آیا ذرت چاق کننده است

آیا ذرت چاق کننده است
فهرست مطالب

با موضوع آیا ذرت چاق کننده است در خدمت شما هستیم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

ذرت، یک ماده مغذی و مفید برای بدن می باشد. این ماده غذایی، بسته به نوع و میزان مصرف آن، می تواند یک فاکتور مؤثر بر چاقی و یا لاغری، به شمار رود.

بدین معنا که، ذرت، هم خاصیت چاق کنندگی دارد و هم خواص لاغر کنندگی. چنان چه ذرت، به صورت صحیح و اصولی استفاده شود. می تواند در رسیدن به هدف مورد نظر، بهترین نتیجه ممکن را، حاصل نماید.

آیا ذرت چاق کننده است
آیا ذرت چاق کننده است

در مقاله ” آیا ذرت چاق کننده است ” به بررسی خواص این ماده مغذی و تاثیرات آن بر افزایش و یا کاهش وزن، خواهیم پرداخت. چنان چه شما نیز از علاقمندان به تناسب اندام و نیز از دوست داران این ماده غذایی خشمزه می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

پیشنهاد می کنیم از پست سیب چاق کننده است دیدن کنید.

آیا ذرت چاق کننده است ؟

ذرت، به دلایل مختلفی، می تواند باعث افزایش وزن و چاقی شود. در ادامه به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:

  • در ذرت، میزان قابل توجهی از پروتئین، کربوهیدرات و انواع مختلفی از مواد معدنی، یافت می شود. این ماده مغذی، چنان چه بیش از مصرف مورد نیاز روزانه مصرف گردد، می تواند با خود چاقی را به همراه داشته باشد.
  • هم چنین، ذرت حاوی قند فروکتوز می باشد که وجود این قند، سبب افزایش میزان توده های چربی در کبد انسان، می شود. فروکتوز، عاملی مؤثر بر تحریک فرد به پرخوری می باشد و سبب ترشح بیش از اندازه هورمون گرسنگی می گردد. این امر، سبب می شود که اشتهای فرد پس از خوردن ذرت، افزایش یافته و تمایل بیشتری به خوردن از خود نشان دهد. همان طور که می دانیم، عامل اصلی افزایش وزن، پرخوری می باشد. لذا، این امر، باعث افزایش وزن در افراد می گردد.

  • فیبر موجود در ذرت، باعث می شود که حجم وسیعی از معده و شکم پر شود. این امر، خود دلیلی بر افزایش وزن، به شمار می رود.

به صورت خلاصه، مصرف بیش از اندازه ذرت، به دلیل وجود میزان بالای کربوهیدرات و پروتئین در آن و نیز داشتن انواع مختلفی از مواد معدنی، می تواند عاملی مؤثر بر چاقی و افزایش وزن، به شمار رود.

مصرف زیاد ذرت چاق کننده است

بدون تردید، مصرف هر نوع ماده غذایی، هنگامی که بیش از نیاز روزانه فرد انجام گیرد، می تواند باعث ایجاد توده های چربی در بدن و افزایش وزن و چاقی، شود. همان طور که به آن اشاره شد، در ذرت، انواع مختلفی از مواد مغذی و لازم برای بدن، یافت می شود.

اما نباید از میزان چربی که مصرف بی رویه این ماده غذایی در بدن ایجاد می نماید، غافل شد. فروکتوز موجود در ذرت، عاملی مؤثر بر افزایش میزان چربی های احشایی، به شمار می رود.

مصرف زیاد ذرت چاق کننده است
مصرف زیاد ذرت چاق کننده است

چربی احشایی، نوعی از چربی است که در زیر پوست ذخیره می شود و درد کمر و احساس سنگینی در قسمت ران را، به دنبال دارد.

تقریباً 10 درصد از این چربی در بخش شکم و بقیه در اندام های داخلی و رگ های خونی، ایجاد می شوند که با خود عوارضی ناگوار نظیر بروز انواع بیماری های قلبی و تنفسی نظیر آسم  را به دنبال خواهند داشت.

علاوه بر وجود فروکتوز و کالری فراوانی که در ذرت یافت می شود، این ماده غذایی، حاوی میزان قابل توجهی از دکستروز و ساکارز می باشد. فروکتوز موجود در ذرت، بیش از هر یک از انواع قندها، می تواند باعث افزایش وزن و چاقی شود.

چربی سوز ترین ماده دنیا چیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.

مصرف میزان بالایی از فروکتوز، می تواند باعث افزایش میزان چربی موجود در کبد، شود

به صورت کلی، مصرف میزان بالایی از فروکتوز، می تواند باعث افزایش میزان چربی موجود در کبد، شود. دلیل این امر، تبدیل فروکتوز اضافی به چربی، توسط کبد می باشد.

همان طور که به آن اشاره شد، اگر ذرت، به میزان لازم و کافی مصرف شود، نه تنها باعث افزایش وزن و چاقی نخواهد شد، بلکه بدن می تواند از فواید بی شمار این ماده غذایی مفید، بهره مند گردد. در مقابل، مصرف میزان بالایی از ذرت، به دلیل میزان کالری و فروکتوز بالای آن، می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای فرد، به دنبال داشته باشد.

لازم به ذکر است که این امر، شامل شربت ذرت نیز می شود. فروکتوز موجود در شربت ذرت، بر خلاف قندهای دیگر، باعث تولید هورمون لپتین که هورمون کنترل اشتها می باشد، نمی شود که این امر خود، عاملی مؤثر بر افزایش وزن، به شمار می رود.

انواع مختلف ذرت

ذرت به عنوان گیاهی پرکالری و مفید، با تامین مواد غذایی لازم برای بدن، می تواند رفع کننده بسیاری از نیازهای جسمانی به شمار رود. این گیاه خشمزه، در انواع مختلفی و در شکل ها و رنگ های متفاوتی مانند شیری و قرمز و سیاه، یافت می شود.

هم چنین، نژادها و انواع  متفاوتی از ذرت وجود دارد که از آن میان، می توان به ذرت بو داده، ذرت سفت، ذرت دندان اسبی، ذرت شیری، ذرت شیرین و ذرت مومی، اشاره کرد.

انواع مختلف ذرت
انواع مختلف ذرت

ارزش غذایی ذرت پخته شده

ذرت پخته شده، منبعی سرشار از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و انواع مواد معدنی به شمار می رود. البته لازم به ذکر است که در ذرت پروتئین و چربی به میزان پایینی وجود دارد و کالری موجود در آن، مرتبط با این میزان چربی و پروتئین نمی باشد.

به صورت کلی، در هر فنجان ذرت شیرین که به طور تقریبی 164 گرم می باشد، 177 کالری، یافت می شود. حد بالایی از این کالری، از کربوهیدراتی که به شکل نشاسته می باشد، به وجود می آید.

از طرفی در ذرت قند یافت می شود که این امر سبب می شود که با مصرف ذرت، میزان قند خون، افزایش یابد. اما با وجود 4.6 گرم فیبر موجود در این میزان از ذرت، قند خون مجدداً به حالت نرمال، باز می گردد.

هم چنین، در یک فنجان ذرت پخته شده، می توان 41 گرم کربوهیدرات، 5.4 گرم پروتئین، 2.1 گرم چربی و نیز انواع ویتامین های C و B1، B9 و منیزم و پتاسیم وجود دارد.

ارزش غذایی ذرت پخته شده
ارزش غذایی ذرت پخته شده
ذرت پخته شده، به جهت داشتن ارزش غذایی بالایی که دارد، از جایگاه ویژه ای در رژیم های غذایی، برخوردار می باشد

ذرت پخته شده، به جهت داشتن ارزش غذایی بالایی که دارد، از جایگاه ویژه ای در رژیم های غذایی، برخوردار می باشد. یکی از فواید بسیار مهم ذرت، کالری فاقد گلوتن می باشد. این امر سبب شده است که حتی افرادی با حساسیت به گلوتن، نظیر مبتلایان به بیماری سلیاک، بتوانند از مصرف این ماده مغذی، بهره مند شوند.

اما، لازم به ذکر است که نباید از خاصیت چاق کنندگی ذرت، به دلیل مصرف زیاد آن، چشم پوشی نمود. ذرت حاوی میزان قابل توجهی کالری می باشد.

چنان چه میزان سوخت و ساز بدن با میزان کالری دریافتی، هماهنگی نداشته باشد، بخش مازاد، به توده های چربی انباشته شده در بدن مبدل می گردد و باعث بروز بیماری چاقی و اضافه وزن در افراد می گردد.

در دنباله مبحث ” آیا ذرت چاق کننده است ” ، بیشتر به بررسی جنبه های مختلف استفاده از ذرت و تاثیرات آن بر بدن، خواهیم پرداخت.

ذرت و تاثیر آن بر کاهش وزن

ذرت، چنان چه به میزان و روش صحیح، استفاده شود، نه تنها یک ماده چاق کننده نمی باشد، بلکه می تواند تاثیراتی مثبت، بر کاهش وزن و لاغری داشته باشد. ذرت را می توان به عنوان یک میان وعده مناسب برای کاهش وزن، در رژیم غذایی خود، قرار داد.

ذرت، می تواند انرژی لازم برای بدن را تامین کرده و در عین حال، به دلیل وجود فیبر فراوان خود، سیری طولانی مدت را ایجاد نماید. پس از مصرف ذرت، البته به میزان کنترل شده، میزان اشتها کاهش یافته و این امر، خود عاملی مؤثر بر کاهش وزن می باشد.

ذرت و تاثیر آن بر کاهش وزن
ذرت و تاثیر آن بر کاهش وزن

یکی از انواع ذرت، که می تواند به عنوان یک میان وعده رژیمی فوق العاده مصرف شود، پاپ کورن بدون نمک می باشد. اگر پاپ کورن با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل درست شود، بیشترین میزان سیرکنندگی را به دنبال خواهد داشت.

دقت شود که مصرف ذرت، به صورت ذرت بو داده شده، به سبب داشتن چربی و کالری موجود در آن، نه تنها باعث کاهش وزن نمی شود، بلکه خاصیت چاق کنندگی بالایی نیز، خواهد داشت.

فواید وجود ذرت در رژیم غذایی

در دنباله مقاله ” آیا ذرت چاق کننده است ” به ذکر برخی از مزایای استفاده از ذرت و گنجاندن آن در رژیم غذایی خود، اشاره خواهیم کرد. لازم به ذکر است که، خاصیت چاق کنندگی و یا لاغر کنندگی ذرت، بستگی مستقیم به میزان و نوع مصرف این ماده غذایی مغذی دارد.

فواید وجود ذرت در رژیم غذایی
فواید وجود ذرت در رژیم غذایی

از همین رو، برای رسیدن به هدف خود، می بایست پیش از مصرف ذرت و قرار دادن آن در وعده های غذایی، با پزشک متخصص تغذیه، در این رابطه، مشورت کنید.

ذرت، دارای مزایای بی شماری می باشد که در ذیل به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:

فیبر موجود در ذرت، از بروز یبوست و بواسیر جلوگیری می نماید

ذرت منبع غنی از ویتامین B است که خود عاملی تاثیر گذار بر هورمون رشد می باشد

ذرت حاوی فولیک اسید می باشد که برای بانوان باردار بسیار مفید است

در ذرت، تیامین یافت می شود که عاملی مؤثر بر سلامت اعصاب و روان بوده و به بهبود سلامت عمومی بدن، کمک می نماید.

ذرت برای افرادی که دارای مشکل کمبود وزن شدید می باشند و نمی توانند وزن خود را اضافه نمایند، بسیار مفید می باشد. در ذرت، میزان قابل توجهی کالری وجود دارد.

کالری، عامل اصلی افزایش وزن می باشد. هم چنین، کربوهیدرات موجود در ذرت، در کنار کالری بالای آن، سبب می شود که افراد لاغری که به کمبود وزن شدید مبتلا می باشند، بتوانند به آسانی و در مدت زمانی کوتاه، وزن خود را افزایش داده و به تناسب اندام، برسند.

توصیه می کنیم از صفحه رژیم برای وزن 90 کیلو دیدن کنید.

مواد معدنی و ویتامین های لازم برای بدن، با خوردن ذرت، تامین می شوند

مواد معدنی و ویتامین های لازم برای بدن، با خوردن ذرت، تامین می شوند. در ذرت، انواع ویتامین ها، نظیر مس و آهن و منگنز و … یافت می شود. تمامی این ویتامین ها و مواد معدنی، برای بدن، لازم و ضروری می باشند.

ذرت، سبب تحریک عملکرد کلیه می شود

به رشد استخوان و بدن کمک می نماید. هم چنین، باعث ایجاد تعادل مایعات و اسیدهای معده و انقباضات ماهیچه ای می گردد.

مصرف ذرت، باعث تنظیم فشار خون و افزایش سیستم ایمنی بدن می گردد

ذرت، عاملی مؤثر در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان می باشد

ذرت، عاملی مؤثر در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان می باشد. در ذرت، فنولیک اسید و فرولیک اسید یافت می شود که قابلیت مقابله با تومورهای سینه و کبد را دارند. هم چنین، فیبر موجود در ذرت، باعث جلوگیری از بروز انواع مشکلات گوارشی مانند هموروئید و یبوست می گردد. این ماده غذایی، عاملی مؤثر بر جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، می باشد.

به دلیل وجود امگا3 و امگا6 در آن، احتمال بروز انسداد عروق و افزایش فشار خون کاهش یافته که در نتیجه، احتمال سکته قلبی نیز، از بین می رود.

در ذرت، زئازانتین لوتئین وجود دارد که باعث جلوگیری از تاری دید می شود.

ذرت عاملی مؤثر در کنترل دیابت می باشد

فواید مصرف صحیح ذرت، فراوان است. ذرت را می توان در انواع غذاها و به صورت بخارپز، کبابی، پخته شده و یا حتی در سوپ و خورشت، استفاده کرد. ذرت، چنان چه به صورت درست استفاده شود، می تواند باعث افزایش وزن و یا کاهش آن، گردد.

سخن پایانی

ذرت، همانند هر ماده غذایی دیگر، خود به تنهایی تاثیر مستقیم بر افزایش و کاهش وزن، ندارد. عامل اصلی افزایش وزن، میزان کالری می باشد که فرد در طول روز، دریافت می نماید. چنان چه این میزان از کالری، بیش از نیاز روزانه فرد باشد، باعث چاقی و اضافه وزن می گردد.

چنان چه ذرت نیز، به درستی و به روش اصولی مصرف شود، می تواند باعث افزایش یا کاهش وزن گردد و فرد را به هدف تناسب اندام و داشتن وزنی متعادل، برساند.

لذا، در پاسخ به سؤال ” آیا ذرت چاق کننده است ؟ ” باید گفت که بله، ذرت می تواند خاصیت چاق کنندگی داشته باشد، که این امر، بستگی مستقیم، با نحوه استفاده از این ماده غذایی مغذی، خواهد داشت.

در این مقاله، موضوع ” آیا ذرت چاق کننده است ” مورد بحث و بررسی قرار گرفت. امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای علاقمندان به داشتن اندامی متناسب، مفید واقع شده باشد.

از لیست غذاهای چاق کننده صورت دیدن کنید.

پروتئین پنیر
مواد غذایی
پروتئین پنیر

میزان پروتئین پنیر، بستگی به نوع و مارک پنیر دارد. اما به طور کلی، میزان پروتئین در 100 گرم پنیر حدودا بین 20 تا 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید