در این مقاله، به این موضوع می پردازیم که عمل باندینگ معده چیست؟ با ما بمانید.
با ما در مقاله جامع و کاربردی باندینگ معده که نام دیگر آن حلقه و نوار معده میباشد، همراه باشید تا ما مطالب جامعی را در مورد جراحی باندینگ معده برای شما بیان نماییم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه

پیشنهاد می کنیم از پست عمل حلقه معده در مشهد دیدن کنید.
باندینگ معده چیست؟
باندینگ معده یا نوار معده، یکی از روشهایی است که به منظور کاهش وزن برای افرادی که نتوانستهاند از طریق رژیم غذایی و ورزش وزن کم کنند، استفاده میشود. اغلب برای بیمارانی با شاخص توده بدنی (BMI) بیش از 35 مورد تجویز قرار می گیرد.
باندینگ معده به روش لاپاروسکوپی، یکی از روشهای جراحی چاقی محسوب میشود. در این روش، یک حلقهٔ سیلیکونی قابل باد شدن از طریق لاپاروسکوپی به دور قسمت زیرین معده قرار میگیرد.
این حلقه توسط یک رابط به مخزنی متصل شده است. مخزن در زیر پوست شکم قرار داده میشود و با تزریق مایع از زیر پوست به داخل مخزن، سبب حجیم تر شدن و یا تنگتر کردن قسمت زیرین معده میشود.
فرآیند باندینگ معده شامل قرار دادن یک حلقه سیلیکونی قابل کشش در اطراف قسمت فوقانی معده است. به طوری که یک کیسه کوچک معده در بالای حلقه تشکیل می شود و بزرگترین قسمت معده در زیر آن باقی می ماند و این عملکرد، منجر به کاهش مقدار غذا می شود.
یکی از ویژگی های مهم این روش
ویژگی مهم فرآیند باندینگ معده، امکان خلاص شدن از حلقه قرار گرفته در اطراف معده و برگرداندن آن به اندازه قبلی است. علاوه بر این، حلقه اطراف معده به یک لوله پلاستیکی متصل می شود که به عنوان پورت آن در زیر شکم امتداد دارد که می تواند قابلیت تنظیم شوندگی داشته باشد.
بیمار باید پس از عمل باندینگ معده، از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند تا به کاهش وزن اضافه در مدت زمان کوتاه تری و به روش صحیح کمک کند.
معمولاً درصد کاهش وزن اضافی پس از بستن معده، تقریباً 35 تا 45 درصد است.

دلایل و شرایط ایجاد باندینگ معده
برخی برای رهایی از چاقی پس از شکست سایر روشهای غیر جراحی مانند رژیمهای غذایی و ورزش، برای دستیابی به هدف کاهش وزن مورد نیاز، اقدام به بستن بخشی از معده توسط باندینگ معده میکنند.
دلیل عمده نوارهای معده به شرح زیر است:
- شاخص توده بدنی ۳۵ یا بیشتر از آن که باید به سرعت کاهش پیدا کند.
- این عمل معمولا برای جلوگیری از مشکلات سلامتی مرتبط با اضافه وزن مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آپنه خواب و غیره، مرتبط می باشد.
معاینات و آمادگی های لازم قبل از باندینگ معده
پروتکل پزشکی برای هر روش جراحی، شامل مجموعه ای از آماده سازی ها و معاینات است که ایمنی بیمار را تضمین می کند و از بسیاری از عوارض بعدی جلوگیری می کند. مانند معایناتی که جراح چاقی قبل از تعیین توانایی بیمار برای انجام باندینگ معده انجام می دهد:

معاینه بالینی:
آزمایشهای خون، آزمایش ادرار و آزمایشهای رادیولوژیکی که شامل تشخیص سنگهای صفراوی و سایر مواردی است که ممکن است بسته به توصیه متخصص انجام شود.
علاوه بر این، بیمار باید قبل از باندینگ معده، به مجموعه ای از آماده سازی های مختلف پایبند باشد که مهمترین آنها عبارتند از:
- پیروی از رژیم غذایی کم کالری و کربوهیدرات طبق مشخصات تعیین شده توسط متخصص، هفته ها قبل از تاریخ عمل؛ این موضوع به بیمار کمک می کند تا خود را با عادات غذایی جدیدی که قرار است بعد از جراحی باندینگ معده دنبال شود، وفق دهد و در نتیجه، کاهش وزن سریعتر را تجربه کند.
- اتکا به مایعات فقط حدود دو روز قبل از باندینگ معده
- هیدراته نگه داشتن بدن با نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات
- مصرف نوشیدنی های کافئین دار یا گازدار را محدود کنید.
- طبق توصیه مستقیم پزشک، مصرف برخی داروها (مانند رقیق کننده های خون و غیره) و مکمل های غذایی را قطع کنید.
- تکیه بر پروتئین هایی با سهم تقریباً 20 گرمی برای حفظ توده عضلانی بعد از عمل و در عین حال کاهش وزن
- سیگار نکشیدن، از نکات مهم قبل از انجام این جراحی است.
نحوه انجام باندینگ معده
بیمار حداقل 3 ساعت قبل از تاریخ عمل، در بیمارستان بستری می شود و انتظار می رود که بیمار یک شب زیر نظر پزشک در بیمارستان بماند.
این عمل با بیهوشی عمومی انجام خواهد شد و عمل حدود 1 ساعت طول خواهد کشید.
همان طور که قبلا ذکر شد، این عمل از طریق برش های کوچک روی شکم و با استفاده از آندوسکوپ انجام می شود.
جراح، از ابزارهای مخصوصی برای بستن نوار سیلیکونی به دور قسمت فوقانی معده استفاده می کند و با تزریق محلول استریل که بدون مداخله جراحی در زیر عضلات شکم قرار می گیرد، نوار باریک یا پهن می شود.
حتی پس از عمل، پزشک می تواند نوار و مقدار غذایی که از قسمت بالایی عبور می کند را کنترل نماید.
توصیه می کنیم از صفحه حلقه معده دکتر دیدن کنید.
دوره نقاهت و مجوز ترخیص از بیمارستان
زمانی که بیمار بتواند حداقل دو لیتر آب در یک روز بنوشد، درد تحت کنترل باشد و وضعیت سلامت عمومی بیمار ثابت باشد؛ زمان مراجعه بیمار به خانه فرا می رسد.
پزشک برای تسریع دوره بهبودی، شما را تشویق به حرکت می کند و اکثر بیماران 7 روز پس از عمل معده، به محل کار باز می گردند، البته با مشورت پزشکان خود و در صورت صلاحدید آن ها
همچنین باید بدانیم که برخی از بیماران ممکن است حالت تهوع یا استفراغ را تجربه کنند، اما برای درمان، فوراً دارو تجویز میشود.
همچنین ناراحتی و محدودیت حرکت نیز انتظار میرود، اما دارو برای کنترل آن نیز در دسترس است.
شما بایستی همیشه از مراقبت و توجه سریع کادر درمان خود مطمئن باشید.

تخلیه کامل حلقه از مایع، چه زمانی صورت میگیرد؟
- بیماران به محض اطلاع از بروز بارداری، بایستی با پزشک معالجشان تماس گرفته و در اولین فرصت ممکن، محتویات حلقه را تخلیه کنند. چرا که با شروع ویار بارداری و نیز افزایش فشار داخل شکم که با پیشرفت سن جنین ایجاد میشود، امکان جابجایی حلقه بیشتر خواهد شد. ضمن آن که تخلیه حلقه، این اجازه را به بیمار میدهد که برای رفع نیاز تغذیهای خود و جنین، قادر به مصرف مناسبتر مواد غذایی باشد.
- زمانی که فرد به بیماری مهم و خاصی مبتلا شود و نیاز به بستری شدن یا تحت نظر گرفتن بیمار باشد.
- هر گونه عمل جراحی با بیهوشی عمومی، ایجاب میکند که حلقه غیرفعال شود تا از بروز استفراغ مواد غذایی یا آسپیرایون در حین و پس از بیهوشی جلوگیری گردد.
- بیمارانی که مسافرت طولانی مدت در پیش دارند، برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از تنظیم حلقه در طی مسافرت، ملزم به غیر فعال نمودن حلقه میباشند.
- در مواردی که اتساع مری ناشی از تنگی بیش از حد حلقه بروز کند، تخلیه حلقه ضروری است.
با ما در ادامه مقاله جامع باندینگ معده، همراه باشید.
لطفا از پست هزینه عمل حلقه دور معده دیدن کنید.
نتایج باندینگ معده و کاهش وزن مورد انتظار بعد از عمل
میزان مورد انتظار کاهش وزن پس از باندینگ معده، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. زیرا درصد کاهش وزن بیش از حد پس از باندینگ معده، می تواند بین 35 تا 45 درصد در عرض یک تا دو سال متغیر باشد.
مزایای اصلی باندینگ معده
- باندینگ معده اغلب به روش لاپاراسکوپی انجام می شود که مزایای زیادی به آن می دهد. مثلا به مداخله جراحی کمتری نیاز دارد و دوره نقاهت سریعتر با عوارض کمتر را به دنبال دارد.
- برگشت پذیری این عمل امکانپذیر است.
- بارداری را تحت تأثیر قرار نمیدهد.(میتوان با تخلیهٔ مخزن، روند تغذیهٔ مناسب را برای مادران باردار فراهم نمود.)
- محل زخم؛ کوچک، بازیابی سریع و مدت بستری در بیمارستان کوتاه است.
- معده هیچ برشی نخورده و زخمی برنمیدارد.
- در مقایسه با سایر جراحیهای چاقی، عوارض بعد از عمل کمتری دارد.
عوارض و خطرات باندینگ معده
مانند هر روش جراحی دیگری، باندینگ معده نیز ممکن است با برخی از خطرات و عوارض همراه باشد. اگر چه در مقایسه با سایر عمل های کاهش وزن، خطرات کمتری دارد.

خطرات و عوارض باندینگ معده عبارتند از:
- آلرژی به دارو باعث مشکلات تنفسی، لخته شدن خون در پاها و غیره می شود.
- خون ریزی
- عفونت ها
- حلقه از موقعیت خود لیز می خورد.
- مشکل در پورت متصل به حلقه توسط لوله زیر پوست
- زخم معده یا سایر اندام های مجاور در حین عمل
- سوء تغذیه
- تهوع و استفراغ به دلیل عدم تحمل معده به برخی از انواع غذاها
- التهاب پوشش داخلی معده
- سوزش سردل
- رفلاکس معده به مری
- نیاز به عمل دیگر بعد از مدتی
- اتساع مری در بالای نوار معده، که یک عارضه طولانی مدت پس از بستن معده است.
سخن آخر
به عنوان سخن آخر در مقاله جامع باندینگ معده چیست، باید اشاره و تاکید داشته باشیم که شما برای آن که بتوانید عمل جراحی چاقی مناسب و مطمئنی داشته باشید، باید سه مولفه مهم را رعایت کنید.
ابتدا باید شرایط خود را بسنجید و وضعیت بدنی خود را در نظر بگیرید.
سپس باید با افرادی که سابقه انجام این جراحی را دارند، مشورت کنید تا از جوانب مختلف بتوانید این موضوع را بسنجید.
در آخر باید به پزشک معالج خوب و مجربی مراجعه کنید که بتواند با در نظر گرفتن تمامی شرایط شما، بهترین نظرات را به شما بدهد و متعهد باشد.