آیا قهوه چاق کننده است

آیا قهوه چاق کننده است
فهرست مطالب

در این مقاله از سایت دکتر سلیمی می خواهیم به سوال آیا قهوه چاق کننده است پاسخ دهیم. تا انتهای این مقاله همراهمان باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

نوشیدن یک فنجان قهوه، به همراه شیر، می تواند یک نوشیدنی خوشمزه و دلچسب، برای تمامی افرادی باشد که دارای کاهش وزن بوده و تمایل دارند وزن خود را افزایش دهند.

قهوه، در سرتاسر جهان، به عنوان یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در میان اقشار مختلف جامعه، به شمار میرود. خواص قهوه بسیار است. تاثیرات این نوشیدنی محبوب، بستگی مستقیمی به میزان مصرف آن در طول روز و نیز نحوه مصرف آن دارد.

چنان چه فرد، به اندازه لازم و کافی قهوه مصرف نماید، می تواند به هدف چاقی و یا لاغری، دست یابد. هم چنین، نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز، تاثیرات بسیار مثبتی بر افزایش تمرکز و رفع خستگی خواهد داشت.

آیا قهوه چاق کننده است
آیا قهوه چاق کننده است

در این مقاله، بیشتر به بررسی موضوع ” آیا قهوه چاق کننده است ؟ ” خواهیم پرداخت و به جوانب مختلف این موضوع، اشاره خواهیم نمود. چنان چه شما نیز از علاقمندان به این موضوع می باشید، با ما تا پایان این مقاله همراه شوید.

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین نوع قهوه برای لاغری دیدن کنید.

آیا قهوه چاق کننده است ؟

قهوه، می تواند یک عامل مؤثر در افزایش وزن به شمار رود. چنان چه در زمینه مصرف قهوه، سه عامل ورزش کردن، آب خوردن زیاد و نیز نوشیدن قهوه کم کافئین، رعایت نشود، قهوه به یک عنصر چاق کننده، مبدل می گردد.

چنان چه، بدن میزان بالایی از کافئین را در طول روز دریافت نماید، مغز فرمان گرسنگی را بیش از حد لازم صادر می نماید. این امر، سبب می گردد که بدن، بیش از حد لازم برای بدن، کالری دریافت نماید.

آیا قهوه چاق کننده است ؟
آیا قهوه چاق کننده است ؟

لذا، چنان چه مصرف قهوه، همراه را یک رژیم لاغری مناسب و ورزش همراه شود، می تواند باعث کاهش وزن شود و عکس این امر نیز، کاملاً صادق می باشد.

در همین راستا، می توان قهوه را، یک عامل مؤثر در افزایش وزن به شمار آورد. در ادامه مبحث ” آیا قهوه چاق کننده است ” بیشتر به این موضوع، خواهیم پرداخت.

توصیه می کنیم از صفحه لاغری با قهوه و لیمو دیدن کنید.

علل تاثیر گذاری قهوه بر افزایش وزن

قهوه، حاوی میزان قابل توجهی کافئین می باشد. قهوه، با توجه به فواید بسیار زیادی که برای بدن دارد، مضرراتی را نیز به دنبال دارد.

علل تاثیر گذاری قهوه بر افزایش وزن
علل تاثیر گذاری قهوه بر افزایش وزن

قهوه می تواند برای افرادی که می خواهند وزن خود را افزایش و یا کاهش دهند، به همراه یک رژیم غذایی مناسب و ورزش، بسیار مؤثر عمل نماید. قهوه خواص بی شماری برای بدن دارد که در ادامه به برخی از این موارد، اشاره خواهیم کرد:

  • قهوه یک نوشیدنی انرژی زاست

نوشیدن قهوه، سبب می شود که انسان، کمتر احساس خستگی و بی حالی کند. زیرا که کافئین موجود در قهوه، یک محرک قوی به شمار می رود. فرد با مصرف قهوه، میزان بالایی از کافئین را وارد جریان خون خود کرده و آن را به سمت مغز، هدایت می نماید.

هنگامی که کافئین به بخش عصبی مغز می رسد، باعث انسداد انتقال دهنده عصبی آدنوزین می گردد. با انسداد این انتقال دهنده عصبی، میزان انتقال دهنده های عصبی نظیر نوراپی نفرین و دوپامین افزایش می یابد.

این امر سبب می شود که احساس خواب آلودگی از انسان دور شده و فرد احساس تحرک و شادابی بیشتری بنماید. کافئین موجود در قهوه، باعث تقویت حافظه و افزایش میزان هوشیاری می گردد و تاثیری مستقیم بر بهبود عملکرد مغز دارد.

لازم به ذکر است که چنان چه قهوه، به همراه یک رژیم غذایی مناسب و ورزش نباشد، بدون تردید، به دلیل افزایش میزان انرژی بدن، تمایل به خوردن را در بدن، افزایش می دهد.

با افزایش میزان جذب کالری در طول روز، احتمال افزایش وزن و چاقی، افزایش خواهد یافت. لذا، می توان در این حالت، قهوه را یک عامل چاق کننده در نظر گرفت.

  • قهوه عاملی مؤثر در بی خوابی

کافئین، سطح انرژی را بالا می برد و قهوه حاوی میزان قابل توجهی از کافئین می باشد. اما در عین حال، زمان مصرف قهوه نیز، بسیار مهم می باشد. اگر قهوه در زمان نادرست، نظیر پیش از خواب، مصرف شود، باعث بروز بی خوابی می گردد.

به صورت عمومی، تقریباً پس از یک ربع بعد از نوشیدن قهوه، تاثیرات محرک آن، احساس می گردد و این تاثیر برای مدتی طولانی در بدن باقی می ماند. لازم به ذکر است که حداقل 6 سال طول می کشد تا تنها نیمی از یک فنجان قهوه، تاثیرات محرک خود را از دست بدهد.

قهوه عاملی مؤثر در بی خوابی
قهوه عاملی مؤثر در بی خوابی

حال با توجه به این شرایط، چنان چه پیش از خواب قهوه نوشیده شود، باعث بی خوابی شده و این امر، باعث بروز احساس گرسنگی می گردد.

جذب کالری و مصرف مواد خوراکی در شب، عاملی بسیار تاثیر گذار بر افزایش وزن و چاقی می باشد. هنگامی که فرد برای مدت طولانی در شب بیدار می ماند، احساس گرسنگی دائمی و ریزه خواری، سبب بروز مشکل چاقی می گردد.

در این مقاله، موضوع ” آیا قهوه چاق کننده است ” مورد بررسی قرار گرفته است. چنان چه شما نیز از علاقمندان به این موضوع می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

  • قهوه و تداخل دارویی

بسیاری از انواع داروها، با نوشیدنی پر کافئینی همچون قهوه، تداخل دارویی دارند و باعث افزایش وزن، کاهش وزن و یا ایجاد تغییرات و بروز مشکلات جسمی و روحی در فرد می شوند.

لذا چنان چه داروی خاصی مصرف می کنید، حتماً پیش از مصرف قهوه با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید و از تاثیرات و تداخلات دارویی آن، مطلع شوید.

به عنوان نمونه، داروهای مربوط به پوکی استخوان، داروهای مرتبط به غده تیروئید، داروهای آنتی باکتریال، داروهای آسم، داروهای تیلنول و بسیاری از انواع ویتامین ها، با مصرف قهوه، میزان بالایی از خاصیت خود را از دست می دهند.

  • قهوه و افزایش کلسترول

یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش وزن، بالا رفتن میزان کلسترول خون می باشد. کلسترول یک ماده چرب می باشد که وجود آن، برای تولید انواع هورمون ها و ویتامین ها و بسیاری دیگر از مواد ضروری بدن، الزامی می باشد.

در حالت کلی، دو نوع کلسترول خوب و بد وجود دارد. کلسترول بد، نوعی از کلسترول می باشد که به چربی اضافه در رگ ها و اندام های بدن تبدیل می شود و باعث افزایش وزن و چاقی می شود. قهوه، باعث افزایش میزان کلسترول خون می گردد.

این میزان از کلسترول، می تواند باعث انباشته شدن میزان بالایی از چربی در رگ ها شود و این امر احتمال بروز انواع بیماری های قلبی و فشار خون را، افزایش می دهد. از سوی دیگر، این چربی انباشته شده، خود، می تواند عاملی مؤثر بر بروز بیماری چاقی، به شمار رود.

  • قهوه و افزایش استرس

کافئین موجود در قهوه، باعث ترشح آدرنالین، نوراپی نفرین و کورتیزول می شود. این هورمون ها، تاثیری مستقیم بر ایجاد استرس و اضطراب در افراد دارند. ترشح این هورمون ها، باعث ایجاد تغییرات در کارکرد برخی از اندام های بدن، نظیر دستگاه گوارشی و ایمنی بدن، می گردد.

هم چنین، کورتیزول، عاملی مؤثر در افزایش میزان اشتها و تمایل بیشتر به خوردن غذاهای پر چرب و شیرین می باشد.

قهوه و افزایش استرس
قهوه و افزایش استرس

استرس بالا، تاثیری مستقیم بر محل ذخیره چربی در بدن، دارد. افرادی که استرس بالایی دارند، عموماً میزان چربی دور شکم آن ها بیشتر از سایرین می باشد. از همین رو، حتی اگر هیچ چیزی به جز قهوه استرس زا خورده نشود، باز هم باعث چاقی فرد می گردد.

  • قهوه و افزایش تمایل به مصرف شیرینی جات

تمایل به خوردن نوشیدنی های شیرین، یک عامل مشترک در میان بسیاری از افراد جامعه می باشد. نوشیدن یک فنجان قهوه شیرین، می تواند طعمی دلچسب و گوارا داشته باشد. اما در عین حال، می تواند عاملی مؤثر در افزایش وزن و چاقی و ابتلا به بیماری دیابت نوع دو شود.

علاوه بر این، بر اساس بررسی های انجام شده، افرادی که در طول روز، از نوشیدنی های پر کافئین نظیر قهوه، مصرف می نمایند، به نسبت سایر افراد، تمایل بیشتر به خوردن شیرینی جات از خود نشان می دهند. این امر، تاثیری مستقیم بر چاقی افراد، در اثر خوردن قهوه دارد.

شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با موضوع ” آیا قهوه چاق کننده است ” می باشید.

ترکیبات قهوه و خاصیت چاق کنندگی آن

سبک زندگی نوین، نه تنها باعث افزایش وزن و چاقی در بسیاری از افراد شده است، بلکه، تعداد افرادی که به مشکل کمبود وزن شدید و لاغری مبتلا شده اند نیز، بسیار زیاد می باشد.

قهوه، به عنوان یک نوشیدنی مفید برای بدن، بسته به نوع استفاده از آن، می تواند باعث افزایش و یا کاهش وزن، گردد. در قهوه، میزان قابل توجهی کافئین وجود دارد که تاثیرات بسیار مفیدی بر بهبود عملکرد گردش خون و سیستم عصبی بدن، دارد.

قهوه که باعث ترشح دوپامین در مغز می گردد، احساس خوشایندی را به فرد القاء می نماید. از سوی دیگر، قهوه با کاهش میزان هورمون آدنوزین، از بروز احساس خستگی، جلوگیری به عمل می آورد.

ترکیبات قهوه و خاصیت چاق کنندگی آن
ترکیبات قهوه و خاصیت چاق کنندگی آن

اما قهوه، با توجه به تمامی مزایایی که برای بدن دارد، چنان چه به تنهایی و بدون هیچ افزودنی مصرف گردد، می تواند باعث کاهش وزن گردد. از همین رو، بسیار از افرادی که وزن ایشان از حد متعادل کمتر می باشد، خود را از نوشیدن این ماده مفید و مغذی برای بدن، محروم می کنند.

چنان چه قهوه، به همراه شیر، مصرف شود، می توانند خاصیت چاق کنندگی داشته باشد

اما، لازم به ذکر است که، چنان چه قهوه، به همراه شیر، مصرف شود، می توانند خاصیت چاق کنندگی داشته باشد. اگر قهوه  گرم به همراه افزودنی هایی نظیر شیر و شکر استفاده شود، میزان بالایی از کالری را به بدن، منتقل می نماید.

چنان چه فردی در طول روز، تنها یک فنجان قهوه را به همراه شیر و شکر میل کند، نزدیک به 70 کالری انرژی اضافه را، به بدن خود وارد نموده است. حال اگر ترکیب شیر و قهوه، با افزودنی های دیگری نظیر خامه، شکر و یا عسل مخلوط شود، کالری آن، تا حد قابل توجهی، افزایش می یابد.

کافئین موجود در شیر قهوه، باعث افزایش انرژی و بالا رفتن میزان متابولیسم بدن می گردد. این پدیده، باعث افزایش میزان اشتها می گردد.

مهم ترین علت افزایش وزن، غذا خوردن می باشد. افرادی که دارای کاهش وزن شدید می باشند و لازم است که وزن خود را افزایش دهند، می توانند از شیر قهوه به عنوان یک عامل محرک اشتها، استفاده کنند تا اشتهای خود را افزایش داده و بتوانند به وزن مورد نظر خود، برسند.

در دنباله مقاله ” آیا قهوه چاق کننده است ” به برخی دیگر از مضررات مصرف قهوه برای بدن، اشاره خواهیم نمود.

دیگر مضررات قهوه برای سلامتی

قهوه در کنار فواید بی شماری که برای بدن دارد، می تواند مضرراتی را نیز، با خود به همراه داشته باشد. علاوه بر احتمال افزایش وزن، به سبب مصرف قهوه، می توان از اثرات نامطلوب قهوه بر افزایش تپش قلب، سوزش در ناحیه معده و رفلکس معده، اشاره کرد.

هم چنین، قهوه در برخی از افراد می تواند باعث سوء هاضمه شود. قهوه را می توان به عنوان یک ملین در درمان یبوست استفاده کرد.

اما در حالتی که معده خالی می باشد، این عارضه، دردسر زاست. کافئین موجود در قهوه، باعث کاهش جذب کلسیم لازم برای بدن می شود که این امر، پوکی استخوان را به دنبال خواهد داشت.

دیگر مضررات قهوه برای سلامتی
دیگر مضررات قهوه برای سلامتی

مشکلات بارداری و سقط جنین نیز از دیگر مضررات قهوه می باشد. مضررات و فواید قهوه بسیارند و بسته به هدف فرد، می تواند اثرات مثبت و یا منفی از خود به جای بگذارد.

لذا، توصیه می شود، چنان چه تمایل دارید از قهوه، به هدف افزایش و یا کاهش وزن، استفاده نمایید، پیش از آن، ابتدا با پزشک متخصص تغذیه، مشورت نمایید.

سخن پایانی

مصرف قهوه پر کافئین، در شرایطی که به صورت صحیح و در زمان درست مصرف نشود، می تواند میزان بسیار بالایی از کافئین را وارد بدن کرده و باعث افزایش وزن و چاقی شود.

مصرف بیش از حد کافئین، می تواند میزان اشتها را در فرد افزایش داده و باعث پرخوری و ریزه خواری پس از صرف قهوه شود.

افزایش متابولیسم بدن، پس از صرف قهوه، باعث احساس گرسنگی می شود و چنان چه همراه با یک رژیم غذایی صحیح و ورزش همراه نباشد، می تواند باعث بالا رفتن وزن و چاقی شود.

حال، چنان چه قهوه را به همراه ترکیباتی شیرین کننده نظیر شیر و شکر مصرف شود، تاثیر چاق کنندگی آن، چندین برابر می گردد. لذا، در پاسخ به سؤال ” آیا قهوه چاق کننده است ” باید گفت، بله، قهوه می تواند یک نوشیدنی چاق کننده باشد.

در این مقاله، به بررسی موضوع ” آیا قهوه چاق کننده است ” پرداخته شد. امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای تمامی علاقمندان به تناسب اندام و نوشیدنی محبوب قهوه، مفید واقع شده باشد.

پروتئین پنیر
مواد غذایی
پروتئین پنیر

میزان پروتئین پنیر، بستگی به نوع و مارک پنیر دارد. اما به طور کلی، میزان پروتئین در 100 گرم پنیر حدودا بین 20 تا 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید