در این مقاله قصد داریم بهترین جراح معده در تهران را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم:
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
مقدمه

متخصص و جراح دستگاه گوارش با داشتن دانش و علم لازم در این مورد با تمامی بخش های دستگاه گوارش آشنایی کامل دارد، بهترین جراح معده با تجربه ای که در مورد تخصص خود کسب نموده است، با کلیه بیماری های گوارشی و درمان آن ها آشنایی لازم را دارشته و به آسانی می تواند بیمارانی که دچار مشکلات گوارشی می شوند را مداوا نماید، در این مقاله می خواهیم بدانیم بهترین جراح معده چگونه به بیماران خود در حل مشکلات گوارشی کمک می کند.
برای انجام جراحی لاغری در گرگان لازم می باشد از صفحه بهترین دکتر جراحی لاغری در گرگان دیدن کنید.

بهترین جراح معده در تهران کیست؟
شرح مختصری از ویژگی های بهترین جراح معده:
- دارای مدارک تحصیلی بالا
- دارای مدرک فلوشیپ جراحی معده
- دسترسی راحت
- داشتن مشاوره و نوبت دهی آنلاین
- اخلاق خوب
- احساس مسئولیت
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه درمان روی بخش روش های درمان کلیک کنید.
در این مقاله به سوالات ذیل پاسخ خواهیم داد:
- بهترین جراح معده در تهران نشانه های بروز زخم معده در فرد را چگونه شناسایی می کند؟
- بهترین جراح معده در تهران رعایت چه نکاتی را به بیماران مبتلا به زخم معده توصیه می کنند؟
- بهترین جراح معده در تهران با استفاده از چه روش هایی می تواند زخم معده را تشخیص دهد؟
- بهترین جراح معده در تهران زخم معده را چگونه درمان می کند؟
- عمل بای پس معده چیست؟ و بهترین جراح معده در تهران انجام این عمل را برای چه افرادی مناسب می داند؟
- بهترین جراح معده در تهران مزایای جراحی بای پس معده را چگونه بیان می کند؟
- بهترین جراح معده در تهران قبل از انجام جراحی بای پس معده انجام چه اقداماتی را به بیمار توصیه می کند؟
- بهترین جراح معده در تهران جراحی بای پس معده را چگونه انجام می دهد؟
- بهترین جراح معده در تهران انجام چه کارهایی را بعد از جراحی به بیمار توصیه می کند؟
- بهترین جراح معده در تهران بعد از عمل بای پس معده چه رژیم غذایی را برای بیمار تجویز می کند؟
- جراحی اسلیو بهترین جراح معده در تهران جراح معده قبل از انجام جراحی اسلیو معده انجام چه اقداماتی را به بیمار توصیه می کند؟
- بهترین جراح معده در تهران مراحل عمل اسلیو معده را چگونه انجام می دهد؟
- بهترین جراح معده در تهران انجام چه اقداماتی را بعد از جراحی اسلیو معده به بیمار توصیه می کند؟
- رژیم غذایی بعد از جراحی اسلیو معده که توسط جراح معده برای بیمار تجویز می شود، چگونه است؟
بهترین جراح معده در تهران نشانه های بروز زخم معده در فرد را چگونه شناسایی می کند؟
زخم معده زمانی در بدن ایجاد می شود که اسیدی که در دستگاه گوارش وجود دارد، به لایه داخلی معده و یا روده ی کوچک نفوذ کرده و به آن آسیب برساند، این اسید موجب ایجاد زخم باز بسیار دردناکی می شود که ممکن است، گاهی به خونریزی نیز منجر شود.
لطفا از پست بهترین جراح اسلیو معده در تهران دیدن کنید.

دستگاه گوارش برای جلوگیری از آسیب رساندن این اسید از لایه مخاطی پوشیده شده است، ولیکن اگر میزان اسید معده افزایش پیدا کند و یا اینکه این لایه مخاطی کاهش یابد، موجب پیدایش زخم معده می گردد.
در ادامه به صورت مختصر به بررسی شایع ترین علل پیدایش زخم معده می پردازیم:
باکتری هلیکوباکتر پیلوری
این باکتری در لایه مخاطی که در سطرهای پیش به آن اشاره کردیم، پیدا می شود، در حقیقت این نوع باکتری در حالت عادی باعث بروز مشکل خاصی نمی شوند، اما گاهی می تواند باعث پیدایش التهاب لایه داخلی معده گردد که اگر به موقع درمان نگردد منجر به زخم معده می شود.
البته پزشکان هنوز نتوانسته اند اعلام نمایند که عفونت ناشی از این باکتری چگونه منتشر می گردد، ولی ممکن است، از طریق تماس بدنی مانند بوسیدن از فردی به فرد دیگر منتقل گردد، البته این باکتری ممکن است، از طریق آب و یا غذا نیز وارد بدن شود.
مصرف مداوم برخی مسکن ها
مصرف آسپرین و برخی داروهای مسکن بدون تجویز پزشک که به آن ها داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نیز می گویند موجب می شود که پوشش داخلی معده و روده کوچک دچار التهاب گردد، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم نمونه ای از این داروها هستند.
زخم معده بیشتر در افراد مسن شایع می باشد که به صورت مدام مسکن مصرف می کنند، البته افرادی که برای تسکین آرتروز دارو مصرف می کنند، نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
برخی از داروها
مصرف برخی داروها خطر ابتلا به این بیماری را به شدت افزایش می دهد، از جمله چند مورد از این داروها می توان به داروهای ضد انعقاد- آسپرین با دُز پایین- داروهای ضد افسردگی- آیندرونات (Fosamax) و ریسترونات (Actenol) اشاره کرد.
تا حدودی با نشانه های ایجاد زخم معده آشنا شدید، بهتر است جهت مشورت در این خصوص به دکتر سلیمی مراجعه کنید، دکتر سلیمی بهترین مشاوره ها را در خصوص علل زخم معده ارائه می دهد و شما به راحتی می توانید راهنمایی های دکتر سلیمی در این خصوص را اجرا نمایید.
عوامل خطر زا:
علاوه بر مصرف برخی داروها که پیشتر به آن ها اشاره کردیم، موارد ذیل نیز می تواند در خطر ابتلا به زخم معده نقش داشته باشند:
مصرف سیگار: سیگار کشیدن خطر ابتلا به زخم معده را به خصوص در افرادی که عفونت باکتری H.pylori دارند، به شدت افزایش می دهد.
مصرف الکل: الکل موجب التهاب لایه مخاطی معده شده و آن را از بین می برد و موجب افزایش اسید معده می گردد.
استرس های کنترل نشده
مصرف مواد غذایی تند و پر از ادویه
البته لازم به ذکر است که موارد فوق به تنهایی موجب ایجاد زخم معده نمی شوند، ولی می توانند موجب تشدید زخم معده شده و درمان آن را سخت کنند.
جراحان معده به افرادی که یک ساعت بعد از غذا خوردن احساس درد در ناحیه معده را دارند، توصیه می کنند، حتما به پزشک مراجعه نمایند،
زیرا این افراد ممکن است، در معرض ابتلا به زخم معده باشند و مورد ذکر شده فوق را یکی از بارزترین نشانه های این بیماری معرفی می کنند، افرادی که به زخم معده مبتلا می شوند، نبایستی برای مدت زمان طولانی گرسنگی را تحمل نمایند علاوه بر موارد ذکر شده فوق دردهایی که به دلیل زخم معده بروز می کنند،
ممکن است، برای مدت زمانی ناپدید شوند، ولیکن مجددا بعد از گذشت چند هفته علائم ناشی از زخم معده در این افراد آشکار خواهد شد، لازم به ذکر است که دردهای ناشی از زخم معده ممکن است، برای چند دقیقه الی چند ساعت بیمار را آزار دهد.
از دیگر علائم زخم معده می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- درد در ناحیه شکم به همراه سوزش
- احساس سیری و ایجاد التهاب و یا انقباض
- عدم توانایی لازم در هضم مواد غذایی چرب
- حالت تهوع
- سوزش معده

بهترین جراح معده در تهران رعایت چه نکاتی را به بیماران مبتلا به زخم معده توصیه می کنند؟
- کم نمودن حجم موادغذایی مصرفی و افزایش تعداد وعده های غذایی، با این کار از خالی شدن معده تان در طی روز جلوگیری کرده اید.
- جویدن کامل غذا قبل از بلعیدن آن
- از مصرف مواد غذایی مانند گوشت- ماهی دودی و مواد غذایی حاوی نمک زیاد مانند انواع آجیل پرهیز کنید، زیرا این دسته از مواد غذایی ذکر شده برای این بیماران مضر می باشد.
- بیمارن مبتلا به زخم معده می بایست بدانند که الکل و سیگار برای سلامتی آن ها مضر می باشد.
- بهتر است، مصرف مواد حاوی کافئین مانند قهوه و چای را به حداقل برسانید.
- از مصرف داروهایی مانند انواع مسکن ها و آسپرین بدون تجویز پزشک خودداری نمایید.
- نبایستی در زمان قبل از خواب به خصوص وعده شام مواد غذایی سنگین مصرف نمایند.
- افسردگی و استرس و اضطراب برای این بیماران بسیار مضر می باشد.
- مصرف شیر به صورت متناوب و هر روزه برای این بیماران توصیه نمی شود.
- از مصرف مواد غذایی چرب و حاوی ادویه های تند، انواع نوشابه های گازدار و همچنین میوه ها و مواد غذایی ترش مزه پرهیز نمایید.
اگر ساکن تهران هستید برای انجام جراحی لاغری توصیه می کنیم صفحه بهترین دکتر جراحی لاغری در تهران را مشاهده کنید.

بهترین جراح معده در تهران با استفاده از چه روش هایی می تواند زخم معده را تشخیص دهد؟
پزشک خوب معده برای این که بتواند وجود عارضه زخم معده را به درستی تشخیص دهد، ابتدا معایناتی پزشکی انجام داده و به بررسی سابقه پزشکی تان می پردازد، در فرایند تشخیص معده ممکن است، مراحل ذیل را انجام دهید:
آزمایش باکتری H.pylori
پزشک برای اینکه مشخص شود که در بدن شما این نوع باکتری وجود دارد، یا خیر برای شما انجام برخی آزمایشات نظیر آزمایش خون- مدفوع و یا بازدم را تجویز می کند.
البته آزمایش بازدم برای این مورد بسیار دقیق می باشد و اکثریت پزشکان انجام این آزمایش را توصیه می کنند.
در آزمایش بازدم از بیمار می خواهند مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی کربن رادیواکتیو را میل نمایند، باکتری H.pylori این مواد را در بدن بیمار تجزیه می کند، بعد از این که مواد غذایی را میل کردید می بایست داخل یک کیسه فوت کنید و در آن را محکم ببندید،
اگر چنانچه در بدن بیمار باکتری H.pyloriوجود داشته باشد، در این نوع آزمایش کربن رادیواکتیو به صورت مونوکسید کربن آشکار خواهد شد.
اگر چنانچه قبل از این که آزمایش را انجام دهید، آنتی اسید مصرف کرده باشید، می بایست حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا آنتی اسیدها ممکن است، در نتیجه آزمایش اختلال ایجاد نمایند و نتیجه را به درستی نشان ندهند، ممکن است، به دلیل انجام برخی آزمایشات در خصوص این بیماری مجبور باشید، مصرف برخی داروها را قطع نمایید.
آندوسکوپی
برای انجام اندوسکوپی پزشک با استفاده از وسیله مخصوص این کار ناحیه فوقانی دستگاه گوارش را معاینه می کند، در این روش از معاینه پزشک یک میله را که به ذره بین یا همان آندوسکوپ متصل است را از راه گلو و مری وارد معده و روده کوچک بیمار می کند، در این روش بیمار به دنبال زخم در دستگاه گوارش می گردد.
اگر چنانچه در این روش از معاینه پزشک زخم را تشخیص داد از بافت داخلی معده نمونه برداری کرده و آن را در آزمایشگاه مورد بررسی دقیق قرار می دهد، از طریق این روش نیز می توان وجود باکتری H.pylori را داخل معده تشخیص داد.

عکس برداری با اشعه ایکس از ناحیه فوقانی معده و روده
در این روش پزشک از ناحیه فوقانی دستگاه گوارش عکس برداری کرده و تصاویری را از مری – معده و روده کوچک بیمار می گیرد، برای انجام عکس برداری با استفاده از اشعه ایکس ابتدا پزشک مایع سفیدرنگی که حاوی باریوم است را به بیمار می دهد که بنوشد، این مایع موجب می شود که سیستم گوارش پر شده و زخم معده قابل دیدن باشد.
تا حدودی با متدهای تعیین و تشخیص زخم معده آشنا شدید، بهتر این است که برای مشورت در این زمینه به دکتر سلیمی مراجعه فرمایید، دکتر سلیمی برترین مشاوره ها را در زمینه ی تعیین و تشخیص زخم معده ارائه می کند و شما به سادگی می توانید رهنمودهای دکتر سلیمی در این مورد را عملی و اجرا فرمایید.
بهترین جراح معده در تهران زخم معده را چگونه درمان می کند؟
بهبودی زخم معده بر مبنای دلیل ابتلا به آن انجام می شود، لذا برا این اساس می توان گفت که روش های درمانی در بیمارانی که به این عارضه مبتلا شده اند، با هم فرق دارد.

اگر چنانچه بر اثر این بیماری باکتری H.pylori وجود داشته باشد، پزشک می بایست داروهایی برای از بین بردن این دارو مصرف نماید و اگر چنانچه بیمار در حال مصرف آسپرین و داروهای مسکن باشد، باید دُز مصرفی آنرا کاهش و یا حتی در مواردی مطابق با تجویز پزشک بایستی قطع گردد و با مصرف داروهای دیگر موجب التیام علائم زخم معده می شوند.

داروهایی که پزشک برای درمان زخم معده تجویز می کند، به قرار ذیل است:
داروهای آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتری pylori
اگر چنانچه در دستگاه گوارش بیمار این نوع باکتری وجود داشته باشد، پزشک با تجویز داروهای ترکیبی از آنتی بیوتیک ها ابتدا سعی در از بین بردن این باکتری را دارد.
از جمله داروهای آنتی بیوتیک برای این مورد می توان به آموکسیسیلین (Amoxil)- کلاریترومایسین (Biaxin)- مترونیدازول (Flagyl)- تینیدازول (Tindamax)- تتراسیکلین (Tetracycline HCL) و لووفلوکساسین (Levaquin) اشاره کرد.
مدت زمان لازم برای مصرف آنتی بیوتیک ها به محل زندگی بیمار و مقاومت بدنی وی در برابر این داروها بستگی دارد و در افراد مختلف با هم متفاوت می باشد، بیمار ممکن است، به مدت 14 روز آنتی بیوتیک مصرف نماید و همزمان داروهای دیگر را نیز مصرف کند تا میزان اسید معده را کم نماید، داروهایی که پزشک در کنار آنتی بیوتیک تجویز می کند، شامل بازدارندهی پروتون پمپ proton pump inhibitor و شاید Pepto-Bismolمی باشند.

داروهایی که از تولید اسید معده جلوگیری کرده و موجب تسریع بهبودی زخم معده می گردد
برای کاهش اسید معده ممکن است، پزشک بازدارنده های پروتون پمپ را تجویز نماید، این دارو بخش هایی از سلول معده را که موجب تجویز اسید معده می شوند را غیرفعال می کند،
البته این داروها شامل داروهای بدون نسخه نیز می شوند و برخی نیز می بایست با تجویز پزشک و نسخه وی تهیه گردند، داروهایی که برای این مورد مصرف می شوند، شامل موارد ذیل می باشند:
- اومپرازول یا همان (Prilosec)
- لانسوپرازول یا (Prevacid)
- رابپرازول یا (Aciphex)
- اسومپرازول یا (Nexium)
- پانتوپرازول یا (Protonix)
البته لازم به ذکر است که در مصرف این داروها نباید زیاده روی کرد، زیرا دارای عوارض زیادی می باشند، مصرف این داروها به خصوص در دُز بالا خطر شکستگن لگن- مچ و ناحیه ی ستوان فقرات را در پی دارد، در چنین شرایطی ممکن است، پزشک جراح معده در کنار این داروها مصرف مکمل های کلسیم را توصیه کند تا از بروز هر گونه خطر احتمالی پیشگیری نماید.
داروهایی برای کاهش تولید اسید
برخی داروها موجب توقف اسید معده می شوند که به آن ها مسدود کننده های هیستامین نیز می گویند، این داروها با کاهش اسید معده دستگاه گوارش موجب تسریع در روند بهبودی زخم معده می شوند، این داروها شامل:
- رانیتیدین یا (Zantac)
- فاموتیدین یا (Pepcid)
- سیمتیدین یا (Tagamet HB)
- نیزاتیدین یا (Axil AR)
می باشند.
داروهایی که موجب خنثی شدن اسید معده می شوند
مصرف داروهایی برای خنثی نمودن اسید معده مطابق با تشخیص و تجویز پزشک، می تواند فورا موجب بهبود درد معده شود، البته این داروها ممکن است، برای برخی افراد دارای عوارض جانبی مانند اسهال و یا یبوست باشند.

داروهایی که از لایه ی داخلی معده و روده ی کوچک محافظت می کنند:
برخی داروها موجب حفاظت از بافت داخلی معده و روده کوچک در برابر این بیماری می شوند.
از جمله این داروها می توان سوکرالفات یا (Cerafate) و میسوپروستل یا (Cytotec) را نام برد.
زخم معده توسط پزشک جراح معده به راحتی قابل درمان می باشد و اگر چنانچه دارای علائم شدیدی باشد و یا این که بعد از گذراندن دوره درمانی همچنان علائم آن وجود داشته باشد، ممکن است، پزشک برای درمان انجام دوباره آندوسکوپی را تجویز نماید تا از این طریق مابقی عللی که موجب این بیماری می شود را شناسایی نماید.
تا حدودی با روشهای درمانی زخم معده آشنای پیدا کردید، پیشنهاد می دهیم که به منظور دریافت راهنمایی های مناسب تر در این حوزه به دکتر سلیمی مراجعه نمایید،
دکتر سلیمی مناسب ترین مشورت ها و راهنمایی را در مورد روشهای درمانی زخم معده انجام می دهد و می توانید بدون هیچ دغدغه ای دستورات پزشکی دکتر سلیمی در این زمینه را عملی و پیاده سازی فرمایید. دکتر سلیمی از برترین متخصصین در حوزه ی جراحی های مرتبط با چاقی و معده می باشد.
عمل بای پس معده چیست؟ و بهترین جراح معده در تهران انجام این عمل را برای چه افرادی مناسب می داند؟
عمل بای پس معده یکی از روش های تاثیرگذار برای از بین بردن چاقی و رسیدن به تناسب اندام دلخواه است و می تواند برای افرادی که از چاقی و اضافه رنج می برند انتخاب مناسبی باشد، اما قبل از این که به جواب این سوال که این جراحی برای چه افرادی مناسب است بپردازیم، لازم است که عواملی که موجب ایجاد چاقی و اضافه وزن در افراد می شود را بدانیم.
دلایلی که افراد بع اضافه وزن دچار می شوند:
-
ژنتیک
برخی افراد به دلیل مسائل ژنتیکی و خانوادگی به این عارضه دچار می شوند، برای پی بردن این مورد تنها کافی است که بستگان درجه یک برخی افراد که دارای اضافه وزن هستند، نگاه بیندازید، اگر والدین فرد نیز دارای اضافه وزن بالا هستند، می توان گفت که دلیل اضافه وزن و چاقی در شخص مورد نظر ژنتیکی می باشد.

-
بیش از اندازه معمول و استاندارد غذا خوردن
یک دلیل مهم در پیدایش چاقی پرخوری می باشد، مصرف بیش از اندازه مواد غذایی موجب گشاد شدن معده می شود و این امر موجب می شود که فرد به مرور زمان و در وعده های غذایی برای سیر شدن به غذای بیشتر از اندازه معمول و استاندارد نیاز داشته باشد، لذا برای این که به این عارضه دچار نشوید، بهتر است، قبل از سیر شدن دست از خوردن بردارید.
-
مصرف نمودن برخی از داروها
برخی از داروها ممکن است، علاوه بر این که نقش درمان بیماری را دارند، دارای عوارض جانبی نیز باشند، عوارض شایع برخی از داروها اضافه وزن می باشد، این نوع داروها با تغییر متابولیسم بدن موجب می شوند که اشتهای فرد بیش تر شده که منجر به اضافه وزن می گردد، از جمله این داروها می توان به داروهای دیابت، داروهای ضد افسردگی و… اشاره نمود.
اگر می خواهید درباره دیابت بدانید، مقالات زیر را مطالعه کنید:
-
افزایش سن:
کنترل وزن در افرادی که سن بالایی دارند، کمی دشوار می باشد، لذا در این افراد رسیدن به وزن نرمال تا حدودی می توان غیر ممکن باشد.
لذا این افراد می توانند با رعایت رژیم های صحیح غذایی و انجام ورزش های هوازی به راحتی وزن خود را کنترل نمایند.
-
کم خوابی:
یکی دیگر از عوامل مهم در پیدایش اضافه وزن کم خوابی می باشد، لذا برای پیشگیری از ابتلا به این عارضه می بایست اصول لازم برای خواب کافی را رعایت نمایید، لازم است، بدانید که داشتن خواب کافی می تواند منجر به کاهش وزن نیز گردد.
بهترین جراح معده انجام این عمل را برای چه افرادی مناسب می داند؟
بهترین جراح معده این نوع جراحی را به افرادی توصیه می کند که شاخص توده بدنی آن ها ما بین 34 الی 45 باشد.
برای اینکه مطمئن شوید که آیا برای انجام این جراحی مناسب هستید و یا این که این نوع جراحی می تواند در کاهش وزن برای شما تاثیرگذار باشد، می بایست حتما به جراح معده مراجعه کنید و انجام معاینات لازم در این مورد را به وی بسپارید.
اگر شما در زمره افرادی قرار دارید که سال ها است، با ورزش و رعایت رژیم غذایی مناسب نتوانسته اید وزن خود را کاهش دهید، می توانید برای عمل جراحی بای پس معده اقدام نمایید، زیرا با بالا رفتن سن ممکن است، به برخی بیماری ها که به دلیل چاقی بروز می کنند، مبتلا شوید.
بهترین جراح معده مزایای جراحی بای پس معده را چگونه بیان می کند؟
- در این روش درمانی بیمار به سرعت حدود 70 درصد از وزن خود را در طی یک سال از دست می دهد و تناسب اندام و وزن نرمال می رسد.
- با توجه به این که در این جراحی اندازه معده بیمار کوچکتر می شود، لذا میزان مصرف مواد غذایی وی نیز بسیار کمتر خواهد شد.
- یکی از مزایای بارز این نوع جراحی جذب کمتر کالری مواد غذایی توسط روده می باشد.
- افرادی که به دلیل اضافه وزن در معرض دیابت نوع 2 قرار داشتند و یا این که به آن مبتلا شده بودند با انجام این جراحی توانسته اند بهبود یابند.
- این روش جراحی دُز مصرف برخی داروها که برای کنترل کلسترول و فشار خون مصرف می شد را کاهش می دهد.
- با دست یافتن به کاهش وزن در این روش جراحی، هورمون های بدن مجددا تنظیم می شوند که این امر موجب سوخت و ساز بهتر بدن و افزایش تسترون می شود.
- این نوع جراحی از طریق روش لاپاراسکوپی انجام می شود، لذا هیچگونه آثار زخم ناشی از برش بر روی شکم بیمار باقی نمی ماند.
- این نوع جراحی در گروه عمل های لاغری کم خطر قرار دارد.
- این جراحی هیچگونه تغییری را در روده کوچک ایجاد نمی کند.

نتایج حاکی از تحقیقات انجام شده در خصوص جراحی بای پس معده، نشان می دهد که در بین 90 درصد بیماران بیش از نیمی از آن ها بعد از کاهش وزن، مجددا دچار اضافه وزن نشده و نتیجه جراحی آن ها موفقیت آمیز بوده است.
بهترین جراح معده قبل از انجام جراحی بای پس معده انجام چه اقداماتی را به بیمار توصیه می کند؟
یک پزشک جراح معده خوب قبل از انجام جراحی بای پس معده بیمار را از نظر موارد مختلفی مورد ارزیابی قرار می دهد و با انجام آزمایشات مختلفی شرایط جسمی بیمار را بررسی نموده تا از این طریق از آمادگی بیمار برای انجام جراحی اطمینان لازم را کسب نماید، همچنین لازم است، بیمار قبل از جراحی از نظر روانی نیز مورد مشاوره قرار گیرد.
معمولا پزشک جراح معده رعایت رژیم خاصی را در حدود 2 هفته قبل از جراحی برای بیمار تجویز می کند، این رژیم غذایی به قرار ذیل می باشد:
- بیمار می بایست مصرف مایعات در 5 الی 7 وعده را جانشین وعده های غذایی پرکالری( کربوهیدرات و پر پروتیین) کند، این مایعات می تواند شامل غذاهایی مانند انواع سوپ های کم حجم باشد.
- بیمار می بایست حتما به مدت 14 روز قبل از جراحی روزانه 2 لیتر آب مصرف نماید.
- اگر چنانچه پزشک مطابق با شرایط جسمی بیمار مصرف سبزیجات را توصیه نماید می بایست مقدار کمی از آن را در وعده های روزانه خود قرار دهد، زیرا سبزی دارای مقدار بسیار کمی کربوهیدرات می باشد که برای برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب می باشد.
در واقع هدف از رعایت رژیم غذایی قبل از جراحی کوچک نمودن سایز کبد می باشد تا در زمان جراحی پزشک با دید گسترده تر بتواند به آسانی عمل معده را انجام دهد.
در روزهای ابتدایی ممکن است، رژیم غذایی برای بیمار سخت باشد.
رعایت رژیم غذایی قبل از جراحی در روزهای ابتدایی برای بیمار سخت می باشد و حتی ممکن است، منجر به سرگیجه و گرسنگی در وی شود. ولیکن با رعایت نمودن این رژیم بیمار کم کم در روز سوم تا حدودی به آن عادت کرده و علایم اولیه
(احساس شدید گرسنگی و سرگیجه) از بین می روند و بدن وارد روند چربی سوزی می شود.
پزشک به بیمار یادآور می شود که در شب قبل از جراحی هیچگونه مواد غذایی مصرف نکند و می بایست فرد به صورت ناشتا باشد،
ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که اگر چنانچه بیمار شب قبل از جراحی چیزی بخورد و یا اینکه صبح روزی که قرار است، عمل شود، مواد غذایی مصرف کند، ممکن است، با خطر بزرگی در زمان جراحی مواجه شود و اگر پزشک متوجه این موضوع شود، به طور قطع انجام عمل جراحی را به روز دیگری موکول خواهد کرد.

بیمار می بایست قبل از جراحی به خود امید و روحیه دهد
بیمار می بایست قبل از جراحی به خود امید و روحیه دهد و با فکر کردن به تناسب اندام و کاهش وزنی که بعد از این جراحی به آن می رسد روحیه خود را تقویت نماید و هر گونه استرس و اضطراب در خصوص جراحی را از خود دور نماید، لازم است که بیمار حتما قبل از جراحی به اندازه کافی استراحت کرده و خود را برای عمل آماده نماید.
پزشک در روز عمل و زمانی که می خواهد جراحی را انجام دهد، از بیمار می خواهد که یک رضایت نامه را امضاء نماید و عوارض احتمالی بعد از جراحی بای پس معده را بپذیرد.
لازم است، در زمان جراحی فرد حتما لباس مخصوص اتاق عمل را بپوشد و اگر چنانچه پزشک جراح معده صلاح بداند می تواند از جوراب واریس نیز استفاده نماید و از این طریق از لخته شدن خون در رگ های پا پیشگیری می کند.
در زمان جراحی حتما از فرد رگ گیری می کنند تا در صورتی که نیاز به تزریق آنتی بیوتیک و یا هر گونه داروی ضد درد و واکسن وریدی باشد، از این طریق برای وی تزریق نمایند.
بهترین جراح معده جراحی بای پس معده را چگونه انجام می دهد؟
بعد از انجام اقداماتی که پیشتر گفتیم، بیمار را به اتاق عمل منتقل می کنند و بر روی قفسه سینه وی پد چسبنده ای برای کنترل ضربات قلب قرار می دهند و الکترودی را نیز به انگشتش وصل می کنند و از این طریق می توانند به راحتی نبض بیمار را کنترل کنند، همچنین میزان اکسیژن موجود در خون را نیز اندازه گیری می کنند.
در مرحله بعد با قرار دادن ماسک اکسیژن بر روی صورت بیمار ماده بیهوشی را از طریق رگ به وی تزریق کرده و بیمار بعد از گذشت 10 ثانیه کاملا بیهوش خواهد شد.
پزشک جراح معده در این جراحی بخش بزرگی از معده و قسمت ابتدایی روده کوچک را بر می دارد و از این طریق اندازه معده را کوچکتر می کند.
با این کار دیگر مواد غذایی در این قسمت نمی توانند عبور کنند و آنزیم های ترشحی دیگر نمی توانند بر آن ها تاثیر بگذارند، لذا دیگر مواد غذایی نمی توانند جذب بدن شوند.

البته امروزه جراحان معده از روش دیگری به نام Roux-en-Y برای انجام این نوع جراحی استفاده می کنند، در این روش پزشکان به کوتاه سازی مسیر گوارشی معده پرداخته و برای کوچک سازی معده در قسمت ابتدایی معده یک کیسه کوچک ایجاد کرده و سپس قسمت انتهایی کیسه را به روده متصل می کنند تا از این طریق مواد غذایی از این مسیر ایجاد شده عبور نمایند.
بهترین جراح معده انجام چه کارهایی را بعد از جراحی به بیمار توصیه می کند؟
مدت زمان لازم برای بهبودی بیمار به اندازه برشی که در بدن وی ایجاد شده ارتباط دارد، اگر جراحی به روش لاپاراسکوپی انجام شده باشد، بیمار می بایست به مدت 1 الی 2 روز را در بیمارستان بستری بماند، ولیکن اگر جراحی به صورت باز انجام شده باشد، بیمار بایستی مدت زمان بیشتری را در بیمارستان بستری باشد.
بیمار بعد از جراحی احساس درد دارد که با مصرف دارو تجویزی پزشک قابل کنترل می باشد، پزشک جراح با توجه به شرایط بیمار در همان روز اول جراحی و یا روز بعد از آن از بیمار می خواهد که بر روی پای خود بایستد و چند قدم راه برود، انجام این کار می بایست 3 بار در روز باشد.
قبل از ترخیص بیمار از بیمارستان پزشک دستورالعمل هایی را که می بایست در دوره درمانی برای تسریع روند بهبودی رعایت نماید را در طی یک نسخه به بیمار می دهد.

بعد از این که بیمار به منزل منتقل شد، ممکن است تا چند روز درد ناشی از جراحی را احساس کند، در چنین شرایطی بیمار می تواند از داروهای مسکنی که پزشک برای وی تجویز نموده است، برای تسکین درد استفاده کند. این داروها ممکن است، دارای عوارض جانبی باشند که از آن جمله می توان به یبوست اشاره کرد، پزشک برای پیشگیری از این عوارض از بیمار می خواهد که حتما در طی روز راه برود، البته به اندازه ای که منجر به خستگی نشود.
در دوران بعد از جراحی برای این که بدن بیمار با کم آبی مواجه نشود
در دوران بعد از جراحی برای این که بدن بیمار با کم آبی مواجه نشود، می بایست مطابق توصیه پزشک روزانه به اندازه کافی آب بنوشد، لازم به ذکر است که بیمار می بایست آب را به آرامی و به صورت جرعه جرعه میل کند.
بیمار در هفته های اول جراحی می بایست فقط استراحت نماید و از انجام فعالیت های فیزیکی به شدت پرهیز نمای، خواب و استراحت در هفته های اول موجب می شود که فرد روند بهبودی و سلامتی را سریعتر در پیش بگیرد.
همچنین فرد برای پیشگیری از ابتلا به سوزش سر دل و درد شکم بهتر است، در زمان استراحت چند بالش را در زیر کتف خود قرار دهد.
سرفه زدن بعد از جراحی خطرناک می باشد و ممکن است، بر اثر سرفه محل جراحی دچار آسیب دیدگی شود. از این روز پزشک جراح معده به بیمار در این خصوص توصیه می کند که در زمان سرفه بالشی را محکم بر روی نواحی شکم خود فشار دهد و از این طریق این نواحی در زمان سرفه زدن تکان نمی خورند و درد شکم نیز بسیار کمتر می شود.
بیمار نبایستی تا 6 هفته بعد از جراحی اجسام سنگین را بلند کند
بیمار نبایستی تا 6 هفته بعد از جراحی اجسام سنگین را بلند کند، در واقع بیمار در این دوران باید از انجام فعالیتی که نیاز به زور و فشار دارد، پرهیز نماید.
بهتر است تا قبل از اولین معاینه پزشک بعد از جراحی به حمام نروید تا آب به محل هایی که برش خورده اند نرسد، زیرا ممکن است، دچار عفونت شود. اگر نواحی برش دچار قرمزی و یا هرگونه تغییر شد، می بایست فورا به پزشک مراجعه کنید، بهتر است تا زمان بهبودی پانسمان محل زخم را به صورت مرتب تعویض نمایید.
اولین معاینه پزشک بعد از جراحی و ترخیص از بیمارستان به 7 روز بعد موکول می شود، سپس بعد از یک ماه دومین نوبت معاینه می باشد و ویزیت بعدی در ماه سوم می باشد.
ویزیت های بعدی بیمار
ویزیت های بعدی بیمار، در صورتی که هیچگونه مشکلی وجود نداشته باشد و بیمار روند بهبودی را در پیش بگیرد، به صورت 6 ماهه و 12 ماهه می باشد.
بعد از این که یک سال از جراحی گذشت پزشک از بیمار می خواهد که سالیانه به مطب برای معاینات بعدی مراجعه نماید. پزشک در هر نوبت مراجعه بیمار برای وی آزمایشاتی در نظر می گیرد تا وضعیت بیمار را مورد بررسی قرار دهد، در این آزمایشات اگر بیمار دچار کمبود تغذیه شده باشد، پزشک برای وی نسخه دارویی تجویز می کند.
بعد از جراحی بیمار می بایست رژیم سختی را رعایت نماید، زیرا که معده بیمار در این نوع جراحی کوچک شده و می بایست بهبود پیدا کند.
بیمار می بایست از مصرف مواد غذایی چرب- نوشابه های گازدار و وعده های غذای حجیم خودداری کند، زیرا بافت معده آسیب می بیند.

بهترین جراح معده بعد از عمل بای پس معده چه رژیم غذایی را برای بیمار تجویز می کند؟
آنچه که بعد از جراحی بای پس معده از اهمیت بالایی برخوردار است، رعایت رژیم غذایی می باشد، پزشک در طی نسخه ای نوع رژیم غذایی که بیمار بایستی رعایت کند را در اختیار وی قرار می دهد.
در ادامه به شرح و بررسی این رژیم غذایی می پردازیم:
هفته اول:
بیمار می بایست به مدت 7 روز بعد از جراحی فقط سوپ های روان و رقیق مصرف نماید، البته در این مدت مصرف شیر بدون چربی- ژله- آبگوشت بدون هیچ چربی و چای بدون قند بلامانع است.
در هفته اول نباید هیچگونه مواد غذایی جامدی مصرف شود، زیرا این مواد غذایی به معده فشار زیادی وارد می کنند، لذا بایستی از خوردن این مواد غذایی پرهیز نمایید، البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که وعده غذاییتان بایستی بسیار کم حجم باشد.
هفته دوم:
در هفته دوم اگر چنانچه پزشک بعد از معاینه بیمار و بررسی شرایط بعد از عمل مصرف برخی سوپ را جایز بداند می توانید آن را وارد برنامه غذایی خود کنید، البته در هفته دوم مصرف برخی پودینگ ها بلامانع می باشد و حتی مصرف چای، قهوه بدون کافئین و شیر بدون چربی نیز هیچ منعی ندارد، البته بیمار می بایست روزانه مصرف آب را فراموش نکند.
هفته سوم:
در هفته سوم بیمار می تواند مصرف مواد غذایی پوره ای را شروع کند، البته می بایست این مورد به صورت کم کم به برنامه غذایی بیمار اضافه شود و می تواند از انواع سوپ ها در وعده غذایی استفاده شود، بیمار می تواند در یکی از وعده های غذایی خود تخم مرغ آب پز له شده مصرف نماید.
لازم به ذکر است که مواد غذایی پوره ای را می بایست به آرامی بجویید و مصرف آن ها را در حجم کم شروع کنید.
مصرف روزانه 60 الی 70 گرم پروتئین نباید فراموش شود و به ازای مصرف این مقدار پروتئین لازم است که حتما یک و نیم لیتر مایعات مختلف میل شود، حداقل 30 دقیقه قبل و بعد از مصرف مواد غذایی می بایست از مایعات استفاده کنید، بیمار می بایست از مصرف مواد غذایی حاوی چربی- شکر و مایعات کافئین دار و گاز دار پرهیز نماید.
هفته چهارم:
بیمار با وارد شدن به این هفته توانسته است تا حدودی بهبودی لازم را به دست آورد، در این هفته بیمار می بایست همچنان مصرف مواد غذایی پوره ای را ادامه دهد و از مصرف مواد غذایی جامد خودداری نماید.

مواد غذایی بلامانع در این مرحله عبارتند از:
پنیر روستایی- آبگوشت مرغ- استفاده از سبزیجات با پخت مناسب و بسیار له شده مانند لوبیا سبزه له شده- آووکادو- هویج بخار پز و کدو و میوه هایی که بسیار نرم باشند، مانند انبه
در صورتی که از نظر پزشک مانعی وجود نداشته باشد، می توانید به مواد غذایی مصرفی کمی چربی اضافه نمایید و یا اینکه مواد غذایی که دارای بافت نرمی هستند، استفاده کنید، مانند: ماهی- پنیر بدون چربی- کنسرو ماهی تن- کنسرو مرغ تن- سفیده تخم مرغ- سویا و…
هفته پنجم:
بیمار در این هفته می تواند مواد غذایی جامد را نیز به برنامه غذایی خود اضافه نماید ولیکن باید حجم آن بسیار کم باشد، حتما به این نکته توجه داشته باشید، اگر چنانچه با مصرف هر نوع مواد غذایی حالتان بد شد، از مصرف آن خودداری نمایید، زیرا ممکن است، در معده شما اختلال ایجاد نماید.
جراحی اسلیو معده چیست؟ و بهترین جراح معده مزایای این جراحی را چگونه بیان می کند؟
جراحی اسلیو معده نیز نوعی درمان برای افرادی است که به چاقی مبتلا هستند و به دنبال راهی برای کاهش وزن هستند، در این روش بیمار می تواند با استفاده از یک جراحی ساده به راحتی به کاهش وزن و تناسب اندام دلخواه برسد، این نوع جراحی از طریق روش لاپاروسکوپی انجام می شود.

در این نوع جراحی حدود 70 درصد معده برداشته می شود و بعد از جراحی، معده شبیه به یک لوله می شود، پزشک جراح این روش جراحی را برای افرادی مناسب می داند که توده بدنی آن ها بیش از 40 بوده و تجمع چربی در آن ها بیشتر در ناحیه شکم می باشد.
مزایای جراحی اسلیو معده:
- کم شدن میزان گرسنگی و ایجاد بی اشتهایی در اکثریت بیماران
- مدت زمان جراحی در مقایسه با سایر روش ها کوتاه تر می باشد.
- برداشتن روده در مسیر گوارشی
- عدم پیدایش هر گونه مشکل گوارشی بر اثر حذذف بخشی از روده
- برداشتن پیلور معده
- عدم نیاز به هیچ موردی از تنظیمات خاص
- کاهش ورن بسیار چشمگیری در طی 18 ماه بعد از جراحی
در این روش جراحی بیمار به میزان قابل توجهی کاهش وزن پیدا می کند و در زمره ی جراحی های لاغری قرار دارد که بسیار به ندرت با شکست مواجه می شود، این روش یک جراحی غیر قابل برگشت می باشد.
بهترین جراح معده قبل از انجام جراحی اسلیو معده انجام چه اقداماتی را به بیمار توصیه می کند؟
معمولا زمان انجام این نوع جراحی توسط پزشک برای اول صبح برنامه ریزی می شود، البته تعیین زمان جراحی به برنامه بیمارستان و پزشک نیز ارتباط دارد، پزشک جراح برای اقدامات قبل از جراحی به بیمار توصیه می کند که از دو هفته قبل از جراحی اسلیو معده رژیم غذایی خاصی را رعایت نماید، رعایت این رژیم غذایی قبل از عمل از اهمیت بالایی برخوردار است،

زیرا در کاهش حجم کبد بسیار تاثیرگذار بوده و پزشک می تواند در زمان جراحی دید بیشتر و دسترسی راحت تری به سیستم گوارشی داشته باشد و بروز هر گونه خطر احتمالی را کاهش می دهد.
بیمار می بایست شب قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن خودداری نماید، در صورتی که بیمار این مورد را رعایت نکند ممکن است، در زمان جراحی محتویات معده وارد ریه شده و راه های تنفسی بیمار مسدود شوند، از این رو اگر پزشک متوجه شود که بیمار قبل از عمل چیزی خورده است، قطعا زمان جراحی را به روز دیگری موکول می کند.
لازم به ذکر است، حتی مواردی مانند جویدن آدامس- نوشیدن آب- و مصرف دارو نیز ممنوع می باشد و در صورت عدم رعایت به لغو عمل جراحی می انجامد.
قبل از جراحی پزشک برای بیمار چند نوع آزمایش کنترلی را تجویز می نماید، همچنین می بایست حتما رضایت نامه و پذیرفتن هر گونه خطر احتمالی توسط بیمار امضاء گردد.
بیمار بعد از پوشیدن لباس مخصوص اتاق عمل و گرفتن یک رگ باز برای تزریق دارو و یا سرم در صورت نیاز به اتاق عمل منتقل می شود.
بهترین جراح معده مراحل عمل اسلیو معده را چگونه انجام می دهد؟
به طور کلی مراحل زیر را می توان به عنوان مراحل اصلی انجام این عمل جراحی به شمار آورد:
مرحله اول- بیهوش کردن بیمار و ایجاد برش های لازم بر روی شکم بیمار برای انجام جراحی
اولین مرحله برای انجام هر گونه جراحی بیهوش نمودن بیمار و سپس ایجاد برش هایی بر روی ناحیه ای است که می خواهد تحت عمل قرار گیرد، در این مرحله پزشک متخصص بیهوشی برای بیهوش نمودن بیمار اقدام نموده و پزشک جراحی با استفاده از تجهیزات مخصوصی برش هایی را بر روی شکم بیمار ایجاد می کند.

سپس با استفاده از وسیله مخصوصی به نام تروکار اقدام به باز نمودن شکاف ایجاد شده می کنند، رگ های خونی را پیدا کرده و سپس تعدادی سوراخ را در شکم فرد ایجاد می کنند.
ممکن است، برای برخی از بیماران به جای استفاده از داروی بیهوشی از بی حسی نخاعی استفاده کنند، زیرا ممکن است، داروی بیهوشی برای این افراد دارای عوارضی باشد.
مرحله دوم- حجیم نمودن شکم بیمار با استفاده از گاز کربن دی اکسید
در این مرحله از جراحی برای اینکه اجزای داخلی شکم بیمار برای پزشک قابل رویت باشند، شکم بیمار را با استفاده از گاز CO2 پر می کنند، با استفاده از این روش عمل اسلیو معده با بهترین نحو ممکن انجام می شود.
سپس با استفاده از دستگاهی به نام لاپاراسکوپ که شامل یکی میله که به سر آن دوربین وصل شده است، عمل جراحی را شروع می کنند، پزشک با فرستادن این وسیله به داخل شکم بیمار می تواند به راحتی سیستم گوارشی را مورد بررسی قرار دهد.
از آنجا که ممکن است، کبد بخش هایی از معده را بپوشاند و جراح نتواند به راحتی آن نواحی را مشاهده کند، اقدام به منقبض نمودن کبد بیمار می کنند تا از این طریق حجم کبد را کاهش دهند و بتوانند به راحتی تمامی قسمت های معده را مشاهده نموده و به آن دسترسی داشته باشند.
مرحله سوم جداسازی معده ار اندام های روده بزرگ و طحال بیمار
در این مرحله بهترین جراح معده نهایت دقت خود را به کار می برد تا بخش هایی مانند رگ های خونی- عصب های واگ که در قسمت چپ معده قرار دارد را جدا نکنند و یا این که به آن آسیب نرسانند.

مرحله چهارم- تقسیم معده برای ساختن یک معده جدید در بدن بیمار
در این مرحله پزشک با استفاده از وسیله ای به نام بوژی که آن را به داخل مجاری پیلریک بیمار می فرستد یک برش حفره ای را بر روی معده ایجاد می کند، در واقع پزشک آن قسمت از معده فرد را که از قبل مشخص نموده است و آن را زائد می داند حذف می کند و معده جدید و کوچک را جانشین معده قبلی خواهد کرد.
مرحله پنجم- بخیه زدن و بستن بافت های باز شده برای ایجاد معده جدید
در این جراحی فقط قسمتی از معده سابق بیمار باقی می ماند، یک حجم کوچک آستین مانند که بعد از دوخته شدن تنها در حدود 150 میلی لیتر ظرفیت دارد.
البته ممکن است، بخش هایی که بخیه می خورند دچار خونریزی شوند و این برای بیمار بسیار خطرناک می باشد.
از این رو بهترین جراح معده برای ممانعت از رو به رو شدن با چنین خطری، تمامی بخش های معده را به ماده ای آغشته کرده و آن ها را به هم می چسباند تا از این طریق از نشتی مواد درون معده جلوگیری کرده و همچنین از برزو هر گونه خونریزی نیز ممانعت نموده است.

مرحله ششم- خارج نمودن قسمت های اضافی و برش داده شده از معده
در مرحله پایانی عمل اسلیو معده، قسمت هایی از معده را که برش خورده و در بدن بیمار کاربردی ندارد را خارج می کنند و در پایان مابقی اعضای بدن را که در زمان جراحی برش خورده اند بخیه می زنند.
بعد از اتمام جراحی بیمار را به اتاق ریکاوری منتقل نموده تا کاملا هوشیاری خود را به دست آورد و سپس وی را به بخش مراقبت انتقال می دهند.
بعد از جراحی برای این که فرد نتیجه دلخواه را از این عمل جراحی دریافت نماید می بایست نکاتی را که پزشک برای وی تجویز می کند، به صورت دقیق رعایت نماید، لازم به ذکر است که رعایت تمامی نکاتی که پزشک بعد از جراحی به بیمار توصیه می کند، اجباری می باشد و اگر چنانچه در رعایت نمودن این نکات سهل انگاری کند ممکن است، با خطرات جانی روبرو شود.
بهترین جراح معده انجام چه اقداماتی را بعد از جراحی اسلیو معده به بیمار توصیه می کند؟
پزشک بعد از جراحی و به هوش آمدن بیمار از وی می خواهد که برای جلوگیری از لخته شدن خون در پاها چند قدمی را راه برود، درد ناشی از این نوع جراحی ممکن است، برای برخی افراد بسیار دردناک باشد و برای عده ای دیگر قابل تحمل باشد و این مورد به میزان آستانه درد افراد بستگی دارد، برای تسکین درد بیمار بعد از جراحی، پزشک برای وی مسکن تجویز می کند.
بیمار بعد از جراحی به مدت 1 الی 2 روز در بیمارستان بستری می باشد، البته مدت زمان بستری بیمار به شرایط وی و نظر پزشک جراح بستگی دارد، برخی ممکن است، به مدت 3 روز در بیمارستان بستری باشند، در هر صورت آنچه که در این مورد مهم است، پیروی از نظر و تشخیص جراح می باشد.
پزشک در زمان ترخیص بیمار دفترچه ی دستورالعمل مواردی که بیمار باید بعد از عمل اسلیو معده رعایت کند به همراه نسخه دارویی را برای بیمار تجویز می کند، بیمار می بایست تمامی نکاتی که در دفترچه ذکر شده و همچنین داروهایی که پزشک تجویز کرده است را به درستی رعایت نماید.
دفترچه دستورالعمل بعد از جراحی اسلیو معده شامل نکات ذیل می باشد:
- بیمار می بایست برای جلوگیری از ابتلای بدن به بی آبی به صورت مکرر و مداوم به صورت جرعه جرعه آب بنوشد.( میزان آب مصرفی روزانه 8 لیوان می باشد)
- بیمار ممکن است، در هفته اول بعد از جراحی دچار مشکلاتی از قبیل حرکات روده ای، درد در ناحیه جراحی و یا ابتلا به یبوست شود که تمامی این موارد طبیعی می باشد که می توان برای کنترل درد از داروهای ضد درد استفاده کنید، ولی اگر چنانچه بعد از مصرف دارو درد تسکین پیدا نکرد و تحمل درد برایتان سخت بود، حتما به پزشک جراح خود مراجعه کنید.
- ذکر این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که داروهای مسکن می بایست فقط در مواقع لزوم مصرف شوند.
- پزشک برای کاهش اسید معده دارو تجویز نموده است، پس بیمار می بایست این داروها را به صورت منظم در زمان خود مصرف نماید.
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید، زیرا ممکن است، به بخیه های ناشی از جراحی فشار وارد شود و موجب ایجاد درد شدید شود.
- بیمار به مدت یک ماه ممکن است، احساس خستگی مفرط داشته باشد که این مورد به دلیل کاهش کالری مصرفی بوده و امری کاملا طبیعی می باشد.
- بیمار باید تا 3 هفته اول بعد از جراحی از استحمام و یا نشستن در وان آب داغ پرهیز کند، بازگشت به محیط کار به نوع شغل بیمار بستگی دارد و این زمان ممکن است، 2 الی 4 هفته بعد از جراحی به طول بیانجامد، البته ذکر این نکته نیز لازم است که بیمار بعد از گذشت 4 الی 6 هفته قدرت و توانایی خود را برای انجام فعالیت های روزمره به دست می آورد.
درصورتی که بعد از جراحی اسلیو معده هر کدام از موارد ذیل را مشاهده نمودید لازم است که فورا به پزشک خود مراجعه نمایید،
موارد ذیل علائم هشدار بعد از جراحی اسلیو معده می باشند:
- تب و لرز شدید؛
- درد در حال افزایش؛
- قرمزی، گرمی یا تخلیه چرک از محل بخیهها؛
- تهوع مداوم؛
- ناتوانی در بلع مایعات.

رژیم غذایی بعد از جراحی اسلیو معده که توسط جراح معده برای بیمار تجویز می شود، چگونه است؟
همانطور که در سطرهای پیش گفتیم، جراحی اسلیو معده موجب کوچک شدن و باریک شدن معده می شود، لذا بیمار حجم بسیار کمتری از مواد غذایی را دریافت می نماید، از این رو بیمار می بایست رژیم غذایی که حاوی مواد مغذی باشد را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهد، رژیم غذایی که پزشک برای بیمار در نظر می گیرد،

شامل مصرف سبزیجات، مواد غذایی حاوی پروتئین و بدون چربی و غلات سبوس دار می باشد، معمولا پزشک توصیه می کند که بیمار برای تامین کالری مورد نیاز بدن از گوشت بدون چربی در برنامه روزانه خود استفاده کند، البته لازم است، بدانید افرادی که بعد از جراحی برنامه غذایی گیاهی را در پیش گرفته اند نیز توانسته اند نتیجه ی مورد دلخواه خود را از این جراحی دریافت نمایند.
رژیم غذایی بعد از جراحی اسلیو معده به قرار ذیل می باشد:
- هفته اول بعد از جراحی بیمار می بایست مایعات صاف شده مانند آب- آبگوشت فاقد چربی و … را مصرف نماید.
- از هفته دوم به بعد بیمار می تواند مصرف مواد غذایی مایع کامل و حاوی پروتئین را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهد.
- برنامه غذایی بیمار با وارد شدن به هفته سوم شامل غذاهای نرم و پوره ای- سوپ- تخم مرغ نیمرو و پنیر می باشد.
- مصرف مرغ آب پز- ماهی- غلات و پوره سیب زمینی از هفته چهارم بعد از جراحی توصیه می شود.
- بیمار با ورود به هفته پنجم بعد از جراحی می تواند موراد غذایی دلخواه را در حجم و مقدار بسیار کم به صورت یک روز در میان مصرف نماید.
نکاتی که بیمار در زمان خوردن و آشامیدن می بایست رعایت نماید شامل موارد ذیل می باشند:
- می بایست لقمه های غذایی را بسیار کوچک برداشته و خوب بجویید و همچنین تایم لازم برای هر وعده غذایی باید در حدود 30 دقیقه باشد.
- باید حتما روزانه 3 وعده غذایی کوچک را میل کنید.
- بیمار می تواند در میان وعده از مواد غذایی دارای مواد مغذی کوچک استفاده نماید.
- بیمار نباید مصرف روزانه پروتئین به میزان لازم و سبزیجات و میوه جات را فراموش کند.
ویتامین ها و مکمل های مورد نیاز بعد از عمل جراحی اسلیو معده:
بعد از جراحی این امکان وجود دارد که به دلیل عدم دریافت مواد غذایی به میزان لازم، بیمار با کمبود ویتامین و مواد معدنی مواجه شود، از این پزشک جراح برای بیمار مصرف مکمل ها و ویتامین های مورد نیاز را تجویز می کند، بیمار با مصرف این ویتامین ها می تواند از مبتلا شدن به هر نوع کمبود تغدیه ای ممانعت کند و ممکن است، پزشک برای برخی بیماران مصرف دو بار در روز از این ویتامین ها و مکمل ها را تجویز نماید.
افرادی که قصد انجام عمل اسیلو معده در یزد را دارند برای تشخیص بهترین دکتر از صفحه بهترین دکتر اسلیو معده در یزد دیدن کنند.
ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز به قرار ذیل می باشد:
- آهن: زمان مصرف آن را پزشک تعیین می کند.
- سیترات کلسیم که می بایست 3 بار در روز مصرف شود و زمان شروع مصرف آن از 1 ماه بعد از عمل جراحی می باشد که می بایست به صورت جویدنی و یا مایع استفاده شود، همچنین می بایست با زمان مصرف آهن 2 ساعت فاصله داشته باشد.
- ویتامین B12 که مطابق با تجویز و نظر پزشک می تواند به صورت زیرزبانی و یا تزریقی به شکل هفتگی استفاده شود.
- مکمل های پروتئینی برای تامین حداقل 60 گرم پروتئین روزانه.
برای تشخیص بهترین کلینیک درمان زخم پای دیابتی لطفا از صفحه کلینیک زخم پای دیابتی دیدن کنید.