایت سبب کاهش وزن خواهد شد.

علاوه بر این، عدم دریافت انواع ویتامین ها سبب اختلال در عملکرد سیستم متابولیسم می شود که این اختلال، اثر مستقیم بر کاهش وزن بدن خواهد داشت. کمبود روی که سبب کاهش اشتهای شدید می شود، از دیگر دلایل کاهش وزن تدریجی بدن می باشد.

با بررسی تاثیر انواع ویتامین ها بر سیستم متابولیسم و اشتها ،به درک عمیقی از رابطه کمبود وزن و کاهش دریافت ویتامین ها رسیده ایم. در نتیجه اگر افرادی که دچار کمبود وزن هستند، برنامه غذایی سالمی داشته باشند و انواع ویتامین ها را دریافت کنند، از کاهش وزن شدید جلوگیری می کنند.

علاوه بر این؛ چنین افرادی می توانند با مصرف مکمل ها و مولتی ویتامین ها، مشکل اشتها و متابولیسم بدن خود را برطرف نمایند تا وزن، روند افزایشی به خود بگیرد. در این راستا، بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن باید مصرف گردد تا مشکل کمبود وزن برطرف شود.

ویتامین های مناسب برای افزایش وزن

در بخش قبلی به این نتیجه رسیدیم که با شروع مصرف ویتامین ها و مکمل های ویتامین، می توان وزن را صعودی کرد. بسیاری از متخصصان معتقدند که با مصرف ویتامین های خاصی می توان به افزایش وزن و عضله سازی کمک کرد. اما سوال اینجاست که کدام ویتامین ها برای افزایش وزن، عملکرد بهتری دارند؟

از جمله ویتامین ها و مواد مغذی موثر بر افزایش اشتها و افزایش وزن، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویتامین های مناسب برای افزایش وزن
ویتامین های مناسب برای افزایش وزن

تاثیر ویتامین E بر چاقی:

ویتامین E که یک ویتامین محلول در چربی است، به روند افزایش وزن وعضله سازی کمک شایانی می کند. این ویتامین به مقدار زیادی در مواد غذایی یافت می شود که شما می توانید با تغذیه مناسب، آن را دریافت کنید.

به طور مثال انواع آجیل ها، برخی میوه ها، غذاهای دریایی، روغن های گیاهی و … سرشار از ویتامین E هستند. اما همان طور که بیان شد، مصرف بیش از حد ویتامین های محلول در چربی به خصوص مکمل ها، سلامت کبد را به خطر می اندازد.

برای بهره مندی از خواص ویتامین E برای عضله سازی و چاقی، توصیه می شود روغن آن را روی پوست مناطق مورد نظر ماساژ دهید تا به نتایج مطلوبی دست یابید و سلامت کبد را به خطر نیندازید.

تاثیر گروه ویتامین های B بر چاقی:

گروه ویتامین های B که انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند، در جلوگیری از کاهش وزن و افزایش چربی در بدن موثر هستند. ویتامین B از طریق جذب کربوهیدرات، پروتئین و چربی، انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند.

در صورتی که جذب این گروه های غذایی از طریق ویتامین های گروه B افزایش یابد، روند افزایش وزن صعودی می شود. گروه ویتامین های B که در دسته ویتامین های محلول در آب قرار دارند، در صورت مصرف زیاد، آسیبی به بدن نمی رسانند زیرا به سرعت از بدن دفع می شوند. از این رو با افزایش مصرف این گروه از ویتامین ها، می توانید به روند افزایش وزن کمک کنید.

تاثیر ویتامین D بر چاقی:

ویتامین D به عنوان یک ویتامین موثر برای افزایش وزن شناخته شده است. زیرا علاوه بر کمک به استحکام استخوان ها، سبب عضله سازی در بدن می شود. با این حال چون ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است، در مورد مصرف مکمل های آن باید احتیاط شود.

تاثیر ویتامین C بر چاقی:

ویتامین C از دیگر ویتامین هایی است که به روند افزایش وزن و عضله سازی کمک می کند. این ویتامین تاثیر مستقیم بر عملکرد سوخت و ساز در بدن دارد و سبب بهبود آن می شود.

ویتامین C معمولا در قالب قرص جوشان مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف زیاد این ویتامین نیز مشکلاتی را در پی دارد که لازم است به میزان مصرف آن توجه شود.

تاثیر کلسیم بر چاقی:

کلسیم از جمله مواد مغذی مورد نیاز بدن است که در کنار ویتامین ها می تواند سبب چاقی و افزایش وزن شود. کلسیم غذای اصلی استخوان ها است. با این حال از تضعیف ماهیچه ها و عضلات پیشگیری می کند.

ثابت شده است که مصرف به اندازه کلسیم کمک شایانی به روند افزایش وزن می کند. برخی از افراد برای عضله سازی، اقدام به ماساژ دادن پوست با شیر می کنند که اقدامی موثر برای افزایش حجم عضلات می باشد.

تاثیر منیزیم بر چاقی:

منیزیم ماده مغذی دیگری است که وجود آن برای کنترل قند خون و فشار خون ضروری می باشد. منیزیم برای افزایش استحکام استخوان ها و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز لازم می باشد.

مزایای منیزیم در اینجا ختم نمی شود زیرا برای افزایش وزن نیز موثر عمل می کند. این ماده مقوی را می توانید با مصرف حبوبات، میوه ها، سبزیجات و آجیل دریافت کنید.

تاثیر زینک بر چاقی:

زینک از دیگر مواد مغذی مفید برای افزایش وزن می باشد که با مصرف مداوم آن تاثیر شگفت انگیز آن را بر افزایش وزن خواهید داد. از دیگر مزایای مهم زینک می توان به تقویت مو اشاره کرد. زینک با تاثیر بر افزایش اشتها، موجب افزایش سلول های چربی در بدن می گردد.

تاثیر زینک بر چاقی:
تاثیر زینک بر چاقی:

بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن

همان طور که در بخش های قبلی بیان شد، تفاوت عمده ای میان مولتی ویتامین و مکمل های ویتامین وجود دارد. ما مهم ترین ویتامین ها و مواد مغذی را برای افزایش وزن معرفی کردیم.

شما می توانید با انتخاب بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن که ترکیبی از ویتامین ها و برخی مواد مغذی هستند، روند افزایش وزن خود را تسریع ببخشید.

نکته مهمی که در خصوص افزایش وزن با مولتی ویتامین ها باید بدانید، این است که مصرف مولتی ویتامین به تنهایی نمی تواند سبب افزایش وزن و عضله سازی شود.

در واقع مصرف مولتی ویتامین ها برای افزایش وزن موثر است اما به تنهایی کارآمد نمی باشد. در خصوص افزایش وزن بهتر است علت و ریشه کاهش وزن بررسی و رفع شود تا مولتی ویتامین ها موثر واقع شوند.

عوامل کاهش وزن نظیر تاثیر داروها، پر کاری تیروئید و انواع دیگر بیماری ها سبب جلوگیری از افزایش وزن می شوند. از این رو بهتر است ابتدا ریشه کاهش وزن مشخص شود و تحت نظر یک پزشک متخصص برطرف گردد. علاوه بر این؛ لازم است تا در کنار مصرف بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، از یک برنامه غذایی مخصوص پیروی شود تا افزایش وزن صورت بگیرد.

مولتی ویتامین در صورتی موجب افزایش اشتها و افزایش وزن می شود که بدن دچار کمبود ویتامین باشد

دقت داشته باشید که مولتی ویتامین در صورتی موجب افزایش اشتها و افزایش وزن می شود که بدن دچار کمبود ویتامین باشد. در واقع یکی از نشانه های کمبود ویتامین، لاغری و کاهش حجم عضلات است که این کاهش وزن قرار است با جبران ویتامین ها برطرف گردد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه های بریتانیا، افراد لاغری که مولتی ویتامین مصرف می کنند، در روند افزایش وزن نسبت به سایر افرادی که مولتی ویتامین مصرف نمی کنند، قرار می گیرند.

مولتی ویتامین هایی که در آن ها ویتامین D، ویتامین C، ویتامین E، گروه ویتامین های B، کلسیم و منیزیم وجود دارد، برای افزایش وزن بسیار مفید هستند. لیست بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن موجود در بازار، شامل موارد زیر می باشد:

مولتی ویتامین مینرال ادونسیس:

مولتی ویتامین مینرال علاوه بر داشتن انواع ویتامین ها و مواد مغذی، دارای عصاره جینسینگ می باشد.

عصاره جینسینگ دارای خواص بسیاری می باشد و در کنار کمک به افزایش وزن، سبب حفظ سلامت بخش های مختلفی از بدن می گردد. تاثیر اصلی مولتی ویتامین مینرال، بر افزایش اشتها می باشد. مواد موجود در این مولتی ویتامین با تامین انرژی مورد نیاز بدن، سبب رفع خستگی ها و بی حوصلگی ها می شود.

مکمل زینک پلاس:

همان طور که در بخش قبلی بیان شد، زینک تاثیر زیادی بر افزایش وزن دارد. زیرا اشتها را به شدت افزایش می دهد. در مولتی ویتامین زینک پلاس، مقدار زیادی ویتامین های گروه B ترکیب شده اند.

از این رو مصرف این مولتی ویتامین اشتها را بسیار زیاد می کند و از این طریق سبب درمان کمبود وزن می شود. این مولتی ویتامین که به صورت شربت یا قرص تولید و توزیع می شود، باید در میزان دوز مشخصی مصرف گردد.

مکمل زینک پلاس:
مکمل زینک پلاس:

مولتی ویتامین کامپلیت یوروویتال:

این مولتی ویتامین دارای ترکیبات زیادی از انواع ویتامین ها و مواد مغذی می باشد که ترکیب اصلی آن، گروه ویتامین های B می باشد. این مولتی ویتامین نیز با تاثیر بر اشتها، افزایش وزن سریعی را حاصل می کند.

مولتی ویتامین کامپلیت همچنین سبب بهبود عملکرد سیستم متابولیسم می شود و از این طریق از کاهش وزن سریع جلوگیری می کند. این مولتی ویتامین برای حفظ سلامت پوست و مو نیز مفید می باشد.

دیلی ویتامین سایتک نوتریشن:

این نوع مولتی ویتامین نیز با داشتن ریزمغذی های بسیار، اثر افزایش اشتها دارد و از این طریق افزایش وزن را به وجود می آورد. این مولتی ویتامین همچنین سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. در نتیجه برای حفظ سلامت ارگان های بدن نیز مفید عمل می کند.

سیمودیلی:

این نوع مولتی ویتامین که سرشار از روی می باشد، اثر زیادی بر روند افزایش وزن دارد. روی و دیگر ترکیباتی که در این مولتی ویتامین وجود دارد، سبب تقویت مغز، افزایش سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت پوست و مو شده است.

سیمودیلی:
سیمودیلی:

مولتی دیلی سوپرابیون:

در این نوع مولتی ویتامین، 4 نوع ویتامین و مواد مغذی وجود دارد که علاوه بر کمک به افزایش وزن، سبب حفظ سلامت استخوان ها، حفظ سلامت قلب و درمان کم خونی می شود. مولتی دیلی سوپرابیون از بروز بیماری ها نیز جلوگیری می کند زیرا سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.

مولتی دیلی دانا:

در مولتی ویتامین دیلی دانا، مقدار زیادی روی، کلسیم، آهن و انواع ویتامین ها وجود دارد که مصرف آن بر اشتها تاثیر می گذارد و سبب افزایش آن می شود. این مولتی ویتامین نیز همانند سایر مولتی ویتامین هایی که بیان کردیم، سلامت بخش های مختلف بدن را تامین می کند و سبب افزایش انرژی در طول روز می گردد.

دی ویت اکتیو هلث اید:

این نوع مولتی ویتامین با داشتن مقدار زیادی از انواع مواد مغذی و ویتامین ها، آمینواسیدهای مورد نیاز بدن را تامین می کند. از جمله مواد مغذی موجود در این مولتی ویتامین می توان پتاسیم، منگنز، ید، کلر، آهن، کلسیم، منیزیم، مس و … اشاره کرد.

ترکیبات موجود در این مولتی ویتامین تاثیر شگفت انگیزی بر روند افزایش وزن خواهند داشت. با توجه به این که در دی ویت اکتیو هلث اید گلوتن، مخمر، گندم و فراورده های لبنی وجود ندارد، گزینه بسیار مناسبی برای گیاهخواران می باشد تا ویتامین های مورد نیاز بدن آن ها تامین گردد.

دی ویت اکتیو هلث اید:
دی ویت اکتیو هلث اید:

تاثیر ویتامین ها بر چاق شدن صورت

بسیاری از افرادی که صورت لاغر و استخوانی دارند، می خواهند بدانند که آیا مصرف بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، منجر به چاقی صورت آن ها نیز می شود یا خیر. در صورتی که از مولتی ویتامین ها برای افزایش وزن استفاده کنید، وزن کلی بدن شما افزایش خواهد یافت.

از این رو تمام بخش های بدن چاق خواهد شد. اما برای رسیدن به نتایج مطلوب و سریع تر از چاقی صورت، می توانید از ویتامین E به صورت موضعی استفاده نمایید. ویتامین E اگر به صورت موضعی مصرف شود، افزایش حجم ناحیه مورد نظر را در پی خواهد داشت.

ماساژ دادن صورت با استفاده از ویتامین E در رفع چین و چروک و سایر مشکلات پوستی نیز موثر می باشد. شما می توانید از موادی نظیر روغن آفتابگردان، روغن زیتون و روغن سویا که منابعی از ویتامین E می باشند، برای چاقی صورت استفاده نمایید.

برخی از افراد برای بهره مندی بیشتر از خواص ویتامین E برای صورت، مایع درون قرص مولتی ویتامین E را با سرنگ خارج می کنند و به صورت خود می زنند. متخصصان توصیه می کنند برای اثر بخشی ویتامین E بر چاقی صورت، به صورت روزانه آن را به صورت خود بمالید.

روش مصرف بهترین مولتی ویتامین برای افزایش ورن

بعد از شناخت بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن، نوبت به آن است که با روش صحیح مصرف مولتی ویتامین ها آشنا شوید. برای دستیابی به نتایج مطلوب مصرف مولتی ویتامین ها برای چاقی، لازم است تا به نحوه مصرف و میزان مصرف آن ها توجه داشته باشید.

نکته مهم و حائز اهمیت در خصوص مصرف این نوع مکمل ها، توجه به میزان مصرف آن ها است. در مولتی ویتامین های چاقی، مقدار زیادی ویتامین های محلول در چربی وجود دارد که ذخیره بیش از حد آن ها در کبد منجر به آسیب دیدگی این عضو می شود.

بنابراین مولتی ویتامین برای چاقی را تحت نظر پزشک و به میزان تجویز شده توسط پزشک مصرف نمایید.

باید به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که مولتی ویتامین ها را حتما به همراه آب میل نمایید و از مصرف بدون آب پرهیز نمایید. برخی از مولتی ویتامین ها به صورت جویدنی مورد استفاده قرار می گیرند که لازم است هنگام مصرف حتما آن ها را بجوید.

لازم است مولتی ویتامین ها را در دمای اتاق و دور از گرما و رطوبت قرار دهید. در صورت فراموش کردن یک دوز از مصرف مولتی ویتامین ها، میزان مصرف آن را در نوبت بعدی دوبرابر نکنید. باید دقت داشته باشید که اگر مولتی ویتامینی دارای کلسیم است، در تغذیه خود مصرف نمک را کاهش دهید.

زیرا این دو با یکدیگر تداخل دارند و سبب بروز عوارضی می شوند. علاوه بر این، متخصصان توصیه می کنند که از مصرف همزمان مولتی ویتامین ها به همراه لبنیات باید پرهیز شود.

بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین برای چاقی

شناسایی بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین ها از موضوعات مهم دیگری می باشد که لازم است به آن پرداخته شود. برای اثرگذاری هر چه بهتر مولتی ویتامین ها بر افزایش وزن، دانستن بهترین زمان مصرف بسیار اهمیت دارد. بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین ها در هر فردی با توجه به شرایط خاصی که دارد، ممکن است متفاوت باشد.

با توجه به این که مولتی ویتامین ها با برخی از داروهای شیمایی تداخل دارند، بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین برای چنین افرادی متفاوت می باشد. علاوه بر این مولتی ویتامین ها با برخی از غذاها نیز تداخل دارند. از این رو برای اطلاع از بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین ها، بهتر است به یک متخصص تغذیه مجرب مراجعه نمایید.

بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین برای چاقی
بهترین زمان مصرف مولتی ویتامین برای چاقی

عوارض مصرف خودسرانه مولتی ویتامین ها

مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها سبب آسیب دیدگی بخش های مختلف بدن می شود. مصرف کمتر از میزان مورد نیاز نیز به روند افزایش وزن کمک نمی کند. بنابراین لازم است تا میزان دوز مشخصی را برای افزایش وزن مصرف نمایید.

برای اطلاع از میزان دوز مصرف مولتی ویتامین، باید به یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید. توصیه می شود به هیچ عنوان اقدام به مصرف خودسرانه مولتی ویتامین ها نکنید. زیرا مصرف بیش از حد آن ها عوارض و خطرات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

پزشک متخصص قبل از تجویز میزان دوز و نوع مولتی ویتامین برای افزایش وزن شما، درخواست آزمایش خون می دهد تا کمبود ویتامین ها را در بدن شما شناسایی کند. سپس بر اساس نتایج آزمایشات، بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن شما و میزان دوز مصرفی را تجویز می کند.

به همین دلیل است که توصیه می شود قبل از مصرف مولتی ویتامین ها حتما به پزشک مراجعه نمایید. از دیگر اقداماتی که پزشک در راستای افزایش وزن شما انجام می دهد، شناسایی علت کاهش وزن و کمبود ویتامین می باشد.

عوارض مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها:

همان طور که در بخش های مختلف این مقاله بیان شد، مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها خطرات جدی را به دنبال دارد. از جمله عوارض مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات معده
  • مشکلات دستگاه گوارش
  • ریزش مو
  • ابتلا به سرطان
  • آسیب دیدگی کبد
  • مشکلات عصبی
  • خونریزی داخلی
  • میزان ماندگاری

سخن پایانی

در صورتی که به دنبال افزایش وزن و تناسب اندام هستید، لازم است تا اقدامات زیادی را انجام دهید. از جمله این که سبک زندگی خود را تغییر داده و عادت به سالم خوری کنید.

همچنین از یک برنامه غذایی مفید برای افزایش وزن پیروی نمایید تا کالری بیشتری وارد بدن شود. فعالیت های بدنی خود را کاهش دهید. اما به هیچ وجه آن ها را قطع نکنید. علت و ریشه کاهش وزن خود را شناسایی و رفع نمایید.

شناسایی علت کمبود وزن کمک زیادی به روند افزایش وزن خواهد داشت. در نهایت بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن را تهیه کرده و تحت نظر یک متخصص تغذیه مصرف نمایید و مطمئن باشید که با انجام چنین اقداماتی، خیلی زود به نتایج مطلوبی از افزایش وزن دست خواهید یافت.

در پایان توصیه می کنیم، مقاله بای پس معده و بارداری را مطالعه کنید.

https://cutt.ly/nBii8fB

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید