در این مقاله می خواهیم موضوع بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر را بررسی نماییم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر توسط پزشک و با توجه به نوع بیماری سندروم تجویز می شود. سندروم روده تحریک پذیر بیماری است که دستگاه گوارشی فرد را هدف می گیرد.
بهتر است افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر، برنامه غذایی معینی داشته باشند. چرا که عادات تغذیه ای می تواند علائم بیماری را بهبود ببخشد یا علائم بیماری را افزایش دهد.
البته باید بدانید که این سندروم با سندروم دامپینگ کاملا متفاوت است.
از اینجا ببنید که سندروم دامپینگ چیست؟
بهترین راه درمان سندروم روده تحریک پذیر، کنترل علائم بیماری با داشتن رژیم تغذیه ای خوب، ورزش کردن و استفاده از داروهای تجویزی است. در این راستا می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
دکتر سلیمی، بهترین پزشک فوق تخصص گوارش می باشند. در ادامه مقاله، در رابطه با این بیماری بیشتر می خوانیم. ما را دنبال نمایید.
بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
داروهای آنتی اسپاسمودیک شامل بنتلی (دیسیکلومین)، هیوسین بوتیل بروماید و هیوسیامین میشوند
عناوین مقاله:
سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
انواع سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
دلایل ابتلا به بیماری سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث درد پهلو می شود؟
عادات تغذیه ای در سندروم روده تحریک پذیر چگونه باید باشد؟
شکل مدفوع در سندروم روده تحریک پذیر به چه شکل است؟
درمان سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
علائم سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
بیماری های مرتبط با سندروم روده تحریک پذیر چه بیماری هایی است؟
سندروم روده تحریک پذیر چگونه تشخیص داده می شود؟
چه عواملی می تواند خطر ابتلا به بیماری سندروم روده را افزایش دهد؟
رابطه سندروم روده و لاغری چیست؟
درمان سندروم روده تحریک پذیر در طب سنتی چیست؟
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث سرطان می شود؟
رابطه بین افسردگی و سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
تفاوت سندروم روده تحریک پذیر با سرطان روده بزرگ چیست؟
درمان قطعی سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
بایدهای تغذیه ای در درمان سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
نبایدهای تغذیه ای در درمان سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
ورزش های مناسب سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
آیا برای تشخیص سندروم روده تحریک پذیر، از کونولوسکوپی استفاده می شود؟
سخن پایانی
سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری است که دستگاه گوارشی را درگیر می کند. باعث درد و دل پیچه و نفخ در شکم می شود که این درد در پی استرس و همچنین خوردن یک ماده غذایی خاص تشدید می شود.
افرادی که دچار این بیماری شده اند، به صورت مداوم درد را تجربه می کنند و یا گاهی این درد به سراغشان می آید. میزان درد می تواند خفیف و یا شدید باشد.
کسانی که به سندروم روده دچاره شده اند، درد را به صورت یک درد تیز در ناحیه شکم به صورت دل پیچه ای که یک باره به سراغشان می آید، توصیف می کنند.
معمولا هنگامی که این حس دل پیچه به سراغ افراد می آید، حس می کنند که باید فورا به دستشویی بروند. البته گاهی نیز دچار یبوست می شوند.
افرادی که دچار بیماری سندروم روده تحریک پذیر هستند، معمولا اعلام می کنند که به مواد غذایی خاصی حساسیت دارند و بعد از خوردن این غذاها دچار درد و دل پیچه در ناحیه شکم می شوند.
علت این امر نیز هضم ناکافی و نادرست مواد غذایی است. در واقع آنزیم های داخل روده نمی توانند به خوبی کار کنند.
می توانید برنامه غذایی خود را زیر نظر بگیرید
اگر که حس می کنید که به این بیماری دچار شده اید، برای جلوگیری از درد می توانید برنامه غذایی خود را زیر نظر بگیرید. این کار باعث می شود که بتوانید تشخیص دهید که به کدام ماده غذایی حساسیت دارید.
با حذف آن ماده غذایی احتمالا حالتان بهتر می شود و دردی را حس نخواهید کرد. اگر با حذف ماده غذایی احساس کردید که حالتان بهتر شده است، پس به این سندروم دچار شده اید.
اما بهتر است تشخیص نهایی و پیدا کردن بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر را به دکتر سلیمی بسپارید.
گاهی افراد دچار سندروم روده تحریک پذیر، علاوه بر بیماری، دچار عارضه های خاصی مانند چاقی نیز هستند. این افراد برای کنترل نشانه های بیماری باید وزن خود را کنترل کنند.
جناب دکتر مهدی سلیمی یکی از پزشکانی است که در زمینه چاقی می توانید به ایشان مراجعه کنید و به وزن طبیعی خود برسید.
انواع سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
بیماری سندروم روده تحریک پذیر که گاهی خیلی دردناک می شود، با توجه به عوارضی که برای فرد ایجاد می کند، به چهار دسته تقسیم بندی می شود:
سندروم روده تحریک پذیر نوع D
افرادی که به این نوع از سندروم دچار هستند، معمولا بیشتر اسهال را تجربه می کنند. بعد از خوردن مواد غذایی خاصی دچار نفخ و ورم شکم و سایر علائم این بیماری می شوند اما اسهال را حتما تجربه می کنند. این مورد گاهی از موارد آن قدر شدید می شود که فرد توانایی کنترل خود را ندارد.
سندروم روده تحریک پذیر نوع C
در این نوع از سندروم، فرد بر عکس حالت قبلی یبوست را تجربه می کند. یبوست نیز با انواع بیماری هایی مانند هموروئید و شقاق و … همراه است. فرد با دفع مدفوع مشکل دارد و هنگام دفع مدفوع ممکن است دچار خونریزی از مقعد شود.
سندروم روده تحریک پذیر نوع A
در این نوع از سندروم، فرد به طور متناوب اسهال و یا یبوست را تجربه می کند. یا دچار اسهال می شود و یا یبوست.
بیشتر کسانی که این نوع از سندروم را تجربه می کنند، باید برنامه غذایی خاص داشته باشند که در طول هفته به آن پایبند باشند، چرا که کوچک ترین تغییر در برنامه غذایی می تواند باعث اختلال روده ای شود.
سندروم روده تحریک پذیر نوع PI
سندروم روده تحریک پذیر نوع پی آی معمولا بعد از عفونت به وجود می آید. یعنی فرد دچار عفونتی می شود و این عفونت می تواند باعث به وجود آمدن این نوع از سندروم شود.
همان طور که گفته شد، سندروم روده تحریک پذیر 4 نوع دارد که هر کدام از آن ها با علائم شاخصی بروز می کند. بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر توسط پزشک برای شما تجویز خواهد شد.
اما قرص به تنهایی کفایت نمی کند و شما باید طبق دستورات غذایی که دکتر سلیمی به شما می دهد، برنامه غذایی خود را تنظیم کنید تا علائم و عوارض بیماری کاهش پیدا کند که دچار درد و نفخ نشوید.
دلایل ابتلا به بیماری سندروم روده چیست؟
بیماری سندروم روده که یکی از بیماری های گوارشی است، تحت تاثیر عوامل مختلفی ممکن است ایجاد شود اما علت اصلی آن هنوز مشخص نیست. در ادامه عواملی که ممکن است باعث بروز این بیماری شود را بررسی می کنیم:
عوامل عفونی
چیزی در حدود 25 درصد از افرادی که دچار بیماری سندروم روده تحریک پذیر می شوند، قبل از ابتلا به این بیماری دچار عفونت در بدن خود بوده اند.
بنابراین بهتر است که در هنگام عفونت بدن، سرسری از کنار این مورد رد نشوید و خود تجویزی را کنار بگذارید تا بعدا دچار عوارض دیگری مانند سندروم روده نشوید.
حالات روحی روانی
گاهی افراد بعد از یک غم و یا یک شوک عصبی دچار این بیماری می شوند. می توان گفت که به نوعی این بیماری با اعصاب و مغز در ارتباط است. شوک و اندوه می تواند بر عملکرد سیستم گوارشی اثر بگذارد و باعث عوارض زیادی مانند بیماری سندروم روده تحریک پذیر بشود.
تغییر در میکروفلور روده ها
گاهی سندروم روده تحریک پذیر در اثر تغییر در نوع و میزان رشد باکتری های مفید روده رخ می دهد.
انقباض عضلانی روده
دیگر موردی که می تواند عللی بر پدیدار شدن بیماری سندروم روده ای شود، انقباض عضلانی روده است. هنگامی که روده ها از حرکت طبیعی خود خارج شوند، فرد اسهال و یا یبوست را تجربه می کند که اسهال و یا یبوست از علائم اولیه این بیماری است. همچنین این تغییر در حرکت روده می تواند بر میزان جذب اثر گذار باشد.
با این که در قسمت بالا تعدادی از عواملی که می تواند باعث به وجود آمدن این بیماری شود را مطرح کردیم، اما همان طور که بیان شد، این بیماری دلیل ابتلای مشخصی ندارد. به همین خاطر بهتر است که علائم بیماری را با دکتر سلیمی مطرح کنید.
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث درد پهلو می شود؟
گاهی افرادی که به بیماری سندروم روده تحریک پذیر مبتلا هستند، در پهلوی خود احساس درد می کنند و گاهی نگران می شوند که آیا این درد طبیعی است و یا ممکن است درد ناشی از علت دیگری باشد. در پاسخ باید گفت که درد پهلو در بیماری سندروم روده، طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
بیشتر افرادی که به سندروم روده مبتلا هستند، این درد را تجربه می کنند. درد پهلو به علت عدم کارکرد مناسب روده ها رخ می دهد. وقتی که روده ها خوب کار نکنند، هضم به خوبی انجام نمی شود و گاز در روده ها افزایش پیدا می کند. در چنین حالتی شما ممکن است دردی را در ناحیه ناف و یا پهلوها حس کنید و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.
اما توجه به این نکته ضروری است که درد پهلو در سندروم روده تحریک پذیر، بعد از دفع و خروج گاز از روده کاهش می یابد. در مواردی که درد زیاد است، پزشک برای شما دارو تجویز می کند.
بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر با توجه به میزان درد و نوع سندروم برای شما تجویز خواهد شد.
بنابراین اگر پس از دفع و برای چند روز، درد شدید در ناحیه پهلو داشتید، این درد طبیعی نیست و ممکن است مشکلی در ناحیه کلیه و یا تخمدان پیدا کرده باشید و بهتر است که به دکتر سلیمی مراجعه کنید.
معمولا درد ناشی از سندروم روده ای به صورت گرفتگی حس می شود تا این که به صورت درد شدید و تیز حس شود.
عادات تغذیه ای در سندروم روده تحریک پذیر چگونه باید باشد؟
رژیم غذایی در سندروم روده تحریک پذیر می تواند نقش مهمی داشته باشد تا جایی که علائم مربوط به بیماری را تسهیل بخشد یا علائم بیماری را بدتر کند.
رژیم غذایی خوب همانند بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر عمل می کند. بهتر است که رژیم غذایی خود را با دستور پزشک تنظیم کنید و بایدها و نبایدهای غذایی را در دستور کار خود قرار دهید.
پیروی از نکات زیر می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید:
نوشیدن آب
نوشیدن 8 لیوان آب را به صورت روزانه فراموش نکنید. نوشیدن مداوم آب کمک می کند که دچار یبوست نشوید. همچنین افرادی که دچار اسهال هستند، نوشیدن آب کمک می کند که آب از دست رفته بدن برگردد و بدن دچار دهیدراته و یا کم آبی نشود.
مصرف بیش از حد ادویه جات ممنوع
در بیماری سندروم روده تحریک پذیر، مصرف بیش از حد ادویه جات ممنوع است. مصرف ادویه جات به مقدار زیاد می تواند روی عملکرد سیستم گوارشی اثر گذار باشد.
سر موقع غذا بخورید
یکی دیگر از عادات تغذیه ای که می تواند در کنترل علائم بیماری اثر گذار باشد، سر موقع غذا خوردن است. بهتر است در برنامه غذایی خود این مورد را رعایت کنید که هر روز سر ساعت مشخصی غذا بخورید.
مصرف دخانیات ممنوع
دخانیات مانند سیگار و یا قلیان می توانند اثر تحریک پذیری بر معده داشته باشند. بایستی مصرف دخانیات را قطع کنید.
پیشنهاد می کنیم از پست از کجا بفهمیم سندروم روده تحریک پذیر داریم دیدن کنید.
حجم مواد غذایی را محدود کنید
افرادی که دچار سندروم روده تحریک پذیر هستند، بهتر است که حجم مواد غذایی خود را کم کنند و در مقابل، تعداد وعده غذایی خود را افزایش بدهند.
ورزش کردن
دیگر موردی که می تواند علائم بیماری را در مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر کاهش دهد، ورزش کردن است. ورزش کردن کمک می کند تا روده ها عملکرد بهتری داشته باشند.
یادداشت کردن عادات غذایی
کار دیگری که بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر باید انجام دهند، این است که عادات غذایی خود را یادداشت کنند.
در این قسمت از مقاله، تعدادی از عادات تغذیه ای که باید توسط بیماران مبتلا به بیماری سندروم روده تحریک پذیر رعایت شود، بیان شد. اما ممکن است موارد دیگری باشد که توسط دکتر سلیمی برای شما عنوان شود.
برای مثال افرادی که از چاقی رنج می برند و به این بیماری نیز دچار شده اند، برنامه غذایی خاصی خواهند داشت. بنابراین بهتر است که عادات تغذیه ای توسط پزشک تجویز شود.
دکتر مهدی سلیمی یکی از پزشکان حاذق در امر چاقی است که برای کنترل وزن خود می توانید به ایشان مراجعه فرمایید.
شکل مدفوع در سندروم روده تحریک پذیر به چه شکل است؟
یکی از راه های تشخیص بیماری سندروم روده تحریک پذیر، شکل مدفوع است. در بیماری سندروم روده تحریک پذیر، مدفوع تغییر شکل پیدا می کند
اما تغییر شکل مدفوع در همه بیماران مبتلا به سندروم روده یکسان نیست. بسته به نوع سندروم تحریک پذیر، برخی از بیماران اسهال و برخی دیگر یبوست را تجربه می کنند.
مدفوع بیماران نوع D بیشتر حالت اسهال و آبکی است. همچنین مدفوع این نوع بیماران دارای گاز است و از مدفوع گاز خارج می شود. لزج است و تکه تکه دفع می شود.
ممکن است در مدفوع بیماران، مخاط روده نیز دیده شود
ممکن است در مدفوع بیماران، مخاط روده نیز دیده شود. به دلیل وجود گاز در مدفوع بیماران، معمولا مدفوع آن ها روی سطح آب می ایستد.
در مقابل افراد دیگر که به سندروم نوع C مبتلا هستند، یبوست را تجربه می کنند. مدفوع این بیماران بسیار خشک است و با زور زدن زیاد خارج می شود و این خشکی مدفوع می تواند مویرگ های مقعد را پاره کند و باعث خونریزی شود. بهتر است که این افراد ملین مصرف کنند و همچنین مصرف فیبر را در برنامه روزانه خود داشته باشند.
گاهی وجود خون در خود مدفوع دیده می شود. خونی که تازه نیست و به رنگ قهوه ای و یا سیاه دیده می شود. این مورد طبیعی نبوده و نشانگر وجود مشکل در روده ها است.
بهتر است در این گونه موارد به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا با بررسی و انجام آزمایشات تخصصی، تشخیص نهایی برای شما انجام شود.
به صورت کلی می توان گفت که نوع غذایی که خورده می شود، می تواند بر شکل ظاهری مدفوع تاثیر بگذارد. افراد باید رژیم غذایی خاصی را مصرف کنند و طبق نظر پزشک، بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر را مصرف کنند.
درمان سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
طبق گفته پزشکان، بیماری سندروم روده تحریک پذیر درمان قطعی ندارد اما می توان با تجویز داروهایی، علائم بیماری را کنترل کرد. در ابتدا انجام آزمایشات تشخیصی لازم است تا نوع سندروم مشخص شود
و سپس بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر تجویز شود. یکی از داروهایی که برای کنترل علائم بیماری تجویز می شود، مکمل های پروبیوتیک است. مصرف این مکمل ها می تواند هضم را بهتر کند. هضم، بهتر از نفخ و درد جلوگیری می کند.
دیگر دارویی که برای افرادی که دچار یبوست هستند تجویز می شود، ملین ها هستند. ملین کمک می کند که فرد از یبوست راحت شود. اما میزان دقیق مصرف ملین باید طبق نظر پزشک باشد.
در مقابل، دیگر دارویی که برای افراد دچار اسهال تجویز می شود، ایمودیم است. ایمودیم برای افرادی مناسب است که در بیماری سندروم روده تحریک پذیر مدام دچار اسهال می شوند.
آنتی اسپاسمودیک ها دیگر داروهایی هستند که بسیار برای افراد دچار سندروم روده مفید هستند. چرا که باعث کاهش درد و اسپاسم در این بیماری می شوند. معمولا این دارو برای افرادی تجویز می شود که بیشتر دچار اسهال می شوند.
آنتی بیوتیک ها داروهای دیگری هستند که می توانند میکروب های موجود در روده را از بین ببرند و به کاهش علائم بیماری کمک کنند.
توجه داشته باشید که هر آنتی بیوتیکی نمی تواند برای درمان سندروم روده تحریک پذیر مفید واقع باشد و برای استفاده از آنتی بیوتیک حتما باید نسخه تجویزی پزشک را داشته باشید.
اما گاهی در کنار داروهایی برای کنترل علائم بیماری، داروهایی برای افسردگی و اضطراب تجویز می شود. چرا که برخی از افراد مبتلا به بیماری سندروم روده تحریک پذیر، دچار ترس و استرس بیماری می شوند که این مورد می تواند بر کیفیت زندگی اثر گذار باشد.
بهتر است تجویز نهایی داروها و مقدار مصرف را به دکتر سلیمی بسپارید و از مصرف خود سرانه داروها اجتناب کنید.
علائم سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
این بیماری عارضه های زیادی را برای فرد ایجاد می کند. متاسفانه عارضه های این بیماری به صورت بلند مدت همراه فرد خواهد بود.
این بیماری درمان قطعی ندارد اما می توان علاوم بیماری را کنترل کرد. بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر بعد از تشخیص نهایی توسط پزشک تجویز خواهد شد.
علائم شایع بیماری سندروم روده تحریک پذیر عبارتند از:
درد شکمی
درد شکمی به یک باره بروز می کند و به صورت دل پیچه توصیف می شود.
درد پهلوها
به دلیل وجود نفخ در روده ها ممکن است که افراد، درد پهلو را نیز تجربه کنند.
احساس پر بودن روده بعد از مدفوع
یکی دیگر از علائمی که افراد دچار سندروم روده از خود بروز می دهند، احساس پر بودن روده بعد از مدفوع است. ممکن است بلافاصله بعد از مدفوع دوباره احساس شود که روده آن ها پر است که این احساس کاذب است.
دفع مخاط روده
سندروم روده تحریک پذیر با دفع مخاط روده همراه است. گاهی پس از دفع مدفوع، مخاط غلیظ سفید رنگی از مقعد دفع شود.
نفخ
دیگر علائمی که با سندروم روده تحریک پذیر در ارتباط است، نفخ است. معمولا افرادی که دچار سندروم روده تحریک پذیر هستند، بیشتر از حد معمول نفخ می کنند و معده و روده آن ها در مقابل مواد غذایی، حساسیت بیشتری دارد.
اما علائمی نیز هستند که کمتر شایع هستند:
بوی بد دهان
اگر دچار بوی بد دهان هستید و همچنین دچار علائم بالا هستید، می توانید به وجود بیماری سندروم روده تحریک پذیر شک کنید.
خستگی مداوم
دیگر علائمی که در برخی از بیماران سندروم روده تحریک پذیر دیده می شود، خستگی مداوم و همچنین ضعف بدنی است.
چرا که داشتن حالت اسهال، بدن را با کمبود آب مواجه می کند و فرد بسیار احساس ضعف و خستگی و حتی در گاهی از موارد رنگ پریدگی دارد.
داشتن حس اضطراب
معمولا برخی از افراد دچار سندروم روده تحریک پذیر، به دلیل وجود علائم بیماری حس اضطراب و افسردگی دارند.
با این که علائم شایع بیماری در بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر بیان شد، اما همه علائم در بیماران یکسان نیست واز فردی به فرد دیگر متفاوت است.
معمولا بیشتر افراد با خوردن غذا دچار علائم سندروم روده می شوند. بهتر است که کنترل مواد غذایی را در دست داشته باشید و از خوردن غذاهای حساسیت زا بپرهیزید.
معمولا افرادی که به چاقی مبتلا هستند، تمایل آن ها برای غذا خوردن بیشتر است و غذا خوردن در حجم زیاد می تواند باعث تشدید علائم شود.
بنابراین افرادی که از چاقی رنج می برند، بهتر است که به پزشک مراجعه کنند تا هم از چاقی و اضافه وزن خلاص شوند و هم برنامه غذایی آن ها تنظیم شود. دکتر مهدی سلیمی یکی از پزشکانی است که می توانید بدین منظور به ایشان مراجعه کنید.
بیماری های مرتبط با سندروم روده تحریک پذیر چه بیماری هایی است؟
بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر عوارض شایعی را در رابطه با بیماری تجربه می کنند. اما از عوارض این بیماری ممکن است که به بیماری های دیگری نیز مبتلا بشوند.
به منظور جلوگیری از پیشرفت بیماری، بهتر است که بیماران بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر را مصرف کنند. این دارو توسط پزشک تجویز خواهد شد.
یکی از بیماری هایی که مرتبط با سندروم روده تحریک پذیر است، اسهال است. در یک نوع از این بیماری، بیماران دچار اسهال می شوند.
ممکن است که حتی یبوست را نیز تجربه کنند اما پدیده غالب در این نوع از بیماری اسهال است. اسهال معمولا در پی خوردن برخی از مواد غذایی و همچنین لبنیات رخ می دهد.
بیماران به یکباره دچار دل پیچه شدید می شوند
بیماران به یکباره دچار دل پیچه شدید می شوند تا جایی که احساس می کنند به صورت فوری احتیاج به دستشویی دارند.
در مقابل، نوع دیگری از بیماری هست که در آن بیماران یبوست را بیشتر تجربه می کنند. این بیماران توانایی دفع را از دست می دهند و به سختی می توانند مدفوع خود را دفع کنند. مصرف سبزیجات و همچنین فیبر به این بیماران بسیار توصیه می شود.
گروه دیگری از بیماران هستند که اسهال و یبوست را به صورت مداوم تجربه می کنند. گاهی دچار اسهال می شوند و گاهی یبوست دارند.
آن دسته از بیمارانی که این نوع از سندروم روده تحریک پذیر را تجربه می کنند، بهتر است که تحت نظر پزشک باشند و همچنین در مصرف مواد غذایی خود بسیار دقت کنند. معمولا اسهال و یبوست دو بیماری است که در ارتباط با سندروم روده تحریک پذیر رخ می دهد.
سندروم روده تحریک پذیر چگونه تشخیص داده می شود؟
معمولا نیمی از افرادی که به بیماری های گوارشی مانند سندروم روده تحریک پذیر مبتلا می شوند، برای تشخیص و یا درمان به پزشک مراجعه نمی کنند.
با این که گفته می شود بیماری سندروم روده تحریک پذیر خطرناک نیست؛ ولی در صورتی که راه های کنترل بیماری برای آن در نظر گرفته نشود، می تواند مشکلات زیادی را برای فرد به وجود آورد.
بیماری سندروم روده تحریک پذیر از طریق آزمایشات زیر قابل تشخیص است:
ویزیت اولیه پزشک
در ویزیت اولیه؛ پزشک، علائم بیماری و مشکلاتی که برای فرد به وجود آمده است را بررسی می کند. همچنین وجود سابقه بیماری گوارشی را در خانواده بررسی می کند.
آزمایش خون
این آزمایش برای تشخیص بیماری سلیاک تجویز می شود. این بیماری باعث آلرژی نسبت به گندم می شود. علائم این بیماری همانند بیماری سندروم روده تحریک پذیر است.
آزمایش مدفوع
این آزمایش نیز برای بررسی شکل مدفوع و همچنین وجود خون در مدفوع تجویز می شود. همچنین وجود انگل در این آزمایش بررسی می شود. وجود انگل باعث عفونت می شود.
آزمایش باریم آنما
همان طور که از اسم آزمایش مشخص است، در این آزمایش از باریم استفاده می شود. باریم از طریق مقعد به داخل روده ها تزریق می شود تا تصویربرداری از روده ها بهتر و واضح تر انجام شود.
کونولوسکوپی
دیگر آزمایشی که برای بررسی علائم سندروم روده تحریک پذیر تجویز می شود، کونولوسکوپی است.
با انجام این آزمایشات پزشک می خواهد از سلامت کلی بدن بیمار اگاهی پیدا کند و جای نگرانی وجود ندارد. پس از بررسی های نهایی و تشخیص بیماری سندروم روده تحریک پذیر، بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر تجویز می شود.
بهتر است برای کنترل علائم بیماری، داروهای خود را به موقع مصرف کنید. مصرف به موقع داروها می تواند به شما کمک کند که دچار عوارض بیماری نشوید.
چه عواملی می تواند خطر ابتلا به بیماری سندروم روده را افزایش دهد؟
سندروم روده تحریک پذیر بیماری است که با دستگاه گوارشی در ارتباط است و معمولا ناراحتی هایی را در ناحیه روده بزرگ به وجود می آورد. سندروم روده تحریک پذیر می تواند مشکلات زیادی را در فرد به وجود بیاورد.
عوامل زیر می توانند خطر ابتلا به سندروم را افزایش دهد:
افراد جوان تر
معمولا افراد زیر 50 سال به نسبت افراد مسن، در معرض ابتلای بیشتری هستند.
خانم ها
بیماری سندروم روده تحریک پذیر بیشتر در خانم ها دیده می شود و خانم ها به نسبت آقایان بیشتر به این بیماری دچار می شوند. دلیل این امر وجود هورمون های بیشتر در زنان است.
سابقه خانوادگی
احتمال می رود که ژن بیماری به نسل های بعد قابل انتقال باشد. معمولا در خانواده هایی که یکی از اعضای خانواده به این بیماری دچار شده اند، احتمال بیشتری وجود دارد که نسل بعدی نیز این بیماری را داشته باشند.
شوک عصبی و یا افسردگی
یکی دیگر از عواملی که می تواند خطر ابتلا به بیماری سندروم روده را افزایش دهد، شوک عصبی و یا افسردگی است. دیده شده در افرادی که سابقه افسردگی دارند و یا به دلایلی مانند مرگ عزیزان که به آن ها شوک وارد شده است، مستعد بیماری سندروم روده تحریک پذیر هستند.
افرادی که آنزیم هضم شیر ندارند
دیگر افرادی که می توانند مستعد بیماری سندروم روده تحریک پذیر باشند، افرادی هستند که آنزیم هضم شیر را ندارند.
مهم ترین عواملی که می تواند سندروم روده تحریک پذیر را به وجود آورد، در قسمت بالا بیان شد. سندروم روده تحریک پذیر انواع مختلفی دارد.
بهتر است تشخیص نوع بیماری را بر عهده دکتر سلیمی بگذارید تا متناسب با شرایط بیماری، بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر برای شما تجویز شود.
رابطه سندروم روده و لاغری چیست؟
بسیاری از افرادی که با بیماری سندروم روده مواجه هستند، دچار لاغری می شوند. چرا که از ترس درد و ناراحتی های شکمی ممکن است کمتر غذا بخورند. این کمتر غذا خوردن باعث لاغری می شود. اما هستند افرادی که چاقی دارند و این بیماری نیز باعث لاغر شدن آن ها نمی شود.
این افراد اگر چاقی خود را درمان نکنند، به مرور دچار آسیب هایی بیشتری می شوند. چه بسا که خود این چاقی باعث به وجود آمدن سندروم روده تحریک پذیر شده باشد.
چاقی درمان دارد. ابتدای کار نسبت وزن به قد شما سنجیده می شود تا شاخص بدن شما مشخص شود. افرادی که شاخص بدن آن ها بالای 35 باشد، مورد تایید برای جراحی لاغری می شوند.
البته فقط همین شاخص برای لاغری کافی نیست و فاکتورهای دیگر برای جراحی نیز باید مورد تایید پزشک قرار بگیرد. بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر، می تواند کنترل چاقی باشد. چرا که از همین چاقی این مشکلات به وجود آمده است.
دکتر مهدی سلیمی یکی از پزشکان متخصص در زمینه درمان چاقی است و تا کنون بیماری های زیادی را از این بیماری نجات داده است. شما می توانید برای رزرو نوبت و مشاوره، به مطب دکتر سلیمی مراجعه کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه کنید:
درمان سندروم روده تحریک پذیر در طب سنتی چیست؟
سندروم روده تحریک پذیر یکی از بیماری هایی است که در طب سنتی نیز درمان هایی برای آن ارائه شده است. درمان ها در طب سنتی به صورت دستور تهیه به صورت عرق، دم نوش و خام توصیه شده است.
یکی از دم نوش هایی که مصرف آن بسیار توصیه می شود، دمنوش بابونه است. از آنجایی که دمنوش بابونه خاصیت آرامش بخشی دارد، می تواند دستگاه گوارشی را آرام کند و همچنین از بروز نفخ جلوگیری کند. توصیه می شود روزی یک فنجان از این دمنوش گوارا میل کنید.
دیگر دمنوشی که برای کاهش التهاب دستگاه گوارش به بیماران مبتلا به بیماری سندروم روده تحریک پذیر پیشنهاد می شود، دمنوش نعناع است.
همیشه و از قدیم برای افرادی که دچار ناراحتی معده و یا گوارش شده بودند، عرق نعناع نیز پیشنهاد می شده است. میزان مصرف دمنوش نعناع در بهترین حالت، روزی دو فنجان است.
زنجبیل یکی دیگر از مواردی است که در طب سنتی برای کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر به آن اشاره شده است. به این منظور می توانید روزانه یک فنجان چای زنجبیل نوش جان کنید و یا از دم کرده زنجبیل استفاده کنید. زنجبیل خاصیت ضد نفخ دارد.
بذر کتان منبع قوی از اسیدهای چرب، امگا 3 و فیبر می باشد
بذر کتان منبع قوی از اسیدهای چرب، امگا 3 و فیبر می باشد که وجود این ماده غذایی در طول روز می تواند شما را از مشکلات روده ای خلاص کند.
دمنوش دیگری که بسیار مناسب بیماران سندروم روده تحریک پذیر است، دمنوش رازیانه است. رازیانه کمک می کند که عملکرد روده بهتر شود و همچنین علائم بیماری کاهش پیدا کند.
با این که در قسمت بالا، چند مورد از دمنوش های مناسب بیماری ذکر شد، اما بهتر است که این دمنوش ها را در کنار بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر که توسط پزشک تجویز می شود، مصرف کنید.
همچنین پزشک باید درمان طب سنتی در کنار درمان های دیگر را تایید کند تا خدایی ناکرده دچار عوارض اختلالات دارویی نشوید.
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث سرطان می شود؟
بیشتر افرادی که با بیماری سندروم تحریک پذیر مواجه هستند، نگرانی دارند که آیا این بیماری باعث سرطان می شود؟ آیا این بیماری می تواند بر طول عمر اثر گذار باشد، یا خیر؟
سندروم روده تحریک پذیر باعث بروز علائم مختلفی مانند درد شکمی، اسهال، یبوست، نفخ، درد شکمی می شود. در موارد عادی و خفیف با کنترل سبک زندگی و سطح استرس، می توان این بیماری را کنترل کرد
ولی در شرایط حادتر، دارو تجویز می شود. بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر همان قرصی است که توسط دکتر تجویز می شود.
اما اکثر افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، نگران هستند که در معرض بیماری سرطان قرار نگیرند. خوشبختانه ریسک ابتلا به بیماری سرطان روده در افرادی که سندروم روده تحریک پذیر دارند، در مقایسه با دیگر افراد بالاتر نیست.
افرادی که دچار سندروم روده تحریک پذیر هستند و جدیدا با علائمی مانند خونریزی مقعدی یا خون در مدفوع، حالت تهوع و کاهش وزن ناگهانی روبرو شده اند، بهتر است که با پزشک در تماس باشند. چرا که این علائم می تواند نشانه های اولیه سرطان باشد.
این موضوع فقط مختص به بیماران سندروم روده تحریک پذیر نیست و ممکن است همه افراد درگیر این موضوع بشوند.
بهتر است که نگرانی را از خود دور کنید
بنابراین بهتر است که نگرانی را از خود دور کنید و برای تشخیص نهایی به پزشک مراجعه کنید. معمولا درمان همه بیماری ها در ابتدای کار خیلی راحت تر و سریع تر صورت می گیرد.
ریسک ابتلا به بیماری سرطان روده در افراد سیگاری، افرادی که الکل مصرف می کنند، افرادی که دچار بیماری های مرتبط با کولون هستند، سابقه خانوادگی این بیماری را دارند، بیشتر است.
همچنین افرادی که دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند، در معرض ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ قرار دارند، بنابراین بهتر است که کنترل وزن خود را به دست بگیرند. اگر تا کنون موفق به کاهش وزن نشده اید، بهتر است به دکتر مهدی سلیمی مراجعه فرمایید.
رابطه بین افسردگی و سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
افسردگی یکی از بیماری هایی است که در رابطه با سندروم روده تحریک پذیر اتفاق می افتد. طی تحقیقات انجام شده، حدود 30 درصد از افراد مبتلا به بیماری سندروم روده، اختلالات خلقی و افسردگی را تجربه می کنند.
بهتر است که این گونه افراد تحت نظر روانپزشک باشند تا در صورت لزوم داروی مناسب با سطح افسردگی دریافت کنند. سرتونین یکی از داروهایی است که برای افراد مبتلا به افسردگی تجویز می شود. سرتونین باعث ایجاد حس آرامش و شادی می شود.
گاهی بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر در رابطه با کنترل افسردگی تجویز می شود. البته گاهی پیش می آید که خود افسردگی باعث ایجاد سندروم روده تحریک پذیر بشود. یکی از دلایل افسردگی می تواند چاقی باشد. چرا که اعتماد به نفس فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
بنابراین بهتر است که افرادی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند، برای درمان چاقی اقدام کنند تا دچار افسردگی و یا سندروم روده نشوند.
یکی از پزشکان حاذق در رابطه با درمان چاقی، دکتر مهدی سلیمی است. دکتر سلیمی بهترین متخصص انواع جراهی های چاقی است.
تفاوت سندروم روده تحریک پذیر با سرطان روده بزرگ چیست؟
همان طور که در قسمت های قبل تر اشاره شد، سندروم روده تحریک پذیر با علائمی همچون درد شکمی که مانند دل پیچه است، نفخ، درد پهلو، اسهال، یبوست که شاخص ترین علائم این بیماری است، بروز می کند.
سندروم روده تحریک پذیر بیماری خطرناکی نیست و بیمار با رعایت نکاتی کوچک می تواند به صورت طبیعی به زندگی خود ادامه دهد. بیماری سندروم کشنده نیست و نمی تواند عاملی برای بروز سرطان روده بزرگ باشد.
اما سرطان روده بزرگ بیماری است که سریعا احتیاج به درمان دارد و چنان چه بدن بیمار به درمان دارویی جواب ندهد، جراحی راه بعدی درمان است.
متاسفانه افرادی که دچار سرطان روده می شوند، اگر به موقع و سریعا برای درمان خود اقدام نکنند، در معرض مرگ و میر قرار دارند.
شاخص ترین علائم بیماری سرطان روده بزرگ، درد در ناحیه شکم، خونریزی از مقعد، وجود خون در مدفوع، باریک شدن شکل مدفوع و گاهی از موارد یبوست می باشد. با این که برخی از علائم بیماری سندروم روده و سرطان روده بزرگ شبیه یکدیگر است، اما بارزترین نکته وجود خون در مدفوع است.
بهتر است در هر دو مورد برای تشخیص نهایی و آرامش خیال خود به دکتر مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم و همچنین انجام آزمایشات و کونولوسکوپی می تواند تشخیص نهایی را صادر کند.
بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر نیز توسط پزشک و با توجه به نوع سندروم برای شما تجویز می شود.
درمان قطعی سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
بیماری نسبتا شایع سندروم روده تحریک پذیر با علائمی چون درد شکمی، نفخ، درد پهلو، اسهال و استفراغ همراه است که متاسفانه درمان قطعی ندارد. اما نگران نباشید.
چرا که با کنترل علائم بیماری می توانید زندگی طبیعی و نرمالی را داشته باشید. همان طور که می دانید، عوامل مختلفی باعث بروز بیماری می شود. با کنترل کردن این عوامل می توان به درمان نسبی برای این بیماری رسید.
یکی از عوامل موثر در بروز علائم بیماری، غذا است. بهتر است که کنترل برنامه غذایی خود را در دست داشته باشید.
با این که تحقیقات نشان داده است که برخی از غذاها برای بدن بیماران مبتلا به سندروم روده مضر است، اما ممکن است همه بیماران به این غذاها حساسیت نشان ندهند.
بهتر این است که خود شما در لیستی، خوراکی و نوشیدنی هایی که به آن ها حساسیت دارید را یادداشت کنید. می توانید مصرف غذاهایی که برای سیستم گوارشی شما مضر است را به کل حذف کنید و یا محدود کنید.
انجام این کار باعث می شود که کنترل غذا خوردن خود را در دست بگیرید
انجام این کار باعث می شود که کنترل غذا خوردن خود را در دست بگیرید و یا حداقل مواد غذایی حساسیت زا را با هم مصرف نکنید.
به علاوه ورزش کردن مداوم و روزانه کار دیگری است که می توانید برای جلوگیری از بروز علائم بیماری انجام دهید. بهترین ورزش برای مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر، پیاده روی سریع است.
کار مهم دیگری که می تواند در کنترل درد و سایر علائم بیماری به شما کمک کند، مدیتیشن است. مدیتیشن و مراقبه می تواند روح شما را آرام کند و اضطراب را از شما دور سازد که این رهایی از استرس می تواند باعث کنترل هر چه بهتر این بیماری شود.
به علاوه هنگام مراجعه به پزشک ممکن است با توجه به نوع بیماری شما، ضد درد نیز برای شما تجویز شود. بهترین قرص برای بیماری سندروم روده تحریک پذیر همان قرصی است که توسط پزشک تجویز می شود.
بایدهای تغذیه ای در سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
همان طور که در قسمت های قبل اشاره شد، تغذیه نیز مورد مهمی است که می تواند علائم ناشی از بیماری را بهبود ببخشد و یا تشدید نماید. افرادی که دچار سندروم روده تحریک پذیر هستند، بهتر است که موارد زیر را رعایت کنند.
مصرف میوه
میوه ها برای کمک به عملکرد روده بسیار خوب هستند. میوه هایی مثل سیب پخته شده و یا هلوی پخته شده به شدت توصیه می شود. بهتر است در طول روز میوه مصرف کنید.
نان سبوس دار
یکی دیگر از خوراکی هایی که به شدت به بیماران سندروم روده توصیه می شود، مصرف نان سبوس دار است.
غذاهای حاوی فیبر
فیبر در رژیم غذایی یکی دیگر از مواردی است که به بیماران سندروم روده توصیه می شود. نارگیل، انجیر، تخم کتان و عدس منبع غنی از فیبر است.
چربی های سالم
توصیه می شود که افراد مبتلا به سندروم از چربی های سالم موجود در دانه های خوراکی و ماهی کم چرب تغذیه کنند. چرا که چربی زیادی می تواند باعث افزایش علائم سندروم روده شود.
پروبیوتیک
بهتر است از لبنیات حاوی پروبیوتیک استفاده شود تا عملکرد سیستم گوارشی بهبود پیدا کند.
بایدهای تغذیه ای زیادی وجود دارد که بهتر است افراد در کنار بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر مصرف کنند.
نبایدهای تغذیه ای در سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
همان طور که بایدهای تغذیه ای وجود داشت، نبایدهای تغذیه ای در بیماری سندروم روده تحریک پذیر نیز وجود دارد که با رعایت این موارد می توانید تا حد زیادی از علائم بیماری خلاص شوید.
البته بهترین راه حل این است که فقط به مواد غذایی موجود در این لیست اکتفا نکنید و رژیم غذایی خود را تحت نظر داشته باشید و ببینید که با خوردن چه غذاهایی، علائم بیماری تشدید می شود.
نخوردن برخی از غذاهایی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، می تواند در کنار بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر موثر باشد.
نبایدهای تغذیه ای عبارتند از:
غذاهای پر چرب
غذاهای پر چرب معمولا تحریک کننده سیستم گوارشی هستند. پیتزا، گوشت سرخ شده، سس مایونز، سس خامه ای و غذاهایی از این قبیل که دارای روغن زیادی هستند، می توانند باعث ایجاد درد شوند.
غذاهای پرادویه و تند
یکی دیگر از مواردی که باعث می شود دردهای شکمی و سایر عوارض بیماری سندروم روده تحریک پذیر به سراغ شما بیاید، همین غذاهای پر از ادویه و غذاهای تند است.
کافئین
نوشیدن چای، قهوه و نوشابه و سایر نوشیدنی های کافئین دار می تواند باعث تشدید علائم بیماری شود. همچنین با بالا بردن تپش قلب می تواند حس اضطراب و استرس را در فرد ایجاد کند.
خوراکی های نفاخ
خوراکی هایی مانند سیر، کلم، کاهو و پیاز می تواند باعث نفخ شود. در بیماران مبتلا به بیماری های گوارشی به خصوص سندروم روده تحریک پذیر، درد و نفخ بیشتری به سراغ این بیماران می آید.
شیر و لبنیات
در بیمارانی که آنزیم هضم شیر ندارند، خوردن لبنیات مثل شیر و ماست و دوغ ایجاد مشکل می کند.
مضر بودن این مواد خوراکی برای بیماران مبتلا، به معنای نخوردن این مواد غذایی نیست. بلکه بهتر است تا مصرف این مواد غذایی محدودتر شود و در صورت امکان، جایگزین های مناسبی برای این مواد غذایی پیدا کنید.
ورزش های مناسب سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
سندروم روده تحریک پذیر که با نام IBS نیز شناخته می شود، نوعی بیماری است که معده و روده را درگیر می کند. بیشتر افراد مبتلا علائمی چون درد، نفخ، اسهال، یبوست و … را تجربه می کنند.
به همین علت، بیشتر کسانی که به بیماری سندروم روده دچار هستند، تمایل دارند که کمتر فعالیت کنند اما انجام ورزش می تواند مشکلات روحی و روانی و جسمی ناشی از ورزش را کنترل کند.
انجام ورزش به کاهش علائم بیماری مانند کاهش درد و همچنین منظم شدن عملکرد روده ای کمک می کند.
طبق تحقیقات انجام شده توسط پزشکان، کسانی که دچار سندروم روده تحریک پذیر هستند، معمولا به خاطر شرایط جسمانی که دارند، دچار استرس و اضطراب می شوند که در طی روز و یا در محل کار، این درد به سراغشان نیاید و یا سریعا احتیاج به دستشویی پیدا نکنند. ورزش کردن منظم و به طور روزانه به کاهش استرس کمک می کند.
کاهش استرس
کاهش استرس نیز می تواند علائم مربوط به بیماری سندروم روده تحریک پذیر را کاهش بدهد. چرا که طبق تحقیقات، حتی استرس نیز می تواند علائم بیماری را بدتر کند.
انجام چند حرکت ورزشی می تواند به کاهش علائم بیماری کمک کند و حتی می تواند جایگزین بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر شود.
اما حتما قبل از انجام ورزش، نوع حرکت ورزشی را با پزشک خود مطرح کنید. چرا که انجام ورزش های سخت و ورزش هایی که فشار زیادی بر شکم وارد می کند، توصیه نمی شود.
انجام ورزش های زیر توصیه می شود:
پیاده روی
پیاده روی ورزش بسیار مناسبی برای افرادی است که از بیماری سندروم روده رنج می برند. انجام پیاده روی به گوارش فرد کمک می کند. بهتر است که پیاده روی هر روزه و طی ساعت مشخصی در روز انجام شود.
یوگا
این ورزش تنفسی و مفید نیز به شما کمک می کند تا تنفس های عمیق و طولانی داشته باشید. انجام یوگا کمک می کند که میزان استرس و اضطراب کم شود. کم شدن میزان اضطراب به عملکرد بهتر روده ها کمک می کند.
شنا
اگر طی بیماری که دارید زیاد نفخ می کنید، به شما شنا کردن را پیشنهاد می کنیم. شنا جایگزین عالی به جای دویدن است. شنا کردن نفخ معده و روده را تا حد زیادی کاهش می دهد.
دوچرخه سواری
دوچرخه سواری ورزش عالی دیگری است که می تواند به تناسب اندام شما کمک کند و همچنین باعث ترشح هورمون آندروفین شود.
آندروفین به داشتن حس خوب و هم چنین کاهش علائم بیماری کمک می کند. ورزش کردن علاوه بر این که می تواند به بهبود علائم ناشی از سندروم کمک کند، اضافه وزن را نیز می تواند از بین ببرد.
توصیه می شود که برای کنترل وزن خود در کنار ورزش کردن، به پزشک متخصص چاقی مراجعه کنید. دکتر مهدی سلیمی بهترین انتخابی است که می توانید داشته باشید. دکتر سلیمی بهترین و معتبرترین متخصص انواع جراحی چاقی می باشد.
آیا برای تشخیص سندروم روده تحریک پذیر، از کونولوسکوپی استفاده می شود؟
بیماری سندروم روده تحریک پذیر که یک بیماری نسبتا شایع است، چیزی در حدود 10 تا 20 درصد از افراد جامعه را درگیر می کند. اما خوشبختانه این بیماری خطرناک نیست و اگر کنترل شود، مشکلی برای افراد درگیر ایجاد نمی کند.
یکی از روش های تشخیصی برای درمان این بیماری، کونولوسکوپی است. از آنجایی که بیماری سندروم روده، روده بزرگ را درگیر می کند، به همین دلیل از کونولوسکوپی استفاده می شود.
چرا که کونولوسکوپی نوعی آزمایش است که تغییرات به وجود آمده در روده بزرگ و رکتوم یا همان راست روده را بررسی می کند.
در طی کونولوسکوپی، یک لوله ظریف و باریک از طریق مقعد وارد راست روده می شود. از طریق این لوله که به آن دوربین متصل است، پزشک می تواند عملکرد روده بزرگ را بررسی کند و اگر مشکلی در این رابطه وجود دارد، آن را تشخیص دهد و درمان را شروع می کند.
همچنین اگر در طی کونولوسکوپی پولیپ هایی دیده شود، این پولیپ ها در همان جلسه کونولوسکوپی برداشته می شود.
گاهی نیز از کونولوسکوپی به منظور نمونه برداری استفاده می شود
گاهی نیز از کونولوسکوپی به منظور نمونه برداری استفاده می شود. برای انجام کونولوسکوپی، ایجاد آمادگی لازم است.
پزشک از شما می خواهد که یک روز قبل از انجام کونولوسکوپی، رژیم غذایی خاصی را رعایت کنید. همچنین ممکن است برای شما ملین تجویز شود.
ملین یک داروی مسهل است که به پاکسازی روده کمک می کند و احتمالا مجبور می شوید که روز قبل از کونولوسکوپی، مایعات بیشتر و سوپ مصرف کنید. بهتر است که اگر داروی خاصی مصرف می کنید، به دکتر سلیمی اطلاع دهید.
بستگی به نوع دارو، ممکن است دوزهای مصرفی شما قبل از کونولوسکوپی و از یک هفته قبل، تغییر کند. البته بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر توسط پزشک و با توجه به نتایج کونولوسکوپی تجویز می شود.
سخن پایانی
بیماری سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری نسبتا شایع در بین مردان و زنان است که زنان را به علت وجود هورمون های بیشتر، بیش از مردان درگیر می کند.
عوامل مختلفی باعث بروز ابتلا به این بیماری می شود که یکی از عوامل می تواند چاقی و اضافه وزن باشد. چرا که عملکرد روده ممکن است کند شود.
برای درمان چاقی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. دکتر مهدی سلیمی یکی از پزشکان توانمند در این زمینه است.
همین طور درمان سندروم روده تحریک پذیر می تواند با کنترل رژیم غذایی تا حد زیادی انجام شود. فقط کافی است که فرد، بایدها و نبایدهای تغذیه ای را رعایت کند.
چنان چه شما هم با مشکل سندروم روده تحریک پذیر روبرو هستید، می توانید علائم و نشانه های خود را با ما و سایر خوانندگان در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.
از توضیحات و دستورات خوب شما خیلی تشکر میکنم و این خیلی به من کمک میکند که احتمالا دچار این بیماری هستم تا بیماری خود را با روش های شما درمان کنم
سپاس از توضیحات مفژدتونمنکات خوبی رو ذکر کردید.
یه سال :
آیا مصرف طولانی مدت داروهای ضد اضطراب و.. خودش می تونه باعث بروز این بیماری و اختلال بشه؟ چون از عوارض این داروها، ابتلا به یبوست هست.
از طرفی ژنتیک، نقش موثری داره
سندرم روده ی تحریک پذیر با درد شکم همراهه .اگه درد شکم نداشتید و فقط یبوست به همراه نفخ و احساس ناراحتی شکم داشتید ، به احتمال زیاد یبوست ناشی از همین دارو هاییه که میگین. دارو های ضد افسردگی (امیتریپتیلین نورتیلیپتیلین و ایمی پرامین و….) باعث یبوست ثانویه به دارو میشن.
ممنون از توضیحات خیلی مفیدتون،خیلی کمک کنندس 🙂
اطلاعات خوبی بود،اماداروهای موردنظرعنوان نشد
دکتر سلیمی واقعا پزشک حازقی هستند.