ارتباط چاقی با کیست تخمدان

ارتباط چاقی با کیست تخمدان
فهرست مطالب

در این نوشتار، به بررسی موضوع «ارتباط چاقی با کیست تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک» خواهیم پرداخت. همراهمان باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞3

مقدمه

کیست تخمدان از جمله مشکلات رایجی می باشد که بانوان درگیر آن می شوند. کیست تخمدان یک نمونه از بیماری های مرتبط با چاقی است که ممکن است سبب بروز تخمدان پلی کیستیک و تنبلی تخمدان شود.

کیست تخمدان و تخمدان پلی کیستیک، برای زنان عوارض ناخوشایندی به بار می آورند. مسائلی چون ناباروری، ریزش مو، ازدیاد موهای زائد و نیز پرخاشگری، از جمله این عوارض می باشند.

ارتباط چاقی با کیست تخمدان
ارتباط چاقی با کیست تخمدان

داشتن برنامه غذایی به همراه رژیم صحیح، راهکار خلاصی از این بیماری می باشد. اضافه وزن و چاقی سبب شدت گرفتن تخمدان پلی کیستیک می شود و تنها چاره رها شدن از این مشکل، کاهش وزن و لاغری می باشد.

گفتنی است که هر برنامه رژیمی برای لاغر شدن زنان درگیر به کیست تخمدان، کارساز نخواهد بود. هدف از این مقاله، بررسی ارتباط چاقی با کیست تخمدان است.

برای بالا بردن اطلاعات و سطح آگاهی های خود، تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید. همچنین در خصوص موارد مربوط به مبحث لاغری، می توانید از تجربیات جناب دکتر مهدی سلیمی بهره مند گردید.

دکتر سلیمی، فوق تخصص گوارش و معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری به شمار می آیند.

پیشنهاد می کنیم از پست دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد دیدن کنید.

ارتباط چاقی با کیست تخمدان

احتمالا در اذهان اکثریت افراد، این پرسش مطرح می شود که آیا حقیقتا ارتباط چاقی با کیست تخمدان وجود دارد؛ و یا چطور این دو مورد به همدیگر مرتبط می باشند؟

در رابطه با پاسخ این سوال، این گونه می توان گفت که بر اساس تحقیقات صورت گرفته و اطلاعات موجود، آن دسته از افرادی که دارای افزایش وزن افراطی می باشند، در مقایسه با سایرین، بیشتر درگیر کیست تخمدان می شوند و نتایج به دست آمده، این گفته را اثبات می کند.

علت عمده و مهم این مسئله این است که تولید و ترشح بیش از اندازه انسولین و یا کارکرد ناصحیح آن در بدن زنان دارای اضافه وزن، سبب بروز این مشکل می شود.

ارتباط چاقی با کیست تخمدان
ارتباط چاقی با کیست تخمدان

همین مسئله ممکن است علت ابتلا به کیست تخمدان باشد و افراد را در دستیابی به وزن مورد نظر ناکام بگذارد و شیوه های گوناگون کم کردن وزن و لاغری برای این گروه اثربخش نباشد.

به طور کلی این گونه می توان بازگو کرد که بانوانی که دچار اضافه وزن هستند، با شدت بالاتری در معرض ابتلا به کیست تخمدان می باشند. از این رو توصیه می شود برای کم کردن وزن خود، شیوه های موثرتری را به کار گیرند تا با کم کردن وزن خود، در صدد درمان کیست تخمدان خود برآیند.

لطفا از پست کیست درموئید نیز دیدن کنید.

چگونگی ارتباط چاقی با کیست تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک

مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک عملکرد هورمون انسولین را در بدن دچار اختلال می کند. نقش انسولین به این منوال می باشد که سبب تبدیل قند و نشاسته حاصل از غذا به انرژی می شود.

این موقعیت به مفهوم مقاومت نسبت به انسولین می باشد که در نتیجه، سبب تولید انسولین و قند و گلوکز در خون می شود. میزان بالای انسولین، تولید زیاد هورمون های مردانه آندروژن را در پی خواهد داشت.

چگونگی ارتباط چاقی با کیست تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک
چگونگی ارتباط چاقی با کیست تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک

از سوی دیگر، میزان بالای آندروژن سبب بروز علائمی چون رویش موهای بدن، آکنه، قاعدگی های نامنظم و زیاد شدن وزن خواهد شد. از آنجا که بالا رفتن وزن به وسیله هورمون های مردانه صورت می گیرد، افراد غالبا در نواحی شکمی شاهد انباشته شدن چربی خواهند شد.

از این رو زنانی که به سندرم تخمدان پلی کیستیک دچار هستند، معمولا اندامشان شبیه سیب است. این مسئله را در ذهن داشته باشید که از جمله پرخطرترین چربی ها، انباشته شدن و تجمع آن در اطراف شکم می باشد.

چرا که این قسم از چربی ها منشا بیماری های قلبی و دیگر بیماری ها می باشند. در حالت کلی، مقاومت نسبت به انسولین یکی از موارد مهم ازدیاد وزن در زنان محسوب می شود.

مقاومت نسبت به انسولین، هنگامی به وجود می آید که لوزالمعده با عمل ساخت و تولید هورمون انسولین، سبب جذب انرژی بدن شود؛ ولی با عدم واکنش بعضی از سلول ها با آن، به روند تولید طبیعی خود تداوم می بخشد.

خطرات ارتباط چاقی با کیست تخمدان

در ادامه، در رابطه با خطرات ناشی از ارتباط چاقی با کیست تخمدان به خصوص سندرم پلی کیستیک صحبت کرده ایم. بیشتر زنانی که دچار این سندرم می باشند، معمولا با مشکلات و بیماری هایی درگیرند که بی ربط با چاقی و مقاومت به انسولین نمی باشد. این موارد به قرار زیر است:

  • دیابت از نوع 2
  • داشتن کلسترول بالا
  • فشار خون بالا
  • قطع موقت تنفس به علت پایین آمدن سطح کربن دی اکسید خون به هنگام خواب یا به اصطلاح آپنه خواب
  • ناباروری
  • مبتلا شدن به سرطان اندومتر

توصیه می کنیم از صفحه ارتباط چاقی و سرطان دیدن کنید.

خطرات ارتباط چاقی با کیست تخمدان
خطرات ارتباط چاقی با کیست تخمدان

چگونه می توان با وجود سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی، وزن کم کرد؟

با کم کردن وزن علاوه بر این که خطرات مبتلا شدن به شمار زیادی از بیماری ها کاهش می یابد، احساس خوشایندی نیز در افراد ظاهر خواهد شد.

آن دسته از زنانی که درگیر سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، فقط با کاهش وزن 10 درصدی قادر خواهند بود تا پریودهای منظم و طبیعی داشته باشند. افزون بر این مورد، این کاهش وزن در تسکین یافتن بعضی از علامت های این سندرم، اثرات مثبتی خواهد داشت.

در حقیقت با کم کردن وزن، میزان مقاومت بدن نسبت به انسولین کمتر خواهد شد و به دنبال آن خطر مبتلا شدن به دیابت، بیماری های قلبی و دیگر نشانه های تخمدان پلی کیستیک به پایین ترین حد خود خواهد رسید.

برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی، مراجعه به پزشک الزامی می باشد. با رجوع به پزشک متخصصی همچون دکتر سلیمی، وزن شما اندازه گیری شده و طبق شاخص توده بدنی، مورد سنجش قرار خواهد گرفت.

شیوه های زیادی برای معالجه و درمان شما پیشنهاد خواهد شد که از جمله پر اهمیت ترین آنها کم کردن وزن در راستای کارکرد بهتر بدن خواهد بود. از دیگر شیوه های درمان برای این سندرم می توان تجویز داروهای ضد آندروژن که سبب توقف هورمون های مردانه می شود را نام برد.

متفورمین نوعی دارو برای درمان دیابت می باشد که به بدن این امکان را می دهد تا از انسولین به صورت موثرتری بهره ببرد. همچنین سبب کم شدن تولید هورمون تستوسترون می شود.

سبک زندگی سالم برای کنترل تخمدان پلی کیستیک و چاقی

  • داشتن برنامه غذایی با فیبر فراوان و قند پایین؛ می بایست میوه ها، سبزیجات و غلات به صورت کامل در برنامه غذایی گنجانده شوند. استفاده از غذاهای فرآوری شده و چرب به حداقل برسد.
  • به جای 3 وعده غذایی کامل؛ 4 الی 6 وعده غذایی کوچک طی روز جایگزین شود که این شیوه سبب تنظیم میزان قند خون خواهد شد.
  • می بایست تا حد امکان، حدود نیم ساعت در روز و در بیشتر ایام هفته به انجام فعالیت های ورزشی اختصاص داده شود.
  • لزوما می بایست سطح هورمون کلسترول و فشار خون تحت نظر پزشک به کنترل درآید.
  • درصورت سیگاری بودن، برای ترک آن اقدامات لازم را انجام دهید.
سبک زندگی سالم برای کنترل تخمدان پلی کیستیک و چاقی
سبک زندگی سالم برای کنترل تخمدان پلی کیستیک و چاقی

چنانچه با رعایت کردن تمامی موارد ذکر شده، در راستای کم کردن وزن ناکام ماندید و نتیجه ای حاصل نشد، به شما توصیه می کنیم که با مشاوره گرفتن از پزشکان متخصص در زمینه جراحی چاقی، اقدام به عمل جراحی کنید.

جناب دکتر سلیمی در این زمینه دارای تجربه و مهارت فوق العاده ای می باشند. پیشنهاد می کنیم چنانچه تصمیم به جراحی چاقی دارید، از مشورت با دکتر سلیمی غافل نشوید.

جراحی چاقی به منظور بالا رفتن کیفیت زندگی، سلامت جسمی و روانی و همچنین بالا رفتن اعتماد به نفس فرد انجام می شود. همچنین از بروز بیماری های پرخطری چون ریفلاکس معده، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، آپنه خواب شدید، دیابت نوع 2 (جراحی چاقی و دیابت)و سکته مغزی جلوگیری خواهد کرد.

 

در رابطه با تخمدان ها و سلول های جنسی زنانه

همه زنان دارای دو تخمدان می باشند که در دو طرف رحم جای گرفته اند و هر یک از آنها حدودا به فرم و اندازه یک بادام بوده و شباهت زیادی به آن دارند و محلی برای تجمع و نگهداری از تخمک ها یا سلول های جنسی زنانه می باشند.

تخمک در تخمدان ها رشد نموده و بزرگ می شود. در طول سال هایی که فرد قادر به فرزندآوری می باشد، این تخمک ها در عادت های ماهیانه آزاد خواهند شد. کیست ها عارضه هایی هستند که در رابطه با تخمدان و سلول های جنسی زنانه به وجود می آیند، به گونه ای که تمامی زنان در طول زندگی خود دچار کیست تخمدان خواهند شد.

در رابطه با تخمدان ها و سلول های جنسی زنانه
در رابطه با تخمدان ها و سلول های جنسی زنانه

کیست تخمدان چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

از جمله مشکلات رایج در بین زنان، کیست تخمدان است. این کیست ها در زنان در گروه های سنی متفاوت ظاهر می شوند، اما در اکثریت مواقع در زنانی که در سن باروری می باشند، مشاهده می شود.

کیست ها اقسام گوناگونی دارند و چیزی کمتر از 1 درصد از آنها سرطانی می باشند. ولی در هر حالت، سبب بروز مشکلاتی در افراد می شوند. در ادامه مقاله ارتباط چاقی با کیست تخمدان، به این موضوع می پردازیم که کیست تخمدان چیست؟

کیست تخمدان چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟
کیست تخمدان چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

کیست تخمدان نوعی کیسه سرشار از مایع می باشد که در داخل و یا روی سطح تخمدان ظاهر می شود. اکثریت این کیست ها هیچ گونه درد و ناراحتی برای فرد مبتلا شونده در پی ندارند و بعد از چندین ماه به صورت خود به خود برطرف خواهند شد.

اما بعضی از این کیست ها در مواقعی که دچار پارگی و ترکیدگی می شوند، سبب بروز علائم ناگواری می شوند. بانوان برای مطلع شدن از سلامت خود می بایست دائما آزمایش هایی همچون سونوگرافی و ماموگرافی را انجام دهند.

روش های جلوگیری از کیست تخمدان

با وجود این که علت اصلی ایجاد کیست در تخمدان معلوم نیست، اما با قطعیت نمی توان بیان کرد که به کارگیری کدام شیوه ها برای پیشگیری  از کیست تخمدان اثربخش خواهند بود. ولی با رعایت بعضی از موارد می توان در پیشگیری از مبتلا شدن به کیست تخمدان موفق عمل کرد.

در گام نخست؛ پراهمیت ترین مسئله این است که بتوان این کیست ها را تشخیص داده و شناسایی کرد تا بتوان به کمک روش های درمانی، کم کردن وزن، انجام تمرینات ورزشی و راهکارهای دیگر، این کیست ها را در مرحله های اولیه که به صورت خوش خیم می باشند، معالجه کرد و از میان برد.

چنانچه در معالجه بعضی از کیست ها اقدامات ملزوم صورت نگیرد، دور از ذهن نیست که کیست به شکل بدخیم درآید و به سرطان منجر شود.

بر اساس مطالعات و بررسی های صورت گرفته، ثابت شده که ارتباط چاقی با کیست تخمدان غیر قابل انکار است. از این رو پیشنهاد می شود تا پروسه کم کردن وزن در سریع ترین زمان ممکن صورت پذیرد تا پیشگیری های لازم برای عدم ایجاد کیست تخمدان انجام شود.

علت کیست تخمدان در بارداری چیست؟

تمامی زنان باردار دارای یک کیست جسم زرد در تخمدان خود می باشند. دلیل کیست تخمدان در بارداری، تولید هورمون پروژسترون توسط این کیست ها است که با نام کیست بارداری شناخته می شود. کلیه حاملگی ها تا 12_10 هفته نخست نیازمند وجود پروژسترون می باشند.

بیشتر بارداری هایی که در آن، جسم زرد پیش از هفته ی یازدهم از طریق جراحی خارج شود، منجر به سقط جنین خواهد شد. برای پیشگیری از سقط جنین می توان مایحتاج پروژسترون بدن را تا هفته ی 12 تامین کرد.

تعریف چاقی

چاقی به وضعیتی از بدن اطلاق می شود که به سبب تحرک پایین و دریافت کالری بالا و مواد غذایی ناسالم، چربی ها در بدن تجمع می یابند و اندام فرد از شکل و حالت طبیعی خارج می شود.

میزان چاقی افراد از طریق شاخص توده بدنی سنجیده می شود. چنانچه این عدد از 30 بیشتر باشد، این فرد جزء افراد چاق محسوب می شود. هر چقدر این عدد بالاتر رود، شدت چاقی فرد بالاتر بوده و مشکلات فراوانی برای وی ایجاد خواهد شد.

فلوشیپ جراحی چاقی کیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.

سخن پایانی

چاقی از جمله مشکلات اساسی جامعه انسانی می باشد که افراد بی شماری را در کل جهان درگیر خود کرده است.

معضل چاقی، افراد زیادی را دچار بیماری های مختلف کرده است. بیماری هایی همچون دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و مشکلاتی مثل کیست تخمدان که تمامی موارد ذکر شده، رابطه مستقیمی با چاقی دارند و با کم کردن وزن، این مشکلات و بیماری ها به تدریج از بین خواهند رفت.

در این مقاله، در رابطه با ارتباط چاقی با کیست تخمدان، خطرات ارتباط چاقی با کیست تخمدان و این که کیست تخمدان چیست و چگونه درمان می شود و … سخن گفتیم. از آنجایی که چاقی منشا تمامی بیماری ها می باشد، پس توصیه می شود افراد تحت نظر دکتر سلیمی، اقدامات لازم را برای کم کردن وزن خود انجام دهند.

پروتئین پنیر
مواد غذایی
پروتئین پنیر

میزان پروتئین پنیر، بستگی به نوع و مارک پنیر دارد. اما به طور کلی، میزان پروتئین در 100 گرم پنیر حدودا بین 20 تا 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید