در این مقاله، می خواهیم در خصوص بهترین دکتر برای بالون معده اطلاعات مفیدی را ارائه دهیم. تا انتهای مقاله، ما را همراهی نمایید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
امروزه به دلیل تغذیه نادرست و عدم تحرک و فعالیت، میزان چاقی و اضافه وزن در جامعه افزایش یافته است. افراد چاق همواره به دنبال روشی آسان هستند تا میزان وزن خود را کاهش دهند.
برای آشنایی با چگونگی عملکرد قرص های کوچک شدن معده توصیه می کنیم از پست قرص برای کوچک شدن معده دیدن کنید.

برخی از افراد رژیم ها و ورزش های زیادی را امتحان می کنند اما به نتیجه ی دلخواه خود نمی رسند. در نتیجه با نا امیدی تمام دست از کاهش وزن برمی دارند و سعی می کنند تا با رنج خود از چاقی کنار بیایند و با آن زندگی کنند.
اما باید گفت که روش های آسان تری برای کاهش وزن و رهایی از دست چربی ها وجود دارد که بدون هیچ زحمتی و تنها با یک عمل ساده می توان به نتیجه دلخواه رسید.
یکی از راه های ساده ای که برای کاهش وزن وجود دارد عمل بالن معده است. دکتر سلیمی بهترین دکتر در زمینه انجام عمل های چاقی ، با استفاده از جایگذاری بالن در معده به چاقی شما خاتمه می دهد. اما قبل از اقدام به انجام این عمل، بهتر است مطالبی را در خصوص این نوع روش رفع چاقی بیاموزید. پس با ما همراه باشید.
جراحی بالون معده یک از روش های لاغری می باشد برای دانستن هزینه انجام این جراحی توصیه می کنیم از صفحه هزینه بالن معده چقدر است دیدن کنید.
بهترین دکتر برای بالون معده کیست؟
جهت دریافت مشاوره تخصصی در زمینه بالن معده از دکتر مهدی سلیمی با شماره زیر در تماس باشید.
آن چه در این نوشتار علمی پزشکی، مورد ارزیابی قرار می دهیم:
عمل بالن معده چگونه انجام می شود؟
بالن معده با چه تکنیکی باعث کاهش وزن می شود؟
استفاده از بالن معده برای چه کسانی توصیه می شود؟
اقدامات لازم قبل از انجام عمل بالن معده چیست؟
اقدامات پزشکی قبل از عمل بالن معده چیست؟
عمل بالن معده برای چه کسانی مناسب نیست؟
مراقبت های بعد ازعمل بالن معده چیست؟
رژیم غذایی بعد از عمل بالن معده
چه داروهایی بعد از عمل بالن معده تجویز می شود؟
انتخاب بهترین دکتر برای بالون معده
از چه طریقی می توان بهترین دکتر برای بالون معده را شناخت؟
در هنگام انتخاب بهترین دکتر برای بالون معده باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
علائم و عوارض جانبی بالن معده چیست؟
انواع بالن های معده را بیان کنید.
تفاوت میان بالن های مایع و بالن های هوا چیست؟
خطرات بالن معده و پیشگیری از آن
نکاتی درباره عمل بالن معده
نحوه خارج کردن بالن از معده چگونه است؟
آیا امکان تعویض بالن وجود دارد؟
بالن معده در دوران بارداری و شیردهی
مزایا و معایب بالن معده نسبت به سایر روش های کاهش وزن
مدت دوره نقاهت بعد از عمل بالن معده چقدر است؟
کلام آخر
عمل بالن معده چگونه انجام می شود؟
قبل از پرداختن به موضوع بهترین دکتر برای بالون معده لازم است که با عمل بالن معده آشنا شویم. بالن معده (gastric balloon) یکی از روش های ایجاد لاغری می باشد.
بالن معده نیازی به انجام جراحی ندارد و مناسب افرادی است که از جراحی چاقی مانند Bariatric surgery هراس دارند. در این روش ابتدا بیمار را دچار یک بیهوشی خفیف می کنند. سپس از طریق اندوسکوپی، بالنی را به معده منتقل می کنند.
برای اشنایی با هزینه های ناشی از جراحی بالون معده توصیه می کنیم پست هزینه عمل بالون معده چقدر است را ببینید.
اندوسکوپی لوله ای دارد که انتهای آن یک دوربین متصل شده است
اندوسکوپی لوله ای دارد که انتهای آن یک دوربین متصل شده که از طریق آن پزشک می تواند داخل بدن را ببیند و بالن را جایگذاری نماید. هنگامی که بالن درون معده قرار می گیرد، حجم زیادی از معده را اشغال می کند.
در نتیجه بیمار دائما احساس سیری می کند و میزان غذا خوردنش کاهش می یابد. هنگامی که از روش بالن معده استفاده می شود، 20 تا 30 درصد وزن کاهش می یابد. بالن اگر به مدت زیادی در بدن فرد قرار داشته باشد، به بدن آسیب می زند.
در نتیجه باید حداکثر بعد از 6 ماه از بدن خارج گردد تا به بدن بیمار آسیبی وارد نشود. مدت زمان جایگذاری بالن در معده 15 تا 20 دقیقه می باشد و فرد هیچگونه دردی را تحمل نخواهد کرد. این نوع عمل در دسته ی عمل های سرپایی قرار دارد. زیرا نیازی به بستری شدن بیمار نمی باشد.
اما برای انجام این عمل ابتدا باید بدانید که چقدر اضافه وزن دارید. برای محاسبه میزان اضافه وزن باید BMI خود را محاسبه کنید. برای محاسبه BMI باید از قد و وزن فعلی خود مطلع باشید. اگر بعد از محاسبه، میزان این عدد بیشتر از 25 شد، می توانید از عمل بالن معده برای کاهش ورن استفاده نمایید.
پیشنهاد میکنیم از مقاله من بالون معده گذاشتم دیدن کنید.
استفاده از روش کپسول
پزشکان امروزه روش جدیدی را برای جایگذاری بالن در معده به کار می برند. در این روش جدید، بالن را به صوت یک کپسول در می آورند و فرد باید این کپسول را بخورد. در انتهای این کپسول لوله باریکی متصل است که پزشک از طریق آن، گازرا وارد بالن کپسولی می کند و بالن در معده باد می شود. سپس پزشک لوله متصل به بالن را جدا می کند.
در این روش نیازی نیست که فرد از داروهای آرام بخش استفاده کند. از طریق این روش می توان 3 بالن در معده جایگذاری کرد. روش استفاده از کپسول بسیار راحت تر و آسان تر از روش های دیگر است چون میزان کاهش وزن در این روش سریع تر صورت می گیرد و بعد از گذشت حدود 12 هفته، کاهش وزن اتفاق می افتد و فرد، نتیجه مورد انتظار را دریافت می کند. در این روش در نهایت از طریق اندوسکوپی، بالن را از دهان خارج می کنند.

بالن معده با چه تکنیکی باعث کاهش وزن می شود؟
برای انجام این عمل، بالنی از جنس سیلیکون را از طریق اندوسکوپی حاوی محلول نمکی به معده انتقال می دهند که موجب اشغال حجم معده می شود. این بالن بر اساس مراحل زیر موجب لاغری در فرد می شود:
1- بالن حجمی از معده را اشغال می کند که موجب کم غذا خوردن فرد می شود.
2- با اشغال شدن معده، فرد زودتر احساس سیری می کند.
3- بالن معده سبب می شود که معده دیرتر تخلیه گردد و فرد مدت زمان بیشتری را احساس سیری کند.
4- دراثر تغییرات حاصل شده از بالن معده، هورمون هایی که در اشتها اثر دارند نیز تغییر می کنند.
استفاده از بالون معده برای چه کسانی توصیه می شود؟
· کسانی که BMI آن ها بین 30 تا 40 باشد.
· کسانی که بتوانند بعد از عمل، سبک زندگی خود را تغییر دهند.
· کسانی که از بیماری هایی که بر اثر چاقی حاصل می شود، رنج می برند.
· کسانی که تمام روش های رژِیم تغذیه را انجام داده اند و نتیجه نگرفته اند.
· کسانی که قادر نیستند، فعالیت های ورزشی برای لاغری را انجام دهند.
· کسانی که اجازه انجام جراحی های لاغری را از پزشک ندارند.
· کسانی که از تنگی نفس ناشی از چاقی رنج می برند.
· کسانی که از فشارخون و دیابت نوع 2 رنج می برند.
افراد فوق العاده چاق
گروه اصلی برای انجام چنین عملی افراد بسیار چاق هستند که شاخص توده بدنی آن ها بسیار زیاد و بالاتر از 50 است. اغلب پزشکان به دلیل عوارض ناشی از بیهوشی در روش های جراحی که برای این افراد ممکن است پیش بیاید، روش بالن معده را پیشنهاد می کنند تا وزن آن ها به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

جنس بالن چگونه است؟
بالن جسم کوچکی است که اغلب از جنس سیلیکون می باشد و شبیه باد کنک است. بالن نسبت به بدن هیچ فردی حساسیت زا نیست. بهترین دکتر برای بالون معده بعد از این که بالن را وارد معده کرد، از طریق لوله آندوسکوپی میزان 500 تا 800 سی سی ماده رنگی را به بالن تزریق می کند. بعد از تزریق، بالن را باد می کند و حجم زیادی از معده اشغال می شود.
آیا بالن در معده احساس می شود؟
به طور طبیعی و در انجام فعالیت های روزانه، بالن احساس نمی شود و احساس ناخوشایندی را برای بیمار ایجاد نمی کند. بیمار می تواند بدون هیچگونه احساس بدی کارهای روزمره خود را انجام دهد. ممکن است با زیاد خم شدن بالن را در معده خود احساس کند اما حس ناخوشایندی را برای شما ایجاد نمی کند.
آیا بعد از عمل بالن معده، فرد می تواند ورزش کند؟
ورزش کردن می تواند به فرایند لاغر شدن فرد کمک شایانی بکند. اما برخی از افراد به دلیل نگرانی از بالنی که در معده وجود دارد، از ورزش و هر گونه فعالیت بدنی اجتناب می کنند. اما باید گفت که ورزش کردن هیچ گونه آسیبی به بالن وارد نمی کند و فرد بعد از بالن گذاری هم می تواند فعالیت های ورزشی خود را ادامه دهد.
با این حال بهتر است برای اطمینان از پزشک خود مشورت بگیرید. ممکن است شرایط بدنی شما به گونه ای باشد که ورزش کردن موجب آسیب به بدن گردد.

اقدامات لازم قبل از انجام عمل بالن معده چیست؟
اگر می خواهید عمل شما موفقیت آمیز باشد، باید اقداماتی را که بهترین دکتر برای بالون معده توصیه کرده است، قبل از عمل انجام دهید. دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر برای بالون معده، توصیه هایی را برای قبل از اقدام به عمل به شرح زیر بیان کرده است:
- 12ساعت قبل از عمل هیچ گونه مواد غذایی را مصرف نکنید.
- 6 ساعت قبل از عمل مایعات ننوشید.
- قبل از عمل، تمام آزمایشات خود را به درستی انجام داده و تحویل پزشک دهید.
- چنان چه به داروی خاصی حساسیت دارید، به پزشک اطلاع دهید.
- رژیم غذایی را که پزشک ارائه می دهد، به درستی انجام دهید تا با مشکلات احتمالی برنخورید.
- حداقل 10 روز قبل از عمل ازمصرف هرگونه دارویی به خصوص آسپرین و داروهای مکمل گیاهی و داروهای ضد التهاب بپرهیزید.
- 2 هفته قبل از عمل از مصرف الکل و کشیدن سیگار بپرهیزید.
- ممکن است پزشک، فعالیت های بدنی خاصی را قبل از عمل تجویز کند. به درستی آن ها را انجام دهید.
- از تمام شرایط و عوارض احتمالی بالن معده آگاه باشید تا در صورت بروز عوارض بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.

اقدامات پزشکی قبل از عمل بالن معده چیست؟
اقداماتی که پیشتر عنوان کردیم را بیمار باید انجام دهد. پزشک قبل از انجام عمل، تست های قلبی را باید از بیمار بگیرد تا از سلامت قلب او مطمئن شود. این تست ها عبارتند از:
- نوار قلب
- عکس رادیوگرافیک از قفسه سینه
- تست های ریه در بیماران مبتلا به بیماری های ریوی
- سونوگرافی از شکم

همچنین تست هایی برای سلامت معده شامل تست های زیر باید صورت گیرد:
- آندوسکوپی مری و معده
- اثنی عشر
- بررسی میکروب اچ پیلوری
همچنین آزمایش هایی انجام می شود تا سلامت بدن فرد بیمار بررسی گردد.
در ادامه مبحث بهترین دکتر برای بالون معده این آزمایش ها را توضیح می دهیم:
آزمایش گلبول های خون:
آزمایش گلبول های خون شامل شمارش کامل سلول های خون (CBC) می باشد و سلول های موجود در گردش خون را می شمارد و مورد ارزیابی قرار می دهد. این سلول ها شامل گلبولهای قرمز (RBCs)، گلبولهای سفید (WBCs) و پلاکتها (PLT) می باشند. بررسی میزان این سلول ها سلامت بدن را بررسی می کند و موجب شناسایی بیماری هایی مانند عفونت، کم خونی و لوسمی می گردد.

قند خون:
معمولا پزشک برای افراد چاق، آزمایش قند خون را نیز تجویز می کند تا بررسی کند که آیا بیمار، مبتلا به دیابت یا پیش دیابت می باشد یا خیر. این آزمایش میزان گلوکز در خون را اندازه گیری می کند.
بدن انسان، کربوهیدرات های موجود در مواد غذایی را دریافت می کند و آن را به گلوکز تبدیل می کند. در صورت کمبود انسولین، بدن نمی تواند این مواد را هضم کند. در نتیجه دچار دیابت می شود. دیابت در افراد چاق بیشتر دیده شده است. در نتیجه انجام این آزمایش قبل از عمل بالن معده ضروری است.
تست انگل:
استرینگ تست که انتروتست نیز نامیده می شود، نوعی آزمایش برای تشخیص وجود یا عدم وجود انگل در قسمت روده می باشد. در صورت ورود انگل ها به بدن، می توانند با استفاده از مواد غذایی موجود در روده، رشد کرده و زنده بمانند. در نتیجه قبل از انجام عمل بالن معده، نیاز است که سلامت دستگاه گوارش شما بررسی شود.
آزمایش سدیم:
آزمایش سدیم خون یکی از متداول ترین نوع آزمایش است که از این طریق میزان سدیم موجود در خون بیمار بررسی می شود. به این آزمایش، آزمایش سدیم سرم نیز گفته می شود.
سدیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز خون است که برای عملکرد صحیح عصب و عضله ضروری و حیاتی می باشد. سدیم بیش از حد در خون موجب افزایش فشار خون می گردد. به همین دلیل قبل از انجام عمل بالن معده مهم است که میزان سدیم خون بررسی شود.
آزمایش کراتینین سرم:
این آزمایش میزان ماده کراتینین موجود در خون را اندازه گیری و بررسی می کند. کراتینین ماده ای است که با تجزیه کردن کراتین، عضله را تشکیل می دهد. میزان کراتینین در خون اطلاعاتی را در مورد نحوه ی عملکرد و سلامت کلیه ها به پزشک می دهد. میزان بالای این ماده در خون نشان از آسیب دیدگی کلیه می باشد.
تست های انعقادی:
تست های انعقادی خون به دلیل بررسی مسیرهای انعقادی و لخته شدن خون انجام می شود.
آزمایش آلبومین:
آزمایش آلبومین میزان آلبومین موجود در خون را مورد بررسی قرار می دهد. اگر میزان این ماده در بدن زیاد باشد، نشاندهنده ی مشکل در کبد یا کلیه است. همچنین نشاندهنده ی این است که فرد دچار کمبود مواد مغذی در بدن است.

کلسترول و تری گلیسرید:
آزمایشات کامل کلسترول آزمایشی است که میزان کلسترول و تری گلیسیرید در خون را اندازه گیری می کند. آزمایش کلسترول، خطر تجمع پلاک ها در خون و شریان هایی که باعث باریک شدن و مسدود شدن آن ها می شود را تشخیص می دهد.
چه بیمارانی می توانند به صورت همزمان با بالن معده، داروهای دیگر مصرف کنند؟
- افرادی که مبتلا به خونریزی گوارشی فوقانی باشند و دارو مصرف می کنند.
- اروفاژیت درجه 3
- مری بارت
- افرادی که به مدت طولانی داروهای مسکن مصرف می کنند.
معمولا چند کیلو با بالن معده وزن کم می شود؟
معمولا در این روش، حدود 15 تا 20 درصد از وزن بیمار کم خواهد شد. به طور مثال اگر فردی 100 کیلو باشد، وزن او حدود 15 تا 20 کیلو یا شاید هم بیشتر کم خواهد شد. در نتیجه تاثیر بالن در کاهش وزن مشهود می باشد. با انتخاب این روش که بی خطر و ایمن است، در مدت زمان کمی به وزن ایده آل خود خواهید رسید.

عمل بالن معده برای چه کسانی مناسب نیست؟
انجام این عمل برای تمام افراد نتیجه بخش نمی باشد و ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر برای بالون معده بعد از انجام انواع آزمایشات و بررسی کامل سلامت بیمار، تعیین می کند که آیا فرد اجازه ی انجام عمل را دارد یا خیر. افرادی که شرایط زیر را دارند، نمی توانند این عمل را انجام دهند.
· فردی که قبلا تحت عمل جراحی معده قرار گرفته است.
· فردی که به الکل و دخانیات اعتیاد دارد.
· فردی که دچار زخم معده یا اثنی عشر است.
· فردی که زمان زیادی را داروی ضد انعقاد خون مصرف می کند.
· فردی که دارای بیماری کلاژن است.
· فردی که بیماری التهاب روده دارد.
· فردی که در دهانه معده خود 5 سانتیمتر فتق دارد.
· فردی که بیماری سیروز کبدی دارد.
· فردی که نارسایی مزمن کبدی دارد.
· فردی که باردار است.

مراقبت های بعد ازعمل بالن معده چیست؟
بالنی را که پزشک در بدن بیمار جایگذاری می کند، ممکن است حداکثر تا 1 هفته علائمی را مانند علائم زیر در فرد ایجاد کند. این علائم با توجه به سیستم متابولیسم و وضعیت جسمانی و روحی هر فرد متفاوت می باشد.
· تهوع
· استفراغ
· ترش کردن
· سوزش سر دل
· ضعف و بی حالی
· درد مختصر شکم
در روزهای ابتدایی بالن گذاری ممکن است احساس کنید که یک جسم در معده شما قرار دارد و این موضوع موجب حالت تهوع در شما می گردد. توصیه می شود که در این مدت خود را با خواندن کتاب یا دیدن فیلم سرگرم کنید تا این احساسات بد را فراموش کنید. البته برای رفع علائم حالت تهوع، پزشک به شما داروی ضد تهوع نیز می دهد.
عمل بالن معده درد خاصی را به همراه ندارد
عمل بالن معده درد خاصی را به همراه ندارد و اغلب، شخص نیازی به استفاده از مسکن ها ندارد. اما ممکن است دردهای جزئی به سراغتان بیاید که پزشک برای شما مسکن تجویز می کند که در صورت تشدید شدن دردها می توانید استفاده نمایید.
شما می توانید با توجه به توصیه هایی که دکتر سلیمی، معتبرترین پزشک در حوزه عمل های لاغری و بهترین دکتر برای بالون معده در زیر بیان نموده اند، تا حدودی میزان این علائم را کاهش دهید و مختصری از علائم باقیمانده را با داروهای تجویز شده توسط پزشک رفع نمایید.
جهت آشنایی با دیگر روش جراحی چاقی، یعنی جراحی اسلیو معده را مطالعه کنید.
توصیه های بعد از عمل بالن معده:
بعد از جایگذاری بالن در معده مهم ترین اقدامی که فرد بیمار باید انجام دهد، پیگیری رژیم غذایی مخصوصی است که پزشک تجویز می کند. توصیه دکتر سلیمی به بیمارانی که این عمل را انجام داده اند این است که در طول درمان از مصرف غذاهای چرب و سنگین بپرهیزند.
زیرا معده آمادگی لازم برای هضم چنین غذاهایی را ندارد و ممکن است مشکلات گوارشی به وجود بیاید. مصرف نوشیدنی ها در هفته اول بعد از عمل توصیه می شود. نوشیدنی هایی را مانند آب طبیعی ، آب گوشت و آب میوه های طبیعی در سبد غذایی خود جایگذاری کنید.
در کنار رژیم غذایی مناسب، به هیچ عنوان ورزش را فراموش نکنید. توجه داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مد نظر از بالن معده، در کنار رعایت رژیم غذایی، ورزش هم بکنید. در غیر این صورت منتظر نتایج شگفت انگیز نباشید.
بعد از عمل بالن معده، انجام کارهای زیر الزامی است:
· هنگام خواب حتما به سمت چپ بخوابید. از خوابیدن در حالت طاق باز و راست و یا حالت دمر بپرهیزید.
· هنگام خوابیدن، سر شما باید بالاتر از سطح بدن قرار بگیرد تا احساس راحتی بیشتری داشته باشد.
· تمام دستورات تغذیه ای که پزشک تجویز کرده است را رعایت نمایید.
· در ماه اول بعد از عمل، غذاهای سبک مصرف نمایید.
· غذای خود را آرام و شمرده شمرده میل نمایید.
· هنگامی که غذای جامد میل می کنید، لقمه ها را کوچک و به صورت کامل بجوید.
· در طول غذا خوردن، مایعات ننوشید و 1 ساعت بعد و قبل از غذا آب بخورید.
· در طول روز 10 لیوان آب مصرف نمایید.
· از نوشیدن مایعات گازدار بپرهیزید.
· وعده های غذایی را محدود نکنید و حداقل 3 وعده را در برنامه غذایی خود جایگذاری نمایید.
· در هر وعده از 4 قاشق چایخوری روغن استفاده نمایید.
· روزی 1 بار گوشت، مرغ یا ماهی مصرف نمایید.
· از انواع سبزیجات و میوه ها در برنامه غذایی خود استفاده نمایید.
· بعد از صرف غذا دراز نکشید.
· بین وعده های غذایی چیز دیگری نخورید.
· هنگام تماشای تلویزیون و مطالعه چیزی نخورید.
· از مصرف غذاهای چرب مانند ماکارونی، پیتزا، سوسیس، کالباس، شیرینی جات بپرهیزید.
شیرینی ها
· از مصرف مواد غذایی مانند شیرینی های خامه ای و تر، شکلات، بستنی، گوشت های پر چرب و سس مایونز پرهیز کنید.
· برای شیرین کردن مایعات از شیرین کننده های رژیمی مثل کاندرل استفاده نمایید.
· گوشت سفید را ترجیحا گریل شده یا آب پز مصرف نمایید.
· از لبنیات کم چرب استفاده نمایید.
· از نان های رژیمی سبوس دار استفاده نمایید.
· مصرف آب میوه های طبیعی را جایگزین آب میوه های مصنوعی بکنید.
· سالاد فصل همراه سرکه یا آب لیمو و کمی نمک و ماست و زیتون مصرف نمایید.
· داروهای گوارشی تجویز شده توسط پزشک را تا آخر دوره بالن گذاری مصرف نمایید.
· در صورت ادامه داشتن تهوع و استفراغ، رژیم غذایی مایعات را تا 1 هفته ادامه دهید.
· در صورت ادامه داشتن هر گونه عوارض بعد از عمل، به پزشک خود مراجعه نمایید.

رژیم غذایی بعد از عمل بالن معده
برنامه غذایی 3 روز اول:
· استفاده از غذای نیمه جامد مانند سوپ رقیق شده
· مصرف غذاهایی مانند آبگ وشت، سیب زمینی، لوبیا، هویج پخته
· مخلوط شیر موز و آب میوه های طبیعی
در طول روز 3 تا 4 وعده غذایی کامل شامل صبحانه، ناهار، عصرانه و شام مصرف نمایید.
بین غذاهای خود حداقل 2 ساعت فاصله بدهید.
مصرف ادویه جات، نمک و روغن را به حداقل برسانید.
روزانه 8 تا 10 لیوان مایعات شامل آب و چای و آب میوه مصرف نمایید.
از مصرف قهوه، شکلات، نوشیدنی های گازدار و الکلی، شیرینی جات و غذاهای چرب بپرهیزید.
روز چهارم به بعد:
به تدریج می توانید غذاهای جامد را مصرف نمایید و طبق رژیم غذایی زیر عمل کنید:
صبحانه: بیسکوییت و یک لیوان شیر کم چرب
ناهار: مرغ یا گوشت همراه یک استکان ماست کم چرب
یا
2 قاشق برنج همراه آب خورشت و یک قاشق هویج پخته شده
عصرانه: نصف لیوان مخلوط شیر موز
شام: پوره سیب زمینی به همراه یک قاشق هویج یا کلم پخته شده
یا
سوپ مرغ به همراه 1 قاشق نخود فرنگی یا ذرت پخته شده
در صورت داشتن حالت تهوع، مایعات را به رژیم غذایی خود برگردانید.
در صورتی که حال عمومی مساعدی داشتید، از هفته دوم برای دریافت برنامه غذایی و روان درمانی و مشاوره های ورزشی به پزشک مراجعه نمایید.

از فعالیت ها و ورزش های سنگین بپرهیزید.
چه داروهایی بعد از عمل بالن معده تجویز می شود؟
- بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان با تجویز پزشک به مدت 3 روز و روزی 1 بار سرم قندی یک لیتری که در آن آمپول اوندانسترون و هیوسین تزریق شده است، دریافت می کند.
- در صورت وجود درد یا تهوع شدید، به بیمار آمپول نووبان یا آمپول اوندان سترون و دی سیکلومین هر 8 ساعت تزریق می شود.
- یک عدد آمپول پرومتازین عضلانی در شب اول به بیمار تزریق می شود.
- قرص پنتوپرازول 40 میلیگرمی یک عدد صبح، یک عدد شب
- قرص دیسیکلومین هر 8 ساعت یک عدد
- قرص آلپرازولام هر شب نصف قرص
- قرص اوندانسترون تا 10 روز هر 8 ساعت یک عدد
- از روز دهم به بعد تا پایان دوره بالن، کپسول امپرازول یک عدد صبح و یک عدد شب
- مراجعه به پزشک در هفته ی 1 ،2 یا 4 بعد از بالن گذاری
- کنترل تغییر رنگ مدفوع و ادرار روزانه

آیا احتمال برگشت چاقی وجود دارد؟
به دلیل این که تاثیرات بالن معده همیشگی نیست، حفظ رژیِم و برنامه غذایی مناسب و فعالیت های ورزشی بسیار مهم است. زیرا به محض برداشته شدن بالن، دوباره معده بزرگ می شود و فرد احساس گرسنگی بیشتر می کند. بنابراین مهم است که طبق یک برنامه غذایی مناسب پیش بروید تا این وزن دوباره برنگردد و زحماتتان به هدر نرود.
برای ادامه دادن و انتخاب یک رژیم غذایی مناسب به دکتر سلیمی (بهترین دکتر برای بالون معده) مراجعه نمایید تا با دریافت بهترین برنامه ی غذایی و ورزش، وزنتان به ثبات برسد.

انتخاب بهترین دکتر برای بالون معده
با توجه به همه مواردی که بیان کردیم، انتخاب یک دکتر خوب و ماهر چه قبل از عمل و چه بعد از عمل تاثیر شایانی در نتایج و عوارض عمل خواهد داشت. برای درک و انتخاب یک دکتر مجرب، به شرح کامل آن می پردازیم. بهترین دکتر برای بالون معده، جدا از بحث مالی باید ابتدا بررسی کند که آیا این عمل مناسب شما می باشد یا نه.
انتخاب نوع بالن:
پیشتر بیان نمودیم که چه افرادی شرایط این عمل را دارند و چه افرادی شرایط عمل را ندارند. پزشک باید به این موضوعات آگاه باشد و فقط بر اساس سلامتی فرد بیمار، اقدام به هر عملی بکند.
انتخاب نوع بالن بر اساس پیشنهاد پزشک و سلیقه ی بیمار می باشد. پزشک انواع بالن را به همراه جزئیات کامل برای بیمار شرح می دهد تا بیمار بتواند تصمیم درست را بگیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله جراح لاغری در قم را مطالعه کنید.
توضیحات تکمیلی عمل:
یک دکتر خوب باید شما را در جریان روند انجام عمل قرار دهد تا شما واهمه ای در طول عمل نداشته باشید. دکتر باید علائم احتمالی بعد از عمل را به طور کامل برای شما شرح دهد تا در صورت مواجهه با آن ها بدانید که چه اقدامی را انجام دهید. توصیه ها و برنامه غذایی مناسب را در اختیارتان بگذارد تا مشکلی در ادامه ی درمان برایتان پیش نیاید.
تخصص کافی:
در انتخاب بهترین دکتر برای بالون معده این نکته را باید در نظر گرفت که برای انجام بالن گذاری، پزشک باید تخصص کافی را در این زمینه داشته باشد. برای انجام این عمل دکتر باید در رشته گوارش متخصص بوده و در انجام اندوسکوپی مهارت و تجربه زیادی را کسب کرده باشد.
اخلاق خوب:
داشتن اخلاق خوب در هر زمینه و کسب و کاری سبب جلب اعتماد و آرامش افراد می گردد. یک دکتر با داشتن اخلاقی خوب موجب جلب اطمینان و اعتماد بیمار می گردد.
برخی از افرادی که برای اولین بار این عمل را انجام می دهند، ترس و واهمه ای را به همراه دارند و در انجام دادن عمل مردد هستند و تصور می کنند که درد وعذاب زیادی را باید متحمل شوند. در چنین شرایطی باید پزشک برای بیمار خود وقت کافی بگذارد و با انتقال آرامش، استرس واضطراب را از بیمار دور کند.
تجربه زیاد:
یکی دیگر از معیارهای یک دکتر خوب تجربه ای است که در تمام طول دوران خدمت خود کسب کرده است و از آن برای درمان هرچه بهتر بیماران استفاده می نماید.
باید این نکته را توجه داشت که با تجربه بودن یک دکتر لزوما به معنی مسن بودن او نیست و پزشکان جوانی که تجربه بالایی کسب کرده اند، کم نیستند. برای اطمینان حاصل کردن از تجربه پزشک می توانید از بیماران قبلی او مشاوره بگیرید و از تجربیات و نحوه انجام عمل سوال بپرسید. این کار برای کاهش استرس و ترس قبل از عمل نیز موثر می باشد.
روند انجام عمل بالن معده اگر چه ساده است، اما نیازمند تجربه و تبحر خاص پزشک می باشد. زیرا انجام آن حساسیت بالایی دارد و یک پزشک خوب برای آن که بتواند آن را به بهترین نحو ممکن انجام دهد، باید تجربه و دقت بالایی داشته باشد.
همچنین یک پزشک ماهر و با تجربه باید در صورت بروز هرگونه مشکلی بعد از عمل، بتواند اقدامات لازم را سریعا انجام دهد تا سلامت بیمار به خطر نیفتد.
دکتر سلیمی تمام ویژگی های یک دکتر خوب را که بیان نمودیم دارا است و در تمام طول مدت عمل و بعد از آن همراه شما خواهد بود تا درمانی با کمترین میزان عوارض را تجربه کنید و از کاهش وزن خود لذت ببرید.

مهارت بالا:
یکی از ویژگی های مهم بهترین دکتر برای بالون معده، داشتن مهارت کافی در این زمینه است. باید توجه داشت که دکتر متخصص بدون داشتن مهارت کافی قادر به انجام جایگذاری بالن نمی باشد. پیشتر نیز گفتیم که پزشک باید تخصص یا فوق تخصص در زمینه گوارش باشد تا بتواند عمل بالن معده را انجام دهد.
دستگاه گوارش انسان بسیار پیچیده و حساس است. در نتیجه پزشکی که این عمل را انجام می دهد، باید با تمام این پیچیدگی ها آشنا باشد و بر انواع بیماری های مخصوص گوارش و درمان آن ها تسلط تمام را داشته باشد.
مهارت در آندوسکوپی:
برای انجام عمل بالن معده، پزشک لازم است در انجام آندوسکوپی مهارت زیادی را داشته باشد و بتواند به خوبی این کار را انجام دهد تا نتیجه خوبی حاصل شود.
در برخی از بالن ها لازم است که بعد از جایگذاری، بر اساس اشتهای بیمار، بالن پر یا خالی شود. پزشک برای داشتن تجربه ای زیاد، ابتدا باید مهارت خود را افزایش دهد. در نتیجه تجربه و مهارت ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. هر چه میزان تجربه پزشک افزایش یابد، میزان مهارتش نیز به همان مقدار افزایش می یابد.
از چه طریقی می توان بهترین دکتر برای بالون معده را شناخت؟
پیشتر ویژِگی هایی را که یک پزشک خوب دارد را بیان نمودیم. با دانستن این ویژگی ها، حال می خواهیم روش شناسایی این پزشکان را بررسی کنیم.این که از چه روش هایی می توان بهترین دکتر برای بالون معده را پیدا و شناسایی نمود. برای کسانی که اولین بار است که می خواهند این عمل را انجام دهند و تجربه ای ندارند، انتخاب بهترین پزشک بسیار مهم است.
– تحقیقات از طریق دوستان و آشنایان یکی از بهترین روشی است که در گذشته نیز مرسوم بوده است. ممکن است یکی از دوستان یا آشنایان شما به تازگی یا در گذشته عمل بالن معده انجام داده باشد که نتیجه ی رضایت بخشی را هم از آن دریافت کرده و میزان قابل توجهی وزن کم کرده باشد.
سوالات خود را بپرسید
در این صورت می توانید تمام سوالاتی را که در ذهن شما نقش بسته، با حفظ احترام از او بپرسید و از تجربه و مهارت پزشک نیز اطمینان حاصل کنید.
– روش دیگری که می توانید بهترین پزشک را در زمینه عمل بالن معده پیدا کنید، جست و جو در اینترنت است. امروزه اغلب پزشکان برای معرفی بیشتر خود به بیماران، سایت شخصی را راه اندازی کرده اند که رزومه و سوابق کاری شان را می توانید در آن جا ببینید.
اگر عبارت بهترین دکتر برای بالون معده را در شهر خود جست و جو کنید، لیستی از بهترین دکترها یافت خواهد شد که می توانید به بررسی هر یک از این پزشکان بپردازید.
– بسیاری از پزشکان علاوه بر سایت، در فضاهای مجازی نظیر برنامه اینستاگرام نیز حضور دارند. مزیت این برنامه این است که آنجا می توانید نظرات کاربران و بیماران سابق پزشک را ببینید و از آن ها مشورت بگیرید. همچنین می توانید به طور مستقیم از پزشک سوالات خود را در خصوص عمل بالن معده بپرسید.
این نکته را در صفحات پزشکان در نظر داشته باشید که اگر فقط نظرهای مثبت گذاشته شده است، احتمالا نظرات و بازخوردهای منفی را پاک کرده باشند. یا اگر امکان ثبت نظر را از تنظیمات بسته باشند، احتمالا از دریافت نظرات منفی بیم دارند. در نتیجه فقط به صفحات مجازی بسنده نکنید و تحقیقات خود را برای شناسایی پزشک مورد نظر بیشتر کنید.

در هنگام انتخاب بهترین دکتر برای بالون معده باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
در قسمت های قبل، ویژگی ها و روش های شناسایی پزشک خوب را بیان نمودیم. در این بخش به نکاتی در باره ی انتخاب پزشک اشاره خواهیم کرد. اگر پزشک مناسبی را برای عمل بالن معده انتخاب کنید، هیچ گونه عوارض و معایبی را تجربه نخواهید کرد. زیرا در حالت عادی، عمل بالن معده هیچ گونه عوارضی را برای فرد بیمار نخواهد داشت.
بهتر است قبل از این که پزشکی را که مد نظرتان است انتخاب کنید، به مرکزی که در آن عمل صورت می گیرد نیز توجه داشته باشید که معتبر باشد و مسائل بهداشتی در آن رعایت شده باشد. معتبر بودن مرکز، نشان از تخصص و مهارت کافی پزشک دارد.
مطالبی که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم، می تواند شما را در انتخاب بهترین پزشک راهنمایی کند. توصیه می شود تا مطالب را کامل بخوانید و بر اساس این فاکتورها اقدام به انتخاب بهترین دکتر عمل بالن معده نمایید.
توصیه می شود که تنها به یک فاکتور بسنده نکنید و پزشک مورد نظر را از زوایای گوناگون ارزیابی کنید تا خطرات احتمالی در انجام عمل به کمترین میزان ممکن برسد. دکتر سلیمی بهترین دکتر در زمینه دستگاه های گوارشی، تمام ویژگی های یک پزشک متخصص را که بیان نمودیم، دارا است.
دکتر سلیمی با تخصص و تجربه زیادی که طی سالیان زیاد به دست آورده است، بهترین روش و نوع بالن را طبق سلیقه بیمار در معده جایگذاری می کند تا بهترین نتیجه از بالن حاصل گردد.
مزایای عمل بالن معده
· روشی غیر جراحی و سرپایی برای لاغری
· کاهش وزن در مدت زمان کوتاه
· خارج کردن بالن در صورت پشیمانی
· امکان جراحی لاغری بعد از خارج کردن بالن
· کاهش علائم دیابت و فشار خون

علائم و عوارض جانبی بالن معده چیست؟
عمل جراحی معده اگر چه مزایای زیادی را به همراه دارد، اما ممکن است در مواردی اندک عوارض جانبی کوتاه مدتی را نیز داشته باشد. اثرات این عمل مستقیما بر روی معده است در نتیجه عوارض آن نیز فقط معده را در بر می گیرد. عوارض احتمالی ناشی از بالن معده عبارتند از:
· ریفلاکس معده و برگشت غذا و اسید معده از مری؛ برای جلوگیری از ریفلاکس می توانید داروهای آنتی اسید استفاده نمایید.
· گرفتگی و شکم درد؛ این امر در 3 الی 4 روز ابتدایی بعد از عمل طبیعی می باشد. اگر دردها ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید. لازم به ذکر است که نوع تغذیه بعد از عمل در کاهش یا افزایش این دردها موثر است. پس طبق برنامه غذایی که دکتر توصیه کرده است، عمل نمایید.
· حالت تهوع و استفراغ که یک عملکرد طبیعی است و تا وقتی که معده با بالن عادت نکرده باشد، ادامه دارد. پزشک برای تهوع و استفراغ، داروهایی را تجویز می کند تا میزان آن ها کاهش یابد.
· نکته قابل توجه این است که مدت زمان ماندن بالن در معده نباید بیشتر از حد شود و بر اساس نوع بالن باید در زمان مقرر آن را خارج کرد. در غیر این صورت امکان خالی شدن یا حتی ترکیدن آن وجود دارد.
انواع بالن های معده چیست؟
بالن های معده انواع مختلفی دارد. سازمان غذا و داروی آمریکا به صورت کلی روش های آندوسکوپی را که برای کنترل چاقی وجود دارد، به 2 دسته تقسیم کرده است. برای انتخاب بهترین نوع بالن از دکتر سلیمی کمک بگیرید. دکتر سلیمی در این زمینه تخصص و مهارت کافی را دارا می باشد. از این رو می تواند بهترین نوع بالن را متناسب با متابولیسم بدن شما در نظر بگیرد.
دسته اول این آندوسکوپی ها، شامل دستگاه های بازسازی می باشند که معده را مورد هدف قرار می دهند.
دسته ی دوم شامل بالن هایی می باشد که از طریق اشغال فضای داخل معده باعث لاغری می شوند. در حال حاضر برای عمل بالن معده 3 نوع بالن وجود دارد که از سازمان FDA آمریکا تاییدیه دریافت کرده اند.
بالن مخلوط مایع و هوا (ENDBALL)
این نوع بالن قابلیت پر شدن مایع و هوا به صورت همزمان را دارد. به دلیل مخلوط شدن مایع وهوا عوارضی مانند تهوع، استفراغ و دردهای شکمی را که در ابتدای عمل رخ می دهد، کاهش می یابد. این نوع بالن نتایج خوبی را به همراه دارد و میزان آن قابل تنظیم است. بالن مخلوط مایع و هوا 9 ماه ماندگاری دارد. هر زمان که لازم باشد، حجم آن را می توان کم یا زیاد کرد.
بالن معده Spatz :
این نوع بالن ساخت کشور آمریکا است که قابلیت ماندگاری تا 1 سال را دارد. این بالن قابل تنظیم می باشد و با مایع پر می شود. بر اساس این قابلیت، پزشک می تواند ابتدا حجم کمی از بالن را پر کند سپس بر اساس اشتهای بیمار، میزان آن را از طریق آندوسکوپی کم یا زیاد کند.
بالن با پورت:
این بالون از طریق هوا پر می شود و مانند دیگر روش ها از طریق آندوسکوپی جایگذاری می گردد. اما طرز پر شدن آن با بقیه متفاوت است. این بالن از طریق پورتی که زیر پوست تعبیه می شود، پر و خالی می گردد. این نوع بالن عوارضی نظیر تهوع و درد را ندارد. میزان ماندگاری این بالن بالا است. به همین دلیل امکان کاهش وزن بیشتری را نسبت به سایر روش ها دارد.

تفاوت میان بالن های مایع و بالن های هوا چیست؟
بالن های معده به دو صورت مایع یا گاز مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام از آن ها خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارند. در برخی از بالن ها از ترکیب این دو نیز استفاده می شود. در ادامه به بررسی این دو نوع بالن می پردازیم:
بالن های مایع
بالن های مایع همان طور که از نامش معلوم است، موادی همانند آب درون آن ها قرار می گیرد که نسبت به بالن گاز، وزن سنگین تری دارد. به همین دلیل در اغلب بالن های مایع، فرد بیمار وزن بیشتری را از دست می دهد. در این نوع بالن ،فرد احساس سیری بیشتری دارد و در نتیجه کاهش وزن نیز بهتر صورت می گیرد.

بالن های هوا
بالن های هوا که با گاز پر می شوند، مزایای خاص خود را دارند. این نوع بالن ها وزن کمتری نسبت به بالن مایع دارند، درنتیجه حجم کمتری را در معده اشغال می کنند. از این رو بعد از عمل، علائمی مانند درد و استفراغ به سراغ بیمار نمی آید و فرد حس بهتری نسبت به این بالن دارد.
بسیاری از بیماران به دنبال روش های درمانی می باشند که کمترین عوارض و علائم را داشته باشد که استفاده از بالن هوا گزینه مناسبی برای این افراد می باشد.

اما باید این نکته را خاطر نشان کرد که انتخاب بهترین نوع بالن با توجه به سیستم متابولیسم بدن فرد بیمار صورت می گیرد. پزشک متخصص با دانشی که دارد، می تواند با در نظر گرفتن شرایط بدنی، نوع بالن متناسب با بدن شما را پیشنهاد دهد. دکتر سلیمی با استفاده از تخصص و تجربه ای که دراین زمینه دارد، به شما در انتخاب بهترین نوع بالن متناسب با متابولیسم بدنتان، کمک خواهد کرد. به همین دلیل است که دکتر سلیمی در این زمینه بهترین دکتر متخصص شناخته شده است.
بالن معده و کمک به درمان برخی از بیماری ها
گاهی اوقات عمل بالن معده سبب درمان برخی از بیماری ها می شود. در استانداردهای جهانی، چاقی و اضافه وزن بیماری محسوب نمی شود.
اما خود چاقی موجب بروز برخی از بیماری ها در فرد می شود. به طور مثال ممکن است فردی بر اثر چاقی مبتلا به بیماری کبد چرب شده است و پزشک توصیه می کند که در اولین قدم، بیمار وزن خود را کاهش دهد.
در نتیجه عمل بالن معده به کمک این افراد می آید تا بدون نیاز به جراحی، فرد بتواند وزن خود را کم کند تا از وجود بیماری های ناشی از چاقی در امان بماند. دکتر سلیمی، بهترین دکتر برای بالون معده با انجام عمل بالن معده در ایجاد بیماری های ناشی از چاقی جلوگیری می کند.
خطرات بالن معده و پیشگیری از آن
عوارض و معایبی که این عمل به دنبال دارد، بسیار محدود است و میزان عوارض آن بسیار کم گزارش شده است. مگر در مواردی که پزشک تجربه و مهارت کافی را در انجام این عمل نداشته باشد. پس انتخاب یک دکتر کار بلد و با تجربه بسیار مهم است. دکتر سلیمی بهترین دکتر در این زمینه است که تخصص و تجربه و مهارت زیادی را دارا می باشد. از این رو ایشان عملی را با حداقل ترین میزان عوارض ممکن برای بیماران خود ارائه می دهد.
اگر چه این عمل عوارض کمی دارد، اما با رعایت تمام نکات و دستورالعمل ها می توان از بروز چنین خطراتی پیشگیری کرد. برخی از این خطرات را در ادامه بیان خواهیم کرد.
ممکن است به ازای هر هزار عمل، یک عمل عوارضی مانند ریفلاکس داشته باشد که این ریفلاکس در برخی موارد سبب زخم مری می گردد. همچنین ممکن است به احتمال خیلی کمی خونریزی و تورم بالن وجود داشته باشد.
در برخی موارد نادر ممکن است سایز بالن کاهش یابد و بالن به سمت روده ها حرکت کند.
خطر دیگری که می تواند جان انسان را تهدید کند، سوراخ شدن بالن می باشد که احتمال این سوراخی بسیار کم است و ممکن است در هر دو هزار نفر این اتفاق رخ دهد.
امکان وقوع این خطرات به پزشک و بیمار بستگی دارد
امکان وقوع این خطرات به پزشک و بیمار بستگی دارد. اگر پزشک مناسبی را برای این عمل پیدا نکنید، در نتیجه منتظر وقوع خطراتی که بیان نمودیم، باشید.
با استفاده از ترفندهایی که برای انتخاب بهترین دکتر بیان نمودیم، اقدام به پیدا کردن بهترین ها بکنید و در پیدا کردن چنین پزشکی هرگز عجله نداشته باشید و تمام معیارهایی که بیان نمودیم را ارزیابی کنید. بسیاری از بیماران بعد از ارزیابی دکتر سلیمی به این نتیجه رسیده اند که ایشان یکی از مجرب ترین و ماهرترین پزشکان در زمینه عمل بالن معده می باشند.
همچنین بیمار نیز در ایجاد چنین خطراتی نقش موثر دارد. بیمار باید تمام دستورالعمل ها و توصیه هایی را که پزشک تجویز کرده است، رعایت نماید و تمام داروهای خود را به موقع و به درستی مصرف کند تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود. همچنین در صورت بروز هر گونه علائم غیر طبیعی، سریعا به پزشک مراجعه کند.

نکاتی درباره عمل بالن معده
در این بخش از مبحث بهترین دکتر برای بالون معده نکات مهمی را بیان می کنیم. با ما باشید.
- بعد از گذشت حدود یک هفته، فرد می تواند فعالیت های فیزیکی خود از جمله کارهای روزمره و ورزش را آغاز کند. زیرا این عمل هیچ محدودیتی را برای فعالیت های فیزیکی ایجاد نمی کند.
- بیمار ممکن است بالن معده را گاهی مثلا هنگام خم شدن، احساس کند. باید خاطر نشان کرد که هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد زیرا با خم شدن هیچ آسیبی به بالن نمی رسد.
- بالن معده تاثیری بر داروهای مصرفی بیمار نمی گذارد و بیمار می تواند با خیالی آسوده تمام داروهای مرتبط و غیر مرتبط با بالن معده را مصرف نماید. فقط چون بالن معده روند تخلیه معده را به تاخیر می اندازد، ممکن است دارو دیرتر به گردش خون برسد و اثرات خود را دیرتر نشان دهد. در نتیجه برای دیر اثر کردن دارو نگران نباشید.
- در طول درمان بالن معده، باید از مصرف داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن، ملوکسیکام، دیکلوفناک و داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین بپرهیزید. زیرا این داروها احتمال ایجاد زخم در معده یا خطر خونریزی را افزایش می دهند.
- به مدت زمان بالنی که استفاده می کنید، دقت داشته باشید. میزان ماندگاری بالن ها با توجه به مدل و برند آن ها از 6 ماه تا 1 سال متفاوت می باشد. در صورت تمام شدن دوره مصرف، باید سریعا از معده خارج شود.
نحوه خارج کردن بالن از معده چگونه است؟
پس از مدتی که بالن کار خودش را انجام داد و دوره ی مصرف آن تمام شد، پزشک اقدام به خارج کردن بالن از معده می کند. این روند همانند گذاشتن آن در معده می باشد و از طریق آندوسکوپی صورت می گیرد. در ابتدا دکتر داروی آرام بخشی را به بیمار تزریق می کند تا بیمار به حالت بیهوشی برسد.
سپس توسط دستگاهی، قلب و ریه بررسی می شود تا پزشک از سلامت آن ها اطمینان یابد. سپس پزشک از طریق لوله آندوسکوپی که در انتهای آن دوربین متصل است، مایع یا گاز درون بالن را خالی می کند.
این کار از طریق سوزن بالن کیلر انجام می شود. بعد از خالی شدن بالن، پزشک سوزن را خارج می کند و گراسپر را وارد معده می کند. سپس از سمت مقابل، بالن را می گیرد، لوله آندوسکوپ و گراسپر را بیرون می کشد و همراه آن ها بالن نیز خارج می شود.

آمادگی های لازم قبل از در آوردن بالن
بعد از این که از پزشک خود برای در آوردن بالن وقت گرفتید، باید به مدت 3 روز قبل از لاپاروسکوپی، تغذیه خود را به مایعات از جمله سوپ محدود کنید. همچنین بهتر است در طول این 3 روز، از نوشیدنی های گازدار سالم و بدون قند استفاده نمایید تا مواد چسبیده شده به بالن شسته شود تا در زمان انجام لاپاروسکوپی، بالن به راحتی دیده شود.
12 ساعت قبل از انجام عمل، غذا وآب نخورید و به صورت کاملا ناشتا در محل عمل حاضر شوید. روند خارج کردن بالن مانند جایگذاری آن است و باید مواردی را که قبل از جایگذاری انجام دادید، در این مرحله نیز انجام دهید تا خروج بالن باموفقیت و بدون مشکل انجام شود.
بیمار چه زمانی بعد از خروج بالن مرخص می شود؟
معمولا روند خارج کردن بالن از معده دردناک و خطرناک نیست و زمان زیادی نیز نمی برد. در نتیجه نیازی نیست که بیمار بستری شود. معمولا بیمار بعد از به هوش آمدن می تواند مرخص شود و این روند 1 ساعت بیشتر زمان نمی برد.
آیا اگر بالن درون معده بترکد، خطرناک است؟
اگر به هر دلیلی محتویات مایع یا گاز درون بالن تخلیه شود، هیچ جای نگرانی ندارد. زیرا این محتویات برای بدن انسان خطرناک نیست و هیچ گونه عوارضی را در بر نخواهد داشت.
اما احتمال خالی شدن محتویات بالن بسیار کم است و به ندرت پیش آمده است که چنین اتفاقی رخ دهد. فقط باید در صورت خالی شدن بالن به پزشک مراجه کرد. دکتر سلیمی بهترین دکتر برای بالون معده در صورت خالی شدن محتویات بالن، محتویات درون معده را خالی می کند تا احساس ناخوشایند در بیمار از بین برود.
آیا امکان تعویض بالن وجود دارد؟
از آنجایی که گذاشتن و برداشتن بالن توسط آندوسکوپی صورت می گیرد، در نتیجه این کار به راحتی انجام می شود.
- در صورتی که بیمار از نوع بالن درون معده خود ناراضی باشد، دکتر سلیمی می تواند بالن فعلی بیمار را خارج و بالن پیشنهادی بیمار را جایگذاری کند.
- در موارد نادری نیز ممکن است بالن درون معده خراب یا سوراخ گردد که دکتر سلیمی به زودی این مسئله را تشخیص می دهد و اقدام به تعویض بالن می نماید.
- روش بالن گذاری معده قابلیت تکرار دارد. گاهی برخی بیماران با تمام شدن دوره درمان، اقدام به تعویض بالن می کنند و دوره ی درمان جدیدی را شروع می کنند.
- در برخی موارد نیز ممکن است بالن بیمار در اثر حوادثی مانند ورزش های پر فشار آسیب ببیند یا سوراخ شود یا از محل خود جا به جا شود. در این صورت پزشک، اقدام به تعویض بالن می نماید.
بالن معده در دوران بارداری و شیردهی
در برخی موارد مانند دوران بارداری و شیردهی، استفاده از بالن توصیه نمی شود. حتی اگر مادر دچار چاقی بیش از حد باشد. اگر فردی در دوران بارداری خود به فکر کاهش وزن باشد و بخواهد برای جلوگیری از اضافه وزن بیشتر دست به اقدامات کاهش وزن بزند، جنین او به شدت آسیب می بیند. زیرا جنین به صورت مستقیم با تغذیه مادر رشد می کند و تکامل می یابد.
در این صورت اگر مادر اقدام به کاهش وزن از روش های مختلف از جمله بالن معده بکند، جنین نیز تحت فشار خواهد بود. در نتیجه بهتر است در دوران بارداری، تمام روش های کاهش وزن را کنار بگذارید و با تغذیه سالم در حفظ سلامت جنین خود کوشا باشید.
دوران شیردهی نیز همین گونه است. هنگامی که مادر به فرزند خود شیرمی دهد، اگر از روش های کاهش وزن استفاده نماید، در مقدار و کیفیت شیر تاثیر منفی خواهد گذاشت. در نتیجه نوزاد وزن نمی گیرد و رشد نمی کند.
همه روش های کاهش وزنی که روی میزان تغذیه مادر تاثیر بگذارد، برای نوزاد خطرناک است. در نتیجه به ماردان باردار و شیرده توصیه می شود که در این دوران به فکر کاهش وزن از روش های مختلف به خصوص بالن معده نباشند تا سلامتی جنین و نوزادشان به خطر نیفتد.
بالن گذاری معده را در چه سنی می توان انجام داد؟
برای انجام این عمل، محدودیت سنی خاصی وجود ندارد و هر فرد چاقی که از شرایط جسمانی سالمی برخوردار باشد، شرایط انجام این عمل را دارد دکتر سلیمی بهترین متخصص در انجام عمل بالن معده، شرایط جسمانی و متابولیسمی بیماران را به طور دقیق بررسی می کند تا ببیند که بدن فرد آمادگی لازم برای انجام چنین عملی را دارد یا خیر.
آیا در صورت کاهش وزن از طریق بالن، پوست شکم و صورت شل می شود؟
معمولا اثر بخشی بالن در کاهش وزن 20 درصد است و اگر این وزن توسط بیمار خوب کنترل گردد، پوست شکم یا صورت دچار شل شدگی زیادی نمی گردد.
مگر این که بیمار خواهان کاهش وزن بیشتر باشد و طول درمان خود را طولانی تر کند. در این صورت ممکن است بسته به نوع پوست بیمار، در نواحی شکم و صورت یا حتی بازو، پوست دچار شل شدگی بشود.

اما در روش جایگذاری بالن نسبت به سایر روش های کاهش وزن، شل شدگی پوست کمتر اتفاق می افتد و اگر این کاهش وزن کنترل شده باشد، تا حدودی می توان جلوی شل شدگی و افتادگی پوست را گرفت. اگر بیمار در طول درمان خود آب و مایعات کافی استفاده نماید، می تواند تا حدودی جلوی افتادگی پوست را بگیرد.
این کار سبب می گردد که پوست، بافت خود را حفظ کند. در این راستا می توانید به یک پزشک پوست مراجعه کنید تا با تجویز کرم و پمادهای مخصوص، از شل شدگی پوست جلوگیری کند.
مزایا و معایب بالن معده نسبت به سایر روش های کاهش وزن
بسیاری از افراد در جامعه هستند که به دلیل ترس از تیغ جراحی و بیهوشی، تن به عمل های جراحی لاغری نمی دهند و ترجیح می دهند که حجم زیادی از چربی را تحمل کنند.
بالن معده بهترین راه برای چنین افرادی است تا در مدت زمان کوتاه و بدون کمترین زحمتی از وجود چربی های بدن خلاص شوند. زیرا لاغری به وسیله بالن معده یک عمل سرپایی است و از بیهوشی عمومی استفاده نمی شود.
بنابراین بالن معده یک روش غیر جراحی برای کاهش وزن است و از طریق لوله آندوسکوپی و ورود آن به معده این عمل انجام می شود.
دوره نقاهت این عمل با توجه به عدم وجود زخم و بخیه، بسیار کوتاه است و فرد بیمار هیچ گونه دوره نقاهتی ندارد. فقط ممکن است بر اثر عوارضی مانند حالت تهوع، بیمار کمی احساس ضعف بکند.
هزینه این روش نسبت به سایر روش های جراحی بسیار کمتر می باشد. زیرا علاوه بر هزینه جراحی، بسیاری از هزینه های جانبی نظیر هزینه بستری و هزینه پانسمان حذف می شوند.
آیا بالن معده سبب گشاد شدن معده می شود؟
برخی از افراد وجود بالن را سبب گشاد شدن معده می دانند. باید گفت که چنین تصوری اشتباه است. زیرا بالن فقط حجم معده را اشغال می کند تا سبب احساس سیری در فرد گردد و تاثیری روی فرم کلی معده نمی گذارد.
فقط در صورتی معده کش می آید که فرد، رژیم تغذیه ای را که پزشک توصیه کرده است رعایت نکند و بیشتر از ظرفیت معده غذا بخورد.
مدت دوره نقاهت بعد از عمل بالن معده چقدر است؟
مدت زمان استراحت بعد از این عمل نسبت به سایر روش ها بسیار کوتاه است. زیرا از هیچ گونه جراحی و بخیه ای در عمل استفاده نشده است. با این حال مدت زمان نقاهت بستگی به بدن فرد و واکنش های معده با بالن دارد.
معمولا اگر معده به بالن عادت کند، تا 3 روز ممکن است بیمار عوارضی مانند تهوع و درد شکم را تجربه کند وبعد از 3 روز می تواند به زندگی عادی خود بازگردد.
در مورد دوره نقاهت می توانید از کسانی که این عمل را انجام داده اند نیز سوال کنید که بقیه در این مورد چه تجربه ای داشته اند. افراد براساس سیستم متابولیسم، زمان های متفاوتی را تجربه کرده اند زیرا سرعت بهبودی در افراد متفاوت است.
کلام آخر
سعی کردیم تا تمام مطالب مفید و توصیه ها را در خصوص عمل بالن در این مقاله برای شما بیان نماییم. امید است با مطالعه تمام نکات و توصیه ها، عملی موفقیت آمیز و موثر را تجربه کنید.
قبل از اقدام به هر کاری، باید در انتخاب پزشک خود دقت عمل لازم را به کار بگیرید. با استفاده از توصیه هایی که برای انتخاب بهترین دکتر برای بالون معده در این مقاله عنوان کردیم، سعی کنید تا تمام جوانب کار را بررسی و ارزیابی نمایید.
دکتر سلیمی متخصص دستگاه گوارش، بهترین دکتر در زمینه عمل بالن معده می باشد که تمام ویژِگی های یک دکتر خوب از جمله: تخصص کافی، مهارت بالا، تجربه زیاد، اخلاق خوب، دقت و عملکرد بالا، پیگیری حال عمومی بیمار بعد از عمل و … را دارند.