با ما باشید تا بهترین متخصص سرطان مری را خدمتتان معرفی نماییم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
یکی از هزاران روش جراحی لاغری برای درمان چاقی عمل لاپاراسکوپی معده می باشد برای آشنایی با این جراحی پیشنهاد می کنیم پست لاپاراسکوپی معده چیست را مشاهده کنید.
در این مقاله سعی داریم تا در باره بهترین متخصص سرطان مری اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین در خصوص وظایف اصلی مری، علائم سرطان مری، علت آن، شیوه های تشخیص بیماری، مراحل پیشروی عارضه، درمان، انواع جراحی ها، شیوه های پیشگیری از آن، و هر سوال دیگری که ممکن است در این راستا برای شما مطرح شود، کاملترین مطالب را ارائه می کنیم.
در این راستا دکتر سلیمی را نیز به عنوان یکی از بهترین متخصص در این زمینه معرفی می نماییم. با ما همراه باشید.
روش های درمان بهترین متخصص سرطان مری
- جراحی
- جراحی برای برداشتن تومورهای بسیار کوچک
- جراحی برای برداشتن بخشی از مری
- جراحی برای برداشتن بخشی از مری و قسمت فوقانی معده
- درمان عوارض بیماری
- شیمی درمانی
- پرتو درمانی
- ترکیب شیمی درمانی و پرتو درمانی
- درمان هدف قرار دادن مولکولی
- ایمن درمانی
- تشریح زیر مخاطی آندوسکوپی (ESD)
- برداشتن مخاط آندوسکوپی (EMR)
- لیزر درمانی آندوسکوپی
- فتودینامیک تراپی (PDT)
- ایمونوتراپی
فهرست:
سرطان مری چیست و انواع آن را ذکر کنید؟
نشانه های سرطان مری را نام ببرید؟
چه مواردی ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد؟ توضیح دهید.
آزمایشات مرتبط برای تشخیص سرطان مری را ذکر کنید.
پیشروی و رشد سرطان مری دارای چه مراحلی است؟
چه شیوه هایی برای معالجه این بیماری موثر است؟
انواع جراحی های لازم برای حذف سلول های سرطان مری را نام ببرید؟
مهمترین الزامات برای پیشگیری از سرطان مری را شرح دهید.
بهترین متخصص سرطان مری بایستی دارای چه ویژگی هایی باشد؟
نتیجه گیری
esophagus (مری)
پیش از آن که مبحث بهترین متخصص سرطان مری را آغاز نماییم، لازم می دانیم تا در خصوص مری اطلاعات اولیه ای را کسب نماییم.
بخش بالایی لوله گوارش که در پشت قلب و نای قرار گرفته است را مری می گویند. Esophagus که به طول بیست و پنج سانتیمتر است، از دیافراگم عبور کرده و تخلیه آن در فوقانی ترین بخش معده انجام می گیرد. دیواره بخش فوقانی و تحتانی آن از دو حلقه اسفنکتر یا عضلانی برخوردار است.
ماهیچه های بالایی مری به پیشگیری از رفلاکس معده کمک می کند. در بخش فوقانی مری جوانه های چشایی بسیاری وجود دارد. این عضو حیاتی دارای تخلیه وریدی و خونرسانی بسیار است که می توان بیان کرد که در طول آن میزان خونرسانی و تخلیه وریدی متفاوت است.
وظیفه اصلی مری:
1) بلع مواد غذایی 2) تقلیل رفلاکس معده است.
ممکن است این عضو بر اثر ریفلاکس معده (برگشت غذا و اسید به دهان) با اختلالاتی از جمله مشکلات و انقباض حرکتی، سرطان، خونریزی، گشادی رگ های خونی و همچنین واریس همراه شود. شاید مشکلات سبب اخلال در دیسفاژی (بلع)، درد قفسه سینه، ادینوفاژی (بلع دردناک) و یا در برخی از بیماران فاقد نشانه باشد.
تحقیقات بالینی مشتمل بر CT-SCAN، endoscopy، اشعه X در زمان خوردن سولفات باریم است. لازم به توضیح است که دسترسی به مری از لحاظ پزشکی امری بسیار سخت و دشوار است.
به طور معمول انسداد مری، خوش خیم است و به تدریج بعد از گذشت سال ها در شخص سبب بروز ریفلاکس می شود. از رایج ترین ناهماهنگی های مادرزادی Esophagus می توان به آترزی و فیستول مری اشاره کرد.
در اغلب موارد هر دو ناهنجاری در ناحیه مری با هم روی می دهد که بایستی بیان کرد که چنین شرایطی در موارد بسیار نادر در زمان تولد مشاهده می شود. ممکن است پنجاه درصد از موارد فوق، قسمتی از سندروم همراه با نشانه ها و یا دیگر ناهماهنگی ها باشد.
سرطان مری
به طور معمول منشا این عارضه از سلول های داخل مری آغاز می شود. البته بایستی بیان کرد که سرطان مری در هر بخش از اندام های بدن مشاهده می شود. طبق تحقیقات انجام شده، آقایان بیشتر از بانوان به این عارضه گرفتار می شوند. درصد بروز ابتلا به این بیماری در مناطق جغرافیایی متعدد متفاوت است.
به طوری که به عنوان ششمین دلیل مرگ و میرها در حوزه مشکلات مرتبط به سرطان در دنیا به سرطان مری اختصاص دارد. احتمال دارد در برخی مناطق درصد بیشتری از افراد به این عارضه به علت استفاده بسیار از الکل، دخانیات، اضافه وزن و یا عادات غذایی به خصوص گرفتار شوند.
شاید در مراحل نخست، هیچ نشانه ای از ابتلا به سرطان مری در شخص مشاهده نشود. شدید بودن عارضه فوق سبب بلعیدن سخت تر مواد غذایی جامد، بسته شدن مری و در نهایت از دست دادن وزن در شخص می شود.
در واقع می توان بیان کرد که این بیماری مرتبط به پیدایش تومور سرطانی بدخیم در قسمت فوق است. انتقال مواد غذایی به معده از طریق لوله Esophagus انجام می گیرد.
اگر نگران هزینه درمان جراحی پانکراس که برای بهبود لوزالمعده می باشد هستید توصیه می کنیم از صفحه هزینه عمل پانکراس در ایران دیدن کنید.
انواع سرطان مری
اغلب متخصصان و بهترین متخصص سرطان مری، برخی از انواع سرطان را به شرح زیر می دانند.
آدنوکارسینوم مری
یکی از انواع سرطان مری به Adenocarcinoma Esophageal اختصاص دارد که می توان گفت از رایج ترین نوع عارضه فوق است که اغلب کشورها درگیر آن هستند.
همان طور که بیان کردیم، این عضو لوله ای شکل توخالی طویل که ابتدای آن دقیقاً در پشت گلو قرار گرفته و انتهای آن در قسمت فوقانی معده واقع شده، نقش مهمی را در سلامتی فرد به همراه دارد.
موقعیت به خصوصی همچون عارضه برگشت اسید دراز مدت، به تدریج سبب بروز عارضه فوق می شود. به این ترتیب در بخش درونی مری که سلول های سنگفرشی قرار گرفته اند و به طور معمول بافت هایی که در روده کوچک وجود دارند، جایگزین خواهند شد.
سلول های روده ی فوق به منظور حفظ بافت در مقابل اسیدهای قوی Stomach (معده) تعبیه شده است. در واقع شروع این سرطان از طریق مخاط موجود در مری به وسیله سلول غدد ترشح کننده است.
در اغلب موارد، عارضه فوق در بخش پایینی مری، روی می دهد. طبق پژوهش های انجام شده Adenocarcinoma از شایع ترین شکل این بیماری است که در امریکا و در مرتبه نخست، آقایان سفید پوست را مبتلا می کند.
این شکل از سرطان مری در بافت یا غدد ستونی Esophagus مشاهده می شود. لازم به ذکر است که بیماری فوق در سلول های مکعبی و اغلب در کشورهای توسعه یافته روی می دهد.
Squamous Cell Carcinoma (سرطان سلول سنگفرشی)
سلول های نازک و صافی هستند که کاملاً سطح مری را پوشش می دهند. این عارضه بیشتر در بخش های میانی و یا بالایی مری مشاهده می شود. رایج ترین سرطان مری در کل دنیا به Squamous Cell Carcinoma اختصاص دارد که پژوهش های انجام شده حاکی از آن است که این نوع از سرطان در ایران و چین نسبت به سایر کشورهای جهان، بیماران بسیاری را به خود درگیر کرده است.
در انتها بایستی بیان کنیم که موارد نادری از این عارضه وجود دارد که شامل:
1) سارکوم 2) کارسینوم سلول کوچک 3) کوریوکارسینوما 4) لنفوم 5) ملانوم است. در بخش بعدی از نوشتار بهترین متخصص سرطان مری، با کمک دکتر سلیمی، به نشانه های سرطان مری می پردازیم.
لطفا از پست بهترین جراح پانکراس ایران دیدن کنید.
نشانه های سرطان مری
از نظر دکتر سلیمی بهترین متخصص سرطان مری، علائم این بیماری در مراحل نخست قابل تشخیص نیست. در حقیقت سرطان مری هنگامی نشانه های نخست را از خود بروز می دهد که عارضه تا اندازه ای پیش رفته باشد. با ارتقای نشانه های این عارضه، ممکن است بیمار با یک الی چند نشانه که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد، روبرو شود:
دیسفاژی (بلعیدن سخت مواد غذایی)
مشکل فوق بیشتر جزء نشانه های اولیه گرفتار شدن شخص به این عارضه است که در نهایت سبب ایجاد تومور و انسداد مسیر مری می شود.
شاید در چنین شرایطی بیمار با حس چسبندگی مواد غذایی در هنگام خوردن همراه شود. با تشدید عارضه فوق، شخص بیمار به احتمال بسیار در هنگام استفاده از مایعات ممکن است با چنین مشکلی نیز روبرو شود.
حالت تهوع
بعد از مصرف مواد غذایی که در حقیقت سبب بازگشت غذا به دهان می شود و ظاهراً چسبیده به مری است، شخص با حس حالت تهوع که از دیگر نشانه های سرطان مری است، همراه خواهد شد.
درد
هر گونه درد و یا ناراحتی در ناحیه پشت سینه و یا سینه که در هنگام خوردن مواد غذایی شخص با آن مواجه است و یا بلع بسیار دردناک (اودینوفاژی) یکی دیگر از علائم عارضه فوق می باشد.
رفلکس اسیدی
این نشانه در مراحل نخست عارضه در شخص قابل مشاهده است و در هنگام گسترش سرطان در ناحیه تحتانی Esophagus (مری) در نزدیکی Stomach (معده) افزایش می یابد.
سوزش سر دل و درد و ناراحتی در قفسه سینه از نشانه های رفلاکس اسیدی است. بدون دلیل خاصی این نشانه در اغلب افراد دیده می شود و بیشتر افراد به عارضه سرطان مری مبتلا نیستند.
سرفه
افرادی که در هنگام خوردن غذا با سرفه های پیوسته همراه می شوند، باید به این نکته توجه داشته باشند که این حالت یکی دیگر از نشانه های سرطان مری در شخص است.
علائم دیگری همچون تقلیل وزن، گرفتگی صدا، استفراغ خونی از نشانه های دیگر سرطان مری است که در این راستا بهترین متخصص سرطان مری دکتر سلیمی راهنمایی های لازم را به شما ارائه می دهند.
چنان چه سرطان به دیگر بخش های بدن سرایت پیدا کند، ممکن است نشانه های مختلفی در شخص مشاهده شود. کلیه نشانه های ذکر شده در نتیجه اغلب اختلالات پیش می آید. به همین منظور نیاز است تا تست های مورد نیاز برای اثبات ابتلای شخص به این بیماری صورت گیرد.
انواع عارضه دیسفاژی
ممکن است Dysphagia در بخش های متعدد که به پروسه بلع و خوردن مرتبط است، در شخص به وجود آید. این عارضه در وهله نخست می تواند یک مشکل در قدرت بستن لب و یا منتقل کردن غذا به معده باشد. در مجموع این عارضه در سه پروسه از بلع تاثیرگذار است:
مرحله دهان
مزه دار شدن، جویدن، مکیدن، مایع داخل دهان و یا انتقال غذا ایجاد شود. این مشکل بیشتر به علت اختلالات دندانپزشکی، خشکی دهان، اختلال در هماهنگی گونه ها، لب و زبان و ضعف ماهیچه ها به وجود می آید.
مرحله حلق
آغاز رفلکس در زمان خوردن، برای نوشیدن مایعات و یا فشردن غذا در بخش خلفی گلو و به طور همزمان انسداد مجاری هوایی برای پیشگیری Aspiration (آسپیراسیون) در شخص مشاهده می شود. مرحله فوق بیشتر به علت صدمه عصبی بر هم می ریزد.
مرحله مری
محکم شدن Esophagus برای منتقل کردن مایعات و یا مواد غذایی به سمت Stomach است. شاید مرحله فوق بر اثر گرفتگی و یا تحریک در شخص ایجاد شود.
نشانه های بیماری Dysphagia
در صورت ابتلا به این بیماری شاید با بعضی از نشانه هایی که دکتر سلیمی متذکر شده اند، همراه باشید:
1) Odynophagia (درد در زمان بلع) 2) تندخو و عصبانی بودن 3) حس خفگی 4) تقلیل میزان آب بدن 5) تهوع 6) سرفه در زمان خوردن 7) بوی بد دهان 8) تقلیل وزن 9) سوزش پیاپی قلب 10) ترشحات بزاق به بیرون
البته یکی از نشانه های بارز آن آسپیراسیون است که سبب بروز عفونت های ریوی نظیر ذات الریه در شخص می شود. چنان چه پی در پی با عارضه بلع همراه هستید و یا با نشانه های فوق مواجه شده اید، بهتر است این موضوع را با بهترین متخصص سرطان مری دکتر مهدی سلیمی در میان بگذارید تا اقدامات لازم برای پیشگیری انجام شود.
شیوه های جلوگیری از عارضه دیسفاژی
به طور کلی به منظور پیشگیری از مشکل فوق و یا اختلالات خوردن، مواردی که در این راستا بتواند به درمان شما کمک کند وجود ندارد. همچنین، معالجه رفلاکس اسید زودرس به تقلیل ریسک ابتلا به جراحت در ناحیه گلو نیز کمک بسیار می کند. مواردی را که در زیر بیان می کنیم شاید به تقلیل پیامدهای جدی کمک کند:
بهتر است به منظور جلوگیری از مشکلات بلع، به آرامی و آهسته غذا میل کنید.
به هیچ عنوان به صورت دراز کشیده غذا و یا نوشیدنی میل نکنید.
یکی از مهمترین اقداماتی که شما می توانید برای پیشگیری از این عارضه انجام دهید، عدم صحبت در زمان صرف غذا است.
برای مدیریت و بررسی های آنی هر گونه گرفتگی در لوله ها بهتر است آندوسکوپی معده را برای تشخیص دقیق تر انجام دهید.
Dysphagia نمی تواند زندگی شما را مختل کند
در مجموع می توان بیان کرد که Dysphagia نمی تواند زندگی شما را مختل کند، اما رسیدگی های زودهنگام در خصوص عارضه فوق، برای پیشگیری از پیامدهای جدی نظیر سوء تغذیه و یا خفگی، امری الزامی است. دکتر سلیمی بهترین متخصص سرطان مری در خصوص دیسفاژی این چنین متذکر می شوند:
پیوسته عارضه فوق یک مشکل مزمن و یا ریشه دار شناخته نمی شود، بلکه شیوه های پیشگیرانه و یا مدیریت به موقع می تواند در این راستا به حفظ سلامتی بیماران کمک شایانی کند.
مشکل در خوردن از طریق داروهای تجویزی برای تقلیل اسید معده قابل معالجه است. به هر حال می توان بیان کرد که بیماری فوق قابل کنترل است، اما بایستی خاطر نشان شویم که بی توجهی و یا هر گونه غفلت منجر به مرگ شخص بر اثر خفگی خواهد شد.
معالجه عارضه دیسفاژی
معالجه و مدیریت این بیماری، با کمک یک متخصص گفتار درمانی می تواند به اشخاص در حفظ مشکلات دیسفاژی کمک بسیار کند و یا از شیوه هایی برای جبران راندمان بهتر عارضه استفاده کنند.
ممکن است متخصص تغذیه وظیفه قسمتی از پروسه فوق را نیز متقبل شود که در این راستا با ارائه مناسب ترین گزینه های تغذیه به پیشگیری از سوء تغذیه در رابطه با بیماری فوق به بیماران کمک شایانی می کند.
البته شاید یک متخصص مجرب و خبره کاردرمانی با کمک موقعیت یابی و یا ابزارهای تطبیقی برای بلع راحت تر مواد غذایی، الزاماتی را به این گروه از بیماران پیشنهاد کنند.
اگر بیمار با مشکل خوردن مواد غذایی از مری همراه باشد، در این راستا متخصصین گوارش می تواند با تجویز داروهای خاص و یا پرهیز از برخی مواد غذایی به درمان این گروه از بیماران مبتلا به دیسفاژی کمک کنند. معالجه Dysphagia عبارتند از:
شیوه های بهبود بلع
شاید SLP (آسیب شناس گفتار و زبان) به منظور تقویت تحریک اعصاب و یا ماهیچه های موجود در گردن و یا دهان، حرکات و تمریناتی را به این بیماران توصیه کنند.
شیوه های تقلیل اثر Dysphagia
شاید SLP شیوه هایی نظیر تغییر وضعیت سر در زمان خوردن و یا فرو بردن در طی چند مرتبه را به شخص بیمار پیشنهاد کنند.
تصحیح در رژیم غذایی و مصرف مایعات
منظور از اصلاح برنامه غذایی این است که شخص بایستی مواد غذایی درشت را به صورت پوره مصرف کند تا بدین وسیله بیمار، علاوه بر بلع آسان تر مواد غذایی، سالم ترین گروه های غذایی را برای حفظ سلامتی بدن استفاده کنند.
رژیم های غذایی مناسب برای این گروه از بیماران شامل سوپ های خاص، برنج و یا کراکر است. در موقعیت های حاد، ممکن است از یک لوله تغذیه و یا NPO (فاقد استفاده از خوراکی) نیاز باشد.
تصحیح در محیط تغذیه
عدم تمرکز در امور روزانه می تواند به بیمار کمک کند تا تمرکز بیشتری برای امور روزانه و یا شغلی خود داشته باشد. بهتر است شخص در مصرف وعده غذایی آرام و آهسته و یا محدود کردن مواد غذایی تشویق شود.
به منظور جذابیت بیشتر برای انواع مواد غذایی، بایستی آن ها را با خوراکی های گوناگون تزیین کنید. در این راستا استفاده از فنجان، نی، ظروف خاص شاید برای کمک به این اصلاح گزینه مناسبی باشد.
تصحیح در محیط تغذیه
توجه به خود
تمیزی دهان و دندان و عدم وجود هر گونه باکتری، از مناسب ترین شیوه های پیشگیری از عفونت های قفسه سینه در هنگامی است که شخص به این بیماری مبتلا است.
پویا بودن و داشتن تحرک بسیار شخص می تواند در مبارزه بدن با عفونت کمک بسیار کند. یکی دیگر از مواردی که می تواند در خوردن مواد غذایی اختلال ایجاد کند، استرس است که با معالجه به هنگام و سالم، برنامه غذایی استاندارد و متعادل، شیوه های مراقبتی آموزش دیده و مناسب ترین راهکارها می توانید تا حد بسیار برای مشکلات بلع، مدیریت و کنترل بیشتر داشته باشید.
علت سرطان مری
سلول های ناهنجار و یا غیر معمول سبب ایجاد تومور سرطانی در بدن می شوند. با این که تحقیقات گسترده ای در خصوص بروز سلول سرطانی در بدن انجام شده است، اما دلیل اصلی آن مشخص نیست. تصور می شود که در این خصوص برخی تغییرات و یا صدمات خاص سبب پیدایش این ژن ها در سلول و در نتیجه بروز مشکلات متعدد می شود.
مشکل فوق سبب بروز غیرعادی شدن سلول ها و عدم کنترل تکثیر آن می شود. به باور دکتر سلیمی، در بیشتر افراد، ابتلا به این عارضه بدون هیچ گونه علت و یا نشانه به وجود می آید. بنابراین، فاکتورهای خاصی می تواند درصد گرفتاری به عارضه فوق را تا حد بسیار افزایش دهند:
افزایش سن
سرطان مری در سالخوردگان و سالمندان به مراتب نسبت به سایر رده های سنی بیشتر است. در خصوص دچار شدن به این نوع سرطان بایستی بگوییم که بیشترین گزارشات در اشخاص رده سنی بالای پنجاه سال است. همین طور شیوع ابتلا به بیماری در بین آقایان بیشتر است.
تغذیه
مهمترین فاکتور موثر در دچار شدن شخص به سرطان مری، بر اثر رژیم غذایی است. احتمالاً مواد غذایی بسیار چرب، احتمال گرفتاری به سرطان مری را بیشتر نموده و استفاده بخش اعظمی از سبزیجات و میوه های تازه هم می تواند ابتلا به آن را به مراتب تقلیل دهد. البته اضافه وزن بالای شخص می تواند خطر گرفتاری به عارضه فوق را تا حد زیادی افزایش دهد.
رفلاکس معده (برگشت اسید معده)
در برخی افراد، این بیماری به طور متداول نمایان می شود که سبب التهاب بخش پایانی مری خواهد شد. با این وجود بایستی بیان کرد که درصد ریسک دچار شدن به سرطان به دلیل عارضه فوق بسیار کم است و در بیشتر موارد رفلاکس معده سبب ابتلای شخص به سرطان نخواهد شد.
ابتلا به مری بارت
تعبیر مری بارت بیانگر مشکل است. بدین معنا که تغییراتی در قسمت پایانی سلول های مری به وجود می آید. در اغلب موارد، عارضه فوق مرتبط به التهاب های دراز مدت این بافت است که بر اثر بازگشت اسید معده در شخص مشاهده می شود.
البته یکی دیگر از علت های شایع بروز سرطان مری در اغلب افراد، مصرف سیگار است که این عامل به نوبه خود ریسک ابتلا به این عارضه را تا حد بسیاری افزایش می دهد.
شیوه های تشخیص سرطان مری
طبق نظر بهترین متخصص سرطان مری دکتر سلیمی، روش ها و تست های تشخیصی برای ابتلا به سرطان مری عبارتند از:
آندوسکوپی
در هنگام endoscopy، پزشک معالج لوله توخالی که به اسکوپ (دوربین) مجهز است را از راه دهان بیمار به داخل مری هدایت می کند. از طریق آندوسکوپی، دکتر سلیمی موقعیت بافت های موجود در مری شما را مورد بازبینی قرار می دهد و مناطقی را جست و جو می کند که در آن التهاب و یا سرطان مشاهده شود.
نمونه برداری
ممکن است دکتر سلیمی از دوربین خاصی برای انجام نمونه برداری به بخش درونی معده استفاده کند تا بدین وسیله نمونه ای از سلول هایی که به سرطان مشکوک هستند را تهیه نموده و برای ارزیابی های بیشتر به آزمایشگاه ارسال کنند. آزمایشگاه تحقیقات بیشتری را در خصوص بافت سرطانی انجام می دهد و نتیجه نهایی را اعلام خواهد کرد.
مراحل پیشرفت سرطان مری
زمانی که از طریق شیوه های ذکر شده ابتلای شخص به این بیماری تایید شد، پزشک معالج تمام تلاش خود را انجام می دهد تا میزان پیشرفت و یا مرحله سرطان را در بدن شما معلوم کرده و از روند بیماری مطلع سازد.
انجام این امر در انتخاب شیوه معالجه سرطان مری بسیار حائز اهمیت است. تست های شناسایی میزان پیشرفت این عارضه مشتمل بر PET (گسیل پوزیترون) و CT-SCAN است.
گام نخست
معمولا مرحله فوق از بیماری در بخش لایه های سطحی بافت های موجود در مری شخص قابل رویت است. در مجموع در این گام، معالجه بیمار راحت تر انجام می گیرد و درصد زنده ماندن شخص بسیار است.
اما با پیشرفت و رشد بافت های سرطانی در قسمت مری، به تدریج تومور بسیار بزرگی به وجود می آید که بیشتر به بافت، غدد لنفاوی و یا کل بدن پخش می شود.
گام دوم
نفوذ پذیری سرطان در این گام به عمق بیشتری از لایه های سطحی این عضو است و این قابلیت را دارد که روی غدد لنفاوی مجاور مری هم تاثیر گذارد.
گام سوم
سرطان در این گام نفوذ پذیری عمیق تری را در لایه های دیواره این بخش ایجاد می کند و در نتیجه بیشتر روی غدد لنفاوی و یا بافت های شخص بیمار اثر می گذارد.
گام چهارم
سلول های سرطانی در گام آخر به دیگر بخش های اعضای بدن سرایت پیدا می کنند و در نهایت سرطان در کل بدن تکثیر می شود.
مراحل شدید سرطان مری
می توان بیان کرد که سرطان به غیر از نفوذ به غدد لنفاوی و یا دیواره مری به سلول های پیرامون هم گسترش یافته، اما به سایر عضوهای بدن نفوذ پیدا نکرده است.
ممکن است در مرحله سوم از پیشرفت سرطان مری، شخص با مشکل در بلع (دیسفاژی) و یا گلو درد همراه شوند. در چنین شرایطی طبق تشخیص بهترین متخصص سرطان مری دکتر سلیمی، بین بیست الی سی درصد از بیماران به پرتودرمانی و شیمی درمانی نیاز دارند تا با کمک این شیوه های درمانی، 3 تا 5 سال دیگر زنده بمانند.
مرحله پایانی که حادترین گام از پیشرفت این بیماری است، می توان گفت که سرطان به اغلب بخش های بدن نفوذ یافته و درصد زنده ماندن این گروه از بیماران کمتر از دو و هشت درصد است.
به ندرت عارضه فوق در مراحل نخست سبب ناراحتی و یا درد و حتی سایر نشانه ها می شود. با تکثیر و رشد بسیار تومور، اغلب بیماران به دلیل مشکل در خوردن با تقلیل وزن بسیار همراه هستند.
به این دلیل که آن ها قادر به مصرف غذا به میزان کافی نیستند و در نتیجه با عدم کالری دریافتی روزانه همراه خواهند شد. سوخت و ساز بدن نیز تحت تاثیر سرطان قرار می گیرد و در این فرآیند، شخص، وزن قابل توجهی را از دست خواهد داد.
اختلالات رایج در مراحل پیشرفت سرطان مری
در مراحل سه و چهار پیشرفت این بیماری در بعضی از بیماران، پروسه بلع مواد غذایی بسیار سخت و دردناک است که ممکن است شخص با حس گیر کردن غذا در گلو مواجه شود. علت اصلی این مشکل، بیشتر براثر بزرگ شدن تومور است.
البته هر چه این بیماری پیشرفت بیشتری در بدن داشته باشد، احتمالاً شخص بیمار با سکسکه های پیاپی، گرفتگی در صدا و گلو درد همراه خواهد شد و حتی نشانه های فوق در اغلب موارد نیز شاید سبب بروز استفراغ خونی در شخص بیمار شود.
طبق نظر دکتر سلیمی، مبتلایان به این عارضه در طی این دوره علائم بسیاری را تجربه خواهند کرد و حتی شاید برخی از بیماران تغییرات خاصی را در فرآیند پیشرفت بیماری تجربه نکنند.
از متداول ترین اختلالات سرطان مری، درد و مشکل در زمان بلع مواد غذایی نظیر سبزیجات خام، نان و یا گوشت است. با تکثیر سلول های سرطانی، شاید مسیر حرکت مواد غذایی به سمت معده بسته شود. چنین شرایطی است که مصرف مایعات را نیز برای شخص بسیار سخت و دردناک می کند.
معالجه مراحل پیشرفت بیماری سرطان مری
اغلب شیوه های درمانی برای ادامه حیات و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری استفاده می شود. در بیشتر موارد، لیزر حرارتی صورت گرفته از طریق endoscopy می تواند تا حدی سبب التیام موقتی مشکل در بلع یا همان Dysphagia شود.
متد فوق برای معالجه سرطان های Polyploidy که پیشرفت آن در ناحیه مری است و سبب بسته شدن آن می شود، امری بسیار مفید و موثر است.
براساس پژوهش های انجام شده روی لیزر درمانی، متخصصین به این نتیجه دست یافتند که نوع فتودینامیکی از نوع حرارتی آن موثرتر است.
التیام سرطان مری در مراحل پیشرفت
متخصصین از معالجه لیزردرمانی Photodynamic برای التیام سرطان مری در مراحل پیشرفت آن استفاده می کنند. معالجه آن به این صورت است که پزشک از طریق ماده حساس به نور به رگ که جذب آن به وسیله سلول ها است، برای فرآیند، درمان لیزر را به سمت بافت های سرطانی منتقل می کنند.
به این ترتیب تعاملی که میان حساس کننده نور و لیزر انجام می شود، سبب حذف سلول ها می شود. بعد از انجام مراحل پرتو درمانی و یا شیمی درمانی، فتودینامیکی و یا لیزر، پزشک معالج، مری را نسبت به این بیماری باریک و یا منقبض تر می کند.
ممکن است باریک شدن مری به علت تنگی حاصل از معالجه و یا سرطان و حتی هر دو این موارد به وجود آید. برطرف نمودن انقباضات فوق و یا گشاد کردن مری، به شکل موقت می تواند سبب بهبود بلع در شخص بیمار شود.
اگر شخص با گرفتگی مری همراه باشد، پزشک معالج از طریق فلوروسکوپی و یا گشاد کننده های منعطف پلاستیکی برای بازتر شدن مری، آن ها را از مسیر دهان عبور می دهد.
پرتو درمانی
با توجه به این که هم اکنون یکی از اختلالات رایج در بین افراد، ابتلا به سرطان مری است و پیشرفت آن می توانند خطرات بسیاری را برای حفظ سلامتی فرد به دنبال داشته باشد، با تشخیص شیوه هایی که برای ابتلا به این بیماری متذکر شدیم
و نوع بدخیم و یا خوش خیم آن، در رابطه با پرتو درمانی که یکی از شیوه های درمانی سرطان مری است، مطالبی را در اختیار شما قرار می دهیم.
با ارتقای دانش و تکنولوژی روز دنیا در حوزه پزشکی، امروزه شیوه های متعددی برای معالجه در راستای حفظ سلامتی به کمک افراد آمده است تا از طریق بهره مندی از ابزارهای مختلف، سبب تسریع روند بهبودی آن ها شود. پرتو درمانی یکی از این متدها است که تاثیر زیادی در روند بهبودی سرطان مری در بیماران دارد.
البته در کنار بهره مندی از مزیت های آن، این تکنیک روز دنیا پیامدهایی نظیر حس خستگی، عدم اشتها، تحریکات پوستی، ریزش مو، اسهال و غیره را نیز به همراه دارد.
Radiotherapy
Radiotherapy متدی درمانی است که با بهره مندی از پرتوهای پیچیده به غده های سرطانی از رشد و یا تکثیر آن به سایر نقاط بدن پیشگیری نموده و بخش اعظمی از آن را حذف می کند.
مبنای متد فوق به این گونه است که با تابش پرتوها به منطقه درمان یعنی مری، فقط بافت های نئوپلاستیک ناحیه از بین می رود. این درحالی است که بافت های سالم دست نخورده و بدون هیچ تغییری در ناحیه تحت درمان باقی می مانند.
پیامدهای ایجاد شده در شخص حاصل از بهره مندی از این تکنیک برای درمان به نوع تومور سرطانی، محل درمان، ولتاژ دستگاه، پرتوی مورد استفاده، زمان استفاده از پرتو و موقعیت جسمی و روانی شخص بیمار و وضعیت عمومی فرد ناپایدار بستگی دارد که در چنین شرایطی دکتر سلیمی بهترین متخصص سرطان مری می تواند در این راستا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.
الزامات اساسی درباره پرتو درمانی
Radiotherapy به دو شکل کلی پرتودهی داخلی و بیرونی انجام می شود. در خصوص این تکنیک درمانی باید مهمترین موارد را متذکر شویم:
در هر شیوه درمانی، متخصصین این حوزه تمام سعی خود را می کنند تا کمترین عارضه و یا صدمه به این گروه از بیماران تحت درمان وارد شود.
این تکنیک بیشتر به شکل سرپایی برای بیماران انجام می شود و ممکن است در شرایط خاص به دلیل وضعیت عمومی، بیمار به بستری شدن برای مراقبت های ویژه نیاز داشته باشد.
اغلب مبتلایان به سرطان مری از مزیت های این تکنیک درمانی بهره مند می شوند و می تواند با استفاده از آن، نشانه های این بیماری را تا حد بسیار کاهش دهند.
متد درمانی فوق می تواند به تقلیل Metastatic (متاستاتیک) کمک بسیاری کند.
لازم به توضیح است که بعد از رادیوتراپی خارجی، هیچ اشعه ای در بیمار باقی نخواهد ماند. لذا، لازم نیست که به دلیل شرایط درمانی رابطه با اطرافیان خود را کاهش داده و یا از مراقبت های خاصی پیروی کنید.
در شرایطی که در بدن بیمار منشاء پرتوزایی کاشته شود و Radiotherapy داخلی صورت گیرد، بایستی حرکات خود را کاهش داده و از داشتن رابطه با اطرافیان نیز خودداری کند.
شیمی درمانی و تغذیه سالم
از دیگر مراحل درمانی که می تواند به مبتلایان به عارضه سرطان مری کمک بسیار کند، شیمی درمانی است. بیمارانی که تحت این متد درمانی قرار می گیرند، با تضعیف سیستم ایمنی بدن همراه هستند که برای حفظ سلامتی خود بایستی تغییراتی را در شیوه غذایی خود ایجاد کنند.
برای تقلیل نشانه های این متد درمانی، بیماران بایستی از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مهم و اساسی استفاده کنند که در زیر به چند نمونه از آن ها اشاره خواهیم کرد:
زغال اخته:
اختلالات مرتبط به حافظه در بین مبتلایان به سرطان مری بسیار متداول است که برای پیشگیری از آن مصرف این میوه را به دلیل این که سرشار از آنتی اکسیدان است و به عنوان موثرترین ویژگی ضد سرطانی شناخته می شود، به منظور پیامدهای حاصل از تقلیل حافظه که بر اثر شیمی درمانی در شخص ایجاد می شود، به این گروه بیماران توصیه می شود.
پرتقال:
پتاسیم و فولات از مواد مغذی موجود در این میوه است و با وجود این که پرتقال سرشار از ویتامین (C) است، اغلب متخصصین برای سلامت سیستم ایمنی بدن به مبتلایان به سرطان مری که تحت شیمی درمانی هستند، توصیه می کنند تا بدین وسیله با مصرف روزانه آن از پیشروی و رشد سلول های سرطانی پیشگیری کرده و یا تکثیر آن را تا حد بسیاری کاهش دهند.
بلوبری:
این میوه منبع غنی منگنز، ویتامین (C) و فیبر است که به التیام مغز کمک بسیاری می کند. تمرکز و حافظه بیماران تحت شیمی درمانی با اختلالات بسیار همراه می شود که مصرف بلوبری می تواند به درمان آن ها کمک شایانی کند.
البته میوه های مقوی و خوشمزه دیگری نیز وجود دارند که به دلیل وجود بیشترین مواد مغذی می تواند به مبتلایان سرطان مری که تحت معالجه شیمی درمانی هستند کمک بسیار کند که شامل انار، گلابی، توت، گیلاس، توت فرنگی، سیب، موز، لیمو است.
طبق نظر دکتر سلیمی بهترین متخصص سرطان مری، این گروه از بیماران علاوه بر استفاده از بهترین و مناسب ترین میوه هایی که اشاره کردیم بایستی از یک برنامه رژیم غذایی متعادل و مناسب پیروی کنند.
زیرا سبک زندگی مبتلایان با اشخاص معمولی کمی متفاوت است. بیماران بایستی مواد غذایی را با رعایت دستورالعمل های پزشکی استفاده کنند تا بدین وسیله از روند پیامدهای درمان جلوگیری کنند.
برنامه رژیم غذایی بیماران در زمان شیمی درمانی
مبتلایانی که تحت شیمی درمانی برای بهبودی سرطان مری قرار می گیرند، باید تحت نظر مجرب ترین متخصصین تغذیه قرار گیرند تا از یک برنامه غذایی استاندارد و مفید استفاده کنند.
این بیماران حتماً بایستی به مصرف یک وعده صبحانه سالم و مقوی دقت بسیار داشته باشند. نان سنگک سبوس دار و تست سبوس دار از مناسب ترین نان هایی هستند این مبتلایان به سرطان مری می توانند از آن استفاده کنند. البته نان لواش به دلیل وجود جوش شیرین زیاد، گزینه مناسبی نیست.
دکتر سلیمی بهترین متخصص سرطان مری به آقایان پیشنهاد می کنند که از مصرف روزانه و پی در پی نان لواش خودداری کنند، به این علت که از ریسک فاکتورهای موثر در افزایش آقایان به این بیماری، مصرف بیش از اندازه نان لواش است.
مبتلایان به عارضه فوق بایستی در استفاده از نمک دقت بسیار داشته باشند
مبتلایان به عارضه فوق بایستی در استفاده از نمک دقت بسیار داشته باشند. به هیچ عنوان از میوه های نشسته و یا خام و ماهی در برنامه رژیم غذایی خود استفاده نکنید.
از مصرف فرآورده هایی که در آن ها از تخم مرغ استفاده شده است، همچون سس مایونز و یا شیر خام در دوران شیمی درمانی پرهیز کنید. استفاده از روغن زیتون در این دوران بسیار توصیه می شود.
مصرف روغن زیتون سبب افزایش میزان کتون بدن می شود که این موضوع در دوران شیمی درمانی به نفع شخص بیمار است. زیرا سبب می گردد که چربی های انباشته در بدن مورد استفاده قرار گیرد. از محصولات غذایی که به این گروه از بیماران به دلیل منابع مشتمل بر فیتواستروژن پیشنهاد نمی شود، می توان به:
1) لوبیا قرمز 2) عدسی 3) روغن سویا 4) نعناع 5) هویج 6) روغن کنجد 7) جعفری اشاره کرد.
استفاده از این گروه های غذایی یک بار در طول هفته خللی ایجاد نمی کند اما مصرف دائمی و پیوسته آن احتمالاً اختلالاتی را برای شخص به همراه دارد. گریپ فروت از جمله مرکباتی است که می تواند مانع از تاثیر مثبت داروهای مختص این دوران شود، به همین منظور مصرف آن در دوره شیمی درمانی به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود.
مبتلایان در این مدت مجاز به مصرف مکمل های غذایی نیستند. تنها با تشخیص پزشک معالج می توانند قرص امگا سه مصرف کنند. از دیگر نکات مهمی که این گروه از افراد در برنامه رژیم غذایی خود بایستی دقت بسیار به آن داشته باشند، این است که حجم مواد غذایی خود را محدود نموده و آب فراوان میل کنند.
جراحی سرطان مری
انجام جراحی به منظور حذف بافت های سرطانی در کنار دیگر متدهای درمانی و یا به تنهایی می تواند موثر باشد. جراحی های کاربردی به منظور معالجه سرطان مری عبارتند از:
جراحی برای حذف غده های سرطانی بسیار کوچک
چنان چه بافت های سرطانی در ناحیه مری بیمار، کم و یا اندک باشند و یا تنها در بخش های سطحی این عضو قرار گرفته اند و تکثیر نشده اند، ممکن است دکتر سلیمی توصیه کند که برای درمان موثرتر، بافت های سرطانی را همراه با قسمتی از بافت سالم پیرامون مری طی این عمل جراحی حذف کنند.
جراحی فوق برای معالجه این بیماری در مراحل نخست عارضه می تواند با بهره مندی از endoscope از راه دهان بیمار به سمت پایین هدایت شده و به داخل مری راه یابد.
جراحی ازوفاژکتومی
در هنگام عمل جراحی فوق، جراح متخصص قسمتی از مری شخص بیمار که غده های سرطانی آن را به طور کامل پوشانده اند و شخص را با مشکلات دیسفاژی مواجه کرده است، همراه با غدد لنفاوی پیرامون آن حذف می کنند.
به این ترتیب قسمت باقیمانده از این عضو دوباره به Stomach (معده) وصل می شود. به طور معمول این امر با کشیدن معده به سمت بالا به منظور دستیابی به قسمت باقیمانده از Esophagus انجام می گیرد.
جراحی ازوفاگوگاستروستومی
در هنگام انجام جراحی برای حذف قسمتی از مری و قسمت فوقانی معده، جراح متخصص قسمتی از Esophagus، غدد لنفاوی پیرامون و قسمت فوقانی معده بیمار را برای حفظ سلامتی و ادامه حیات بیشتر حذف می کند.
در چنین حالتی قسمت باقیمانده از معده به سمت بالا کشیده و دوباره به قسمتی از مری سالم که در این جراحی باقیمانده است را وصل می کنند. چنان چه نیاز باشد، جراح متخصص قسمتی از روده بزرگ را به منظور انجام اتصال بخش های تحت عمل جراحی استفاده می کند.
دقت داشته باشید که این عمل جراحی با پیامدهای جانبی و یا خطرات بسیاری مانند خونریزی، عفونت و یا ترشح مایع از قسمت برجای مانده از Esophagus که دوباره به باقیمانده معده وصل شده است همراه می باشد.
به همین منظور توصیه می شود که این جراحی سخت و پیچیده را نزد مجرب ترین و بهترین متخصص سرطان مری انجام دهید تا از مزایای عمل جراحی بهره مند شوید.
این جراحی از دو طریق یعنی جراحی باز و عمل جراحی لاپاراسکوپی روی بیماران انجام می گیرد که با توجه به نوع غدد سرطانی و پیشروی بیماری، تشخیص جراحی بر عهده دکتر سلیمی است.
البته وضعیت شخص بیمار، مهارت و تجارب جراح متخصص اولویت های نخست شیوه جراحی است که جراح متخصص تمامی موارد را در نظر می گیرد.
در انتها لازم است معالجه های کاربردی برای بستن مری و اختلالات بلع مواد غذایی را نیز متذکر شویم:
گشاد کردن گرفتگی مری
چنان چه غدد سرطانی مری سبب انسداد لوله فوق شوند، ممکن است جراح از endoscope و وسایل مخصوص جراحی فوق برای داخل کردن استنت (لوله فلزی) به منظور گشاد کردن Esophagus استفاده کند.
پرتو درمانی، لیزر درمانی، جراحی، Radiotherapy و معالجه فوتودینامیک از دیگر انتخاب هایی هستند که می تواند برای آزاد کردن گرفتگی مری تحت نظر مجرب ترین جراحان متخصص سرطان مری از آن بهره مند شد.
استفاده از لوله مخصوص غذادهی
شاید جراح متخصص به مبتلایان به عارضه سرطان مری توصیه کند که اگر با مشکل در خوردن غذا روبرو هستید و یا تحت عمل جراحی فوق قرار گرفته اید، از لوله غذادهی استفاده کنید.
زیرا شما با کمک این لوله می توانید به طور مستقیم مواد غذایی مصرفی را به معده و یا دوازدهه وارد کنید و در نتیجه درصد بهبودی این عضو بعد از معالجه این بیماری فراهم می گردد.
تعیین مقدار سرطان مری
زمانی که توسط بهترین متخصص سرطان مری، تشخیص این بیماری مورد تایید قرار گرفت، ممکن است پزشک معالج تست های جانبی را برای معین کردن این که تومور به غدد لنفاوی و یا دیگر بخش های مختلف بدن نفوذ پیدا کرده باشد، پیشنهاد نماید. این آزمایشات شامل:
1) برونکوسکوپی 2) CT (توموگرافی کامپیوتری) 3) EUS (سونوگرافی آندوسکوپی) 4) PET ( توموگرافی انتشار پوزیترون) است.
پزشک معالج براساس تفاصیل به دست آمده از شیوه های نامبرده برای معین کردن پیشروی این بیماری استفاده می کند. مراحل عارضه فوق با اعداد رومی که از صفر تا هفده متغیر هستند، نشان داده می شوند و حتی حداقل ترین پیشروی ها را که تنها قشرهای سطحی مری را تحت الشعاع خود قرار داده اند، نشان می دهند.
پیشروی و رشد سرطان در مرحله چهارم است که به سایر بخش های بدن نیز سرایت پیدا می کند. این سیستم هنوز در حال پختگی و تکامل است و با ارتقای متخصصین در شناسایی و معالجه سرطان، این مراحل کمی پیچیده تر و سخت تر می شود.
در حال حاضر دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص سرطان مری از مرحله سرطان به منظور تعیین شیوه های معالجه مطلوب بهره می برد.
برونکوسکوپی
یکی از شیوه های آزمایش تعیین میزان سرطان مری، برونکوسکوپی است. Bronchoscopy متدی است که این امکان را برای پزشک فراهم می کند که بخش درونی ریه ها مانند برونش ها که در واقع اصلی ترین مسیر ورودی به این عضو در نظر گرفته می شود را مورد بررسی و بازبینی بیشتر قرار دهند. معمولا برونکوسکوپی با بهره مندی از Bronchoscope منعطف و نرم انجام می گیرد.
با این وجود، در موقعیت های ویژه نظیر مواقعی که در قسمت ریه بیمار خونریزی بسیاری ایجاد می شود و یا شیء خارجی در این مجاری قرار می گیرد که سبب انسداد آن می شود، شاید جراح معالج Bronchoscope سخت و سفت را به بیمار تجویز کند.
دلایل متداول در خصوص احتیاج به این آزمایش وجود دارد که شامل عفونت، سرفه های پیوسته و یا چیز غیر عادی است که در آزمایش و یا از طریق رادیوگرافی در قفسه سینه مشاهده می شود.
در برخی از مرحله ها از سیستم های خاصی نظیر نمونه برداری برای رسیدن به بیوپسی و یا لیزر به منظور تقلیل اندازه سرطان مری، شاید به وسیله Bronchoscope آن را عبور داده و آزمایش مربوطه را انجام دهند. برای اطمینان از بیوپسی از ناحیه تحت درمان در این عضو، از شیوه های خاصی برای هدایت بخشی از نمونه برداری های انجام شده استفاده می شود.
انجام سونوگرافی به همراه برونکوسکوپ
برای مبتلایان به سرطان ریه، شاید یک سونوگرافی به همراه برونکوسکوپ برای رسیدگی بیشتر غدد لنفاوی در ناحیه قفسه سینه توصیه شود.
به سونوگرافی فوق EBUS می گویند. Endobronchial به متخصصین در معین کردن شیوه های معالجه مناسب کمک بسیاری می کند.
در این آزمایش، پزشک لوله ای نازک که از دوربین و یک منبع نوری تشکیل شده است را از راه دهان و یا بینی داخل ریه بیمار می کنند. متد فوق نسبت به دیگر شیوه های درمانی سرطان ریه نسبتاً فاقد درد و ناراحتی بوده و خیلی سریع روی بیماران انجام می شود.
از همه مهمتر این که بیمار برای انجام آن به آمادگی کمتری احتیاج دارد. اغلب متخصصین برای تشخیص دلیل اختلالات تنفسی و یا بیماری های مرتبط به ریه نظیر خونریزی، عفونت و یا سرطان از Bronchoscopy استفاده می کنند.
در ادامه بایستی خاطر نشان شویم که پزشک معالج برای بررسی بیشتر علل بیماری های مرتبط به ریه، مواردی را توصیه می کنند:
– دنبال کردن اسکن که بیانگر سرطان، عفونت ریه و یا Esophagus از هم پاشیده است، مورد استفاده قرار می گیرد.
– سرفه های خونی، شدید، تنگی نفس، نقص پیوند ریه و یا نمونه برداری ریه برونکوسکوپی توصیه می شود.
– در حال حاضر برای مبتلایانی که با گرفتگی ریه همراه هستند، انجام آزمایش برونکوسکوپی را گزینه مناسبی در نظر می گیرند.
– مورد دیگری که ممکن است برونکوسکوپی به بیماران توصیه شود، میزان صدمه پس از تنفس گازهای سمی و یا مواد شیمیایی است.
همچنین متخصصین از Bronchoscopy برای معالجه بعضی موقعیت ها استفاده می کنند، به طور مثال برای معالجه:
1) پاکسازی آبسه ریوی 2) معالجه سرطان ریه 3) گشاد کردن مسیر مجرای تنگ شده و یا بسته شده مری
و همچنین حذف شاخه های مخاط، مایع و یا شیء خارجی در مری نیز از این تکنیک درمانی استفاده می کنند.
شیوه های پیشگیری از سرطان مری
با توجه به عنوان مقاله، در این بخش لازم است در خصوص الزاماتی مشخص که برای تقلیل ریسک فاکتوری ابتلا به این بیماری نیاز است را متذکر شویم:
دوری از دخانیات
افرادی که به صورت مداوم به مصرف سیگار اعتیاد دارند، بایستی در این خصوص با پزشک معالج خود در رابطه با شیوه های مناسب ترک سیگار مشورت کنند. مشاوره های تخصصی و یا مصرف برخی از داروها می تواند به رفع مشکل شما کمک بسیار کند.
مصرف بسیار سبزیجات و میوه های تازه
بخش اعظمی از میوه ها و سبزیجات تازه که روزانه در برنامه رژیم غذایی خود از آن استفاده می کنید، می تواند به پیشگیری از سرطان مری تا حد قابل توجهی کمک کند.
تثبیت وزن در حد نرمال
اگر با افزایش وزن و یا تجمع چربی های انباشته در نواحی مختلف بدن همراه هستید، با پزشک معالج خود در خصوص شیوه های تقلیل وزن که به پیشگیری از این بیماری کمک بسیار می کند، مشورت کنید.
بهتر است از تکنیک های تقلیل وزن با ثبات که به از دست دادن وزن نیم تا یک کیلوگرمی شما در طول هفته کمک می کند، بهره مند شوید.
تاثیر سیگار روی سرطان مری
یکی از ریسک فاکتورهای موثر در ابتلا به سرطان مری، استفاده از دخانیات نظیر قلیان و سیگار است. ابتلا به این نوع سرطان که بر اثر مصرف بسیار سیگار در شخص به وجود می آید، در برخی موارد جبران ناپذیر است.
دود آن مشتمل بر ذرات مضر و خطرناکی است که به قلب، کلیه و از همه مهمتر ریه ها صدمات بسیاری را وارد می کند و سبب کوتاه تر شدن ادامه حیات در این افراد می شود. عدم مصرف دخانیات، مهمترین اقدامی است که می تواند به پیشگیری از سرطان مری در افراد کمک کند.
همان طور که می دانید، در دود آن مواد شیمیایی وجود دارد که داخل جریان خون می شود که مصرف مداوم آن می تواند تاثیرات منفی را در تمام بدن ایجاد کند و در نتیجه ابتلا به سرطان مری را در شخص افزایش دهد. زمانی که شخص سیگار می کشد، ریسک ابتلا به این عارضه را تا حد بسیاری افزایش می دهد.
مصرف دخانیات
در واقع می توان بیان کرد که هر چه زمان بیشتری را صرف این دخانیات کرده باشید، ریسک ابتلا به سرطان مری نسبت به سایر افراد عادی که از مصرف آن خودداری می کنند، به مراتب افزایش می یابد.
طبق نظر دکتر سلیمی بهترین متخصص سرطان مری، سمومی که در دود این دخانیات موجود است، سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن و سخت تر شدن حذف سلول های سرطانی در شخص می شود. زمانی این رویداد در بدن شخص مشاهده می شود که غدد سرطانی بدون این که پیشروی خود را قطع کنند، به رشد خود ادامه می دهند.
در مجموع بین نه الی ده بیمار مبتلا به سرطان مری در اثر مصرف دخانیات و یا افرادی که بیشتر در معرض دود آن قرار می گیرند، به این عارضه گرفتار می شوند.
هر چند معالجه های متعددی برای حفظ سلامتی این بیماری وجود دارد، اما به جرات می توان بیان کرد که سرطان مری اصلی ترین دلیل مرگ و میرها است که اغلب افراد در اثر ابتلا به آن گرفتار می شوند.
ویژگی بهترین متخصص سرطان مری
ریشه اصلی انواع سرطان ها به عوامل ژنتیکی و یا محیطی مرتبط است. شیوه زندگی و عادات فردی از عوامل موثر محیطی هستند. ابتلا به این عارضه علاوه بر پیامدهای مخربی که برای آرامش خانواده و حتی جامعه وارد می کند، می تواند برای درمان، هزینه های گزافی را در بر داشته باشد.
بهترین و اساسی ترین شیوه های معالجه سرطان، تشخیص به موقع آن است. چنان چه در هنگام بروز ساده ترین اختلالات با تجویز پزشک معالج، چکاپ های کلی را به شکل دوره ای به منظور بازبینی های سایر اعضای بدن انجام دهید، سریعتر به بیماری و یا پیشروی آن در بدن پی خواهید برد و در نتیجه می توانید پیشگیری های لازم را در خصوص ابتلا به این عارضه انجام دهید.
دقت داشته باشید که اغلب مشکلات در وهله نخست ساده و در مراحل ابتدایی هستند که هر گونه عدم توجه و یا معالجه دیر هنگام سبب رشد تومور شده و در نتیجه معالجه آن غیر قابل کنترل خواهد شد.
به همین منظور در این بخش سعی داریم به ویژگی های بهترین متخصص سرطان مری که در این راستا می تواند به شما کمک بسیار کند، بپردازیم:
داشتن علم تخصصی در زمینه معالجه انواع سرطان ها
داشتن علم تخصصی در زمینه معالجه انواع سرطان ها از مهمترین عواملی است که در انتخاب بهترین و مجرب ترین فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی می تواند به درمان شما کمک کند.
دارا بودن بورد تخصصی و سپری کردن دوره های خاص در زمینه سرطان می تواند در تشخیص بهترین متخصص سرطان مری موثر باشد. البته علم تخصصی به همراه مهارت علمی بسیار اثربخش است و می تواند ضامن سلامتی شما باشد.
برای انتخاب بهترین متخصص سرطان مری شما می توانید با پرسیدن از نزدیکان و یا اطرافیان و یا از طریق شبکه های اجتماعی، مناسب ترین انتخاب را انجام دهید.
بعد از تهیه فهرستی از مجرب ترین متخصصین در این زمینه و همچنین بازبینی دقیق پیج اینستاگرام و سایت جراح متخصص و انجام مشاوره های حضوری در خصوص نوع عارضه و روند آن، می تواند به شما در انتخاب تصمیم نهایی کمک بسیار کند.
با توجه به شرایط خاص شما، پزشک معالج باید با صبر و حوصله بسیار به تمامی مشکلات شما گوش دهد و کلیه مراحل معالجه را به طور کامل و عادلانه شرح دهد و مهمتر از همه قبل از دیگر مشکلات مانند موضوع مالی در خصوص این بیماری که هزینه های بسیاری را در بر می گیرد، اولویت نخست را سلامتی شما قرار دهد.
برای درمان پرولاکتین بالا و چاقی لطفا از صفحه پرولاکتین بالا و چاقی دیدن کنید.
مهمترین الزامات در جلوگیری از سرطان مری
از نظر متخصصین این حوزه، علت بروز این بیماری به طور قطعی مشخص نیست، اما بعضی از عادات نادرستی که ممکن است افراد به صورت مستمر در طول زندگی انجام دهند، ریسک ابتلا به عارضه فوق را تا حد بسیاری افزایش می دهد. به همین منظور در ادامه مهمترین الزاماتی که می تواند به جلوگیری از این بیماری به شما کمک بسیار کند می پردازیم:
انجام فعالیت های ورزشی منظم:
به طور معمول اشخاصی که تحرک بیشتری دارند، با درصد کمتری از اختلالات متعدد همراه خواهند شد. به همین دلیل ورزش کردن و انجام تمرینات فیزیکی مناسب می تواند مناسب ترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به سرطان مری باشد.
به منظور این که زندگی سالم و شادابی را تجربه کنید، بایستی انجام فعالیت های ورزشی را مهمترین برنامه روزانه خود قرار دهید. همان طور که اضافه وزن بالا نقش مهمی در بروز انواع بیماری های مرتبط به چاقی دارد، انجام تمرینات فیزیکی مناسب و دستیابی به تناسب اندام طبیعی و نرمال می تواند ریسک ابتلا به این بیماری را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی، مناسب ترین فعالیت های ورزشی هستند که می تواند به پیشگیری از سرطان مری به افراد در تمامی رده های سنی کمک بسیاری کند.
معالجه رفلاکس معده:
عدم معالجه این بیماری (برگشت غذا به دهان) می تواند صدمات و پیامدهای متعددی را برای بدن به همراه داشته باشد. دقت داشته باشید که اغلب اشخاصی که با مشکل رفلاکس معده همراه هستند و به درمان آن توجهی ندارند، بایستی به این نکته توجه کنند که به تدریج درصد دچار شدن آن ها به این بیماری بسیار می شود. برای درمان این بیماری راهکارهای متعددی وجود دارد:
پرهیز از پرخوری، این مورد اصلی ترین پارامتری است که باعث افزایش ریفلاکس معده خواهد شد.
بهتر است در یک وعده از مصرف خوراکی های متنوع با هم خودداری کنید.
اگر خواهان فهمیدن اطلاعات در زمینه عمل جراحی اسلیو معده که برای کوچک شدن معده می باشد هستید صفحه عمل کوچک کردن معده را ببینید.
دوری از بعضی از محصولات غذایی که می تواند باعث ایجاد رفلاکس معده شود
دوری از بعضی از محصولات غذایی که می تواند باعث ایجاد رفلاکس معده شود که اصلی ترین آن ها نوشابه گازدار، چای، قهوه و نوشیدنی های الکلی هستند.
اضافه وزن بالا اصلی ترین مواردی است که رفلکس معده را تشدید می کند.
عادات اشتباه بعضی از افراد مانند سیگار کشیدن پس از غذا از دیگر مواردی است که باعث برگشت غذا به دهان می شود.
به آرامی غذا خوردن و یا بلافاصله بعد از مصرف آن دراز کشیدن، می تواند در پیشگیری از رفلاکس معده به شما کمک شایانی کند.
عدم مصرف نوشیدنی های الکلی:
اصلی ترین مورد که ریسک ابتلا به انواع سرطان ها را در شخص افزایش می دهد، استفاده از نوشیدنی های الکلی است. علاوه بر ترک سیگار، عدم مصرف این نوشیدنی هم می تواند نشانه های این بیماری را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
در مجموع در اغلب کشورها ترک این نوشیدنی از موثرترین شیوه ها برای جلوگیری از ابتلا به عارضه فوق است.
البته موارد دیگری مانند ترک سیگار، کاهش وزن و استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه های تازه می تواند به پیشگیری از سرطان مری در افراد، نقش مهمی را ایفا کند.
نتیجه گیری
انجام برخی از عادات نادرست افراد باعث بروز اختلالات و بیماری های متعدد که در بعضی مواقع جبران ناپذیر هستند، مانند ابتلا به سرطان در شخص می شود.
به همین منظور در این مقاله به مهمترین شیوه های پیشگیری از ابتلا به سرطان مری و شناسایی بهترین متخصص سرطان مری که می تواند درصد ابتلا به این بیماری را تا حد بسیاری کاهش دهد، اشاره کردیم.
برای فهمیدن مراحل چگونگی درمان مشکل زخم پای دیابت توصیه می کنیم پست مراحل اولیه زخم پای دیابتی را مشاهده کنید.
منبع: